Polska Zjednoczona Platforma Obywatelska
Autor |
Wiadomość |
Johnny99
|
 Re: Polska Zjednoczona Platforma Obywatelska
Witold napisał(a): Ale co to ma do rzeczy w kontekście możliwości zorganizowania przez PiS zamachu na kogoś? Nic. Ale kto - poza fanatykami - uważa, że PiS bądź PO zorganizowały na kogoś zamach? Cytuj: Wziął się stąd, że Kaczyński i jego elektorat nie dopuszcza innej możliwości własnej przgeranej niż w wyniku "nieporozumienia", I co w związku z tym? Tak samo jest w przypadku PO i jej elektoratu - słyszeliśmy to bez przerwy w latach 2005-2007. To skandal, że głupie społeczeństwo wybiera taką partię, jak PiS! Ja to w ogóle, panie, nie rozumiem, jak można głosować na PiS? Nie znam nikogo, kto głosował na PiS, co to za ludzie na nich głosują! Stefan Niesiołowski niedawno otwarcie nazwał zwolenników PiS idiotami - więc jasne jest, że zdaniem naczelnej tuby propagandowej PO przegrana PO będzie oznaczać zwycięstwo idiotyzmu. Donald Tusk na krajowym plenum Partii stwierdził jasno, że PO jest jaka jest, ale lepszej Partii nie wymyślono. Czy można więc określić ew. zwycięstwo innej partii, niż ta "najlepsza" inaczej, niż jako nieporozumienie? Zresztą, przecież, zdaniem Tuska, Platforma "nie ma z kim przegrać" - skoro nie ma z kim przegrać w normalnej sytuacji, to do przegranej może ją doprowadzić jedynie jakieś nieporozumienie! Mam pisać dalej? Mogę dłuuugo.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Śr cze 15, 2011 11:54 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
"Ewentualnie określić" nie jest równoznaczne z oficjalnym zdiagnozowaniem wyników wyborów "nieporozumieniem" lub "opanowaniem umysłow". PiS chciał zawłaszczyć i katastrofę i Wawel....przy tak żarłoczym apetycie na władzę, prestiż, to i tak tylko kąsek Johnny99 - nie odpowiedziałeś  .....która zwrotka piosenki Queen dedykowana była prezesowi?
Ostatnio edytowano Śr cze 15, 2011 12:05 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz
|
Śr cze 15, 2011 12:01 |
|
 |
Johnny99
|
Alus napisał(a): "Ewentualnie określić" nie jest równoznaczne z oficjalnym zdiagnozowaniem wyników wyborów "nieporozumieniem" lub "opanowaniem umysłow". A jaka jest różnica? Z całą pewnością natomiast jest różnica między "wybraniem przez nieporozumienie" i "wybraniem przez to, że się jest idiotą".
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Śr cze 15, 2011 12:03 |
|
|
|
 |
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
Cytuj: Służba Kontrwywiadu Wojskowego już w kwietniu 2010 otrzymała od zagranicznych partnerów tajne zdjęcia satelitarne okolic smoleńskiego lotniska i przekazała je prokuraturze - poinformował departament prasowo-informacyjny SKW. Jest to odpowiedź na zarzuty "Rzeczpospolitej", która napisała, że "jedna z państwowych instytucji przez kilka miesięcy przetrzymywała dowody z USA w sprawie katastrofy smoleńskiej".
"Służba Kontrwywiadu Wojskowego informuje, że już w kwietniu 2010 r., w ramach współpracy z jedną ze służb partnerskich NATO, otrzymała materiały niejawne pochodzące z rozpoznania satelitarnego związane z katastrofą samolotu Tu-154M pod Smoleńskiem. Materiały zostały niezwłocznie przekazane Wojskowej Prokuraturze Okręgowej w Warszawie" - napisano w komunikacie dla mediów.
