Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt sie 26, 2025 11:21

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 929 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 62  Następna strona
 PO - partią antykatolicką 
Autor Wiadomość
Post Re: PO - partią antykatolicką
quas napisał(a):
,,Dzierżawski: Ludzie bez sumienia ujawniają się

Osobnej uwagi wymaga wypowiedź Sławomira Neumana, wiceministra zdrowia: "A my będziemy wyciągać konsekwencje i jeśli komuś wiara nie pozwala być lekarzem, to nim nie będzie".

Wydawało się jeszcze niedawno, że postulat kierowania się sumieniem we wszystkim co robimy, jest oczywisty. Nawet nihiliści ukrywali swoją niechęć do sumienia. Ten czas minął. Nihiliści zdjęli maski. Deklaracja lekarzy, odwołująca się do sumienia, wywołała furię miłośników postępu. Ci sami ludzie, którzy usta mają pełne frazesów o tolerancji, nie mogą znieść, że ktoś, a zwłaszcza lekarz, mógłby kierować się sumieniem.

Używają argumentu, że lekarze kierujący się sumieniem nie będą leczyć pacjentów, a nawet odmówią ratowania ich życia. Cóż za bezczelne kłamstwo! To właśnie lekarze bez sumienia nie zważają na dobro pacjentów.
Oczywiście jest to bzdurna interpretacja. Gdyby tak było, to by Neuman mówił "należy zwolnić natychmiast wszystkich, co podpisali". Skoro jednak mówi "należy zwolnić tylko tych, którym wiara nie pozwala być lekarzem", to stwierdza jedynie oczywistość. To zdanie może być nawet voidly true.

Pn cze 02, 2014 13:07

Akurat Neumann podszedł do sprawy bardzo rozsądnie, a słowa o leczeniu wodą święconą odbieram raczej jako żart.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pn cze 02, 2014 13:25
Na jakiej podstawie mamy zrywać kontrakty? - jak przystało na prawicowe portale oczywiście wypowiedź zmanipulowana, wystarczyło wyrwać jedno zdanie....
http://www.zdrowie.abc.com.pl/czytaj/-/ ... gaja-prawu

Pn cze 02, 2014 13:32
Alus napisał(a):
prawicowe portale
Że niby "Fronda" prawicowa? A czemu?

Pn cze 02, 2014 13:57
zefciu napisał(a):
Alus napisał(a):
prawicowe portale
Że niby "Fronda" prawicowa? A czemu?

A znasz kogoś lewicowego kto by pisał na "frondzie"?

Pn cze 02, 2014 14:23
Alus napisał(a):
A kogoś prawicowego znasz? Jakie tam są prawicowe treści?

Pn cze 02, 2014 14:32
zefciu napisał(a):
Alus napisał(a):
A kogoś prawicowego znasz? Jakie tam są prawicowe treści?

Wystarczy, ze twórcy uznają swój portal za prawicowy
http://www.fronda.pl/a/portal-frondapl- ... 17318.html

Pn cze 02, 2014 14:49

Wystarczy, że pisowcy uznają swoją partię za katolicką :-D

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pn cze 02, 2014 14:51
Alus napisał(a):
Na jakiej podstawie mamy zrywać kontrakty? - jak przystało na prawicowe portale oczywiście wypowiedź zmanipulowana, wystarczyło wyrwać jedno zdanie....
http://www.zdrowie.abc.com.pl/czytaj/-/ ... gaja-prawu

Ale padła tam też inna ciekawa wypowiedz:
,,Zaznaczył, że pacjenci mają swoje prawa i "mogą złożyć skargę lub zmienić lekarza".
- A my będziemy wyciągać konsekwencje i jeśli komuś wiara nie pozwala być lekarzem, to nim nie będzie - dodał wiceszef resortu zdrowia.''
Skoro Neumann pyta na jakiej podstawie mają zrywać kontrakty, to na jakiej podstawie lekarze stracą pracę jak mówi.

W obronie i sprzeciwie prześladowaniu katolików przez PO za naszą wiarę i wierność Bogu, Jego Prawu ....jak mówi Neumann, pacjenci mają swoje prawa i mogą złożyć skargę lub zmienić lekarza..... a więc kiedy mają zamiar prześladować katolików lekarzy, katolicy pacjencji powinni stanąć w obronie wiary i pokazać że takich lekarzy chcemy. Jak mówi Neumann pacjenci mają swoje prawa, a więc nie każdy chce być leczony przez lekarza mordercę lub aby taki ktoś zajmował się bliską osobą. Jak mówi Neumann możemy złożyć skargę i zmienić lekarza mówiąc że chcemy innego nie mordercę. Ciekawe jak wtedy antykatolicka Platforma która chce prześladować katolików by zareagowała kiedy w szpitalu ktoś by się domagał lekarza nie mordującego dzieci. A w szpitalu by odmówili?? A co jakby się o tym zrobiło głośno w mediach bo np. ktoś by zginął.

