Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt wrz 05, 2025 13:22

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 186 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 13  Następna strona
 Islam 
Autor Wiadomość

Post Re: Islam
Tenkried
Hosi nie uznaje AS jako państwa wahabickiego. Dla niego to kraj miłości i przyjaźni między wyznaniami. Nie wie lub nie chce wiedzieć, że AS sponsorowała Osamę w swych działaniach i nadal sponsoruje. Nie dziwi zatem fakt budowania meczetów.

Wt kwi 30, 2013 12:26

Cytuj:
Problem istnieje raczej w umysłach "światłych"ludzi zachodu którzy krytykują z zasady inne kultury i ideały i starają się przekonać że to ich sposób życia jest najlepszy z możliwych.Dajmy im żyć tak jak chcą.

Dokładnie. To dlaczego muzułmanie chcą wprowadzać szariat w Anglii? Dlaczergo nie pozwolym anglikom żyć jak chcą?

Cytuj:
Cały czas zakładasz że cywilizacja zachodu z jej ideałami to punkt odniesienia dla tych społeczeństw?Dlaczego mają się rozwijać w tych właśnie ramach?Jesteś w ogóle pewny że oni tego chcą?Jeżeli tak, to dlaczego?

Jak mozna gdybać, że ktoś chce jak nawet nie wiesz czy maja taką szansę. A tej szansy nie mają przez szariat, przez swoją religię.

Cytuj:
Poczytaj sobie "Najwyższy Czas!,a dowiesz się jak na zachodzie rozwija się "oświecony"zamordyzm.
Ponadto
Chciałbyś tych ludzi skazać na upadek moralny w imię oswieconej wolności zachodu?
To ma być dla nich ta zbawienna alternatywa,tak?

Piszesz o zamordyźmie religijnym czy politycznym?
Upadek moralny? O czym ty piszesz?

Cytuj:
Nie pamiętasz jak w ewangelii Jezus porównywał "innych" do psów

Masz na mysli pogankę? :D

Cytuj:
Prosze cię ,nie uzywaj tego typu argumentów zanim nie zatanowisz się do końca!
Poczytaj sobie to:
http://islam.pl/artykul/65/znaczenie-je ... ulmanskich

Hehe jasne, teraz dżizja to każdy podatek na swiecie! Rostkowskiemu tez płacimy dżizję? :D No to poczytaj co pisze MUZUŁMANIN Z ARABII SAUDYJSKIEJ nt. dżizji:
Cytuj:
W saudyjskiej gazecie al-Watan ukazał się zdumiewający artykuł islamskiego autora, który chwali osiągnięcia Zachodu i wypowiada się negatywnie o radykaliźmie. Jak zauważa komentator bloga translating-jihad, z którego zaczerpnęliśmy fragmenty, za napisanie takiego teksu na Zachodzie można by zostać nazwanym islamofobem.

Fanatyczni muzułmanie mówią: Wymagam od ciebie dostosowania się do moich żądań: będziesz wierzył w Boga, w którego ja wierzę, albo zapłacisz mi pieniądze (dżizja*), albo utnę ci głowę.
Nawiązują tutaj do wersetów Koranu takich jak werset miecza, który jest dwudziestym dziewiątym wersetem z sury al-Tauba (dziewiąta sura zwana Skrucha): Zabijajcie niewiernych wszędzie gdzie ich napotkacie, bierzcie ich w niewolę, oblegajcie ich miasta, ze wszystkich stron stawcie na nich zasadzki. Jeżeli się nawrócą, i odprawiać będą modlitwy, zapłacić powinni haracz święty: zostawcie ich w pokoju. Werset ten przez niektórych komentatorów jest nazywany dżizja. To również werset, który uchyla wszystkie inne wersety mówiące o pokoju i wyrozumiałości w stosunku do niemuzułmanów.

Dla ekstremistów dżizja jest warunkiem przyjęcia panowania Allaha, co właśnie nasz brat, szejk Osama bin Laden, niech Allah wydłuży mu życie, usiłuje czynić. To także nadzieja każdego pobożnego muzułmana, umiarkowanego bądż nie, a nie tylko talibów, Al-Kaidy i innych grup.

