Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr sie 27, 2025 20:58

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1412 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 95  Następna strona
 Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz. 6 
Autor Wiadomość

Post Re: Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz. 6
Kiedy za rządów PiSu mówiło się że Kaczyński ma skłonności autorytarne, że wykorzystuje służby do celów politycznych itd. to osiris i jemu podobni to wyśmiewali. A teraz wpadają w paranoję nieporównywalnie większą i bardziej niedorzeczną.

Cz lip 29, 2010 15:41
zbanowany na stałe

Paranoja to choroba nabyta. Nabywa sie ja bedąc członkiem lub popierając PiS. Siła tej choroby nie jest zalezna od przynależności do partii, wystarczy sama sympatia. Rozsiewnikiem choroby jest siedlisko Zła i złego powietrza - toruńska rozgłośnia tzw. "Ojca Dyrektora"

Cz lip 29, 2010 18:52
Cytuj:
Rozsiewnikiem choroby jest siedlisko Zła i złego powietrza - toruńska rozgłośnia tzw. "Ojca Dyrektora"

Tak się składa że nie oglądam ani nie słucham ojca dyrektora.
Wiadomości i komentarze oglądam prawie wyłącznie w Polsat News. TVN24 czasami a TVP w ogóle.
Zaś paranoją jest ciągłe recenzowanie i diagnozowanie użytkowników popierających PiS zamiast pisanie na temat, więc nie wiem komu tak naprawdę potrzebny jest medyk?
Podobnie jest z politykami z pod znaku PO.
Wciąż recenzują polityków PiS-u zamiast rozmawiać o prawdziwych problemach Polski.
Generalnie w ogóle jest tak że najwięcej czasu politycy wszystkich ugrupowań poświęcają przede wszystkim sobie samym.
Gdyby wziąć stoper i posiedzieć cały dzień przed TV to można dojść do szokujących wniosków.
Oni zajmują się wyłącznie sobą a nie nami i problemami państwa polskiego.
Stąd ten rewelacyjny pomysł podniesienia VAT-u zamiast np. składki rentowej, gdzie VAT uderzy mocniej po kieszeni niż owa składka ale wmawia się nierozumnym że jest dokładnie odwrotnie.
Ale do tego pomysłu nie trzeba było uruchomić rozumu bo chodzi tutaj wyłącznie o skuteczność drenowania naszych kieszeni.

Cz lip 29, 2010 19:30

Witold napisał(a):
Kiedy za rządów PiSu mówiło się że Kaczyński ma skłonności autorytarne, że wykorzystuje służby do celów politycznych itd. to osiris i jemu podobni to wyśmiewali. A teraz wpadają w paranoję nieporównywalnie większą i bardziej niedorzeczną.

Bardzo słuszna uwaga. Nic dodać nic ująć. Punkt widzenia zależy od bycia lub nie w opozycji?