SKW podkreśla, że "bez zwłoki przekazała do Prokuratury informacje otrzymane od instytucji zagranicznych mogące mieć związek z katastrofą smoleńską 10 kwietnia 2010 roku". Źródło: http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title, ... &_ticrsn=3No i skoro prokurator Marek Pasionek zdecydował się z powodu braku tych zdjęć w materiałach śledztwa zwrócić do amerykańskich partnerów o przekazanie zdjęć z dnia katastrofy, natychmiast został zdjęty z funkcji. Zaczęto też prowadzić przeciw niemu śledztwo, bo niechcący wydało się przy tym przestępcze ukrywanie materiałów dowodowych w śledztwie dotyczących przyczyn katastrofy smoleńskiej  ! http://www.naszdziennik.pl/index.php?da ... d=po05.txtZaiste, coraz ciekawsze rzeczy z czasu rządów Tuska przechodzą do opinii publicznej. Jezus powiedział: "Prawda Was wyzwoli". Trzeba docierać do Prawdy.
_________________ Mały kwiatek pod stopami Boga - św. Teresa od Dzieciątka Jezus Zbrodnia państwowa to i państwowe morderstwo i terror demokracji. Gdy działa Duch Święty, wzrasta wiara, nadzieja, miłość Boga i bliźniego, ginie kłamstwo, nienawiść, magia.
|
Śr cze 15, 2011 12:08 |
|
 |
Witold
|
W 2007 Kaczyński jeszcze przed wyborami darł się, że sondaże nie dające mu zwycięstwa są sfałszowane. W 2010 nazwał swoją przegraną nieporozumieniem, a jego elektorat ochrzcił Komorowskiego mianem uzurpatora i wymyślał jakieś brednie o za małych kratkach. Na prawie rok przed wyborami PiS głosił, że mogą one zostac sfałszowane - jasny sygnał, że tylko w ten sposób PiS może przegrać. Przykład zwyborami prezydenckimi jest tutaj najlepszy. O Lechu Kaczyńskim różne rzeczy mówiono i o jego elektoracie też - ale nawet Palikot nie próbował podważać faktu, że Kaczyński został wybrany na Prezydenta RP. Nikt nie wymyślał żadnych bzdetów o za małych kratkach, uzurpacjach i nieporozumieniach. Nie przypominam też sobie żadnej demonstracji, na której palono by jego kukły. W przypadku Komorowskiego robiono to, jeszcze zanim na dobre objął urząd. I po wyborach na jesieni będzie to samo, jeżeli wygra je PO.
Ostatnio edytowano Śr cze 15, 2011 12:23 przez Witold, łącznie edytowano 1 raz
|
Śr cze 15, 2011 12:19 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): Alus napisał(a): "Ewentualnie określić" nie jest równoznaczne z oficjalnym zdiagnozowaniem wyników wyborów "nieporozumieniem" lub "opanowaniem umysłow". A jaka jest różnica? Zasadnicza....ewentualnie określeń przyczyn może być wiele, prezes JK podaje tylko jedyną słuszną swoją wersję. Cytuj: Z całą pewnością natomiast jest różnica między "wybraniem przez nieporozumienie" i "wybraniem przez to, że się jest idiotą". Nieporozumienia prokurują idioci....tak postrzegają fanatycy partyjni, religijni.
