Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt gru 16, 2025 17:59

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 268 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 18  Następna strona
 Islam to mały róg(?) i bestia z Apokalipsy 
Autor Wiadomość
Post Re: Islam to mały róg(?) i bestia z Apokalipsy
niewazny12 napisał(a):
"Chodzi o to, że jak się zrobi lustrzane odbicie logo Coca Coli i się je trochę ”zarabizuje”, to wwychodzi napis NIE MAHOMETOWI, NIE MEKKCE.

..
Załącznik:
d42118e2ec1314a4e5fed29a793891c4_original.gif
d42118e2ec1314a4e5fed29a793891c4_original.gif [ 15.67 KiB | Przeglądane 4966 razy ]

Pt gru 21, 2012 18:29

Post Niepokojące wieści na temat islamu
Niezbyt właściwy żart powyżej.

Znaleźć można informacje, które zdają się dokładnie precyzować, że Biblia przewidziała Islam i jest on w Niej uznany za... wielkie zło, coś bardzo szatańskiego.

- "hilal ben sahar" - zwrot ze ST na określenie SZATANA ma oznaczać... półksiężyc i gwiazdę zaranną (crescent and morning star) - czyli obecny symbol... Islamu. Sahar po hebrajsku - półksiężyc, hilal - błyszczący lub gwiazda zaranna. Dwie sury Koranu po polsku mają nazwę "Jutrzenka".

Iz 12,14

- Jedno z imion Allaha po angielsku "Bringer of the death" ("przynoszący śmierć"), inne określenie Boga Islamu "Khayrul-Makereen" ma oznaczać najlepszego zwodziciela czy kłamcę. Dla porównania J 8,44

Cytuj:
Wy macie diabła za ojca i chcecie spełniać pożądania waszego ojca. Od początku był on zabójcą i w prawdzie nie wytrwał, bo prawdy w nim nie ma. Kiedy mówi kłamstwo, od siebie mówi, bo jest kłamcą i ojcem kłamstwa.

- pewna strona skojarzyła napisane pionowo imię Mahometa po arabsku z wizerunkiem skorpiona, a arabską kaligrafię imienia "Allah" z wężem (zwłaszcza tym z Edenu)! W Biblii napisane jest, że uczniowie Chrystusa otrzymali moc stąpania po WĘŻACH I SKORPIONACH!

http://www.liberezvous.org/aimerDieu/in ... topic=4102

http://www.thewatchmanstime.com/The%20S ... 0Allah.pdf

Kaligrafia imienia Allacha zdaje się składać z 3 części: lewa dolna część (najbardziej charakterystyczna) przypomina wijącego się węża, mały kształt na górze w kształcie litery "w" przypomina koronę, a kształt po prawej stronie kaligrafii miecz, nóż lub pal drzewa (poznania dobra i zła).

- sławny czarny kamień kojarzyć się może z wizerunkiem bogini (Artemidy (o której mowa jest w Dziejach Apostolskich), Diany lub Afrodyty (jej czarny kamień jest znany)). To, w co oprawiony jest czarny kamień w Mekce, przypomina żeński narząd płciowy. Islam jest negatywnie nastawiony do celibatu. Inni mówią, że czarny kamień ma związek z lingamem Sziwy (może nim jest?). Lingam miał być czarny i mieć związek z seksualnością. W Mekce muzułmanie całują czarny kamień, który miał spaść z nieba, niczym idol związany z Artemidą, której symbolem był półksiężyc. Podobno w okultyzmie półksiężyc z gwiazdą ma związek z seksualnością, może nawet symbolizuje akt małżeński.

- Kaaba ma kształt sześcianu, z reguły jest on przykryty czarnym płótnem (słynny czarny sześcian). Czarny sześcian jest kojarzony z okrutnym bożkiem Saturnem (Baalem, Molochem, Kronosem (szczególnie, greckim odpowiednikiem Saturna). Saturn ma być tożsamy także w Sziwą. Sziwa to bożek zniszczenia. Kronos to bożek czasu. Na Saturnie (jego północnym biegunie) jest sześciokątny kształt (bardzo duży) przypominający... rzut sześcianu. Saturn obraca się w kierunku przeciwnym do ruchu wskazówek zegara, tak jak muzułmanie w Mekce. Wewnątrz Kaaby znajduje się coś, co wygląda jak 3 masońskie kolumny. Dlaczego?

https://www.youtube.com/watch?v=llnPgLsI_hU

Na filmie z tyłu rozmawiających osób był widoczny wielki zegar (Kronos to grecki bożek czasu). Po co muzułmanie okrywają Kaabę czarną tkaniną? Dlaczego modlą się w kierunku Mekki?

