Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 08, 2025 13:51

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2481 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 166  Następna strona
 Polska Zjednoczona Platforma Obywatelska 
Autor Wiadomość
zbanowany na stałe

Post Re: Polska Zjednoczona Platforma Obywatelska
przempro napisał(a):
Nie ma tam żadnego oznaczenia 104!!!!

Z takich własnie bzdur rodza sie legendy, a Naród skażony wtórnym analfabetyzmem w nie wierzy.

Skojarzyło mi się coś z bardzo popularnym przez wiele lat modelem Tupolewa nr 104.
Dziękuje za zwrócenie uwagi.
Nie sadze by z powodu tego nieporozumienia, "Naród skażony wtórnym analfabetyzmem w to uwierzył".
Mój, Polski Naród zachowuje się może dziwnie, jednak nie jest z nim całkiem źle. Polski Naród lubi się poprzyglądać temu, co się dzieje, zanim ruszy do akcji zmiatając to, co złe i zadziwiając cały świat :-D

Śr cze 15, 2011 13:56

Witold napisał(a):
Jak naiwnym trzeba być, żeby potraktować poważnie nazwanie przeniesienia krzyża (który stał się źródłem niekończących się sporów i problemów) "zapateryzmem" i "walką z symbolami religijnymi"?

Nie wiem, ja tych wypowiedzi nie traktuję "poważnie", tylko jako typowo polskie emocjonalne przerysowania, właściwe wszystkim opcjom politycznym. To wy traktujecie je poważnie - i, na przykład, kiedy Kaczor, tak naprawdę to właściwie żartobliwie, nazwał wynik wyborów "nieporozumieniem", od razu zaczęliście krzyczeć, jakby zamierzał dokonać co najmniej zamachu stanu. Prym wiedzie w tym Pilaster, radzę spojrzeć na jego posty.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Śr cze 15, 2011 14:01
Johnny99 napisał(a):
Witold napisał(a):
Owszem, usiłował to tłumaczyć jakimiś bredniami o krzyżu i zapateryzmie, tylko jak naiwnym trzeba być żeby się na to nabrać?

Och, niewątpliwie - wiadomo, że tylko naiwni mogą sądzić, że Kaczyński, choć niczego takiego nie mówi, tak naprawdę nie wzywa do zamachu stanu, wybudowania przed każdą szkołą pomnika Lecha Kaczyńskiego, zabicia wszystkich biskupów, którzy mu wejdą w drogę, narzucenia wszystkim kultu Katastrofy Smoleńskiej, założenia w każdym domu podsłuchu ABW itd.itp. Każdy, kto nie jest skrajnie naiwny, doskonale o tym wie i doskonale wie, jak należy głosować w wyborach w związku z tym.

Katastrofy Smoleńskiej......
Johnny99 napisał(a):
Witold napisał(a):
Jak naiwnym trzeba być, żeby potraktować poważnie nazwanie przeniesienia krzyża (który stał się źródłem niekończących się sporów i problemów) "zapateryzmem" i "walką z symbolami religijnymi"?

Nie wiem, ja tych wypowiedzi nie traktuję "poważnie", tylko jako typowo polskie emocjonalne przerysowania, właściwe wszystkim opcjom politycznym. To wy traktujecie je poważnie - i, na przykład, kiedy Kaczor, tak naprawdę to właściwie żartobliwie, nazwał wynik wyborów "nieporozumieniem", od razu zaczęliście krzyczeć, jakby zamierzał dokonać co najmniej zamachu stanu.

Bo tylko Prawdziwy Naród wie kiedy Wielki Wódz żartuje np. ogłaszając koniec wojny polsko-polskiej :D

Śr cze 15, 2011 14:03
zbanowany na stałe

Cytuj:
Grecy, protestujący przeciwko rządowym planom oszczędnościowym, rzucali koktajlami Mołotowa w siedzibę ministerstwa finansów na placu Syntagma (Konstytucji) w centrum Aten. Jak pisze agencja Reutera, przed głównym wejściem do ministerstwa widać ogień.

