Autor |
Wiadomość |
Rojza Genendel
|
 Re: Sklepy "Lewiatan"
Tyle że nazwa "Lewiatan" nie odwołuje się ani do diabłów, ani do demonów. We współczesnej hebrajszczyźnie jest to po prostu wieloryb. Oto dowód: http://www.iwrit.pl/index.php?ww=1&slow ... &x=43&y=64
_________________ Jestem panteistką. "Nasze ciała są zbudowane z pyłu pochodzącego z gwiazd (...) Jesteśmy dziećmi gwiazd, a gwiazdy są naszym domem. Może właśnie dlatego zachwycamy się gwiazdami i Drogą Mleczną." (Carl Sagan)
|
N lut 19, 2012 18:46 |
|
|
|
 |
Aditu
|
Nie można dać się zwariować i widzieć wszędzie zła...Przecież w "Lewiatanie" sprzedają produkty spożywcze ( i nie tylko), a nie odprawiają czarną mszę...To jest tylko nazwa, która mnie się osobiście kojarzy z legendarnym morskim potworem i pewnie osobom, które ją wymysliły, także. Naprawdę, nie sądzę, żeby ktoś przybliżał sie do szatana kupując masło -_-'
|
Wt lut 21, 2012 14:54 |
|
 |
Kazeshini
|
o szatańskie mało...jakie smaczne:D smaczniejsze niż w biedronce^^ (lekki sarkazm) Lewiatan równiez kojarzy mi się z morskim potworem i niczym więcej:)
_________________ "The weak shall perish, the strong shall triumph. Prevail over my sword, and I shall grant it to thee. For honor..., let us fight"
|
Wt lut 21, 2012 15:07 |
|
|
|
 |
Otto_Katz
Dołączył(a): Wt sty 03, 2012 14:37 Posty: 574 Lokalizacja: racjonalista@op.pl
|
Aditu napisał(a): Naprawdę, nie sądzę, żeby ktoś przybliżał sie do szatana kupując masło -_-' Nie byłbym tego absolutnie pewien  . A jeśli klient kupuje owo masło w "Lewiatanie", z jawnym zamiarem użycia go zamiast wazeliny, na bliźnim swoim - płci dowolnej  ?
_________________ 1. Religijność to postawa, w której BOHATERSKO pokonuje się trudności nieznane osobom bezwyznaniowym - trawestacja ze Stefana Kisielewskiego 2. Gdzie mod nie może - admina pośle? -
|
Wt lut 21, 2012 15:12 |
|
 |
Kazeshini
|
Otto_Katz napisał(a): Aditu napisał(a): Naprawdę, nie sądzę, żeby ktoś przybliżał sie do szatana kupując masło -_-' Nie byłbym tego absolutnie pewien  . A jeśli klient kupuje owo masło w "Lewiatanie", z jawnym zamiarem użycia go zamiast wazeliny, na bliźnim swoim - płci dowolnej  ? To "lewiatan" temu winien? Czy spaczony umysł tego człowieka?
_________________ "The weak shall perish, the strong shall triumph. Prevail over my sword, and I shall grant it to thee. For honor..., let us fight"
|
Wt lut 21, 2012 15:21 |
|
|
|
 |
Otto_Katz
Dołączył(a): Wt sty 03, 2012 14:37 Posty: 574 Lokalizacja: racjonalista@op.pl
|
Kazeshini napisał(a): To "lewiatan" temu winien? Czy spaczony umysł tego człowieka? Witam nowy nabytek na forum. Poczytaj więcej postów, to nie tylko taki kabaret znajdziesz  i wówczas zrozumiesz, że można napisać wszystko - lecz nie wszystko wprost  . (Ja sam nie miałem jeszcze przed pół rokiem pojęcia, jakie tutaj userzy miewają odloty, bez używania szatańskich prochów i dopalaczy  !) Pozdrawiam.
_________________ 1. Religijność to postawa, w której BOHATERSKO pokonuje się trudności nieznane osobom bezwyznaniowym - trawestacja ze Stefana Kisielewskiego 2. Gdzie mod nie może - admina pośle? -
|
Wt lut 21, 2012 15:33 |
|
 |
Kazeshini
|
Bez obaw, to już zdążyłem zauważyć;)
|
Wt lut 21, 2012 15:36 |
|
|
|