- w Polskim tłumaczeniu Koranu jest mowa o tym, że Bóg pośle zwierzę z ziemi (Biblijna bestia z ziemi), a pewien hadis mówi, że czarny kamień będzie mieć dwoje oczu i język (bardzo silnie kojarzy się to z obrazem bestii w Apokalipsie)

Koran 27:82

Cytuj:
A kiedy padnie na nich słowo, to My wyprowadzimy dla nich zwierzę z ziemi i ono im powie: "Ludzie nie są szczerze przekonani o Naszych znakach."

al-Tirmidhi 961, ibn Maajah 2944:
Cytuj:
"Allah wywyższy czarny kamień w dzień sądu, będzie on miał dwa oczy, przez które będzie widział, i język, którym będzie mówił"

https://www.youtube.com/watch?v=JyERknQEupA

https://www.youtube.com/watch?v=W2bd8zV10_A

Bóg jest tylko jeden. Nie ma boga poza BOGIEM. Nie chcę iść do piekła! Nie chcę być potępiony bez końca! Wszystko, co nie jest Bogiem, jest stworzeniem jedynego Boga, jaki istnieje we wszechbycie. Bóg jest niezmienny, bez początku, bez końca.

So gru 22, 2012 18:32

Post Niepokojąca kaligrafia!
Poniżej widzimy standardową kaligrafię arabską imienia "Allah".

Wielu ludzi zauważyło poniższe podobieństwa. Przede wszystkim widoczny jest kształt przypominający wijącego się węża! A to wąż skusił Adama i Ewę! Prosty kształt obok przypomina miecz, nóż lub pal drzewa (poznania dobra i zła). Nad częścią kaligrafii przypominającą węża widać widły trójzębu lub koronę. Czytany od tyłu napis "Coca Cola" skojarzył się z "la Muhammad la Makkah" - "Nie ma Mahometa, nie ma Mekki", a na pewnej stronie znalazłem, że odwrócone hebrajskie słowo oznaczające szatana שטן i ןטש daje arabską kaligrafię wyrazu Allah! Gdybyśmy czytali po europejsku litery hebrajskie, to skojarzenie byłoby bardziej widoczne.

U niektórych wątpliwości budzi samo słowo "Allah". Ma taki sam źródłosłów co Elohim, Ilah. Ale niektórzy zauważają także, że:
- Al-Lat (imię bogini występujące w Koranie) może być męską formą wyrazu Allah
- Słowo alah po hebrajsku oznacza przekleństwo, jęczenie, po egipsku rzekomo węża; allah to zanglicyzowany zapis pewnego hebrajskiego słowa oznaczającego dąb
- Lah mogło być babilońską wersją imienia boga księżyca Iah (egipskiego)
- słowo "Allah" mogło być używane przed pojawieniem się islamu na określenie boga księżyca Al-Ilah (Illa) przez pogańskich Arabów, bożkiem tym mógł być też Hubal, Hubul (aluzja do Baala)
- niektórzy postulują pochodzenie tego imienia od hebrajskiego wyrazu halal z Księgi Izajasza (14.12) tłumaczonego jako jedno z imion szatana. "Błyszczący" Lucyfer? Gwiazda i półksiężyc?
- po hebrajsku "al" (#408) - nie, "lah" (#3809) - law, Allah według tego tłumaczenia może oznaczać kogoś łamiącego prawo. # oznacza numer w Strong's Concordance.

Wpisałem po hebrajsku ןטש שטן w tłumaczu Google i polskie tłumaczenie: szatan opuszczony!

Dlaczego tak wielu ludzi używa jako imienia Stwórcy wyrazu, który wręcz bluźnierczo się kojarzy?
W Koranie nie ma mowy o wężu, który skusił Adama i Ewę. Wąż był popularny wśród pogańskich kultur,symbolizował płodność.