Prawda jest taka, że różnica między umiarkowanym muzułmaninem a ekstremistą jest różnicą ilościową, a nie jakościową. Innymi słowy, umiarkowany muzułmanin może zamienić się w ekstremistę w ciągu jednej nocy, jeśli zagłębi się bardziej w wersety Koranu, zwłaszcza werset miecza i hadisy* nawołujące do walki i dżihadu podczas podążania ścieżką utrwalania świata prawdy. Albo, jeśli będzie uczestniczył w zasadach fiqh czy naukach fiqh, które odbywają się w meczetach po wieczornych modlitwach. To tu uczestnicy są poddawani praniu mózgu za pomocą wersetów Koranu, hadisów, islamskich ksiąg prawa i innych, wyjaśniających co jest halal i haram, apostazja, dżihad; jak straszna jest męka grobu i ognie piekielne, jak piękne są hurysy.

Dobrym przykładem tego, o czym mówię, jest jeden z naszych wnuków i jego ojciec. Wnuk był umiarkowanym muzułmanem, ale bardzo pobożnym. Wierzył w Allaha, modlił się pięć razy dziennie i pościł podczas Ramadanu. Początkowo nie brał udziału w polityce ani życiu państwa, póżniej zaś dołączył do grupy zasady fiqh i zaczął pić ze źródła ekstremistycznych religijnych idei. Zapuścił brodę, skrócił ubranie i doszedł do etapu, gdzie nie myślał już o niczym innym oprócz tego, co jest halal a co haram i zadowoleniu Allaha przez obranie ścieżki dżihadu. Mało tego – udał się w podróż do Afganistanu, żeby przyłączyć się do mudżahedinów Talibanu i pomóc w ustanawianiu świata prawdy i islamskiego kalifatu, który opanuje świat.
Niestety ojciec, ku zmartwieniu syna, odrzucił jego ścieżkę postepowania i począł lamentować z powodu utraty syna, zwłaszcza, gdy ten został przewieziony z Afganistanu do Guantanamo. Jednakże, gdy ojciec sam dołączył do grupy zasad fiqh i został poddany praniu mózgu, jego opinie i poglądy uległy zmianie. Zaczął być dumny z syna, którego Allah poprowadził ścieżką prawdy i walki w imię jedynego (dżihad). Miał nadzieję, że jego następny syn również wybierze tę drogę.
To nie wszystko – ojciec sam zmienił się z przystojnego mężczyzny z dobrze przystrzyżoną brodą w szejka z długą brodą, rozczochranymi włosami, krótką szatą i spodniami. (…)
Mogłbym przytoczyć wiele innych przykładów, ale nie ma na nie miejsca w tym krótkim artykule.
Majid al-Balushi; Al-Watan Voice
Oprac. Nina N. Miller

Dżizja to podatek nakładany tylko na innowierców. Nie na każdego muzułmnaina.

Cytuj:
Motywy religijne to istotny czynnik w działaniu podejmowanym przez USA.Pisałem już o tym.
Ponadto;
Silne państwo jakim niewatpliwie jest USA po swojemu definiuje okreslone standardy i próbuje przekonać innych do tak pojmowanych ideałów.W imię jak to mówisz "bezpieczenstwa'.No cóż uzasadnienie zawsze można znależć.

Motywy religijne... Jakie?
Bezpieczeństwo to podstawa funkcjonowania każdego narpdu. nie wiem jak możesz umniejszać rolę tak ważnego czynnika.

Cytuj:
Dla ciebie to zawsze ONI będą winni.Trudno.

A dla ciebie USA. Tylko gdzie jest Frnacja, Polska, Szwecja, Niemcy itd. itd.? Oni też biorą udział w wojnie. Co na ich temat myślisz odkrywco?