Wcześniej grecka policja użyła gazu łzawiącego, by rozpędzić ludzi, którzy w centrum Aten próbowali zablokować wejście do parlamentu. Uczestnicy demonstracji przeciwko rządowym planom oszczędnościowym rzucali w policję kamieniami oraz jogurtem.

Do starć między funkcjonariuszami a małymi grupami protestujących doszło, gdy w centrum stolicy przeciwko oszczędnościom demonstrowało ponad 20 tys. ludzi - pisze agencja AP.

Rano do demonstrantów, którzy od 25 maja okupują plac Syntagma (Konstytucji) w Atenach dołączyli kolejni protestujący. Ok. południa na placu przed parlamentem były już tysiące działaczy i związkowców, którzy chcieli uniemożliwić przeprowadzenie debaty. We wtorek zapowiadali, że utworzą łańcuch ludzki wokół budynku.

- Złodzieje! Zdrajcy!, Gdzie podziały się pieniądze? - wykrzykiwali uczestnicy protestu.

- Te środki (oszczędnościowe) nigdzie nas nie zaprowadzą. Ich skutkiem jest bezrobocie, głód i ubóstwo - powiedział 60-letni emeryt Panajotis Dunis.

- Nie byłoby nas tutaj, gdyby politycy także coś poświęcili. Jesteśmy całkiem zawiedzeni - dodał.

Policjanci zamknęli część centrum i przed parlamentem ustawili dwumetrowe, metalowe barykady.

Specjalne oddziały policji utworzyły korytarz i użyły gazu łzawiącego przeciwko protestującym, by umożliwić deputowanym dojazd do parlamentu. Kilku demonstrujących obrzuciło samochód premiera Papandreu pomarańczami.

Tego dnia usługi publiczne w kraju sparaliżował 24-godzinny strajk przeciwko oszczędnościom zorganizowany przez największe związki zawodowe.

Państwowe szpitale obsługuje minimalna liczba personelu, zakłócony jest transport publiczny i ruch w portach. Radio i telewizja nie nadają programów informacyjnych.

Źródło: http://wiadomosci.onet.pl/swiat/bitwa-w ... omosc.html

Czy pod rządami Polskiej Zjednoczonej Platformy Obywatelskiej doczekamy się za 2-4 lata takich sytuacji w Polsce?
Gdzie wtedy będzie Tusk z rodziną i niektórymi ministrami?
Na Seszelach, w Dolomitach, w Ameryce Południowej, czy na Krymie?
Bo my, Polacy będziemy z pewnością, przede wszystkim tu, w Polsce.

Polski Naród, może nie jest wyrywny. Mam nadzieję, że Naród czeka na najlepszy moment by dać znać o tym, że istnieje. I mam nadzieję, że ten moment będzie lepszy, niż czas, jaki wybrali Grecy.

Śr cze 15, 2011 14:33
zbanowany na stałe

Cytuj:
Czy pod rządami Polskiej Zjednoczonej Platformy Obywatelskiej doczekamy się za 2-4 lata takich sytuacji w Polsce?

Kolejny przykład braku wiedzy o współczesnym swiecie.
Grecy maja totalny kryzys, bo wiele lat zyli na kredyt i mysleli, ze tak sie da. Obecnie gdy kryzys ogarnął cały niemalże swiat, przychodzi im płacic za tłuste lata.
Polska jak na razie dobrze sie trzyma. Owszem luksusami nie opływamy, ale w dobie kryzysu kto opływa?
Tej sytuacji niezmieniłby nawet "boski" kaczyński ze swoim nieudolnym PiSem.

Cytuj:
Mój, Polski Naród zachowuje się może dziwnie, jednak nie jest z nim całkiem źle

Masz racje! Nie jest tak źle. Gdyby było źle to rzadziłby PiS i mielibyśmy cos w rodzaju "hitlerostalinizmu"
Ciagłe podsłuchy, szukanie "układu" i pajacowate konferencje prasowe "Zera" Ziobry z klownem i kłamcą Kamińskim, na których grzmialiby "Nikt juz przez tego Pana (Pania), nie...(tu wstawic odpowiednie oskarżenie)..., oraz komedianckie spektakle kazdego 10 dnia miesiaca.