Załączniki:
kaligrafia 1.JPG
kaligrafia 1.JPG [ 84.91 KiB | Przeglądane 4912 razy ]

Bóg jest tylko jeden. Nie ma boga poza BOGIEM. Nie chcę iść do piekła! Nie chcę być potępiony bez końca! Wszystko, co nie jest Bogiem, jest stworzeniem jedynego Boga, jaki istnieje we wszechbycie. Bóg jest niezmienny, bez początku, bez końca.
Pt gru 28, 2012 19:28
Moderator

Niewazny12, mógłbyś na podstawie swoich bardzo odważnych tez wyjaśnić, kogo pod imieniem الله czczą arabscy chrześcijanie?

Pt sty 11, 2013 0:31
Nieważny12 polecam prześledzić te obrazki zanim się zabierzesz do komentowania liter. Jak je prześledzisz zorientujesz się jak kreski w jednych literach zanikały, zmieniały się itp. na przestrzeni wieków.

http://www.myimg.de/?img=digram9806f.jpg

http://www.myimg.de/?img=ancient4090c.jpg

http://www.myimg.de/?img=ar9f6af.jpg

Polecam także przeanalizować mój awatar konkretnie wyrazy salam i szalom. Jak zauważysz podobieństwo to już możesz zbliżyć się do tych myślących.
A twój trójząb to po prostu szadda - litera sz (od arabskiego i hebrajskiego sz) - szadda znaczy po prostu wzmocnienie (podwojenie spółgłoski). W moim awatarze masz właśnie sz (pierwsza litera)
zobacz tutaj szadda:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Harakat

Na przyszłość poleciłbym dobrego psychiatrę ;)

Cz sty 31, 2013 1:36
@niewazny- to sa ciekawe spekulacje- ale tutaj trzeba by wykonac porzadna badawczą robotę zeby to zweryfikowac a i tak to pewnie beda tylko hipotezy...

co Kaaby to tak mi sie tylko nasunelo- ze w Kaabie wedlug źródel islamskich przez pewien czas mieszkał wąż i ze ktorys z kalifow- Umar albo Aby Bakr powiedzial, ze gdyby nie widzial proroka Mahometa calujacego Kaabe to by tego nie robil...

al-Tabari albo Bukhari to opisuje...

co do islamu - to wystarczy tylko przedstawiac doktryne- sola scriptura i gotowe...

Cz sty 31, 2013 2:17
Z tą interpretacja pisma arabskiego to sprawa dosyć naciągana. Żeby tak interpretować to trzeba doskonale znać ten język tak w mowie jak i w piśmie. Dlatego nie warto sie na tym skupiać.

Wystarczy jedna sprawa by całkowicie odrzucic Islam jako pogańskie wierzenie.

Bóg przez tysiąclecia Objawiał sie ludziom, czy to "osobiście" czy przez swoich proroków. Ostatnim prorokiem był Jan Chrzciciel.....potem zstąpił na ziemie sam Bóg Jezus Chrystus i......Objawienie w Nim zostało zakończone i dopełnione. Koniec kropka.

Jeżeli ktos twierdzi, ze Bóg po 6 wiekach nagle sie ocknął i wysłał kolejnego proroka w postaci Mahometa.....to jest delikatnie mówiąc niepoważny i Boga traktuje jak jakiegos niespełna rozumu osobnika, który co pewien czas zmienia zdanie. No i sprawa dosyc istotna - Mahomet nigdzie nie został w Biblii zapowiedziany....czyli jest uzirpatorem bądź też zwykłym oszustem.

Konkludując Islam to pogaństwo, a ten cały ich Allach to jakis fałszywy bożek.

Czy ktos jest w stanie stwierdzic co innego?

Cz sty 31, 2013 7:12
Co do tych obrazków (drugi) co wstawiłem to jest tam błąd bo arabskie sin wcale nie pochodzi od samech tylko od sin szin (prawdopodobnie canaanickiego-protosynajskiego). samekh jest co najwyżej odpowiednikiem sad ـص lub innej litery

Dla tych co tak zawzięcie Islam krytykują podaję
fragment komentarza do sury 30:38 Koranu:
"(Sura XXX:38)

Daj więc krewnemu, co mu się należy,
i biednemu i podróżnemu!
To jest dobro dla tych,
którzy chcą oblicza Boga. I tacy będą szczęśliwi.