Cz lip 29, 2010 20:38

Alus napisał(a):
Śledztwo nie jest pozostawione jedynie w gestii Rosjan.
To Rosjanie decydują kiedy i jakie materiały przekazać polskim prokuratorom i czy w ogóle je przekazać, co zrobić z dowodami (np czarnymi skrzynkami, czy wrakiem samolotu). My możemy liczyć jedynie na dobrą wolę drugiej strony.
Cytuj:
Pewni pełnomocnicy będą nieustannie kontestować, nawet po ukończeniu dochodzenia, raporcie - niektórzy nigdy nie zaufają.
Masz dar jasnowidzenia, że z góry wiesz co inni będą robić? Po co takie dywagacje, mówmy o dniu dzisiejszym, kiedy widać, że nasz kredyt zaufania jest nadużywany. I podważany wypowiedziami takimi jak wicepremiera Rosji Iwanowa "Nie mamy już nic więcej do przekazania. Wszystko, co można było przekazać, zostało przekazane".
Cytuj:
Podczas każdej sekcji zwłok obecny był polski konsul i prokurator - 95% rodzin nie kwestionuje owych sekcji.
Jak można kwestionować lub nie coś, czego nie ma- do dziś dotarły do Polski dokumenty tylko z jednej sekcji zwłok.
Konsul nie jest specjalistą lekarzem- więc jego obecnośc nic nie wnosi, a polscy prokuratorzy nie zdążyli dojechać- mówił o tym Seremet.
Cytuj:
Osoby przychylające się do teorii zamachu, nawet przy ewentualnej ekshumacji i ponownej sekcji pozostaną nieufni.
Jesli otrzymają przekonujące dowody to dlaczego nie. Zarzucasz wszystkim złą wolę? Do dziś cierpliwie czekamy na dowody będące w dyspozycji Rosjan. Bez ich prezekazania faktycznie będą krążyć najróżniejsze teorie np ta o naciskach na pilotów.
Cytuj:
Jeśli taka wypowiedź nie jest wartościowanem, to tylko gratuluję Ci poczucia sprawiedliwości i poszanowania godności drugiego człowieka.
Czy zwykłe stwierdzenie prawdy jest wartościowaniem? Front atakujący braci Kaczyńskich był bardzo szeroki i faktycznie zawierał przedstwicieli wspomnianych środowisk. Jeśli nie możesz zaprzeczyć faktom, to o nich nie dyskutujmy.
Cytuj:
To parlament zdecydował o likwidacji WSI, a PiS wybrał najmniej kompetentną osobę do przeprowadzenia tej operacji.
O wszystkim w Polsce decyduje parlament, a co do kompetencji Macierewicza- własnie opór PO przed uczestnictwem Macierewicza w różnych komisjach śledczych jest wyrazem obawy przed jego wiedzą i skutecznością. Pozostaje jeszcze polityka dyskredytowania uprawiana wobec niego od 30 lat.
Cytuj:
Dlatego MON wypłacał z budżetu - czyli mojej i Twojej kieszeni - odszkodowania ludziom pomówionym, pokrzywdzonym.
Póki co Macierewicz wygrywa skierowane przeciwko niemu sprawy, ponieważ skarżący nie potrafią wykazać fałszywości zawartych w raporcie tez.
http://www.naszdziennik.pl/index.php?da ... d=po61.txt
Cytuj:
Aneks to już śp. L. Kaczyński, aby uniknąć totalnej kompromitacji, zamknął w sejfach BBN.
Trybunał Konstytucyjny stwierdził, że aneks można opublikować ale bez podawania nazwisk w nim zawartych, więc wartość takiego dokumentu byłaby dyskusyjna.
Cytuj:
Może nieudolny raport Pitery, ale nie krzywdził ludzi i nie wyciągał kasy z kieszenie podatnika.
Działalność minister Pitery kosztowała nas ponad 140 tys PLN miesięcznie.
Geonides napisał(a):
Tak. Zdecydowanie najbardziej prawdopodobnie winę za katastrofę ponoszą piloci.
Masz na to twarde dowody, a może jesteś szefem polskiej prokuratury?
Cytuj:
micked napisał(a):
Tak, demokratycznie jeszcze niewybrany prezydent podjął tyle decyzji czysto politycznych ile zdążył...
Zgodnie z obowiązującą ustawą zasadniczą.
Wykorzystując niedomówienia tej ustawy, ktora nie przewiduje wszystkich sytuacji. Zawsze pozostaje jeszcze miejsce na dobrą wolę polityka ktorego dewizą jest "zgoda buduje"
SweetChild napisał(a):
To tak jakbym chciał wymalować wielką Gwiazdę Dawida na murach Sejmu, a po akcji policji stwierdził, że nie dałem rady potężnemu frontowi rozciągającemu się od SS, Gestapo, NSDAP aż po TVP, PiS, IV RP, polską policję itd. itp. Takie manipulacje to nie zwykły opis rzeczywistości, a poważne semantyczne nadużycie, a każdy, kto twierdzi coś innego, dopuszcza się ciężkiego moralnego nadużycia ;)
Teraz ty manipulujesz i to potrójnie: 1. start w wyborach to nie jest prowokacja w stylu gwiazdy Dawida na budynku Sejmu, ale demokratyczne prawo obywatelskie.
2. SS, Gestapo i NSDAP z oczywistych względów nie brały udzialu w krytyce Jarosława Kaczyńskiego, więc po co je wyciągać
3. "Każdy kto twierdzi" coś innego niż ja "dopuszcza się ciężkiego moralnego nadużycia"- masz chyba kompetencje większe od Papieża :-D
Alus napisał(a):
Wygodniej to wysyłać o 6,00 rano uzbrojone po zęby oddziały służb specjalnych dla pokazowego doprowadzenia do prokuratury człowieka z opozycji.
Przypomnij sobie pierwsze dni rządów PO i bezpodstawne "wizyty" ABW u członków komisji weryfikacyjnej. Rewizja tornistra 12-latki o 6 rano to nie był wynalazek PiSu :D

Pt lip 30, 2010 8:15
Cytuj:
Co za bzdury.
Obecnie wpadają do zwykłych ludzi, rzucają na glebę, łamią kości a potem poturbowanych przepraszają lub nie.
Obecnie nie będąc w opozycji czy też w innych dziwnych układach i tak nie znasz dnia ani godziny.

