Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 18, 2025 22:44

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1412 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 95  Następna strona
 Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz. 6 
Autor Wiadomość
Post Re: Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz. 6
Cytuj:
Dokładnie. Tak właśnie!
Chyba nie chcesz powiedzieć że Putin jest lepszy dla Polski niż Jelcyn?
Cóż mnie obchodzi że przesadzał z piciem. To problem Rosjan nie nasz był.
Dziwnym wydaje się, że tak się tym przejęłaś.
Kogo TY stronę trzymasz.
Rosjan czy Polaków bo nie wiem i podobny problem jest z Po i TUSKIEM.
Kogo oni stronę trzymają?

Niczyją :) ...tak pijaczyna jak i agent zawsze nie wróżą nic dobrego....

Cytuj:
Podobnież jest właśnie z gazem.
TUSK i Pawlak plus Sikorski idą jak na rzeź podpisując ryzykowne i monopolistyczne umowy z Rosjanami a dopiero Parlament Europejski ma więcej rozumu i rozwagi i występuje o złamanie monopolu rosyjskiego praktycznie w interesie nas Polaków gdzie ta rola przecież powinna przypadać rządowi polskiemu.
Czy mamy do czynienia z Targowicą czy z czym żeby obcokrajowcy więcej się tym interesowali (i byli bardziej dalekowzroczni) niż rząd?

Narazie jeszcze ostatecznie nie parafowali, a zawsze racja w biznesie będzie po stronie silniejszego....my między Rosją a UE jestesmy tylko pionkiem....

Wt lip 27, 2010 17:52
Cytuj:
Niczyją :) ...tak pijaczyna jak i agent zawsze nie wróżą nic dobrego....

I tu Ciebie mam.
Jak sama widzisz TUSK w sprawie śledztwa postępuj dokładnie odwrotnie od Twojego spostrzeżenia.
Zawierzył Putinowi bardziej niż komukolwiek gdzie wiadomo jest iż nic dobrego to nie wróży.
Nie jest to zachowanie racjonalne ale zważając na to iż może PO ma w tym własny interes (a nie narodowy) więc wszystko to tłumaczy.

Mając też na uwadze narodowy interes - a nie partyjny - w sprawie gazu powinniśmy trzymać się silniejszego który jest członkiem tej samej organizacji a nie odwrotnie.
A Polak zawsze musi być mądrzejszy od wszystkich i postępować wg własnego widzimisię.

Wt lip 27, 2010 18:43
osiris, przepraszam, ale skad ty wiesz, ze Tusk zawierzyl Putinowi? Bo nie napada na niego personalnie wprost zarzucajac mu falszowanie sledztwa? Bo nie traktuje go jak podejrzanego agenta, ktoremu nigdy nie wolno wierzyc i nie glosi tego wszem i wobec? Bo zachowuje sie wobec niego kulturalnie, jak chocby wypada sie zachowywac wobec demokratycznie wybranego szefa rzadu jakiegos kraju?
A pan Kaczynski najpierw glosi oredzie (!) do braci Rosjan, a potem... I to ma byc wzor i przyklad zachowan w dyplomacji miedzynarodowej?

Wt lip 27, 2010 19:27
Cytuj:
osiris, przepraszam, ale skad ty wiesz, ze Tusk zawierzyl Putinowi? Bo nie napada na niego personalnie wprost zarzucajac mu falszowanie sledztwa?

Drogie dziecię o czym Ty piszesz.
Nikt nie każe TUSKOWI napadać na Putina.
Wystarczyło jedynie wystąpić o wspólne śledztwo. Chociaż tyle.
Niestety ale karmisz się papką podawaną przez media PO (czytaj TVN24) więc opierasz swój ogląd świata przez pryzmat PR TUSKA.
Stąd te infantylne pytania.

