Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 08, 2025 10:43

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2481 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 166  Następna strona
 Polska Zjednoczona Platforma Obywatelska 
Autor Wiadomość

Post Re: Polska Zjednoczona Platforma Obywatelska
Witold napisał(a):
Rozumiem że domniemanie zamachu tyczy się tylko katastrofy smokeńskiej. Jeśli takie domniemanie mogło by obciążać PiS, to tylko głupia teoria spiskowa.

Rozumiem, że w tym przypadku również nie widać różnicy między zawałem serca a katastrofą lotniczą zabijającą prezydenta sporej wielkości kraju europejskiego. No, ba - co chwila przecież jakiś prezydent ginie, a to mu samolot spadnie, a to opona w samochodzie wybuchnie, normalna sprawa, na zawał też ludzie bez przerwy umierają.

Cytuj:
Johnny99 sam niedawno wyśmiał koncepcje domniemania niewinności

Wow, ciekawe gdzie?

Jak mówiłem, Pilaster to przypadek skrajny - dokładnie równorzędny pisowskim fanatykom, oskarżającym Tuska o zabójstwo prezydenta Kaczyńskiego. Więcej dowodów chyba nie potrzeba.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Wt cze 14, 2011 16:27
zbanowany na stałe

Wszelkie dalsze insynuacje, ze jakaś partia zamierza rozstrzeliwać przeciwników politycznych lub biskupów, a zwłaszcza, że tego dokonuje realnie, będę, jak dotąd, kierował do moderacji.
Może tam wreszcie zrobią z tych wniosków właściwy użytek.

Kampania wyborcza kampanią, a tu jest forum katolickie i ono ma pewne, chrześcijańskie etyczne granice w stosowaniu zabiegów i manipulacji wyborczych.

Wt cze 14, 2011 16:31
Johnny99 napisał(a):
Masz na myśli np. ostentacyjne pielgrzymki Pana Prezydenta do Lichenia?

Wylazło szydło z worka :D ..... dla prawych Polaków katolików, "ostentacyjne" obecność Prezydenta w sanktuarium profanuje to miejsce....pogonić tych z PO do katakumb, niech nie rażą swoją wiarą :brawo:

Cytuj:
oddawanie hołdy ofiarom katstrofy smoleńskiej, to "impreza"

Tak właśnie środowiska PiS, GP, określały pielgrzymkę rodzin pod patronatem prezydentowej do Smoleńska 6 miesięcy po katastrofie.

Wt cze 14, 2011 16:42

Alus napisał(a):
dla prawych Polaków katolików, "ostentacyjne" obecność Prezydenta w sanktuarium profanuje to miejsce....

A skąd taki wniosek?

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Wt cze 14, 2011 16:49
Johnny99 napisał(a):
Alus napisał(a):
dla prawych Polaków katolików, "ostentacyjne" obecność Prezydenta w sanktuarium profanuje to miejsce....

A skąd taki wniosek?

Logiczny....normalnie nie powinna nikogo razić obecność kogokolwiek w kościele....a już liczenie "pielgrzymki" - musiałam wyszukac w necie ile tych pielgrzymek było.
Pamiętam podobne "święte oburzenie" na obecnośc J. Oleksego na Jasnej Górze.

Wt cze 14, 2011 16:52

maly_kwiatek napisał(a):
Wszelkie dalsze insynuacje, ze jakaś partia zamierza rozstrzeliwać przeciwników politycznych lub biskupów, a zwłaszcza, że tego dokonuje realnie, będę, jak dotąd, kierował do moderacji.

Wesprę Cię w tej szlachetnej inicjatywie i podrzucę ten post:

maly_kwiatek napisał(a):
Obawiam się, że dryf na politykę twardego antyklerykalizmu, potrzebny dla powyborczej koalicji ze spadkobiercami PZPR i jej twardym, betonowym skrzydłem, oznacza falę represji wobec Kościoła i zapewne nowych męczenników.
Niech Bóg chroni Polskę od kolejnej fali nienawiści wobec Kościoła Jezusa Chrystusa!

Wt cze 14, 2011 16:55

Alus napisał(a):
normalnie nie powinna nikogo razić obecność kogokolwiek w kościele....

No to dlaczego ciebie razi? A może Licheń cię razi?

Cytuj:
Pamiętam podobne "święte oburzenie" na obecnośc J. Oleksego na Jasnej Górze.

Podobne do czego? Ja się nie oburzałem. Pan Oleksy w młodości był ponoć ministrantem..

Wt cze 14, 2011 16:59
Johnny99 napisał(a):
Alus napisał(a):
normalnie nie powinna nikogo razić obecność kogokolwiek w kościele....

No to dlaczego ciebie razi? A może Licheń cię razi?

Gdyby mnie raziło to nie musiałabym szukać w necie kiedy i czy był B. Komorowski w Licheniu....dzięki Twemu oburzeniu na "pokazową pobożnośc" dowiedziałam się, że był dw razy

Cytuj:
Ja się nie oburzałem.

To skąd takie zaintrygowanie obecnością BK w Licheniu?

