PO - partią antykatolicką
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: PO - partią antykatolicką
quas napisał(a): Pracujące niedziele są dziełem szatana, dlatego mając ludzi w tym uścisku PO mu służąc nie mogła objąć stanowiska katolickiego, takiego jakiego chce Bóg, wybrali jak zwykle to co jest od szatana.
Po drugiej stronie antykatolickiego stanowiska PO są ludzie którzy przez obce koncerny są zmuszeni pracować w niedziele nie mogąc spędzić dnia świętego z rodziną, dla Boga tak jak nas pouczył. No oczywiscie. A katolicy leca na lep kazdej pokusy a potem oskarzaja Pana Boga , ze im taka zone ( partie rzadzaca) dal. @quas, na sadzie ostatecznym bedziesz oceniany ze swoich czynow. I ze slow. gita napisał(a): Kael napisał(a): To nie jest odpowiedz na moje pytanie: kupilas kiedys cos w niedziele, czy nie? I dlaczego? Pod przymusem PO, czy dobrowolnie? To nie o mnie temat, a o antykatolickości Platformy! @gita, jezeli z czegos korzystasz to jaki prawem osadzasz tych, ktorzy ci tylko umozliwili zakupy. Nikt ciebie nie zmuszal. Jak Adam w raju oskarzasz wszystkich zamiast powiedziec, ze to przez katolikow katolicy musza pracowac w niedziele. Przez kazdego kto choc raz cos w niedziele kupowal.
|
So mar 22, 2014 15:56 |
|
|
|
 |
Johnny99
|
Alus napisał(a): Po prostu powielam Twój schemat, tyle tylko, że preferujemy inne partie  Jaki "mój schemat"? Jakieś przykłady? Czy jak zwykle ani jednego? Cytuj: PS. jeszcze odnośnie ślubu Tuska - w aktualnej sytuacji polskich rodzin, nie miało to żadnego wpływy na preferencje partyjne. Od lat zaobserwowałam, że ok 70% polskich rodzin boryka się z problemami rozwodów, konkubinatów, a zwłaszcza swoich dzieci.....ojciec i matka w neokatechumenacie a córki w konkubinacie - autentyk. I co jedno ma z drugim wspólnego? To była też kwestia relacji z Kościołem, która wciąż jeszcze dla polskich polityków jest bardzo istotna Kael napisał(a): Nie OSADZASZ ich tak surowo. Twoj podpis osadza za to ciebie. Warto, zebys go czasem sam czytal. Nie rozumiem. W ogóle, wytłumacz mi, jak to jest, że Kaczyńskiego można wyzywać w każdy możliwy sposób i zarzucać mu wszystkie możliwe zbrodnie, zaś w przypadku Tuska jest to wykluczone, bo to takie niechrześcijańskie?
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
So mar 22, 2014 16:01 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
I akurat ty o to pytasz??? Ktos ci ten cytat z Listu Jakuba wkleil w podpis, czy jak? Chyba po cos go tam wpisales?
Chyba, ze, chyba ze chodzilo o reszte forum, zeby pamietala o tym, zeby ciebie nie osadzac ( czyli nie krytykowac ). To dla mnie jedyne wyjasnienie dla twojego pytania.
Przeciez nawet dla ciebie powinno byc jasne, ze to co napisales o slubie Tuska, to twoj poglad ( osad), na ktory nie masz zadnych dowodow.
