PO - partią antykatolicką
| Autor |
Wiadomość |
|
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: PO - partią antykatolicką
@Johnny99 i to dowolny kaplan moze sobie publicznie wymyslac, zewedlug jego prywatnej interpretacji dana osoba taka ekskomunike zaciagnela?
|
| Wt wrz 02, 2014 12:36 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): Nie, a co to ma do rzeczy? Zła Kopaczowa , bo popiera aktualną ustawę aborcyjną, a bezproblemowy prezydent też zwolennik rzeczonej ustawy.....ale dla Johnna relatywizowanie życia nienarodzonych wedle sympatii osobistych lub politycznych, nie ma nic do rzeczy.
|
| Wt wrz 02, 2014 12:41 |
|
 |
|
Johnny99
|
Kael napisał(a): @Johnny99 i to dowolny kaplan moze sobie publicznie wymyslac, zewedlug jego prywatnej interpretacji dana osoba taka ekskomunike zaciagnela? Przecież się powołuje na źródła. Alus napisał(a): Zła Kopaczowa , bo popiera aktualną ustawę aborcyjną Nie, nie dlatego, czytaj uważnie. Cytuj: a bezproblemowy prezydent też zwolennik rzeczonej ustawy.....ale dla Johnna relatywizowanie życia nienarodzonych wedle sympatii osobistych lub politycznych, nie ma nic do rzeczy. A kto relatywizuje? Tam nie ma słowa o Kaczyńskim.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
| Wt wrz 02, 2014 12:43 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
A to czytales? http://m.wiara.pl/doc/2143394.Dla-nich- ... zalenstwemTo wymachiwanie paragrafami (na marginesie - ks Lemanskiemu to jest brane za zle) tak mi jakos sie kojarzy z tym tekstem Cytuj: On też sprawił, żeśmy mogli stać się sługami Nowego Przymierza, przymierza nie litery, lecz Ducha; litera bowiem zabija, Duch zaś ożywia5. 2Kor 3,6 Wedlug Prawa to cudzoloznica jak najbardziej zaslugiwala na publiczne ukamienowanie. Pan Jezus tego nie zrobil. Ale niektorzy (takze ksieza) wola sie powolywac na paragrafy i publicznie potepiac. Ze ingeruja przy tym w polityke pod plaszczykiem "troski" o czyjes zbawienie to juz drobiazg. Ks Bortkiewicz upomnial pania Kopacz w cztery oczy? Pewnie nie musial. Faryzeusze tez przypisywali sobie specjalne uprawnienia.
|
| Wt wrz 02, 2014 12:53 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): Zła Kopaczowa , bo popiera aktualną ustawę aborcyjną Kopacz także wzięła czynny udział w konkretnym przypadku i dopomagała zabicu dziecka. ,,...w przypadku marszałek Sejmu dyskusja jest bezprzedmiotowa. Pani Kopacz nie tylko czynnie współdziałała, ale wręcz inicjowała działanie aborcyjne w tzw. sprawie Agaty ( zresztą doskonale analitycznie opisanej przez Tomasza Terlikowskiego). To współdziałanie polegało na znalezieniu kliniki aborcyjnej po to, aby zdążyć w odpowiednim momencie zabić dziecko. Mamy tutaj do czynienia ze współdziałaniem, które w praktyce jest już działaniem aborcyjnym.''
|
| Wt wrz 02, 2014 12:54 |
|
|
|
 |
|
Johnny99
|
Kael napisał(a): Wedlug Prawa to cudzoloznica jak najbardziej zaslugiwala na publiczne ukamienowanie. Pan Jezus tego nie zrobil. Ale niektorzy (takze ksieza) wola sie powolywac na paragrafy i publicznie potepiac. Ze ingeruja przy tym w polityke pod plaszczykiem "troski" o czyjes zbawienie to juz drobiazg. Skoro paragraf przewiduje ekskomunikę za coś, to znaczy, że ten, kto to popełnia, jest ekskomunikowany i nie widzę powodu, by zabraniać komuś o tym mówić. Jak ci się nie podoba taki sposób postępowania, to chyba musisz się wypisać z Kościoła. Cytuj: Ks Bortkiewicz upomnial pania Kopacz w cztery oczy? Pewnie nie musial. Nie, nie musiał. Wiesz co to ekskomunika late sententiae?
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
| Wt wrz 02, 2014 13:00 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
No prosze: najlatwiej wyrzucac z Kosciola niewygodnych. Pani Kopacz osobiscie dokonala tej aborcji? Naprawde jej przypadek jest dokladnie zdefiniowany? Watpliwosci ks Bortkiewicz widac nie ma. Skrupulow tez nie. Az dziwne, ze akurat teraz poruszony niewatpliwie gleboka troska o zbawienie pani akopacz musial publicznie wystapic.