|
Śr cze 15, 2011 12:22 |
|
 |
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
Cytuj: Prokuratura Okręgowa w Warszawie zapoznaje się z materiałem sprawy dotyczącej prok. Pasionka. Śledczy mają zbadać, czy są podstawy do postawienia mu zarzutów ujawnienia tajemnicy służbowej i czy w ogóle był on sprawcą przecieku. Pierwotnie postępowanie miała prowadzić prokuratura niższego szczebla, jednak w poniedziałek śledczy uznali, iż z uwagi na charakter sprawy będzie ona prowadzona w prokuraturze okręgowej. Jak zapewniała nas prok. Monika Lewandowska, decyzja ta nie miała związku z ewentualnym przeciekiem informacji ze śledztwa do "GW". Lewandowska poinformowała nas, że akta jawne w sprawie Pasionka, sporządzone przez WPO w Poznaniu, obejmują cztery tomy. - Akt głównych, jawnych otrzymaliśmy cztery tomy i to jest komplet materiałów jawnych - zaznaczyła prok. Lewandowska. Obecnie zapoznaje się z nimi prokurator referent. Prokuratura wciąż nie otrzymała jednak akt z kancelarii tajnej, a od zbadania ich zawartości uzależnione są dalsze czynności śledcze z udziałem świadków. - Cztery tomy to nie jest materiał, który powodowałby zastój w pracy prokuratora. Pozostaje tu pytanie, kiedy otrzymamy akta niejawne i jak są one obszerne - dodała prok. Lewandowska. Źródło: http://www.naszdziennik.pl/index.php?da ... d=po05.txtTeraz wiemy znacznie więcej. Prokuratura zamiast zajmować się śledztwem w sprawie przyczyn katastrofy smoleńskiej, pilnowała prokuratorów prowadzących to śledztwo i pisała na jednego z nich aż 4 tomy jawnych i nie wiadomo ile tajnych akt Wciąż nie wiemy, dlaczego ożywione kontakty Tuska z Putinem i Rosjanami w różnych sprawach związanych z katastrofą samolotu TU 104 pod Smoleńskiem są chwalebne w aktualnym stanie Państwa, a kontakty prokuratury z instytucjami amerykańskimi w sprawie zdjęć satelitarnych okolic Smoleńska z dnia katastrofy prowadzą prokuratorów w stan oskarżenia? Wciąż nie wiemy, czy postępowanie wobec prokuratora Pasionka jest rutynowe, czy zostało podjęte, aby ukryć fakt ukrycia i zaginięcia tych fotografii przekazanych prokuraturze przez polski kontrwywiad półtora roku temu? I na koniec refleksja. Zakazany wczoraj na niniejszym forum Psalm nosi numer 104. Taki sam jak Tupolew wiozący naszych drogich ś.p. Zmarłych Polaków na cmentarz poległych w Katyniu Rodaków.
_________________ Mały kwiatek pod stopami Boga - św. Teresa od Dzieciątka Jezus Zbrodnia państwowa to i państwowe morderstwo i terror demokracji. Gdy działa Duch Święty, wzrasta wiara, nadzieja, miłość Boga i bliźniego, ginie kłamstwo, nienawiść, magia.
|
Śr cze 15, 2011 12:42 |
|
 |
Johnny99
|
Witold napisał(a): W 2007 Kaczyński jeszcze przed wyborami darł się, że sondaże nie dające mu zwycięstwa są sfałszowane. Cóż, tak wtedy, jak i dzisiaj - miał podstawy. Afery sondażowej, jak rozumiem, w powszechnej świadomości nie było? Cytuj: W 2010 nazwał swoją przegraną nieporozumieniem
Niczego takiego nie zrobił, ile razy można to powtarzać Cytuj: O Lechu Kaczyńskim różne rzeczy mówiono i o jego elektoracie też - ale nawet Palikot nie próbował podważać faktu, że Kaczyński został wybrany na Prezydenta RP. Nikt nie próbował podważać faktu, że Komorowski został wybrany na Prezydenta RP! Zrozumcież to wreszcie! Cytuj: Nikt nie wymyślał żadnych bzdetów o za małych kratkach Zaczyna mnie to zastanawiać, bo ja pierwsze słyszę o jakichś za małych kratkach. O co biega? Cytuj: W przypadku Komorowskiego robiono to, jeszcze zanim na dobre objął urząd. Tak samo było z Kaczyńskim - nikt nie czekał, aż "na dobre obejmie urząd". "Zabierz babci dowód" (żeby przypadkiem nie doszło do "nieporozumienia", jeśli chodzi o wynik wyborów) też już zapewne uleciało z pamięci. Itd.itp.