|
So mar 22, 2014 16:09 |
|
|
|
 |
Johnny99
|
No właśnie - to mój pogląd i nie dotyczy on żadnego "sumienia" Tuska (o ile takowe ma - nie wiem, nie wypowiadam się  ), bo to jest dla mnie niemożliwe do sprawdzenia. Więc o co chodzi? I gdzie odpowiedź na moje pytanie? Co do ataków na mnie - moje sumienie jest tu osądzane, przez użytkowników w rodzaju Alus, bez przerwy. Nie zliczę np. ile razy byłem wyzywany od "pisowców", pomimo konsekwentnych i wielokrotnych zaprzeczeń, bez żadnych dowodów czy argumentów. Więc łaskawie przestańcie się ośmieszać.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
So mar 22, 2014 16:13 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): No właśnie - to mój pogląd i nie dotyczy on żadnego "sumienia" Tuska (o ile takowe ma - nie wiem, nie wypowiadam się  ), bo to jest dla mnie niemożliwe do sprawdzenia. Więc o co chodzi? I gdzie odpowiedź na moje pytanie? Katolik wątpiący w istnienie sumienia  ....skąd Ty czerpiesz takie nauki, bo zdecydowanie nie z Ewangelii. I nie dziwi, że katolicy nie są lubiani (znów Twój podpis), skoro tak chętnie usiłują zastępować Boga w osądzie. Osądu o pobudki Kwaśniewskiego nie zaprezentowałeś.... Cytuj: Co do ataków na mnie - moje sumienie jest tu osądzane, przez użytkowników w rodzaju Alus, bez przerwy. Nie zliczę np. ile razy byłem wyzywany od "pisowców", pomimo konsekwentnych i wielokrotnych zaprzeczeń, bez żadnych dowodów czy argumentów. Więc łaskawie przestańcie się ośmieszać. Wypowiadasz się jak rasowy pisowiec, wedle linii programowej PiS, a wyrzekasz sie PiS jak zaba błota. Ja popiera PO i nie wstydzę się do tego przyznawać,
Ostatnio edytowano So mar 22, 2014 16:35 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz
|
So mar 22, 2014 16:27 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: I co jedno ma z drugim wspólnego? To była też kwestia relacji z Kościołem, która wciąż jeszcze dla polskich polityków jest bardzo istotna Gdyby kwestia statusu małżeństwa/konkubinatu i relacji z Kościołem, była dla wyborców tak istotna, to 80% posłów nie uzyskałoby mandatu
|
So mar 22, 2014 16:30 |
|
 |
Johnny99
|
Alus napisał(a): Katolik wątpiący w istnienie sumienia  ....skąd Ty czerpiesz takie nauki, bo zdecydowanie nie z Ewangelii. Sumienie można zagłuszyć, wtedy człowiek zachowuje się tak, jakby go nie miał, z pewnością wiesz o tym, Alus Cytuj: Wypowiadasz się jak rasowy pisowiec, wedle linii programowej PiS No.. nie. Po prostu - nie. Tak nie jest, a ty nie jesteś w stanie - i nigdy nie byłaś w stanie, podobnie zresztą, jak pilaster - pokazać na choćby jednym przykładzie, że tak jest. I na pewno doskonale zdajesz sobie z tego sprawę. Doskonale wiesz, że mnie bezpodstawnie i kłamliwie oczerniasz - a mimo to robisz to nadal. I pouczasz innych, co to jest chrześcijaństwo. Twoja hipokryzja i obłuda nie znają granic. Cytuj: Ja popiera PO i nie wstydzę się do tego przyznawać, A typowy pisowiec jest jeszcze bardziej dumny z tego, że popiera PiS, niż typowy fan PO. Gdybym więc był pisowcem, to PRZEDE WSZYSTKIM z dumą bym to wprost podkreślał. Już choćby tylko to pokazuje, że nim nie jestem. Ale do was nic nie dociera.
|
So mar 22, 2014 16:35 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Sumienie można zagłuszyć, wtedy człowiek zachowuje się tak, jakby go nie miał, z pewnością wiesz o tym, Alus Zagłuszone sumienie nie znika. A nikt postronny, poza zainteresowanym nie posiada wiedzy o stanie sumienie. Cytuj: No.. nie. Po prostu - nie. Tak nie jest, a ty nie jesteś w stanie - i nigdy nie byłaś w stanie, podobnie zresztą, jak pilaster - pokazać na choćby jednym przykładzie, że tak jest. I na pewno doskonale zdajesz sobie z tego sprawę. Doskonale wiesz, że mnie bezpodstawnie i kłamliwie oczerniasz - a mimo to robisz to nadal. I pouczasz innych, co to jest chrześcijaństwo. Twoja hipokryzja i obłuda nie znają granic. Wykazywano Ci wielokrotnie, ale Ty z uporem powtarzasz nam nie wmówią, że białe jest białe, a czarne czarne. Nerwy puszczają? hipokryzja i obłuda, to ulubione określenia pisowców wobec wszystkich oponentów. Cytuj: A typowy pisowiec jest jeszcze bardziej dumny z tego, że popiera PiS, niż typowy fan PO. Gdybym więc był pisowcem, to PRZEDE WSZYSTKIM z dumą bym to wprost podkreślał. Już choćby tylko to pokazuje, że nim nie jestem. Ale do was nic nie dociera. Jeśli zatem nie jesteś pisowiec, czemu zawsze prezentujesz zatem poglądy tej partii? Gdybym tylko ja przypisywała Ci przynależność do PiS, to pół biedy, ale nie jestem odosobniona.