Cytuj:
Uważam że "chrystianizacja"to płachta na byka w niektórych pańtwach Islamskich.Często przyczyną przemocy może być również prowokacja,choć już samą prowokacją może być próba nawracania na chrzescijanstwo.Ale co równiez istotne problem z tego typu doniesieniami polega na tym że informacje często okrojone z kontekstu całe zdarzenie próbują sprowadzić do przyczyn wyłącznie religijnych poprzez zastosowanie klasycznego chwytu który bazuje na podaniu informacji o przynaleznosci konfesyjnej osób skonfliktowanych.To taka próba manipulacji.
Oczywiscie nie można wykluczyc że podłożem tego typu zachować są intencje religijne,natomiast Ja osobiscie podchodzę z dużą rezerwą do tego typu doniesień.

Bleblebleble... Czcze gadanie. Widze, że musi ktoś zginąć na Twoich oczach pełnych miłości, abyś uwierzył?
A to Mahomet ustanowił (tłumaczenie przez google, ale oddaje ogolny zaraz religii pokoju:
Cytuj:
Większość winy za pogorszenie stosunków między wyznaniami spoczywa rosnących legionów islamistom, którzy szukają do prowadzenia dżihadu przeciwko Zachodowi. Ale początki islamskiej nietolerancji dla innych religii, zwłaszcza judaizmu i chrześcijaństwa, sięgają do samego Proroka: na łożu śmierci, polecił uczniom, że tylko jedna wiara - islam - może być dozwolone w Arabii. Chrześcijaństwo pozostaje zakazane w Arabii Saudyjskiej, która twierdzi, że jest bliskim sojusznikiem Zachodu, a chrześcijanami nie są dozwolone do odwiedzenia świętych miast Mekki i Medyny, gdzie mieszkał i nauczał prorok. W zeszłym roku, 12 Filipińczyków i kapłan zostali aresztowani za "prozelityzm", po tym, odbyło się tajne masę w Rijadzie. Źródło: http://www.telegraph.co.uk/comment/colu ... gotry.html

Dlaczego Hosi nie jesteś w stanie dotrzeć do Mekki i pomodlić się do Allaha za muzułmanów i chrześcijan???? Religia miłości tego zakazuje?

Ostatnio edytowano Wt kwi 30, 2013 13:18 przez akbar, łącznie edytowano 1 raz

Wt kwi 30, 2013 13:16

Rozumiem Akbar, jednak dla mnie istotnym jest, że w ogóle doszło to takiego nadużycia, jak w tym przypadku. Co Ty na to Akbar ? Czy posunął bym się zadaleko, przedstawiając własne stanowisko w taki oto sposób ?

Konstytucja Rzeczypospolitej Polskiej (Dz. U. z 1997 r. Nr 78, poz. 483):

Art. 13.
Zakazane jest istnienie partii politycznych i innych organizacji odwołujących się w swoich programach do totalitarnych metod i praktyk działania nazizmu, faszyzmu i komunizmu, a także tych, których program lub działalność zakłada lub dopuszcza nienawiść rasową i narodowościową, stosowanie przemocy w celu zdobycia władzy lub wpływu na politykę państwa albo przewiduje utajnienie struktur lub członkostwa.

Islam jest niczym innym, jak o wiele gorszą formą nazizmu...
Pozwolenie na budowę meczetu na terytorium Polski, nie tylko tego o jakim mówimy, ale jakiegokolwiek innego, uważam za niezgodne z konstytucją RP !

Wt kwi 30, 2013 13:18

Widziałeś program tej organizacji? Nie chodzi o to,że bronię ideologii tych wahabitów, ale o kwestię prawa - nie można zakazać działalności organizacji, zanim ta w jakiejś formie nie da ku temu podstaw.

Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.

Wt kwi 30, 2013 13:21

Oczywiście rozumiem procedury prawne, przyjacielu. Ale gdyby było to takie proste, to meczetu by nie budowano, i całej rozmowy by nie było... skoro na całym świecie Islam rozwija się sukcesywnie, to znaczy, że są sposoby i metody, aby sprawnie to o czym mówimy... omijać.