Wt lip 27, 2010 20:42

Dural napisał(a):
Powiedz co ma wspolnego przekonanie, dzialanie polityczne z tworczoscia literacka?
Jeśli ktoś uważa twórczosć Urbana za literaturę....
Alus napisał(a):
Cytuj:
Kaczyński oficjalnie przeprosił za wiele niefortunnych wypowiedzi podczas Kongresu PiS w styczniu 2009.
Jednego dnia przeprosi, aby za kilka dni podwoić obelgi, inwektywy.
A ile razy przeprosił za swoje obelgi i inwektywy Donald Tusk? O Niesiołowskim, Palikocie, czy Kutzu już nie wspominając...
osiris napisał(a):
Jedynym problemem Polski jest jedynie Palikot, któremu media poświęcają najwięcej miejsca.
I dzięki temu mało kto zwraca uwagę na to:
- jak PO konsekwentnie "odpolitycznia" telewizję obsadzając KRRIT swoimi sympatykami (a tyle obiecywali:-D )
- jak podpisujemy umowe gazową krytykowaną nawet przez Komisję
Europejską
- jak szybko okazało się, że zapowiadane postawienie zarzutów Mariuszowi Kamińskiemu to był tylko pic na czas kampanii wyborczej
- jak poseł Sekuła na gwałt przyśpiesza zakończenie komisji hazardowej rezygnując nawet z konfrontacji świadków, bo i tak wiadomo, że jedyną aferą był "przeciek" z CBA...
Ukyo napisał(a):
Trochę to dziwne, bo nigdzie nie widziałam, aby śp. Kaczynski był w Katyniu częsciej niz dwa razy (z czego drugi raz zakończył się, jak wiemy, tragedią). W 2007 roku mieliśmy wybory...
Taka okrągła rocznica jak w tym roku jest raz na 10 lat....

Wt lip 27, 2010 22:11
osiris napisał(a):
Cytuj:
osiris, przepraszam, ale skad ty wiesz, ze Tusk zawierzyl Putinowi? Bo nie napada na niego personalnie wprost zarzucajac mu falszowanie sledztwa?

Drogie dziecię o czym Ty piszesz.
Nikt nie każe TUSKOWI napadać na Putina.
Wystarczyło jedynie wystąpić o wspólne śledztwo. Chociaż tyle.
Niestety ale karmisz się papką podawaną przez media PO (czytaj TVN24) więc opierasz swój ogląd świata przez pryzmat PR TUSKA.
Stąd te infantylne pytania.

Drogi osirisie, z twoich wypowiedzi wynika dla mnie, ze jestes kolejnym specem od zasad dyplomacji, polityki itd, z tych co to w fotelu przed TV Trwam siedza i "wiedza lepiej". Kazdemu u gory by rad udzielali. Ale tylek ruszyc i dac sie wybrac jako "fachowiec" chociaz do sejmu, to nie... Bo tam trzeba by cos konkretnego powiedziec, albo nie daj Boze zrobic i prasa by ciebie skrytykowala.

Skad ty wiesz, co bylo mowione i robione za kulisami? I skad wiesz, ze takie oficjalne wystapienie (niewatpliwie medialne...) nie przyniosloby wiecej szkody niz pozytku?
I potem taki osiris by pisal "glupio zrobil, trzeba bylo potakiwac i patrzec Rosjanom na rece, a tak sp ... l robote i nic z tego nie mamy".

No i ciekawe, i ty i Julka (gdzies sie chyba schowala po przegranych wyborach) tak latwo mowicie z pogarda do inaczej myslacych "dzieci" i "papka wam mozg zjadla". Typowa pogarda "dzieci" Kaczynskiego.

Śr lip 28, 2010 6:26
zbanowany na stałe

Cytuj:
Ale tylek ruszyc i dac sie wybrac jako "fachowiec" chociaz do sejmu, to nie...

Do Sejmu Broń Boże!!!!!!
Istnieje taka cicha i niepisana umowa.
"Do samorządów powinno się wystawiać ludzi mądrych i pracowitych, a leni i idiotów na Wiejską do Warszawy ":lol:

I ta zasada najwyraźniej działa, co widać po naszych (p)osłach

Śr lip 28, 2010 6:41
Cytuj:
I tu Ciebie mam.
Jak sama widzisz TUSK w sprawie śledztwa postępuj dokładnie odwrotnie od Twojego spostrzeżenia.
Zawierzył Putinowi bardziej niż komukolwiek gdzie wiadomo jest iż nic dobrego to nie wróży.
Nie jest to zachowanie racjonalne ale zważając na to iż może PO ma w tym własny interes (a nie narodowy) więc wszystko to tłumaczy.

