Autor |
Wiadomość |
Soul33
Moderator
|
 Re: Nowe dokumenty TW Bolek
Mnie np. w ogóle nie interesują "ustalenia" czegoś tak upolitycznionego jak IPN. W praktyce to jest tak, że Partia oskarża swojego wroga, Partia prowadzi proces (a już na pewno ponosi pełną odpowiedzialność za funkcjonowanie upolitycznionych instytucji państwa) i Partia orzeka o winie.
Niestety znam to z historii XX w., więc nic mnie nie obchodzi, co ogłasza IPN. Obchodzą mnie najwyżej opinie niezależnych ekspertów, którzy nie pracują na państwowe zlecenie.
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
N lip 09, 2017 13:10 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Yarpen_Zirgin napisał(a): I wszystko jasne. Poza insynuacjami nie macie niczego, czym bylibyście w stanie obalić wyniki analizy grafologicznej i śledztwa prokuratury w sprawie dokumentów znalezionych w domu Kiszczaka. Nie potrafisz zrozumieć prostego tekstu  ...skoro zupełnie nie ufam IPN, to i nie staram się obalać ich "ustaleń".
|
N lip 09, 2017 13:14 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Coroner napisał(a): Bo Bolek to świętość III RP, tak samo jak kilku innych, którzy byli zamieszani we współpracę z SB. Mówisz o Wolfgangu.
|
N lip 09, 2017 13:17 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Soul33 napisał(a): Mnie np. w ogóle nie interesują "ustalenia" czegoś tak upolitycznionego jak IPN. W praktyce to jest tak, że Partia oskarża swojego wroga, Partia prowadzi proces (a już na pewno ponosi pełną odpowiedzialność za funkcjonowanie upolitycznionych instytucji państwa) i Partia orzeka o winie.
Niestety znam to z historii XX w., więc nic mnie nie obchodzi, co ogłasza IPN. Obchodzą mnie najwyżej opinie niezależnych ekspertów, którzy nie pracują na państwowe zlecenie. Nie ma czegoś takiego jak niezależni eksperci. Jedni powiązani są z PiS a drudzy z antyPiS. Jedni są zwolennikami lustracji a drudzy żeby było jak dawniej.
|
N lip 09, 2017 14:24 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): Coroner napisał(a): Bo Bolek to świętość III RP, tak samo jak kilku innych, którzy byli zamieszani we współpracę z SB. Mówisz o Wolfgangu. Lista świętych krów III RP jest długa.
|
N lip 09, 2017 14:25 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Coroner napisał(a): Alus napisał(a): Coroner napisał(a): Bo Bolek to świętość III RP, tak samo jak kilku innych, którzy byli zamieszani we współpracę z SB. Mówisz o Wolfgangu. Lista świętych krów III RP jest długa. I do W jeszcze nie doszedłeś 
|
N lip 09, 2017 14:40 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Forum to nie konfesjonał Rozmawiamy w tym temacie o Wałęsie. Jak chcesz o innych to załóż odpowiedni temat. W tym to jest offtop. Zdaje się że ktoś już mówił o wielkim twoim talencie sprowadzania rozmów do emocjonalnych nic nie wnoszących do dyskusji kierunków
|
N lip 09, 2017 14:47 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Coroner napisał(a): Forum to nie konfesjonał Rozmawiamy w tym temacie o Wałęsie. Jak chcesz o innych to załóż odpowiedni temat. W tym to jest offtop. Zdaje się że ktoś już mówił o wielkim twoim talencie sprowadzania rozmów do emocjonalnych nic nie wnoszących do dyskusji kierunków Nic nie wnoszące...bo jak przystało na obiektywnego zdecydowanie podzielasz zdanie posła Dobrzańskiego - do tych spraw trzeba podchodzić w sposób ludzki, indywidualny - oczywiście gdy chodzi o Wolfganga, Rudego, Mieczysława...etc. ale zdecydowanie nie do Wałęsy, w tego należy walić jak w kaczą d***ę.
|
N lip 09, 2017 14:54 |
|
 |
pilaster
|
Soul33 napisał(a): Mnie np. w ogóle nie interesują "ustalenia" czegoś tak upolitycznionego jak IPN. W praktyce to jest tak, że Partia oskarża swojego wroga, Partia prowadzi proces (a już na pewno ponosi pełną odpowiedzialność za funkcjonowanie upolitycznionych instytucji państwa) i Partia orzeka o winie.