Śr cze 15, 2011 14:47

maly_kwiatek napisał(a):

Gwarancji nie ma, ale rządy (PZ)PO dają obecnie największe szanse na uniknięcie wariantu greckiego. Rządy PiS czy SLD niosą ze sobą jeszcze wyższe ryzyko, a innych realnych kandydatów do przejęcia władzy w Polsce na dzisiejszej scenie politycznej nie widzę.

Śr cze 15, 2011 14:53

Johnny99 napisał(a):
Nie wiem, ja tych wypowiedzi nie traktuję "poważnie", tylko jako typowo polskie emocjonalne przerysowania, właściwe wszystkim opcjom politycznym. To wy traktujecie je poważnie - i, na przykład, kiedy Kaczor, tak naprawdę to właściwie żartobliwie, nazwał wynik wyborów "nieporozumieniem", od razu zaczęliście krzyczeć, jakby zamierzał dokonać co najmniej zamachu stanu. Prym wiedzie w tym Pilaster, radzę spojrzeć na jego posty.

Piszesz, że "żartobliwie", bo po prostu taka interpretacja jest ci wygodna? To o walce z krzyżem i "zapateryzmie" tez było żartobliwe?

To o zamachu stanu to również twój wymysł, ani w postach pilastra ani nikogo innego nie widzę żadnych takich sugestii. Przeciwnie, wypowiedzi Kaczyńskiego są - na szczęście - niepoważne, ale bynajmniej nie żartobliwe, tylko po prostu niepoważne.

Śr cze 15, 2011 15:11

Witold napisał(a):
Piszesz, że "żartobliwie", bo po prostu taka interpretacja jest ci wygodna? To o walce z krzyżem i "zapateryzmie" tez było żartobliwe?

Piszę, że "żartobliwie", bo takie odnoszę wrażenie. To wam jest wygodnie wziąć to na śmiertelnie poważnie, przekręcić, a następnie twierdzić, że Kaczyński podważa wynik wyborów. O "walce z krzyżem" już napisałem.

Cytuj:
To o zamachu stanu to również twój wymysł, ani w postach pilastra ani nikogo innego nie widzę żadnych takich sugestii.

Ale krzyczycie, że Kaczyński - na poważnie! - podważa wynik wyborów. Stąd już tylko krok do sugestii, że szykuje zamach stanu.

Cytuj:
Przeciwnie, wypowiedzi Kaczyńskiego są - na szczęście - niepoważne

No to, Witek, wracamy od odwiecznego pytania - dlaczego w takim razie ich tak nie traktujecie? Zamiast podchodzić do Kaczyńskiego jako do niepoważnego błazna, na którego nikt rozsądny nie zwraca nawet uwagi, wy ze strachem co i rusz obwieszczacie Wielkie Niebezpieczeństwo: Kaczyński podważa demokrację! Kaczyński atakuje legalnie wybrane organy państwa! Kaczyński zagraża fundamentom! Musimy się bronić! Musimy stworzyć "kordon sanitarny" (tak, to prawda, nie wy to powiedzieliście)! IV RP nadchodzi, a tylko Platforma może nas uratować! I tak dalej, i tak dalej. Tym samym jedynie utrzymujecie mu wciąż taką popularność, że ciągle ma on możliwość starania się o władzę. Wasi przeciwnicy wcale Kaczora nie czczą - oni do niego idą, bo jest silny, a nikogo innego sensownego nie widać. A jest tak także dzięki wam, a może głównie dzięki wam.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Śr cze 15, 2011 15:22
zbanowany na stałe

Cytuj:
Wasi przeciwnicy wcale Kaczora nie czczą - oni do niego idą, bo jest silny

Ludzie silni nie zmieniają co chwile zdania. Tak robia tylko maluczcy, zakompleksieni i nieudaczni osobnicy pokroju Kaczyńskiego.
Co wybory to zmienia swoje oblicze, kłamie w żywe oczy, oszukuje wyborców. Dla mnie Kaczyński i jego najbliżsi współpracownicy to zwykli oszusci pazerni na władzę.