|
Śr cze 15, 2011 12:45 |
|
 |
Grzegor
|
maly_kwiatek napisał(a): ... Może prokurator był niekompetentny i zadawał amerykanom kompromitujące stronę polska pytania? Może zdjęcia satelitarne nie wnosiły nic do sprawy a prokura dysponowała lepszymi ? Na czym polegają intensywne kontakty Tuska i Putina, bodajże rozmawiali ze sobą 2 razy ? Co mają amerykanie wspólnego z katastrofą polskiego samolotu na terenie Rosji, może zainteresujemy sprawą również Niemców, Francuzów (maja swoje satelity szpiegowskie) i Wybrzeżo Kościo Słoniańczyków? I najważniejsze co ma wspólnego z tym wszystkim samolot Tu 104 model wycofany z użytku dawno temu ?
|
Śr cze 15, 2011 13:00 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
B. Komorowski został wybrany jednak "przez nieporozumienie", za przyczyną większej kratki na karcie do głosowania w II turze wyborów prezydenckich - co zgłosiła p. Stryjska Małgorzata PiS. Odpowiedziałam na Twoje pytanie - kolej na Ciebie - która zwrotka?
|
Śr cze 15, 2011 13:02 |
|
 |
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
Grzegor napisał(a): I najważniejsze co ma wspólnego z tym wszystkim samolot Tu 104 model wycofany z użytku dawno temu ? Tyleż samo, co ma wspólnego z tym wszystkim Prezydent Polski śp. Lech Kaczyński, mimo, że już dawno nie żyje ...
|
Śr cze 15, 2011 13:05 |
|
 |
Witold
|
Johnny99 napisał(a): Niczego takiego nie zrobił, ile razy można to powtarzać Aż stanie się prawdą, zgodnie z naukami Goebbelsa. Owszem, usiłował to tłumaczyć jakimiś bredniami o krzyżu i zapateryzmie, tylko jak naiwnym trzeba być żeby się na to nabrać?
|
Śr cze 15, 2011 13:28 |
|
 |
Johnny99
|
Witold napisał(a): Owszem, usiłował to tłumaczyć jakimiś bredniami o krzyżu i zapateryzmie, tylko jak naiwnym trzeba być żeby się na to nabrać? Och, niewątpliwie - wiadomo, że tylko naiwni mogą sądzić, że Kaczyński, choć niczego takiego nie mówi, tak naprawdę nie wzywa do zamachu stanu, wybudowania przed każdą szkołą pomnika Lecha Kaczyńskiego, zabicia wszystkich biskupów, którzy mu wejdą w drogę, narzucenia wszystkim kultu Katastrofy Smoleńskiej, założenia w każdym domu podsłuchu ABW itd.itp. Każdy, kto nie jest skrajnie naiwny, doskonale o tym wie i doskonale wie, jak należy głosować w wyborach w związku z tym.
|
Śr cze 15, 2011 13:34 |
|
 |
Witold
|
Jak naiwnym trzeba być, żeby potraktować poważnie nazwanie przeniesienia krzyża (który stał się źródłem niekończących się sporów i problemów) "zapateryzmem" i "walką z symbolami religijnymi"? No wybacz. To jest demagogia dla ociężałych. A wychodzi na jedno. Komorowski został wybrany przez pomyłkę, bo niektórzy nie zauważyli, że nie jest Kaczyńskim.
Ostatnio edytowano Śr cze 15, 2011 13:46 przez Witold, łącznie edytowano 1 raz
|
Śr cze 15, 2011 13:37 |
|
 |
przempro
zbanowany na stałe
|
Cytuj: I na koniec refleksja. Zakazany wczoraj na niniejszym forum Psalm nosi numer 104. Taki sam jak Tupolew wiozący naszych drogich ś.p. Zmarłych Polaków na cmentarz poległych w Katyniu Rodaków. Co zażywasz, ze piszesz takie bzdury? W Smoleńsku rozbił sie TU-154 o numerze bocznym 101, a lot nosił oznaczenie "PLF 101 – I – M". Nie ma tam żadnego oznaczenia 104!!!! Z takich własnie bzdur rodza sie legendy, a Naród skażony wtórnym analfabetyzmem w nie wierzy.
|
Śr cze 15, 2011 13:44 |
|
|
|