No widzisz...... wszyscy nam wciskają: MAK, polska prokuratura wojskowa, cywilna....a okazuje się to Putin prowadzi śledztwo.
Zadziwia mnie ta nieufność PiS do prokuratora generalnego mianowanego przez śp. L. Kaczyńskiego......fenomen :o ...
I żądanie informacji od rządu, a nie od niezaleznej prokuratury :o .....nie potraficie uwierzyć w jej niezalezność - nawyk z IVRP??
Cytuj:
Mając też na uwadze narodowy interes - a nie partyjny - w sprawie gazu powinniśmy trzymać się silniejszego który jest członkiem tej samej organizacji a nie odwrotnie.
A Polak zawsze musi być mądrzejszy od wszystkich i postępować wg własnego widzimisię.

To znaczy kogo?....
Cytuj:
A ile razy przeprosił za swoje obelgi i inwektywy Donald Tusk? O Niesiołowskim, Palikocie, czy Kutzu już nie wspominając...

Konkretnie za co?.....
Inwektywy jakie serwują sobie wzajemnie panowie posłowie mnie nie interesują...jedni drugim ani na milimetr nie pozostaja sobie dłużni.
Tworzą wspólnie partie, zmieniają szeregi owych partii, tworza koalicje, wspólne interesy, dzielą się, kłócą - ich sprawa, krzywdy sobie nawzajem nie zrobią....pokłócą się przed publiką w mediach a potem wspólnie imprezują.
Chodzi o inwektywy pod adresem Polaków nie popierających PiS....ZOMO, chołota stojąca w szeregi z mordercą Piotrowskim.......
Wskaż jakie podobne obelgi rzucał Tusk pod adresem wyborców, zwolenników PiS.

Śr lip 28, 2010 8:18
Cytuj:
No widzisz...... wszyscy nam wciskają: MAK, polska prokuratura wojskowa, cywilna....a okazuje się to Putin prowadzi śledztwo.
Zadziwia mnie ta nieufność PiS do prokuratora generalnego mianowanego przez śp. L. Kaczyńskiego......fenomen :o ...
I żądanie informacji od rządu, a nie od niezaleznej prokuratury :o .....nie potraficie uwierzyć w jej niezalezność - nawyk z IVRP??

Ja nie czepiam się polskiej prokuratury tylko tego że zawierzamy Rosjanom gdzie są oni ostatni w rankingu rzetelności.
Zresztą polska prokuratura jest rozbrajająco szczera w tej sprawie i co rusz podaje informacje że nic nie wie, bo wiedzieć nie może.
Złożono dawno temu wiele wniosków prokuratury które nie są do dzisiaj w większości spełnione, czyli generalnie nie mam nic do naszych prokuratorów więc utyskiwanie co do powołania prokuratora generalnego są mocno nietrafione.

Cytuj:
Zadziwia mnie ta nieufność PiS do prokuratora generalnego mianowanego przez śp. L. Kaczyńskiego......fenomen

Tego typu stwierdzenia to zwykła manipulacja.
Powołał bo nie miał raczej innego wyjścia.
Podobnie jest z wyborami, gdzie wybieramy między tymi których nie chcielibyśmy widzieć w sejmie a potem zrzucanie na nas winy że tak głupio wybraliśmy.
L. Kaczyński musiał zjeść żabę którą podał mu TUSK i tylko tyle, więc twierdzenie że był to wybór LK jest wysoce nieuprawnione a dokładnie mówiąc jest to mijanie się z prawdą co w konsekwencji prowadzi do manipulacji tak popularnej w PO.
I niestety to już nie jest żaden fenomen tylko codzienny standard.

Śr lip 28, 2010 8:54
Cytuj:
Ja nie czepiam się polskiej prokuratury tylko tego że zawierzamy Rosjanom gdzie są oni ostatni w rankingu rzetelności.
Zresztą polska prokuratura jest rozbrajająco szczera w tej sprawie i co rusz podaje informacje że nic nie wie, bo wiedzieć nie może.
Złożono dawno temu wiele wniosków prokuratury które nie są do dzisiaj w większości spełnione, czyli generalnie nie mam nic do naszych prokuratorów więc utyskiwanie co do powołania prokuratora generalnego są mocno nietrafione.