Wt kwi 30, 2013 13:29

Dla mnie budowac meczety mogą, ale żadnego szariatu, blokowania ulic, bo sie modlą, bojówek muzułmańskich, innych praw, zakazu uboju rytualnego, zakłócanie ciszy mnocnej o 4 rano bo sie modla (można to robisz bez głośników) itp. rzeczy. Ale jak wiem takie ograniczenia spowoduję, że nie sa w stanie praktykowac swojej religii.
Mnie w całej tej religii interesuje sama postac Mahometa. Ale niestety obecnie to co zaczyna się wyrabiać w Belgii i gettach muzułmańskich w Anglii jest sygnałem, aby cos z tym zrobić fantem.Nie wspominam Francji, bo tam już jest apogeum zamieszek muzułmańskich.
Ograniczając prawa muzułmanów do prawa obowiązującego w Polsce nie będą w staniewprowadzić kochanego szariatu.

Cytuj:
Niklas Lindström

Na muzułmanina, który odejdzie od wiary, czeka piekło. Muzułmanka nie może poślubić niemuzułmanina. Wszyscy muzułmanie to fundamentaliści.

Takie odpowiedzi padają ze strony przyjaznego, roześmianego imama, Nezara Charifa, na pytania zadawane mu przez dziennikarza „Dispatch International” w Warszawie.

Jesteśmy w meczecie. Przyjechałem tutaj, aby zapytać zwykłego imama w Polsce, jakie stanowisko zajmuje islam w paru ważnych sprawach, co mogłoby rzucić światło na to, do jakiego stopnia islam i cywilizacje zachodnie są kompatybilne. Podobne pytania zadałem imamom w Szwecji, a ich ówczesne odpowiedzi dowiodły, że potrzebują czegoś w rodzaju „szwedzkiej edukacji”. Czy te szwedzkie odpowiedzi były wyjątkowe czy są normą wśród muzułmanów w Europie? Aby to sprawdzić, pojechałem do Polski, żeby te same pytania zadać tamtejszym imamom.

Pierwszą rzeczą, jaką musiałem zrobić, było ściągnięcie butów. Mężczyzna po trzydziestce, pochodzący z Libanu, w takim samym nakryciu głowy, jakie noszą żołnierze Hamasu, poczęstował mnie kawą, herbatą i ciastkami. Imam miał się pojawić wkrótce.

Sunnicki meczet w Warszawie ma dwóch imamów. Spotkałem Nezara Charifa, który z pochodzenia jest Syryjczykiem. Promieniuje ludzkim ciepłem, a na pytania odpowiada rzeczowo i konkretnie. Na koniec wywiadu podaje mi swój adres e-mail „na wypadek, gdybym w przyszłości zapragnął dowiedzieć się czegoś więcej o islamie”. Po chwili pojawił się drugi imam. Zadaję pytania.

- W jaki sposób islam grozi tym, którzy byli muzułmanami, ale porzucili tę religię?

- Islam nie ma nic przeciwko ludziom, którzy go porzucają. Każdy może się nawrócić, dopóki żyje. Ale jeśli ktoś nie powróci do islamu, czeka go piekło.”

- Czy muzułmanka może poślubić niemuzułmanina?

- Nie. Muzułmanka może poślubić tylko muzułmanina. Z kolei muzułmanin może poślubić muzułmankę, chrześcijankę albo żydówkę.

- Czy otrzymujecie wsparcie finansowe z Arabii Saudyjskiej lub innych krajów arabskich?

- Otrzymujemy, ale tylko z Arabii Saudyjskiej.

- Co Pan sądzi o fundamentalistycznych sektach islamskich, takich jak salafici czy wahhabici?

- Fundamentaliści islamscy są wspaniali. Ani dom, ani religia nie są wystarczająco silne bez solidnych fundamentów. Wszyscy muzułmanie są fundamentalistami.

- Czy chciałby Pan wprowadzenia prawa szariatu w Polsce?

- Ależ oczywiście! Szariat jest taki sam dla wszystkich i dlatego jest lepszy niż polskie i europejskie prawo
. Na tę chwilę w żadnym kraju na świecie nie obowiązuje prawdziwe prawo szariatu. Zostało ono wypaczone.

