Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 23, 2025 18:59

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 49 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4
 Dom wariatów 

Czy uważasz iż ks . Jankowski dobrze służy Kościołowi?
Tak 25%  25%  [ 3 ]
Nie 67%  67%  [ 8 ]
Nie mam zdania 8%  8%  [ 1 ]
Liczba głosów : 12

Dom wariatów 
Autor Wiadomość

Cytuj:
Spokojnie, bo zadyszki dostaniesz.
Serafin wyraznie zaznaczyl "Parafraza tekstu ewangelicznego", a nie kpina czy naginanie

Co to jest Parafraza doskonale rozumiem . A przerabianie tekstu Ewangelii jest moim zdaniem rażącym naruszeniem godnej postawy chrześcijanina.. Ewangelią Nie można sobie podcierać 4 liter A obrona prałata Jankowskiego tekstem ewangeliczny (sparafrazowanym ) ma taki właśnie charakter .!!!!
Beli pisze dalej
Cytuj:
godunowie Twoja jawna nienawisc do katolicyzmu zaslepia cie zupelnie.

Czy pisanie prawdy o prałacie jest zaślepieniem..??
Piszesz dalej
Cytuj:
W porzadku....odszedles, Twoja prywatna sprawa. Moglbys jednak przestac pluc.

Czyli kogo opluwam w tym przypadku ..?? Konkrety proszę nie jakieś wydumane w twojej wyobraźni teorie..!!
Piszesz o moim sumieniu
Cytuj:
Chyba , ze tym pluciem, chcesz zagluszyc swoje sumienie, ktore podpowiada ci, ze zle zrobiles...

Nigdzie też nie pisałem że źle coś zrobiłem nie wiem skąd ta insynuacja..!!
Asienka pisze
Cytuj:
Godunowie, spokojnie , to była parafraza, nie denerwuj się tak

Jak najbardziej jestem spokojny . I nie przemawiają za mną emocje
:-) :-) :-)

Belizarisz znowu pisze
Cytuj:
1. dyskredytacja calego stanu duchownego

Prałat Jankowski jest osobą publiczną i publicznej ocenie podlega jak każdy kto prowadzi działalność publiczną.. Jeżeli byłby to pastor protestancki o podobnym zacięciu jak Jankowski tak samo bym pisał krytycznie. . Stan duchowny i atak na stan duchowny jak mi sugerujesz.. Chyba nie bardzo rozumiesz sens tego powiedzenia . A kimże ma być ten kapłan czy pastor czy pop. Z zamysłu pierwotnego (choćby listy Pawła) sługą w kościele .A nie prominentem człowiekiem żyjącym ponad stan. Jak mamy w tym przypadku..
Piszesz dalej
Cytuj:
Bo godunow zaatakowal na tych trzech plaszczyznach. Ja odnioslem sie do dwoch pierwszysch....a przy okazji niejako skomentowalem.

Z komentarzem .Wybacz że to tak ujmę z pełną nienawiścią do tego co nie po Twojej myśli.. (przynajmniej to tak odebrałem)
Piszesz też
Cytuj:
Ad.1
Co w takim razie maja znaczyc slowa:
Znasz na tyle historię chrześcijaństwa . To porównaj role prezbiterów biskupów z okresu wczesnochrześcijańskiego Z postawą dzisiejszych księży Jankowskich , różnych pastorów akceptujących Np. związki homoseksualne etc. Dlatego dziwię się niektórym katolikom co tak zajadle bronią takich postaw jakie prezentuje kapłan z Gdańska .. Nawet metropolita Gdański wypowiada się w tej sprawie.
Cytuję Atak na Jankowskiego to jeszcze nie atak na cały kościół Czyli w podtekście odcina się wyraźnie od fanaberi tegoż prałata..
Zapytać by można dlaczego go nie zmienii . Skoro od lat wzbudza takie kontrowersje.!
POzdrówka :-o :-)

Pn sie 23, 2004 8:31
godunow i Belizariusz - wymianę uprzejmości proszę kontynuować na priv
Proszę nie kończyć wymiany personalnych zarzutów na forum ogólnie dostępnym.

Pn sie 23, 2004 8:52
Serafin zrobił parfrazę wybranego ewangelicznego tekstu, częściowo adekwatną do sytacji.
Mam propozycję: może spróbować zrobić parafrazę słów Jezusa o soli ziemi - Mt 5,18, lub zgorszeniu - Mt 18,6 i o upominaniu braterskim Mt 18,15.
"Kto sieje wiatr zbiera burzę" - niestety, taka jest kolej rzeczy.
Mam propozycję: może zanim zaczniemy szafować słowem "nienawiść", przystopujmy trochę, bo nie każde słowa krytyki nacechowane są nienawiścią.
W obronie człowieka, nie można deptać innego, niezależnie czy to jest innowierca, czy poganin.

Pn sie 23, 2004 8:54

Widząc, że argumenty się wyczerpały, a zaczynają brać górę emocje, a także z uwagi na to, że opisano tu już te wszystkie okoliczności, które poruszyła prasa, zaś strony dyskusji zajęły i okopały się na swoich stanowiskach, postanowiłem zamknąć temat.

Pn sie 23, 2004 9:23
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 49 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4