I pisze takie androny ktoś, kto przestrzega przed pomówieniami :o
Konkrety...konkrety - nie wypada moderatowi forum prawnego stosować tego typu taktyki.....chyba, że ustawiasz userów naszego forum na "na niższej półce".
Cytuj:
To Rosjanie decydują kiedy i jakie materiały przekazać polskim prokuratorom i czy w ogóle je przekazać, co zrobić z dowodami (np czarnymi skrzynkami, czy wrakiem samolotu). My możemy liczyć jedynie na dobrą wolę drugiej strony.

Owszem decydują o czasie przekazania, ale nie kwestionują konieczności przekazania.
A niezaleznie od terminu nie odczytamy z nich nic innego niż Rosjanie.
Ewentualne, choć zupełnie niemożliwe manipulacje przy materiałach nasi specjaliści wyłapią.
Czas zatem nic nie zmienia w kwestii faktów.
Cytuj:
Masz dar jasnowidzenia, że z góry wiesz co inni będą robić? Po co takie dywagacje, mówmy o dniu dzisiejszym, kiedy widać, że nasz kredyt zaufania jest nadużywany. I podważany wypowiedziami takimi jak wicepremiera Rosji Iwanowa "Nie mamy już nic więcej do przekazania. Wszystko, co można było przekazać, zostało przekazane".

Mówimy od niu dzisiejszym, a dziś znamy nastawienia pewnego kręgu osób, i naocznie widzieliśmy jak wygląda "koniec wojny polsko-polskiej"

Cytuj:
Jak można kwestionować lub nie coś, czego nie ma- do dziś dotarły do Polski dokumenty tylko z jednej sekcji zwłok.
Konsul nie jest specjalistą lekarzem- więc jego obecnośc nic nie wnosi, a polscy prokuratorzy nie zdążyli dojechać- mówił o tym Seremet.

Co nie stanowi podstawy do kwestionowania wiarygodności sekcji zwłok - zresztą 95 rodzin nie żąda ekshumacji.
Cytuj:
Jesli otrzymają przekonujące dowody to dlaczego nie. Zarzucasz wszystkim złą wolę? Do dziś cierpliwie czekamy na dowody będące w dyspozycji Rosjan. Bez ich prezekazania faktycznie będą krążyć najróżniejsze teorie np ta o naciskach na pilotów.

Nieufność nie jest złą wolą, ale cechą charakteru.
Cytuj:
Czy zwykłe stwierdzenie prawdy jest wartościowaniem? Front atakujący braci Kaczyńskich był bardzo szeroki i faktycznie zawierał przedstwicieli wspomnianych środowisk. Jeśli nie możesz zaprzeczyć faktom, to o nich nie dyskutujmy.

Sama przyznałaś w końcu że WSZYSCY, którzy nie kochają Kaczyńskiego to złoczyńcy.
Prezes nie mówił o atakowaniu, ale o wygranej frontu, ów "front" wygrał m.in. dzięki mojemu głosowi.
Konkluzja - jestem tyle warta co Piotrowski.
Tak własnie dla PiS i jej zwolenników wygląda prawda :(
Cytuj:
O wszystkim w Polsce decyduje parlament, a co do kompetencji Macierewicza- własnie opór PO przed uczestnictwem Macierewicza w różnych komisjach śledczych jest wyrazem obawy przed jego wiedzą i skutecznością. Pozostaje jeszcze polityka dyskredytowania uprawiana wobec niego od 30 lat.

Kompetencja która kosztuje budżet państwa miliony odszkodowań, a prezydent aby uniknąć totalnej kompromitacji ukrywa aneksy do WSI.

Cytuj:
Póki co Macierewicz wygrywa skierowane przeciwko niemu sprawy, ponieważ skarżący nie potrafią wykazać fałszywości zawartych w raporcie tez.
http://www.naszdziennik.pl/index.php?da ... d=po61.txt

"Niewykluczone, że poseł wystąpi do sądu" wobec nakazanych wyrokami sądów wypłacenia odszkodowań, np. tylko jednemu M. Nowakowskiego w kwocie 30 tys........powalająca jest Twoja argumentacja.
Cytuj:
Trybunał Konstytucyjny stwierdził, że aneks można opublikować ale bez podawania nazwisk w nim zawartych, więc wartość takiego dokumentu byłaby dyskusyjna.