|
So mar 22, 2014 16:43 |
|
 |
Johnny99
|
Alus napisał(a): Wykazywano Ci wielokrotnie, ale Ty z uporem powtarzasz nam nie wmówią, że białe jest białe, a czarne czarne. Nie wykazano mi ani razu. Jeśli uważasz inaczej, podaj przykład. Cytuj: Jeśli zatem nie jesteś pisowiec, czemu zawsze prezentujesz zatem poglądy tej partii? Nigdy nie prezentowałem poglądów PiS. Jeśli uważasz inaczej, podaj przykład. CHOCIAŻ JEDEN. O to samo zresztą prosiłem pilastra - bez żadnych efektów. Cytuj: Gdybym tylko ja przypisywała Ci przynależność do PiS, to pół biedy, ale nie jestem odosobniona. Robicie to z jednego, prostego powodu - bo widzicie świat zero-jedynkowo i dla was ktoś, kto nie lubi PO, jest automatycznie pisowcem. Żadnych innych powodów nie ma.
|
So mar 22, 2014 17:08 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kael napisał(a): No oczywiscie. A katolicy leca na lep kazdej pokusy a potem oskarzaja Pana Boga , ze im taka zone ( partie rzadzaca) dal. Tak właśnie działa szatan poprzez antykatolickie partie. Szatan nieustanie bombarduje ludzi pokusami aż w końcu człowiek której pokusie ulegnie. To samo robią antykatolickie partie, podsuwając ludziom pokusy, otaczając ich nimi, przekonują i zachęcają do nich, bronią ich, wspierają i ludzie w to wpadają, w ich kłamliwe pułapki pochodzące od szatana. Widać krytykujesz katolików, a nad rodakami katolikami każesz mi płakać. Trzeba też dostrzegać to jak antykatolickie partie rozprzestrzeniają zło i działają na oddalanie ludzi od Boga. Mówią że dają ludziom wybór do narkotyków podsuwając je pod nos młodzieży, mówią że dają możliwość produkowania dzieci tyle że wciągają w to naród aby to opłacał, mówią że wspierają homo związki do ,,małżeństw'' .....itd, itd.... Wszystko to nie ma nic wspólnego z katolicyzmem i Bogiem, są to dzieła antykatolickie wymierzone prosto w Boga, to jest walka z Bogiem szatana poprzez jego sługi, a Ty udajesz że to nic złego kiedy jest to ogromne zło rozprzestrzeniane na wielką skalę, nie potępiasz takich działań, a krytykujesz rodaków katolików, ludzi że wpadają w sidła szatana rozstawiane przez antykatolickie partie jak PO, Twój Ruch wspierane poza polityczną zmasowaną propagandą aby oddalać dzieci od Boga. W Europie widać jak bardzo skuteczna i grozna jest zmasowana walka z Bogiem i Kościołem. Johnny99, mam prośbę, nie dawaj się ulegać prowokacjom Alus i Kael bo celowo to robią aby rozbić temat jakim jest - antykatolickość PO i szerzej działająca w Polsce propaganda przeciwko Kościołowi i przeciwko Bogu. Chcą wciągać Cię w rozmowy o Tobie, o PIS i wszystkim nie związanym z tematem.