Wt cze 14, 2011 17:15

Alus napisał(a):
dzięki Twemu oburzeniu na "pokazową pobożnośc" dowiedziałam się, że był dw razy

Ależ to ty się oburzyłaś, ja tylko podałem przykład. A o wizycie Komora w Licheniu przeczytałem w GazWybie.

Wt cze 14, 2011 17:28

Johnny99 napisał(a):
Rozumiem, że w tym przypadku również nie widać różnicy między zawałem serca a katastrofą lotniczą zabijającą prezydenta sporej wielkości kraju europejskiego.

Pomiędzy zawałem serca a katastrofą lotniczą. Istotnie, nie widać. Jedno i drugie się czasem zdarza. Kto jest na pokładzie nie ma tu nic do rzeczy.

Zresztą, czy gdyby Lech Kaczynski zmarł na zawał to nie byłoby żadnych insynuacji o morderstwie? Nie próbuj mnie na to nabrać :)

Cytuj:
Wow, ciekawe gdzie?

W innym temacie w którym mam wątpliwa przyjemnośc prowadzenia z tobą dyskusji

viewtopic.php?f=47&t=28466&p=604882&hilit=domniemanie#p604882

Cytuj:
Jak mówiłem, Pilaster to przypadek skrajny - dokładnie równorzędny pisowskim fanatykom, oskarżającym Tuska o zabójstwo prezydenta Kaczyńskiego. Więcej dowodów chyba nie potrzeba.

Ale przecież jeszcze niedawno sam Johnny99 twierdził że władzy trzeba patrzeć na ręcę i że nie ma żadnych przeszkód, żeby w tym przeginać, a nawet powinno się to robić (w kontekście fanaberii o planowanych fałszerastwach wyborczych). Znowu okazuje się, że ma się to odnosić tylko do PO, do PiSu już nie :(

maly_kwiatek napisał(a):
Może tam wreszcie zrobią z tych wniosków właściwy użytek.

Oczywiście pod warunikiem, że będą to insynuacje obciążające PiS :)

Ostatnio edytowano Wt cze 14, 2011 17:57 przez Witold, łącznie edytowano 1 raz

Wt cze 14, 2011 17:33
Johnny99 napisał(a):
Alus napisał(a):
dzięki Twemu oburzeniu na "pokazową pobożnośc" dowiedziałam się, że był dw razy

Ależ to ty się oburzyłaś, ja tylko podałem przykład. A o wizycie Komora w Licheniu przeczytałem w GazWybie.

Przykład czego?

Wt cze 14, 2011 17:47

Alus napisał(a):
Przykład czego?

Przykład tego, czym się oburzyłaś.

Witold napisał(a):
Jedno i drugie się czasem zdarza. Kto jest na pokładzie nie ma tu nic do rzeczy.

No to w takim razie nie ma też żadnej różnicy między śmiercią przeciętnego obywatela w wypadku samochodowym, a zamachem na prezydenta kraju z użyciem broni palnej - jedno i drugie czasem się zdarza..

Cytuj:
W innym temacie w którym mam wątpliwa przyjemnośc prowadzenia z tobą dyskusji

A konkretnie w którym miejscu "wyśmiewam" tam domniemanie niewinności?

Cytuj:
Ale przecież jeszcze niedawno sam Johnny99 twierdził że władzy trzeba patrzeć na ręcę i że nie ma żadnych przeszkód, żeby w tym przeginać, a nawet powinno się to robić (w kontekście fanaberii o planowanych fałszerastwach wyborczych). Znowu okazuje się, że ma się to odnosić tylko do PO, do PiSu już nie

Przypomnienie dla fana PO nr 352463354234957: RZĄDZI PLATFORMA, A NIE PIS. PIS NIE RZĄDZI JUŻ ŁADNYCH PARĘ LAT. PLATFORMA JEST WŁADZĄ, A PIS NIĄ NIE JEST.

Wt cze 14, 2011 18:01
Johnny99 napisał(a):
Alus napisał(a):
Przykład czego?

Przykład tego, czym się oburzyłaś.

Manipulijesz, aż znów sam się zakręcisz i będziesz kolejno wtykał, że zwolennicy PO wkładaja w Twoje usta swoje poglądy :D
Cytuj:
Ciekawy w jaki sposób będzie się przejawiało to klęczenie Platformy przed Bogiem w kościele. Niezmiernie mnie to interesuje

Cytuj:
Masz na myśli ostentacyjne pielgrzymki Pana Prezydenta do Lichenia

Znów wsciekły gnom wkradł się na forum....

Cytuj:
Przypomnienie dla fana PO nr 352463354234957: RZĄDZI PLATFORMA, A NIE PIS. PIS NIE RZĄDZI JUŻ ŁADNYCH PARĘ LAT. PLATFORMA JEST WŁADZĄ, A PIS NIĄ NIE JEST.

A może SMUTNYCH parę lat :D

Wt cze 14, 2011 18:19

Alus napisał(a):
Manipulijesz

Gdzie?

Wt cze 14, 2011 18:40
Johnny99 napisał(a):
Alus napisał(a):
Manipulijesz

Gdzie?

I znów powtórzę...biedaczysko :( .....po pielgrzymkach BK do Lichenia nadal pozostaje ciekawy jak wyglądałoby klęczenie PO.......

Wt cze 14, 2011 18:45
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2481 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 166  Następna strona