Śr cze 15, 2011 15:30

Johnny99 napisał(a):
Pilaster napisał(a):
podał informację o wynajęciu przez PO pociągu, jako o kolejnej straszliwej zbrodni PO :-(

Johnny nigdzie nie napisał, że "doszło do straszliwej zbrodni", ani nic takiego nie zasugerował. Doszło natomiast do kompromitacji i ślicznego pokazu partyjnego cynizmu - a potem do doskonałej egzemplifikacji służalczości głównych mediów, którym za PiS przeszkadzało wszystko, a za PO nie przeszkadza nic.

Czyli jednak wynajmowanie pociagu przez PO to rzecz w jakimś stopniu haniebna, a wynajmowanie pociągów przez PiS - chwalebna. I Johnny naprawdę pisze to najzupełniej serio.

BTW nadal nie odpowiedział, czy autokary PO wynajmować wolno?

Cytuj:
Cytuj:
To się do końca nie udało, jedyne co osiągnęliście to splugawienie i zdeprecjonowanie świetego dla Polaków miejsca [Wawelu -p], ale zawłaszczenie katastrofy już wyszło PiSowi koncertowo.

Jedyne, co z powyższej wypowiedzi wynika, to to, że pochowanie w jakimś miejscu Lecha Kaczyńskiego miejsce to "plugawi" i "deprecjonuje".

Nie "jakiegoś" miejsca, tylko Wawelu. Chyba, że Johnny99, jak wszyscy genetyczni patrioci, jest pełen pogardy do Polski, jej kultury, historii i tradycji i dla niego Wawel, to po prostu "jakieś miejsce", takie same, jak np śmietnik na tyłach siedziby PiS.

Czy należy przez to rozumieć, ze Johny99 nie miałby nic przeciwko pochowaniu na Wawelu dajmy na to Jaruzelskiego, albo Wałęsy, kiedy przyjdzie ich pora? W końcu też byli prezydentami. A może i np Kulczyka?

Cytuj:
Cytuj:
Po pierwsze żadne organa Władzy tak nie twierdziły.

Twierdził tak np. Janusz Palikot, wtedy jeszcze wysoko postawiony członek Partii, za pełną (faktyczną) aprobatą jej kierownictwa.

Czyli żaden przedstawiciel Władzy tak nie twierdził. Palikot to był szeregowy poseł. Taka sama "Władza" jak np Kaczyński czy Maciarewicz w tym samym czasie.

Cytuj:
I nie tylko on.

Czyli kto jeszcze? (ze zramienia wadzy ma sie rozumieć)

Cytuj:
Cytuj:
Po trzecie i tak, nawet przy najbardziej naciąganej interpretacji, nie zdejmowały odpowiedzialności z Protasiuka. Nawet gdyby zachlany jak bela Kaczyński sam wtargnął do kokpitu i ryczał "lądujcie s...syny, albo was załatwię", to i tak winny byłby Protasiuk. Chyba gdyby Kaczyński wyciągnął pistolet i groził że kogoś zabije. Dopiero to mogłoby Protasiuka usprawiedliwiać.

To ma niewielkie znaczenie. Ludzi mało obchodził Protasiuk, mało kto wcześniej w ogóle o nim słyszał. Ludzi obchodził przede wszystkim Lech Kaczyński i to narrację o jego winie próbowano ludziom wbić do głów w pierwszej kolejności.