Dżunajd* pouczył pewnego człowieka: "Postępuj tak, abyś łaską i miłością ludzi obdarzał, sam zaś przed cierpieniem nie uciekaj. Przyjaciele Boga są bowiem Jego darem dla ludzi i to przez nich Jego łaska i miłość się objawia. Postępuj tak, abyś to nie ty spoczywał w cieniu swoich zasług, lecz by inni w twoim cieniu wytchnienie znaleźli."
źródło:
http://www.literaturaperska.com/kaszfal ... ar000.html
link 18

Zarówno na podstawie Biblii jak i Koranu można sobie zbudować bardzo krzywy obraz Boga. Opierając się na różnych ale bardzo podobnych cytatach, ale mam nadzieję że każdy myślący zwraca uwagę choćby na takie fragmenty jakie przytoczyłem i wyciąga wnioski.

Cz sty 31, 2013 8:24
Cytuj:
Zarówno na podstawie Biblii jak i Koranu można sobie zbudować bardzo krzywy obraz Boga. Opierając się na bardzo podobnych cytatach, ale mam nadzieję że każdy myślący zwraca uwagę choćby na takie fragmenty jakie przytoczyłem i wyciąga wnioski.

A co to ma wspólnego z tym czy Koran jest autentycznym przesłaniem od Boga czy też zwykła fałszywką?

Przecież na tym polega dobry fałsz, ze opiera sie na oryginałach. Koran opiera sie na Biblii, ale fałszuje Prawde Objawioną. Koran traktuje Jezusa jako zwykłego proroka. Co więcej to proroka mniej istotnego od Mahometa.
Dlatego to własnie Islam jest religią fałszywą, a Allach nie wygląda mi na Boga w jakiego wierzą żydzi i chrześcijanie...

Cz sty 31, 2013 8:49
"Czy np. wydając osąd, że ktoś (tu muzułmanin) nie może uwierzyć w jakiś dogmat (tu bóstwo Chrystusa) - czy takie osądzenie i wykluczenie nie zawiera w sobie podobieństwa do postawy faryzeuszy wobec Jezusa. Bliskość człowieka a tym samym jego świadectwo obecności samego Boga, wcale nie musi iść w parze z religijnością, czy rozeznaniem teologicznym."

Jezus może stanąć przed tobą w szacie muzułmanina, bo tam gdzie miłość tam mieszka Bóg.
edit: Wypisywanych w tym wątku bzdur lepiej komentować nie będę - po co karmić trola
Co do Allaha proszę zobaczyć jak ten wyraz jest napisany w arabskim Nowym Testamencie i co on oznacza (Bóg)

Cz sty 31, 2013 9:05
Cytuj:
"Czy np. wydając osąd, że ktoś (tu muzułmanin) nie może uwierzyć w jakiś dogmat (tu bóstwo Chrystusa) - czy takie osądzenie i wykluczenie nie zawiera w sobie podobieństwa do postawy faryzeuszy wobec Jezusa. Bliskość człowieka a tym samym jego świadectwo obecności samego Boga, wcale nie musi iść w parze z religijnością, czy rozeznaniem teologicznym."

Czyje to słowa?
To jakiś bezsens z tymi faryzeuszami. To całkowicie podważa zasadnośc istnienia chrześcijaństwa i jest odrzuceniem Ewangelii.

Cytuj:
Jezus może stanąć przed tobą w szacie muzułmanina, bo tam gdzie miłość tam mieszka Bóg.

Kolejna pseudoteologiczna bzdura. Jezus, który jest Bogiem miałby stanąć w szacie muzułmanina, a więc całkowicie zaprzeczyć swojej Boskości w imie jakiejś wyimaginowanej "miłości"?

"Ja jestem drogą i prawdą, i życiem. Nikt nie przychodzi do Ojca inaczej jak tylko przeze Mnie." J 14, 6

A kim w Islamie jest Jezus? Jakimś jednym wielu proroków....w dodatku nie jest Zbawicielem.