Dyskusyjna - inaczej bezużyteczna, bzdurna.
Cytuj:
Działalność minister Pitery kosztowała nas ponad 140 tys PLN miesięcznie.

Źródło tej informacji?
Możę jeszcze uzupełnisz informacje o rewizji tornista 12-latki - fakty, daty, konkrety....nie w rodzaju wypowiedzi z NDz.

Pt lip 30, 2010 9:13
Cytuj:
Konkrety...konkrety - nie wypada moderatowi forum prawnego stosować tego typu taktyki.....chyba, że ustawiasz userów naszego forum na "na niższej półce".

Było wiele artykułów w prasie oraz w internecie na ten temat czy chociażby w programach interwencyjnych, ale rozgłos nie był wielki bo nie chodziło o znaną publiczną osobę tylko o szeregowych Kowalskich.
Jeśli znajdę to wkleję owe relacje. Z palca sobie tego nie wyssałem.

O tu znalazłem:
http://www.salon24.pl/news/13503,sad-80-tys-za-pomylkowa-akcje-policyjnych-antyterrorystow
Ostatnimi czasy doszło do wielu takich poronionych interwencji.
Było o tym i w TV i w innym mediach tylko wielbiciele PO są na takie ekscesy ślepi i głusi.

Pt lip 30, 2010 9:38
Cytuj:
Było wiele artykułów w prasie oraz w internecie na ten temat czy chociażby w programach interwencyjnych, ale rozgłos nie był wielki bo nie chodziło o znaną publiczną osobę tylko o szeregowych Kowalskich.
Jeśli znajdę to wkleję owe relacje. Z palca sobie tego nie wyssałem.

O tu znalazłem:
http://www.salon24.pl/news/13503,sad-80-tys-za-pomylkowa-akcje-policyjnych-antyterrorystow
Ostatnimi czasy doszło do wielu takich poronionych interwencji.
Było o tym i w TV i w innym mediach tylko wielbiciele PO są na takie ekscesy ślepi i głusi.

Pomyłki policji niestty zdarzały się i myślę, że będą się zdarzały.
Dysputa tyczy służ specjalnych - CBA, ABW i o przedstawienie tego rodzaju akcji prosiłam.

PS - micked wytłumacz jak o tych bezpodstawnych akcjach ABW o 6,00 rano u p. Bączka i Pietrzka dowiedziała się ekipa TVP programu "Misja specjalna"......to jest nader interesujące.
A wobec p. Sumlińskiego toczy się postępowanie sądowe (materiały z weryfikacji uzyskiwał ponoć od obu panów).
Poczekamy na wyrok sądowy.
ABW dokonała rewizji w kilka dni po otrzymaniu doniesienia o propozycji korupcji, w odróznieniu od tego przypadku, nachodzenie Blidy i Wąsacza było akcją propagandową, gdyż postępowania prokuratorskie toczyły się wobec nich od lat.

Pt lip 30, 2010 9:50

micked napisał(a):
Teraz ty manipulujesz i to potrójnie: 1. start w wyborach to nie jest prowokacja w stylu gwiazdy Dawida na budynku Sejmu, ale demokratyczne prawo obywatelskie.

Tak jak i krytyka danego kandydata jest demokratycznym prawem obywatelskim, a nie zbrodnią (jak morderstwo ks. Popiełuszki).

micked napisał(a):
2. SS, Gestapo i NSDAP z oczywistych względów nie brały udzialu w krytyce Jarosława Kaczyńskiego, więc po co je wyciągać

Gdybym nie czytał Twoich postów, to bym uwierzył, że nie zrozumiałeś i zaczął tłumaczyć analogię ;)

micked napisał(a):
3. "Każdy kto twierdzi" coś innego niż ja "dopuszcza się ciężkiego moralnego nadużycia"- masz chyba kompetencje większe od Papieża :-D

Nie wiesz czyje słowa były dla mnie inspiracją? Przecież to niemal dosłowny cytat z prezesa Kaczyńskiego :-)

Ale zgadzam się, że ktoś kto wypowiada się w tym tonie musi być przekonany. że ma kompetencje większe od Papieża.