Nic podobnego nie miało miejsca. No chyba, ze mamy do czynienia z typową pisowską projekcją, czyli przypisywanie wrogom pisu tego, co sam pis właśnie robi, lub zamierza zrobić (obciażyć winą za katastrofę Tuska i oskarżyć Polaków o obciążanie winą Kaczyńskiego :) )

Zresztą to logiczne. w takiej sytuacji jak w Smoleńsku są tylko trzy możliwe wyjaśnienia. Wina pilota, awaria techniczna, czy ...zamach. (na pełnowartościowych lotniskach możliwa jest jeszcze wina wieży) Pasażerowie, choćby nie wiadomo jak prominetni, nie mają tu nic do rzeczy. (chyba że są zamachowcami rzecz jasna)

Cytuj:
Ja z tym wszystkim miałem styczność, słyszałem to na własne uszy. Byłem świadkiem, jak ludzie słyszeli np.: "winni są polscy piloci, którzy lądowali za wszelką cenę,

No właśnie. Winni są piloci. :) Chyba, że PiS jednak oficjalnie wierzy w zamach.

Cytuj:
Cytuj:
Brakowało mu [Protasiukowi -p] kompetencji, kwalifikacji i doświadczenia.

Czytał Pilaster w ogóle ten raport?

A jest tam coś innego?

Cytuj:
Cytuj:
Jest wystarczajaco wiele publikacji autorstwa "patriotów". Ostatnio posuwają się już do ..opluwania bł. papieża Jana Pawła II

Po pierwsze - nie wiem, co ma wspólnego opluwanie Jana Pawła II z "patriotycznymi kościołami narodowymi". Po drugie - nikt tam nikogo nie opluwa, przeciwnie, pisze wręcz o "niekwestionowanej wybitności Karola Wojtyły". Po trzecie - artykuł nie zawiera żadnych rewelacji, powiela jedynie standardowe zarzuty tradycjonalistów.

Taaa. Jak to wyznawcy PiS potrafią udawać, że to deszcz pada... Twierdzenie, że JP2 całe życie sprzyjał komunistom i prowadził prokomunistyczną politykę zarówno jako kardynał jak i jako papież ....nie jest opluwaniem Błogosławionego :-|

Cytuj:
Cytuj:
Bez wątpienia był On tym członkiem episkopatu, który najbardziej przeszkadzał PiSowi.

W czym i w jaki sposób przeszkadzał PiSowi? W jaki sposób w ogóle Episkopat przeszkadza w czymkolwiek PiSowi?

Skoro PiS i inni genetyczni patrioci tak energicznie zwalczają niektórych biskupów, to widocznie im oni zawadzają. Wielgusa udało się im "zabić" teczką, Wielgus przestał przeszkadzać. Życiński teczką "zabić" się nie dał, przeszkadzał dalej, zatem trzeba go było zabić w sensie dosłownym. :-(

A jezeli nazywanie śp Abp Życińskiego i to już po Jego śmierci, "kłamcą", "łajdakiem" i "łże-biskupem" nie jest przejawem nienawiści, to co nim jest?

Cytuj:
Cytuj:
Skoro nawet Tadeusz Rydzyk, osobistość nie podejrzewana o niechęć do PiSu twierdził, że taki zamach szykowano, to nalezałoby przynajmniej potraktować ta możłiwość poważniej

Od kiedy to traktujemy słowa o. Rydzyka poważnie? Jak o. Rydzyk mówi, że Platforma chce zniszczyć Polskę, to Pilaster też traktuje jego słowa poważnie? :D

W tym przypadku Rydzyk nie mówi o swoich wrogach, tylko o swoich komilitonach. I wtedy, tak, mozna go traktować poważniej.

Cytuj:
Nie znam żadnej teorii o nienaturalnej śmierci abp Życińskiego, nie znam nikogo, kto by je głosił - ani ze strony PiS, ani ze strony PO, ani nawet ze strony Palikota. Pierwszy raz o czymś takim usłyszałem od Pilastra w tym wątku. Ktoś jeszcze coś słyszał na ten temat? Kto głosi takie teorie? Gdzie?

nic dziwnego, ze Johny nie słyszał, bo właśnie ta teorię pilaster sobie dopiero co wymyślił. I jest ona znacznie bardziej spójna, logiczna i trzymająca się kupy niż pisowska "prawda" o rozpylaniu helu w sztucznej mgle i dobijaniu rannych :)

Faktem jest, że na śmierci Kaczyńskiego w Smoleńsku ani Tusk, ani PO nic kompletnie nie zyskali, mieli z tego powodu wyłącznie problemy. Natomiast zamordowanie Życińskiego drastycznie osłabiło tą częśc episkopatu, która nie chce być pisowskimi marionetkami.