Jak więc mozna wysnuwac tak błędne wnioski, ze Jezus przebiera się w szatki kogoś kto wyznaje fałsz?

Cytuj:
Co do Allaha proszę zobaczyć jak ten wyraz jest napisany w arabskim Nowym Testamencie i co on oznacza (Bóg)

To tylko kolejny dowód na to, że dokonano fałszerstwa zapożyczając tę nazwę w wiadomym celu. Nazewnictwo zupełnie o niczym nie swiadczy i nie jest żadnym dowodem na autentyczność.

Każdy może sobie wymyslić własna religie, a swoje bóstwo nazwać np. "Wszechmogący".....czy to bedzie oznaczało, ze to jest własnie Prawdziwy Bóg w Trójcy Jedyny? Pod przykrywką tejże nazwy można także głosić miłość do ludzi, sprawiedliwość i wszelkie dobro.....czy to znaczy, że Jezus ubierze się w szatki wyznawcy tejże religii i stanie przed nami?

To jakiś obłęd!

Ostatnio edytowano Cz sty 31, 2013 9:47 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz

Cz sty 31, 2013 9:43
nie mogę już edytować to wstawię "Bóg - miłość" grec. Ho theos Agape; arabski: Allah mahabbetun... 1J4,16
اَللهُ مَحَبَّةٌ
cały cytat tak wygląda:
. اَللهُ مَحَبَّةٌ، وَمَنْ يَثْبُتْ فِي الْمَحَبَّةِ، يَثْبُتْ فِي اللهِ وَاللهُ فِيهِ

Bóg jest miłością, kto trwa w miłości, trwa w Bogu, a Bóg w nim

Cz sty 31, 2013 9:45
humalog napisał(a):
Kolejna pseudoteologiczna bzdura. Jezus, który jest Bogiem miałby stanąć w szacie muzułmanina, !

por. Mt25,40; Mt25,44, i o innowiercy Samarytaninie Łk 10,30-37
(Cokolwiek uczyniliście najmniejszemu, mnieście uczynili)

Cz sty 31, 2013 10:36
Athmosfer napisał(a):
humalog napisał(a):
Kolejna pseudoteologiczna bzdura. Jezus, który jest Bogiem miałby stanąć w szacie muzułmanina, !

por. Mt25,40; Mt25,44, i o innowiercy Samarytaninie Łk 10,30-37
(Cokolwiek uczyniliście najmniejszemu, mnieście uczynili)

Co chcesz udowodnic na podstawie tych cytatów biblijnych?
Ja tam widze tylko jedno.....że należy miłować każdego człowieka. Nie oznacza to jednak, ze należy w jakikolwiek sposób akceptowac jego czynów. Nie oznacza to, ze wszystkim nalezy sie akceptacja ich błędnych wierzeń.
Te cytaty nie przystaja w żaden sposób do tego o czym tutaj dyskutujemy.

Przecież ja nie nawołuje do tego by zabijać lub w jakikolwiek sposób krzywdzić muzułmanów.
Chrześcijańska Miłośc polegać ma na tym by nawracać błądzących na prawdziwą wiarę, co więcej zabrania ona jakiejkolwiek akceptacji błędnych religii.

Chociaż! Pasuje tutaj tylko jeden fragment Mt 25, 45

Zaprawdę, powiadam wam: Wszystko, czego nie uczyniliście jednemu z tych najmniejszych, tegoście i Mnie nie uczynili

A więc jeżeli zaniecha sie nawracania muzułmanów....wtedy będzie sie winnym ich trwania w błędzie. A tego Jezus nam wyraźnie zabrania.

Cz sty 31, 2013 12:24
Szkoda słów - już więcej się tu chyba nie udzielę.
A na zakończenie chciałem przeprosić za moje złośliwości "o poleceniu psychiatry" Nieważnemu. Z mojej strony to zupełnie nie po chrześcijańsku.

Humalog - myślę, ze Jezus nie koncentrował się na tym w co wierzyć ale JAK wierzyć by wiara była świadectwem Boga (Sacrum) w duszy, wewnętrznym jego ogniem.

Cz sty 31, 2013 12:47
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 268 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 18  Następna strona