Kazdy sie pcha ze swoja opinia do mediow a potem placze, ze media Kosciolowi szkodza.
|
| Wt wrz 02, 2014 13:20 |
|
 |
|
Johnny99
|
Kael napisał(a): No prosze: najlatwiej wyrzucac z Kosciola niewygodnych. Wiesz co to ekskomunika late sententiae? Cytuj: Pani Kopacz osobiscie dokonala tej aborcji? Naprawde jej przypadek jest dokladnie zdefiniowany? Ks. Bortkiewicz przedstawił swoją argumentację. Ani słowem się do niej wciąż nie odniosłaś. Cytuj: Az dziwne, ze akurat teraz poruszony niewatpliwie gleboka troska o zbawienie pani akopacz musial publicznie wystapic. Nic dziwnego - pani Kopacz niedługo zapewne będzie rządzić krajem. Cytuj: Kazdy sie pcha ze swoja opinia do mediow a potem placze, ze media Kosciolowi szkodza. Tu zgoda. Trzeba nie płakać, tylko walczyć.
|
| Wt wrz 02, 2014 13:25 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: A kto relatywizuje? Tam nie ma słowa o Kaczyńskim. Relatywizacja właśnie na tym się zasadza - ani słowa o "naszym" zwolenniku ustawy i ekskomunika dla nie naszych. ekskomunikowana Kopacz będzie rządzić, a ekskomunikowani prezydenci rządzą już od 2005r.
Ostatnio edytowano Wt wrz 02, 2014 13:50 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz
|
| Wt wrz 02, 2014 13:43 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): Kael napisał(a): No prosze: najlatwiej wyrzucac z Kosciola niewygodnych. Wiesz co to ekskomunika late sententiae? Wyobraz sobie, ze wiem. Ale nie jest moim zadaniem rozsadzanie kto ja na siebie zaciagnal. Johnny99 napisał(a): Cytuj: Az dziwne, ze akurat teraz poruszony niewatpliwie gleboka troska o zbawienie pani Kopacz musial publicznie wystapic. Nic dziwnego - pani Kopacz niedługo zapewne będzie rządzić krajem. No i wszystko jasne. Najmniej chodzi tu o "nawrocenie grzesznika" i zbawienie pani Kopacz. Chodzi o polityke. I po co to plaszczykiem pozorow przykrywac? Johnny99 napisał(a): Cytuj: Kazdy sie pcha ze swoja opinia do mediow a potem placze, ze media Kosciolowi szkodza. Tu zgoda. Trzeba nie płakać, tylko walczyć. Metodami "wroga"?
|
| Wt wrz 02, 2014 13:44 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Antykatolicka Platforma sama staje poza Kościołem i głosi nauki przeciwne. Za tym idą konkretne czyny gdzie pokazują że sami nie identyfikują się z Kościołem. Jak ktoś stawia się sam poza Kościołem to nikt za niego tego nie zrobił.
|
| Wt wrz 02, 2014 13:48 |
|
 |
|
Johnny99
|
Alus napisał(a): Relatywizacja właśnie na tym się zasadza - ani słowa o "naszym" zwolenniku ustawy i ekskomunika dla nie naszych Alus jak zwykle przegapiła, że rzeczony "nasz" nie tylko już nie rządzi, ale nawet nie żyje. Nie wszyscy, tak, jak Alus, nie potrafią wspomnieć o PO, nie wspominając zarazem o PiS. Kael napisał(a): Ale nie jest moim zadaniem rozsadzanie kto ja na siebie zaciagnal. Nie, ale wskazać normy można. Nie, o to, że pani Kopacz niedługo będzie rządzić krajem. Całym. Także tymi nieinteresującymi się polityką. Cytuj: Najmniej chodzi tu o "nawrocenie grzesznika" i zbawienie pani Kopacz I po co to plaszczykiem pozorow przykrywac? Sam Pan Bóg by tego lepiej nie osądził. ?
|
| Wt wrz 02, 2014 13:51 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Gdzie @Johnny99 widzi w tym wystapieniu ks Bortkiewicza troske o zbawienie pani Kopacz, to chyba tylko @Johnny99 sam wie.
|
| Wt wrz 02, 2014 13:56 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Kael napisał(a): Gdzie @Johnny99 widzi w tym wystapieniu ks Bortkiewicza troske o zbawienie pani Kopacz, to chyba tylko @Johnny99 sam wie. Tu nie tylko chodzi o zbawienie Kopacz. Tu chodzi o zbawienie Polaków, aby gorszące przykłady nie zostały uznane za normę.
|
| Wt wrz 02, 2014 14:00 |
|
 |
|
Johnny99
|
Nie ma znaczenia, co ja widzę.
|
| Wt wrz 02, 2014 14:00 |
|
|
|