Cytuj:
Cytuj:
I w związku z tym PiSowi wolno zlecać likwidację przeszkadzających mu biskupów?

Tak, oczywiście, to właśnie Johnny napisał. Pilaster to widzi. Naprawdę

Zwróćmy uwagę, że Johny NIE ODPOWIEDZIAŁ NA PYTANIE.

Czy w związku z tym, że PiS jest opozycją, wolno mu zlecać mordowanie przeszkadzających biskupów?

Jest inaczej - Blog człowieka leniwego

Śr cze 15, 2011 15:35
zbanowany na stałe

I po raz kolejny zgłaszam Cię do moderacji za kolejną insynuację, że PIS zleca mordowanie biskupów.

Śr cze 15, 2011 15:51
zbanowany na stałe

Fuuuj!!!
Kapuś w terenie!!!

Śr cze 15, 2011 16:09

pilaster napisał(a):
Czyli jednak wynajmowanie pociagu przez PO to rzecz w jakimś stopniu haniebna, a wynajmowanie pociągów przez PiS - chwalebna. I Johnny naprawdę pisze to najzupełniej serio.

Johnny, jak zwykle, niczego takiego nie pisze - to Pilaster znów nie potrafi odróżnić krajowego plenum Partii od katastrofy samolotu, w którym zginął prezydent RP. Dla Pilastra są to wydarzenia tej samej rangi - nic dziwnego, że Pilaster nie jest w stanie pojąć, jakież w ogóle można mieć do Partii pretensje o to, że za państwowe pieniądze zwozi sobie zwolenników na własną imprezę pięknym, dłuuugim pociągiem, podczas gdy kolejnictwo leży? Przecież pociągami zawożono także ludzi chcących oddać hołd katastrofie smoleńskiej! A to przecież taka sama "impreza".

Cytuj:
Nie "jakiegoś" miejsca, tylko Wawelu.

Czy to, że Lech Kaczyński został pochowany na Wawelu, splugawiło Wawel dlatego, że jest Wawelem? Czy gdyby został pochowany na Powązkach, to Powązki nie zostałyby splugawione, bo nie są Wawelem?

Cytuj:
Chyba, że Johnny99, jak wszyscy genetyczni patrioci, jest pełen pogardy do Polski, jej kultury, historii i tradycji i dla niego Wawel, to po prostu "jakieś miejsce", takie same, jak np śmietnik na tyłach siedziby PiS.

Po pierwsze, Pilaster nadal konsekwentnie odmawia wyjaśnienia pojęcia "genetyczny patriota". Po drugie, Johnny nigdy nie napisał niczego, co można byłoby choćby skojarzyć z twierdzeniem, iż Wawel "to miejsce takie same, jak śmietnik na tyłach siedziby PiS". Pilaster, widzę, nadal ma ciekawe widzenia.

Cytuj:
Czy należy przez to rozumieć, ze Johny99 nie miałby nic przeciwko pochowaniu na Wawelu dajmy na to Jaruzelskiego, albo Wałęsy, kiedy przyjdzie ich pora? W końcu też byli prezydentami. A może i np Kulczyka?

Johnny99 nie ma nic przeciwko, by ustanowiono tradycję, iż na Wawelu chowa się kolejnych prezydentów - tak, jak chowało się tam królów (bez względu na to, jak wyglądało ich panowanie). Choć co do Jaruzelskiego Johnny99 by się zastanawiał, bo, jak słusznie zauważyła Kancelaria Pana Prezydenta Bronisława Komorowskiego, był on trochę innym prezydentem, mianowicie nie z wyboru narodu. Kulczyka? Chyba raczej nie, nie widzę powodu. No, chyba, że Wawel nabędzie drogą kupna - wtedy ani Johnny ani Pilaster nie będą mieli nic do gadania :)

Cytuj:
Palikot to był szeregowy poseł.