A co otrzymywalibyśmy gdybyśmy od razu orzekli, że wątpimy w rzetelność, uczciwość Rosjan i przejmujemy, albo żądamy międzynarodowej komisji????......zapewne bylibyśmy teraz na etapie wiedzy z końca kwietnia.

Cytuj:
Tego typu stwierdzenia to zwykła manipulacja.
Powołał bo nie miał raczej innego wyjścia.
Podobnie jest z wyborami, gdzie wybieramy między tymi których nie chcielibyśmy widzieć w sejmie a potem zrzucanie na nas winy żę tak głupio wybraliśmy.

Nie manipulacja, trzeba do ch....y komuś zaufać, może w ograniczonym zakresie, ale jednak..
Nie ma w świecie ludzi w 100% uczciwych, godnych, wiernych ideałom.
Żyją takie osoby, ale stanowią one promil ludzkości.

Śr lip 28, 2010 9:13
Cytuj:
A co otrzymywalibyśmy gdybyśmy od razu orzekli, że wątpimy w rzetelność, uczciwość Rosjan i przejmujemy, albo żądamy międzynarodowej komisji????......zapewne bylibyśmy teraz na etapie wiedzy z końca kwietnia.

Tego wiedzieć nie możesz.
Rząd nie wykonał najprostszej, elementarnej rzeczy a teraz dywagowanie jak by było gdyby jest próżne.

Cytuj:
Nie manipulacja, trzeba do ch....y komuś zaufać, może w ograniczonym zakresie, ale jednak..
Nie ma w świecie ludzi w 100% uczciwych, godnych, wiernych ideałom.
Żyją takie osoby, ale stanowią one promil ludzkości.

Widzę w tym sprzeczność.
Jeżeli sama uważasz że nie można nikomu ufać to nie nakazuj innym żeby ufali różnym osobom jak leci.
A Rosjanie są jak wcześniej pisałem ostatnimi osobami którym można zaufać w czymkolwiek, więc tym bardzie Twoje rady wydają się nietrafione czy wręcz niedorzeczne.

Śr lip 28, 2010 9:22
zbanowany na stałe

Tak szczerze mówiąc to lepszy Putin, który nie ukrywa tego że był agentem, od Jarosława Kaczyńskiego, który jako opozycjonista spędził cały stan wojenny na wolności :o i co najważniejsze nie był przez nikogo niepokojony.
Jak dla mnie to ten facet śmierdzi kapusiem z daleka.

Śr lip 28, 2010 10:23
eu_geniusz, nie pamietasz? "Moja teczka jest sfalszowana"...
Swojemu bylemu premierowi nie wierzysz???

Śr lip 28, 2010 10:48
Cytuj:

Przecież ty najzwyczajniej pomawiasz publiczna osobę na łamach mediów i to na podstawie - wyłącznie - swoich domysłów.
Masz szczęście że Kaczyński nie ma w swoich szeregach Palikota.
On by zrobił z Tobą porządek.
http://www.tvn24.pl/-1,1666905,0,1,palikot-zawiadamia-prokurature-ws-krzyza,wiadomosc.html

Śr lip 28, 2010 11:05

eu_geniusz napisał(a):
Tak szczerze mówiąc to lepszy Putin, który nie ukrywa tego że był agentem, od Jarosława Kaczyńskiego, który jako opozycjonista spędził cały stan wojenny na wolności :o i co najważniejsze nie był przez nikogo niepokojony.

Eu_geniusziu nie zaskakuje mnie, że Twoja niechęć do Kaczyńskiego pozwala Ci stwierdzić, iż lepszy agent KGB za którego rządów ludzie niewygodni w Rosji dostają kulki w głowy od Jarosława, któremu nikt nigdy niczego nie udowodnił ograniczając się do takowych "zapachowych" pomówień.

Śr lip 28, 2010 11:43
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1412 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 95  Następna strona