- Co Pan sądzi na temat okaleczania narządów płciowych u kobiet (FGM)?

- Jest to całkowicie niezgodne z islamem.

(Gdy przedstawiłem imamowi dowody na to, że wszystkie cztery szkoły islamskiego prawoznawstwa uważają obrzezanie za obowiązkowe zarówno dla mężczyzn jak też kobiet, odpowiedział, że będzie się musiał temu przyjrzeć bliżej i skontaktuje się ze mną później.)

- Co Pan sądzi na temat stosunków seksualnych z dziećmi?

- Wiek nie ma znaczenia. Są trzy warunki, które kobieta musi spełnić:

1) musi być dojrzała fizycznie;

2) musi być dojrzała psychicznie;

3) musi odczuwać pociąg, kiedy patrzy na mężczyznę.[/b]

Lepiej, jeśli dziecko doświadcza seksu w ramach małżeństwa niż z nieznanym mężczyzną poza małżeństwem.
(Tak więc zarówno teoretycznie, jak i praktycznie w islamie istnieje przyzwolenie na seks z dziewczynkami w wieku 10 lat i jest to coś, co islam zaleca).

- Czy Mahomet naprawdę odbył stosunek seksualny z Aiszą, gdy miała 9 lat?

- Oczywiście. I miał 13 żon.

- Czy chciałby Pan, żeby w Polsce dozwolona była poligamia?

- Tak. Mam nadzieję, że w przyszłości będę mógł mieć więcej żon.

- Czy prawdą jest, że na muzułmanina czekają w raju 72 dziewice?

- Muzułmanin może mieć tyle dziewic, ile zapragnie. [b]Kobieta będzie miała tylko swojego męża, ale będzie traktowana jak księżniczka w porównaniu z dziewicami, z którymi jej mąż będzie uprawiał seks.
Buhahahaahaha - to mój śmiech akbara :D

Zapytani, czy islam dopuszcza karę śmierci za apostazję (porzucenie islamu), imamowie nie zgodzili się ze sobą.

- Nie, każdy ma prawo opuścić islam” powiedział jeden.
- „Tak, apostazja jest zbrodnią, którą karze się śmiercią, [stwierdził drugi].
- no i teraz bądź mądry pisz wiersze ... - akbar

*

Dla europejskich imamów szariat jest najwyraźniej czymś bardzo pożądanym. Kiedy nasi politycy zdadzą sobie z tego sprawę?

Tłumaczenie: Jagoda Gwizd

Źródło: Dispatch International

Cały Islam w pigułce :mrgreen:

Wt kwi 30, 2013 13:30

Niestety Akbar, jedynym celem Islamu, jest ustanowienie państwa Islamskeiego, gdziekolwiek się znajduje. W USA, dochodzi do sytuacji, absolutnie nie zgodnych z ich konstytucją, odbywają się procesy, gdzie ktoś jest sądzony według prawa szariatu ! Rozumiesz, oni bardzo powoli oswajają nas z ich prawami (świętymi, a jak że :D), bo mają prawo, aby muzułmanin, był sądzony ich prawem.
Więc skoro w USA, dochodzi do czegoś podobnego, to śmiem uważać, że i u nas będą do tego dążyć, aby jak najszybciej to wprowadzić.

Wt kwi 30, 2013 13:51

akbar napisał(a):
Dokładnie. To dlaczego muzułmanie chcą wprowadzać szariat w Anglii? Dlaczergo nie pozwolym anglikom żyć jak chcą?

Prawo szariatu już funkcjonuje w niektórych miejscach równolegle z prawem brytyjskim.
Ponadto kazdy muzłumanin może wybrac ,czy chce byc sądzony według prawa szariatu czy według prawa brytyjskiego.Jak dotąd pozwalają anglikom życ jak chcą i nie przypuszcam żeby miało dojść do jakichkolwiek zmain w tym zakresie.No chyba że zmieni się ustój,ale to juz mało prawdopodobne.