Był członkiem prezydium, a następnie wiceprzewodniczącym klubu parlamentarnego PO, kierownikiem komisji "Przyjazne Państwo", wcześniej wiceprezesem Polskiej Rady Biznesu i Polskiej Konfederacji Pracodawców Prywatnych, do tego osobistym przyjacielem Bronisława Komorowskiego i postacią, która w tamtym czasie była czołową osobistością medialną z ramienia PO. Nawet jednak gdyby był szeregowym posłem, nie mógłby mówić tego, co mówił, gdyby nie miał aprobaty władz PO.

Cytuj:
Taka sama "Władza" jak np Kaczyński czy Maciarewicz w tym samym czasie.

Oczywiście, Kaczyński i Macierewicz też byli wiceprezesami klubu parlamentarnego PO.

Cytuj:
Nic podobnego nie miało miejsca.

Oczywiście, oczywiście. Wcześniejsze szkalowanie Lecha Kaczyńskiego również nie miało miejsca. Afera hazardowa także nie miała miejsca. I tak dalej, i tak dalej.

Cytuj:
Pasażerowie, choćby nie wiadomo jak prominetni, nie mają tu nic do rzeczy.

W takim razie niech to Pilaster wyjaśni stronie rządowej, która bezustannie dowodziła, iż katastrofę spowodowały "naciski na pilotów ze strony prezydenta Lecha Kaczyńskiego" - zaś w pewnym momencie podjęto nawet próbę obarczenia winą.. Jarosława Kaczyńskiego (sugestie, że za owymi naciskami stała telefoniczna rozmowa Jarosława z Lechem, która miała miejsce na ok. pół godziny przed planowanym lądowaniem). W przestrzeni publicznej prowadzono natomiast swobodne rozważania np. na temat tego, jak to do katastrofy w ogóle by nie doszło, gdyby się "ten Kaczyński" nie pchał tak na siłę do Katynia.

Cytuj:
No właśnie. Winni są piloci. :) Chyba, że PiS jednak oficjalnie wierzy w zamach.

Prosiłbym jednak łaskawie o doczytanie do końca. Nie znam żadnej "oficjalnej opinii" PiS odnośnie katastrofy.

Cytuj:
A jest tam coś innego?

Tak. Trochę więcej.

Cytuj:
Taaa. Jak to wyznawcy PiS potrafią udawać, że to deszcz pada... Twierdzenie, że JP2 całe życie sprzyjał komunistom i prowadził prokomunistyczną politykę zarówno jako kardynał jak i jako papież ....nie jest opluwaniem Błogosławionego

Jacy "wyznawcy PiS"? Nie jest - opluwaniem jest puste rzucanie obelg, bez próby uargumentowania swoich tez. W artykule są argumenty. Zresztą, przecież PiSowcy to kryptokomuniści - więc za kolaborację z komunizmem powinni papieża raczej chwalić, prawda? :D

Cytuj:
Skoro PiS i inni genetyczni patrioci tak energicznie zwalczają niektórych biskupów, to widocznie im oni zawadzają.

Ale w jaki sposób? A może po prostu ich nie lubią za to, że, niekiedy zupełnie jawnie, popierają przeciwną opcję polityczną?

Cytuj:
zatem trzeba go było zabić w sensie dosłownym.

Czyli kto go zabił?

Cytuj:
A jezeli nazywanie śp Abp Życińskiego i to już po Jego śmierci, "kłamcą", "łajdakiem" i "łże-biskupem" nie jest przejawem nienawiści, to co nim jest?

Jest, jak najbardziej. Ale nic nie wiem o tym, by Grzegorz Braun był choćby szeregowym członkiem PiS (właśnie sprawdzam - jest członkiem jedynie Organizacji Monarchistów Polskich).

Cytuj:
W tym przypadku Rydzyk nie mówi o swoich wrogach, tylko o swoich komilitonach.

