Polska Zjednoczona Platforma Obywatelska
Autor |
Wiadomość |
Johnny99
|
 Re: Polska Zjednoczona Platforma Obywatelska
Witold napisał(a): Rozumiem że domniemanie zamachu tyczy się tylko katastrofy smokeńskiej. Jeśli takie domniemanie mogło by obciążać PiS, to tylko głupia teoria spiskowa. Rozumiem, że w tym przypadku również nie widać różnicy między zawałem serca a katastrofą lotniczą zabijającą prezydenta sporej wielkości kraju europejskiego. No, ba - co chwila przecież jakiś prezydent ginie, a to mu samolot spadnie, a to opona w samochodzie wybuchnie, normalna sprawa, na zawał też ludzie bez przerwy umierają. Cytuj: Johnny99 sam niedawno wyśmiał koncepcje domniemania niewinności Wow, ciekawe gdzie? Jak mówiłem, Pilaster to przypadek skrajny - dokładnie równorzędny pisowskim fanatykom, oskarżającym Tuska o zabójstwo prezydenta Kaczyńskiego. Więcej dowodów chyba nie potrzeba.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Wt cze 14, 2011 16:27 |
|
|
|
 |
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
Wszelkie dalsze insynuacje, ze jakaś partia zamierza rozstrzeliwać przeciwników politycznych lub biskupów, a zwłaszcza, że tego dokonuje realnie, będę, jak dotąd, kierował do moderacji. Może tam wreszcie zrobią z tych wniosków właściwy użytek.
Kampania wyborcza kampanią, a tu jest forum katolickie i ono ma pewne, chrześcijańskie etyczne granice w stosowaniu zabiegów i manipulacji wyborczych.
_________________ Mały kwiatek pod stopami Boga - św. Teresa od Dzieciątka Jezus Zbrodnia państwowa to i państwowe morderstwo i terror demokracji. Gdy działa Duch Święty, wzrasta wiara, nadzieja, miłość Boga i bliźniego, ginie kłamstwo, nienawiść, magia.
|
Wt cze 14, 2011 16:31 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): Masz na myśli np. ostentacyjne pielgrzymki Pana Prezydenta do Lichenia? Wylazło szydło z worka  ..... dla prawych Polaków katolików, "ostentacyjne" obecność Prezydenta w sanktuarium profanuje to miejsce....pogonić tych z PO do katakumb, niech nie rażą swoją wiarą  Cytuj: oddawanie hołdy ofiarom katstrofy smoleńskiej, to "impreza" Tak właśnie środowiska PiS, GP, określały pielgrzymkę rodzin pod patronatem prezydentowej do Smoleńska 6 miesięcy po katastrofie.
|
Wt cze 14, 2011 16:42 |
|
|
|
 |
Johnny99
|
Alus napisał(a): dla prawych Polaków katolików, "ostentacyjne" obecność Prezydenta w sanktuarium profanuje to miejsce.... A skąd taki wniosek?
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Wt cze 14, 2011 16:49 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): Alus napisał(a): dla prawych Polaków katolików, "ostentacyjne" obecność Prezydenta w sanktuarium profanuje to miejsce.... A skąd taki wniosek? Logiczny....normalnie nie powinna nikogo razić obecność kogokolwiek w kościele....a już liczenie "pielgrzymki" - musiałam wyszukac w necie ile tych pielgrzymek było. Pamiętam podobne "święte oburzenie" na obecnośc J. Oleksego na Jasnej Górze.
|
Wt cze 14, 2011 16:52 |
|
|
|
 |
SweetChild
|
maly_kwiatek napisał(a): Wszelkie dalsze insynuacje, ze jakaś partia zamierza rozstrzeliwać przeciwników politycznych lub biskupów, a zwłaszcza, że tego dokonuje realnie, będę, jak dotąd, kierował do moderacji. Wesprę Cię w tej szlachetnej inicjatywie i podrzucę ten post: maly_kwiatek napisał(a): Obawiam się, że dryf na politykę twardego antyklerykalizmu, potrzebny dla powyborczej koalicji ze spadkobiercami PZPR i jej twardym, betonowym skrzydłem, oznacza falę represji wobec Kościoła i zapewne nowych męczenników. Niech Bóg chroni Polskę od kolejnej fali nienawiści wobec Kościoła Jezusa Chrystusa!
|
Wt cze 14, 2011 16:55 |
|
 |
Johnny99
|
Alus napisał(a): normalnie nie powinna nikogo razić obecność kogokolwiek w kościele.... No to dlaczego ciebie razi? A może Licheń cię razi? Cytuj: Pamiętam podobne "święte oburzenie" na obecnośc J. Oleksego na Jasnej Górze. Podobne do czego? Ja się nie oburzałem. Pan Oleksy w młodości był ponoć ministrantem..
|
Wt cze 14, 2011 16:59 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): Alus napisał(a): normalnie nie powinna nikogo razić obecność kogokolwiek w kościele.... No to dlaczego ciebie razi? A może Licheń cię razi? Gdyby mnie raziło to nie musiałabym szukać w necie kiedy i czy był B. Komorowski w Licheniu....dzięki Twemu oburzeniu na "pokazową pobożnośc" dowiedziałam się, że był dw razy Cytuj: Ja się nie oburzałem. To skąd takie zaintrygowanie obecnością BK w Licheniu?