Jeżeli antykatolicka Platforma przechodzi do prześladowania katolików trzeba z tym walczyć bo na lekarzach się nie skończy, będą dalej zwalczać Boga.

Pn cze 02, 2014 14:58

Kto tego jeszcze nie wie, niech poczyta i zobaczy:
Jak działają "niezależne media" w Polsce i za co zostali uhonorowani ci, którzy realizują politykę "niezależności". Jak jest realizowana polityka informacyjna obecnie sprawujących władzę!

http://gosc.pl/doc/2036379.Dziennikarze ... -po-krzyzu

zsoborniki

So cze 07, 2014 6:02
zsoborniki napisał(a):
Kto tego jeszcze nie wie, niech poczyta i zobaczy:
Jak działają "niezależne media" w Polsce i za co zostali uhonorowani ci, którzy realizują politykę "niezależności". Jak jest realizowana polityka informacyjna obecnie sprawujących władzę!

http://gosc.pl/doc/2036379.Dziennikarze ... -po-krzyzu

Powinien uhonorować tych, którzy kwestionują wybór przez społeczeństwo Komorowskiego na prezydenta?
A może dziennikarzy GN którzy po przeprowadzeniu wywiadu ze śp L. Kaczyńskim i B. Komorowskim, gdy obaj panowie słowo w słowo odnieśli się do kwestii prawa aborcyjnego w Polsce?
Wypowiedź śp. L. Kaczyńskiego "nie zauważono", a wypowiedź Komorowskiego opatrzono wstępniakiem red. naczelnego o niebezpieczeństwie "zgniłego kompromisu", a red prowadzący dywagował o prawie przyjmowania Komunii św przy takich poglądach.
Klasyczny, niepodważalny syndrom Kalego.
Zapadło mi w pamięć to różnicowanie, tym bardziej, że GN był jedynym medium, które przez lata uznawałam za uczciwe, rzetelne :( :(

So cze 07, 2014 8:13

Alus napisał(a):
Powinien uhonorować tych, którzy ...
A może dziennikarzy GN którzy ...
rzetelne :( :(

Wywracanie kota ogonem. Honorowanie tych najbardziej stronniczych i finansowanych z reklam spółek skrbu państwa wyraźnie świadczy o tym, że ręka rękę myje. Tak jak daję smaczny kąsek pieskowi, który lepiej wykonuje polecenia. Udawanie, że były to obiektywne ngrody jest czystą obłudą.
A co do GN, w zaąłczonym linku nie zauważyłem przypisywanej postawy. Czy coś tu się nie pomieszało? Z chęcią bym zweryfikował. Ze świadomością, że link był do felietonu.
Wobec powyższego trudno mi uznać Twoją wypowiedź za rzetelną. Raczej za atak na kogokolwiek, gdy brak argumentów do obrony.

So cze 07, 2014 8:43
andej napisał(a):
Alus napisał(a):
Powinien uhonorować tych, którzy ...
A może dziennikarzy GN którzy ...
rzetelne :( :(

Wywracanie kota ogonem. Honorowanie tych najbardziej stronniczych i finansowanych z reklam spółek skrbu państwa wyraźnie świadczy o tym, że ręka rękę myje. Tak jak daję smaczny kąsek pieskowi, który lepiej wykonuje polecenia. Udawanie, że były to obiektywne ngrody jest czystą obłudą.
A co do GN, w zaąłczonym linku nie zauważyłem przypisywanej postawy. Czy coś tu się nie pomieszało? Z chęcią bym zweryfikował. Ze świadomością, że link był do felietonu.
Wobec powyższego trudno mi uznać Twoją wypowiedź za rzetelną. Raczej za atak na kogokolwiek, gdy brak argumentów do obrony.

Jedni są stronniczy w jedną, inni w drugą.

So cze 07, 2014 15:49
Ludzie ci przez prezydenta kupieni....czyli każdy kolejny Prezydent kupuje sobie dziennikarzy, ordery wręczał Wałęsa, Kwaśniewski, Kaczyński.....

So cze 07, 2014 16:11
Ordery od pewnych ludzi to honor. Od "zdrajcow" to hanba.
Czarno-bialy swiat, gdzie jeden drugiego by wyrzucil z (podobno wspolnego) domu -Polski

So cze 07, 2014 16:39
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 929 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 62  Następna strona