|
So mar 22, 2014 17:11 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): No właśnie - to mój pogląd i nie dotyczy on żadnego "sumienia" Tuska (o ile takowe ma - nie wiem, nie wypowiadam się  ), bo to jest dla mnie niemożliwe do sprawdzenia. Więc o co chodzi? I gdzie odpowiedź na moje pytanie? Co do ataków na mnie - moje sumienie jest tu osądzane, przez użytkowników w rodzaju Alus, bez przerwy. Nie zliczę np. ile razy byłem wyzywany od "pisowców", pomimo konsekwentnych i wielokrotnych zaprzeczeń, bez żadnych dowodów czy argumentów. Więc łaskawie przestańcie się ośmieszać. Johnny99 napisał(a): PO to partia dowodzona przez człowieka, który na potrzeby kampanii wyborczej wziął ślub kościelny. To nie jest osad, bez znajomosci prawdziwych motywow? To co to jest? Ja nie wiem, po co ten tekst z Listu sw Jakuba? Zeby bylo widac, ze Pismo sw czytujesz? quas napisał(a): Kael napisał(a): No oczywiscie. A katolicy leca na lep kazdej pokusy a potem oskarzaja Pana Boga , ze im taka zone ( partie rzadzaca) dal. Tak właśnie działa szatan poprzez antykatolickie partie. Szatan nieustanie bombarduje ludzi pokusami aż w końcu człowiek której pokusie ulegnie. To samo robią antykatolickie partie, podsuwając ludziom pokusy, otaczając ich nimi, przekonują i zachęcają do nich, bronią ich, wspierają i ludzie w to wpadają, w ich kłamliwe pułapki pochodzące od szatana. No tak: szatan atakuje (atakowal i bedzie atakowal), a durny quas (przepraszam katolik) musi, ale to musi poleciec na lep kuszenia i pojsc na spacer do galerii w niedziele, a przynajmniej kupic zapomniane maslo. A wszystkiemu winne jest PO. Jaki ten swiat jest prosty. quas napisał(a): Widać krytykujesz katolików, a nad rodakami katolikami każesz mi płakać. Ja juz dawno zauwazylam, ze masz problemy ze zrozumieniem tekstow. Inaczej: jak ty atakujesz PO to jest ok. Jak ja pisze prawde, ze to katolicy robia zakupy w niedziele, to jest niestosowna krytyka, bo katolikow krytykowac nie wolno! To takie biedne owieczki, ktore nie potrafia sie oprzec pokusom szatanskim i to szatan jest winny, ze grzesza. Oni? Skad! To potwarz! quas napisał(a): są to dzieła antykatolickie wymierzone prosto w Boga, to jest walka z Bogiem szatana poprzez jego sługi, a Ty udajesz że to nic złego kiedy jest to ogromne zło rozprzestrzeniane na wielką skalę, nie potępiasz takich działań, a krytykujesz rodaków katolików, ludzi że wpadają w sidła szatana rozstawiane przez antykatolickie partie jak PO, Twój Ruch wspierane poza polityczną zmasowaną propagandą aby oddalać dzieci od Boga. W Europie widać jak bardzo skuteczna i grozna jest zmasowana walka z Bogiem i Kościołem Ja udaje, ze to nic zlego, ze ludzie chodza w niedziele masowo do sklepow? Chyba cos ci sie pomylilo. Ale dla mnie powodem nie jest to, ze sklepy sa otwarte, ale ze ludzie chca kupowac, a przynajmniej odwiedzac te sklepy. Jakby tam klientow nie bylo, to i sklepy bylyby najdalej po miesiacu zamkniete. Tobie sie przyczyny ze skutkami myla. W Europie wcale z Bogiem walczyc nie trzeba. Wystarczy, ze ludzie, kiedy nikt ich nie pilnuje, sami z wygody o Bogu zapominaja. Nikt tu nikomu nie zabrania chodzic do kosciola. Jakby zabranial, to moze te koscioly bylyby pelne?
|
So mar 22, 2014 17:43 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Nigdy nie prezentowałem poglądów PiS. Jeśli uważasz inaczej, podaj przykład. CHOCIAŻ JEDEN. O to samo zresztą prosiłem pilastra - bez żadnych efektów. Jeden zasadniczy - organiczna nienawiść do Tuska - żadne inna partia poza PiS i żaden inny przywódca partii, poza Kaczyńskim, nie prezentuje takich uczuć. Cytuj: Robicie to z jednego, prostego powodu - bo widzicie świat zero-jedynkowo i dla was ktoś, kto nie lubi PO, jest automatycznie pisowcem. Żadnych innych powodów nie ma. J.w. - nikt poza PiS nie prezentuje podobnych odczuć wobec PO.
|
So mar 22, 2014 18:19 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kael napisał(a): No tak: szatan atakuje (atakowal i bedzie atakowal), a durny quas (przepraszam katolik) musi, ale to musi poleciec na lep kuszenia i pojsc na spacer do galerii w niedziele, a przynajmniej kupic zapomniane maslo.