|
Wt cze 14, 2011 17:15 |
|
 |
Johnny99
|
Alus napisał(a): dzięki Twemu oburzeniu na "pokazową pobożnośc" dowiedziałam się, że był dw razy Ależ to ty się oburzyłaś, ja tylko podałem przykład. A o wizycie Komora w Licheniu przeczytałem w GazWybie.
|
Wt cze 14, 2011 17:28 |
|
 |
Witold
|
Johnny99 napisał(a): Rozumiem, że w tym przypadku również nie widać różnicy między zawałem serca a katastrofą lotniczą zabijającą prezydenta sporej wielkości kraju europejskiego. Pomiędzy zawałem serca a katastrofą lotniczą. Istotnie, nie widać. Jedno i drugie się czasem zdarza. Kto jest na pokładzie nie ma tu nic do rzeczy. Zresztą, czy gdyby Lech Kaczynski zmarł na zawał to nie byłoby żadnych insynuacji o morderstwie? Nie próbuj mnie na to nabrać  Cytuj: Wow, ciekawe gdzie? W innym temacie w którym mam wątpliwa przyjemnośc prowadzenia z tobą dyskusji viewtopic.php?f=47&t=28466&p=604882&hilit=domniemanie#p604882Cytuj: Jak mówiłem, Pilaster to przypadek skrajny - dokładnie równorzędny pisowskim fanatykom, oskarżającym Tuska o zabójstwo prezydenta Kaczyńskiego. Więcej dowodów chyba nie potrzeba. Ale przecież jeszcze niedawno sam Johnny99 twierdził że władzy trzeba patrzeć na ręcę i że nie ma żadnych przeszkód, żeby w tym przeginać, a nawet powinno się to robić (w kontekście fanaberii o planowanych fałszerastwach wyborczych). Znowu okazuje się, że ma się to odnosić tylko do PO, do PiSu już nie  maly_kwiatek napisał(a): Wszelkie dalsze insynuacje, ze jakaś partia zamierza rozstrzeliwać przeciwników politycznych lub biskupów, a zwłaszcza, że tego dokonuje realnie, będę, jak dotąd, kierował do moderacji. Może tam wreszcie zrobią z tych wniosków właściwy użytek. Oczywiście pod warunikiem, że będą to insynuacje obciążające PiS 
Ostatnio edytowano Wt cze 14, 2011 17:57 przez Witold, łącznie edytowano 1 raz
|
Wt cze 14, 2011 17:33 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): Alus napisał(a): dzięki Twemu oburzeniu na "pokazową pobożnośc" dowiedziałam się, że był dw razy Ależ to ty się oburzyłaś, ja tylko podałem przykład. A o wizycie Komora w Licheniu przeczytałem w GazWybie. Przykład czego?
|
Wt cze 14, 2011 17:47 |
|
 |
Johnny99
|
Alus napisał(a): Przykład czego? Przykład tego, czym się oburzyłaś. Witold napisał(a): Jedno i drugie się czasem zdarza. Kto jest na pokładzie nie ma tu nic do rzeczy. No to w takim razie nie ma też żadnej różnicy między śmiercią przeciętnego obywatela w wypadku samochodowym, a zamachem na prezydenta kraju z użyciem broni palnej - jedno i drugie czasem się zdarza.. Cytuj: W innym temacie w którym mam wątpliwa przyjemnośc prowadzenia z tobą dyskusji A konkretnie w którym miejscu "wyśmiewam" tam domniemanie niewinności? Cytuj: Ale przecież jeszcze niedawno sam Johnny99 twierdził że władzy trzeba patrzeć na ręcę i że nie ma żadnych przeszkód, żeby w tym przeginać, a nawet powinno się to robić (w kontekście fanaberii o planowanych fałszerastwach wyborczych). Znowu okazuje się, że ma się to odnosić tylko do PO, do PiSu już nie Przypomnienie dla fana PO nr 352463354234957: RZĄDZI PLATFORMA, A NIE PIS. PIS NIE RZĄDZI JUŻ ŁADNYCH PARĘ LAT. PLATFORMA JEST WŁADZĄ, A PIS NIĄ NIE JEST.
|
Wt cze 14, 2011 18:01 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): Alus napisał(a): Przykład czego? Przykład tego, czym się oburzyłaś. Manipulijesz, aż znów sam się zakręcisz i będziesz kolejno wtykał, że zwolennicy PO wkładaja w Twoje usta swoje poglądy Cytuj: Ciekawy w jaki sposób będzie się przejawiało to klęczenie Platformy przed Bogiem w kościele. Niezmiernie mnie to interesuje Cytuj: Masz na myśli ostentacyjne pielgrzymki Pana Prezydenta do Lichenia Znów wsciekły gnom wkradł się na forum.... Cytuj: Przypomnienie dla fana PO nr 352463354234957: RZĄDZI PLATFORMA, A NIE PIS. PIS NIE RZĄDZI JUŻ ŁADNYCH PARĘ LAT. PLATFORMA JEST WŁADZĄ, A PIS NIĄ NIE JEST. A może SMUTNYCH parę lat 
|
Wt cze 14, 2011 18:19 |
|
 |
Johnny99
|
Alus napisał(a): Manipulijesz Gdzie?
|
Wt cze 14, 2011 18:40 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): Alus napisał(a): Manipulijesz Gdzie? I znów powtórzę...biedaczysko  .....po pielgrzymkach BK do Lichenia nadal pozostaje ciekawy jak wyglądałoby klęczenie PO.......
|
Wt cze 14, 2011 18:45 |
|
|
|