Pt lip 30, 2010 10:49
Cytuj:
Pomyłki policji niestty zdarzały się i myślę, że będą się zdarzały.
Dysputa tyczy służ specjalnych - CBA, ABW i o przedstawienie tego rodzaju akcji prosiłam.

Primo, były i wpadki jednej ze służb ale nie pamiętam której ani gdzie tego teraz szukać.
Secundo, bez względu czy to policja, CBA, CBŚ, ABW, wszystkie podlegają obecnie PO więc jaka to niby różnica.
Odór idzie na rządzących.
Oprócz spektakularnych działań CBA (za czasów PiS-u) raczej sobie nie przypominam aby tak niezdarnie działały podległe rządowi służby.

Można dyskutować w danej sytuacji czy podległe służby miały podstawy do działania ale nie można już niczym usprawiedliwiać wielokrotnych pomyłek. ze szkodą dla szeregowych, Bogu ducha winnych, obywateli.

Pt lip 30, 2010 16:32
Cytuj:
Oprócz spektakularnych działań CBA (za czasów PiS-u) raczej sobie nie przypominam aby tak niezdarnie działały podległe rządowi służby.

Bo nie były, w odróżnieniu od CBA, dziełem jedynie PiS

Cytuj:
Można dyskutować w danej sytuacji czy podległe służby miały podstawy do działania ale nie można już niczym usprawiedliwiać wielokrotnych pomyłek. ze szkodą dla szeregowych, Bogu ducha winnych, obywateli.

Nawet najbardziej karygodna pomyłka nie jest tożsama z zamierzonym, świadomym działaniem na zamówienie opcjii politycznej i jej potrzeby medialne.

So lip 31, 2010 7:22

Tak więc drodzy forumowicze, jutro podniesienie i przeniesienie słynnego krzyża spod pałacu prezydenckiego, Warszawa, Poland:) Już nie mogę się doczekać. Nie mogę się doczekać by zobaczyć jaką formę zbijania kapitału politycznego przyniesie obecność posłów opozycji podczas rzeczonej "akcji". Szczegóły: Streszczając, wg nieoficjalnych informacji, podczas akcji - ceremonii ma się pojawić grupa posłów PiS. Zupełnie przypadkowo i nieoficjalnie, bo każdy ma przecież prawo przebywać tam gdzie chce.

PS. Ciekaw jestem co będzie wyprawiała ta nawiedzona siwa, długowłosa kobita w przyciemnianych okularach, która ma brzydki zwyczaj wypowiadania się w pierwszej osobie liczby mnogiej. Przykuje się do krzyża? Podpali się? Zobaczymy...

Pn sie 02, 2010 19:56

Gdyby nie zamieszanie wywołane wywiadem Komorowskiego w GW, nikt by wyniesienia tego krzyża nie zauważył. A tak: "nie mogą się doczekać" wszyscy Polacy, zwłaszcza ateiści. I o to chodziło. Jesteście pięknie manipulowani..

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Wt sie 03, 2010 9:34
Media już się zasadziły pod pałacem jak przez bitwą pod grunwaldem.Show trwa.
Dziennikarze tylko podgrzewają atmosferę bo takie stacje jak TVPInfo. TVN24, czy Polsat News tylko z tego żyją.
"Cały show, całą dobę"!!!

Wt sie 03, 2010 10:42
Johnny99 napisał(a):
Gdyby nie zamieszanie wywołane wywiadem Komorowskiego w GW, nikt by wyniesienia tego krzyża nie zauważył. A tak: "nie mogą się doczekać" wszyscy Polacy, zwłaszcza ateiści. I o to chodziło. Jesteście pięknie manipulowani..

Opowiadasz nonsensy.
Tu nie chodzi o krzyż, on jest tylko podobnym narzędziem, jak dla jaskiniowca maczuga.
Chodzi o niezgodę na wybór Polaków w wyborach prezydenckich, podsycana non stop przez PiS i RM.....vide oświadczenie PiS o konieczności powrotu krzyża pod pałac prezydencki, po pielgrzymce do Częstochowy.
"Obrońcy krzyża" tak kochający Jana Pawła II, stawiający mu co krok pomniki, zapominają jakie stanowisko przyjął papież wobec rozpętania podobnie haniebnej akcji, profanacji krzyża, na Żwirowisku.
Obrzydliwa akcja polityków podsycana przez media.....ewidentnie widać kto jest manipulowany :(

Wt sie 03, 2010 11:12
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1412 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 95  Następna strona