Niestety znam to z historii XX w., więc nic mnie nie obchodzi, co ogłasza IPN. Nic dodać, nic ująć. Wszystko cokolwiek wychodzi od ubeków z IPN należy z góry traktować jako niemiarodajne. Uprzedzając zastrzeżenia, jeżeli ubecy z IPN, w ramach walk frakcyjnych w Partii ogłoszą coś kompromitującego Antoniego M czy Jarosława K, tak samo nie należy im dawać wiary.
_________________ Brothers, what we do in life, echoes in eternity
Jest inaczej - Blog człowieka leniwego
|
N lip 09, 2017 15:03 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Pomijajac bełkot pilastra. On chory z nienawiści do PiS. A w sprawie Bolka to juz nawet koledzy z PO maja odmienne zdanie. http://www.gazetaprawna.pl/artykuly/106 ... um=twitterJak widać nie udało się zakłamać wszystkiego i oskarżyć Kaczyńskiego i Macierewicza o nagonkę. Nawet koledzy z PO nie wierzą w wersje Lecha a wierzą w wersje która podaje IPN.
|
Pt sie 04, 2017 9:13 |
|
 |
Marek_Piotrowski
|
Choć trochę dziwi w ustach Rulewskiego zdanie: "sprzedawanie swoich kolegów za pieniądze, by zapewnić bezpieczeństwo sobie i rodzinie jeszcze da się jakoś wytłumaczyć i rozgrzeszać" Jeszcze gdyby nie ta wzmianka o pieniądzach, to może...
_________________ pozdrawiam serdecznie Marek
|
Pt sie 04, 2017 9:17 |
|
 |
bert04
|
Coroner napisał(a): Nawet koledzy z PO nie wierzą w wersje Lecha a wierzą w wersje która podaje IPN. Gwoli ścisłości: -Pan przecież z Platformy.
-Jestem senatorem z list PO, ale do partii nie należę.A gwoli zupełnej ścisłości to nic mi nie wiadomo, żeby Lechu do PO należał, chociaż poparcie deklaruje.
_________________ Wszystko ma swój czas i jest wyznaczona godzina na wszystkie sprawy pod niebem ...
(Koh 3:1nn)
|
Pt sie 04, 2017 9:59 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
bert04 napisał(a): Coroner napisał(a): Nawet koledzy z PO nie wierzą w wersje Lecha a wierzą w wersje która podaje IPN. Gwoli ścisłości: -Pan przecież z Platformy.
-Jestem senatorem z list PO, ale do partii nie należę.A gwoli zupełnej ścisłości to nic mi nie wiadomo, żeby Lechu do PO należał, chociaż poparcie deklaruje. Zamiarem Coronera nie jest uderzenie w Wałęsę, ale właśnie w PO.
|
Pt sie 04, 2017 10:12 |
|
 |
pilaster
|
Alus napisał(a): Zamiarem Coronera nie jest uderzenie w Wałęsę, ale właśnie w PO. Zadaniem.
_________________ Brothers, what we do in life, echoes in eternity
Jest inaczej - Blog człowieka leniwego
|
Pt sie 04, 2017 10:22 |
|
 |
Marek_Piotrowski
|
pilaster napisał(a): Alus napisał(a): Zamiarem Coronera nie jest uderzenie w Wałęsę, ale właśnie w PO. Zadaniem. Oczywiście. Iluminaci Mu kazali, nie, Coroner? 
_________________ pozdrawiam serdecznie Marek
|
Pt sie 04, 2017 10:37 |
|
|
|