A wszystkiemu winne jest PO. Jaki ten swiat jest prosty. Postaraj się spojrzeć trochę szerzej niż tylko przez pryzmat interesów Platformy. Tak, szatan atakuje i antykatolicka PO go w tym wsparła. Nie opowiedziała się za Prawem Boga, zgodnie z 3 przykazaniem Dekalogu, opowiedziała się przeciwko Bogu tak jak chce właśnie szatan. Durny quas katolik - widać nerwy Ci puszczają - ale nie żebym poczuł się urażony.  Kael napisał(a): Ja juz dawno zauwazylam, ze masz problemy ze zrozumieniem tekstow. Inaczej: jak ty atakujesz PO to jest ok. Jak ja pisze prawde, ze to katolicy robia zakupy w niedziele, to jest niestosowna krytyka, bo katolikow krytykowac nie wolno! To takie biedne owieczki, ktore nie potrafia sie oprzec pokusom szatanskim i to szatan jest winny, ze grzesza. Oni? Skad! To potwarz! No właśnie, dalej atakujesz tylko katolików i problem ze zrozumieniem to masz Ty. Ja nigdzie nie twierdziłem że i katolicy nie są winni, ani to jak im zarzucasz że są biednymi owieczkami czy bezrozumnymi. To Twoje podsumowania katolików nie moje. A sprawa nie dotyczy tylko katolików na których krytyce się skupiasz, bo inni ludzie włącznie z ateistami tak samo grzeszą odchodząc od Boga w niedziele i nie tylko. Katolikowi powinno zależeć aby dzień święty był dla Boga nie tylko u katolików. Kael napisał(a): Ja udaje, ze to nic zlego, ze ludzie chodza w niedziele masowo do sklepow? Chyba cos ci sie pomylilo. Ale dla mnie powodem nie jest to, ze sklepy sa otwarte, ale ze ludzie chca kupowac, a przynajmniej odwiedzac te sklepy. Jakby tam klientow nie bylo, to i sklepy bylyby najdalej po miesiacu zamkniete. Tobie sie przyczyny ze skutkami myla. Znowu nie zrozumiałaś. Ty udajesz że to nic złego ale mówiłem o antykatolickiej działalności Platformy, bo tam nie skrytykujesz żadnego działania przeciw Bogu, za to krytykujesz katolików. Jak pisałem PO opowiedziała się przeciwko Bogu, Prawu Boga i Dekalogowi wspierając działanie szatana wymierzone przeciwko dniu świętemu dla Boga, aby odciągać dzieci od Boga. PO wsparła też interesy obcych koncernów wykorzystujących polskich pracowników do pracy w niedziele. Wsparła odciąganie dzieci od Boga aby musiały iść w niedziele do pracy i oddalanie się od siebie rodzin w święty dzień. Tutaj nic nie widzisz złego, jak widać zwalasz winę na katolików o dziwo tylko, natomiast Platforma nie robi nic złego, nawet kiedy walczy z Bogiem. Ale problem jest też dużo głebszy i sięga dalej niż tylko fakt otwartych geleri, marketów w niedziele aby bezcześcić dzień święty. Jest to głeboko idąca propaganda meterialistycznego konsumpcjonistycznego stylu życia, stylu życia antychrześcijańskiego i ten styl życia wsparła Platforma, wspiera Twój Ruch, antykatolickie massmedia.... Jak widać Donald Tusk miałby nawet pretensje gdyby nie mógł se zrobić zakupów w niedziele. ,,- Gdybym był w Brukseli w niedzielę i nie mógł zrobić zakupów, to miałbym pretensję. Podejrzewam, że pani sformułowanie, że nikt w Brukseli nie ma o to pretensji, może być trochę na wyrost. Ja na pewno miałbym - powiedział Tusk, nawiązując do pytania dziennikarki, która powiedziała, że w Brukseli robi się zakupy w sobotę „i nikt nie ma pretensji, że sklepy są zamknięte”.''http://niezalezna.pl/53111-tusk-nie-chc ... h-niedziel
|
So mar 22, 2014 18:52 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Uwaga ogólna, aby było bardziej merytorycznie, bo jak tak dalej będzie to do jutra z powodu wylewu przytyków osobistych nie będzie tu co czytać... Na uwagi osobiste jest na forum osobny wątek.
|
So mar 22, 2014 18:55 |
|
 |
Bożydar
Dołączył(a): Wt lis 26, 2013 9:56 Posty: 93 Lokalizacja: Wrocław, Dolnośląskie
|
Cytuj: Jeden zasadniczy - organiczna nienawiść do Tuska - żadne inna partia poza PiS i żaden inny przywódca partii, poza Kaczyńskim, nie prezentuje takich uczuć. Bardzo ładna generalizacja. Ale wydaje mi się, że poza palikociarnią i PSL cała polska scena polityczna, delikatnie rzecz ujmując, nie przepada za Tuskiem. Nigdy popierałem PiSu i nigdy tego nie zrobię (no chyba, że wytnie ze swojego programu socjalistyczne brednie), ale za wszystkie kłamstwa i oszustwa Tuska po prostu nie jestem w stanie zdzierżyć.
|
Pn mar 24, 2014 10:31 |
|
|
|