Czy Pilaster chce powiedzieć, że o. Rydzyk się był wygadał i mówił o szykowanym przez PiS zamachu na życie abp Życińskiego? :shock: Matko Boska, teraz pewnie to jego życie jest zagrożone! Bojówki PiS już pewnie po niego jadą! Ale, ale, zaraz.. czemu Kaczyński nie zabił go już po tym, jak nazwał Marię Kaczyńską "czarownicą", a nawet życzył jej - najzupełniej poważnie, oczywiście - śmierci? :-| Może wtedy wydawało mu się to zbyt oczywiste i czekał na lepszą okazję..? :?

Cytuj:
I jest ona znacznie bardziej spójna, logiczna i trzymająca się kupy

Tak? To ja w takim razie chętnie posłucham.

Cytuj:
Natomiast zamordowanie Życińskiego drastycznie osłabiło tą częśc episkopatu, która nie chce być pisowskimi marionetkami.

Śmierć abp Życińskiego najbardziej drastycznie osłabiła katedrę filozofii przyrody na KUL - rok wcześniej odszedł jej drugi profesor, ks. dr hab. Józef Turek. Teraz to właściwie nie wiem, jak ona funkcjonuje. A więc, zgodnie z rozumowaniem Pilastra, z całą pewnością to właśnie tam istniał jakiś ukryty ośrodek zajmujący się zwalczaniem PiS. A w jaki sposób, zdaniem Pilastra, śmierć abp Życińskiego osłabiła daną część Episkopatu i to na dodatek "drastycznie"? Skąd Pilaster to wie? Jakie ma Pilaster na to dowody? (przypominam na wszelki wypadek, że Wielka Kampania Na Rzecz PiS W Kościołach miała miejsce jeszcze za życia abp Życińskiego).

Cytuj:
Zwróćmy uwagę, że Johny NIE ODPOWIEDZIAŁ NA PYTANIE.

Och, przepraszam. Nie, nikomu nie wolno zlecać mordowania kogokolwiek - także PiSowi, także biskupów. Ma Pilaster jeszcze jakieś ciekawe pytania? ;)

Śr cze 15, 2011 16:30

Johnny99 napisał(a):
Piszę, że "żartobliwie", bo takie odnoszę wrażenie. To wam jest wygodnie wziąć to na śmiertelnie poważnie, przekręcić, a następnie twierdzić, że Kaczyński podważa wynik wyborów.

Nie podważa wynik wyborów, tylko po prostu nie umie przegrywać i nie akcptuje swojej przegranej. A powinien się już przyzwyczaić...

Piszesz, że żartobliwie, chociaż nie masz ku temu żadnych podstaw, poza tym, że ci tak wygodniej.

Cytuj:
Stąd już tylko krok do sugestii, że szykuje zamach stanu.

To tylko ty robisz ten krok.

Cytuj:
No to, Witek, wracamy od odwiecznego pytania - dlaczego w takim razie ich tak nie traktujecie? Zamiast podchodzić do Kaczyńskiego jako do niepoważnego błazna, na którego nikt rozsądny nie zwraca nawet uwagi, wy ze strachem co i rusz obwieszczacie Wielkie Niebezpieczeństwo: Kaczyński podważa demokrację! Kaczyński atakuje legalnie wybrane organy państwa! Kaczyński zagraża fundamentom! Musimy się bronić! Musimy stworzyć "kordon sanitarny" (tak, to prawda, nie wy to powiedzieliście)! IV RP nadchodzi, a tylko Platforma może nas uratować! I tak dalej, i tak dalej. Tym samym jedynie utrzymujecie mu wciąż taką popularność, że ciągle ma on możliwość starania się o władzę. Wasi przeciwnicy wcale Kaczora nie czczą - oni do niego idą, bo jest silny, a nikogo innego sensownego nie widać. A jest tak także dzięki wam, a może głównie dzięki wam.

Kolejna projekcja twoich urojeń i nic ponad to.

Śr cze 15, 2011 16:48

Johnny99 napisał(a):
Po pierwsze, Pilaster nadal konsekwentnie odmawia wyjaśnienia pojęcia "genetyczny patriota".

Tutaj jest obszernie wyjaśnione.

Śr cze 15, 2011 18:26
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2481 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 166  Następna strona