Cytuj:
Jak mozna gdybać, że ktoś chce jak nawe nie wiesz czy maja taką szansę. A tej szansy nie mają przez szariat, przez swoją religię.

Jak nie chcą mieszkać w kraju z prawem szariatu to mogą np: wyemigrować do Anglii. ;)

Cytuj:
Piszesz o zamordyźmie religijnym czy politycznym?
Upadek moralny? O czym ty piszesz?

Postulaty polityczne praktycznie w kazdym aspekcie dotycza sfery moralniej,a więc i religijnej.
O zamordyzmie,możesz poczytac tutaj:
http://www.idziemy.com.pl/komentarze/ho ... zamordyzm/
http://www.forum.michalkiewicz.pl/viewt ... 11&t=22080

Upadek moralny dotyczy:aborcji na zyczenie,eutanazji,małżeństw homoseksualnych,adopcji dzieci przez te pary no i jeszcze wielu innych zdobyczy "oswieconych"panstw zachodu.
Na to chcesz ich skazać,tak?

Cytuj:
Masz na mysli pogankę

Oczywiscie.

Cytuj:
Hehe jasne, teraz dżizja to każdy podatek na swiecie!

Klasyczna i oczywiscie merytoryczna odpowiedz akbara.Nic dodac nic ująć :)

Cytuj:
artykuł islamskiego autora

Kolejny hit :D
Dlaczego akbar powołuje się na samobójców,ekstremistów,oszołomów i innych gagatków?
No cóż,jak dotąd nie odpowiedział na to pytanie.Pewnie za trudne :D

Cytuj:

Motywy religijne... Jakie?
Bezpieczeństwo to podstawa funkcjonowania każdego narpdu. nie wiem jak możesz umniejszać rolę tak ważnego czynnika.

No i znowu zapomniał jakie ;)
A kto umniejsza rolę bezpieczeństwa?Ja?
Moja wypowiedz dotyczyła uzasadnienia ataków przez USA" bezpieczeństwem",a nie istoty tego czynnika.

Cytuj:
Tylko gdzie jest Frnacja, Polska, Szwecja, Niemcy itd. itd.? Oni też biorą udział w wojnie. Co na ich temat myślisz odkrywco?

A co z tymi panstwami odkrywco? Konkretnie proszę :)

Cytuj:
Bleblebleble... Czcze gadanie.

Na nic więcej cie nie stac?

Cytuj:
Widze, że musi ktoś zginąć na Twoich oczach pełnych miłości, abyś uwierzył?

W co mam uwierzyc odkrywco?

Cytuj:
Dlaczego Hosi nie jesteś w stanie dotrzeć do Mekki i pomodlić się do Allaha za muzułmanów i chrześcijan????

A skąd wiesz że nie jestem w stanie?
Chrzescijanin modlący się do Allacha :o ?Ahahahahaha.Toż to by była kolejna prowokacja :D
Ależ ty zadjesz bzdurne pytania :)

Wt kwi 30, 2013 17:26

Cytuj:
Prawo szariatu już funkcjonuje w niektórych miejscach równolegle z prawem brytyjskim.

Legalnie? :o Pierwsze słyszę.

Cytuj:
Ponadto kazdy muzłumanin może wybrac ,czy chce byc sądzony według prawa szariatu czy według prawa brytyjskiego.

Hit Hosiego? Jak go osądzą wg prawa brytyjskiego, bo te nie uznaje szariatu to osądzą go muzułmanie później. nie bój żaby :D

Cytuj:
Jak dotąd pozwalają anglikom życ jak chcą i nie przypuszcam żeby miało dojść do jakichkolwiek zmain w tym zakresie.No chyba że zmieni się ustój,ale to juz mało prawdopodobne.

Bardzo trafne sformułowanie.

Cytuj:
Jak nie chcą mieszkać w kraju z prawem szariatu to mogą np: wyemigrować do Anglii.

Tak, tak. Autobusami ich codziennie wywożą władze. Tak łatwo przecież mozna sobie wyjechać niczym strefa Schengen.

Cytuj:
Upadek moralny dotyczy:aborcji na zyczenie,eutanazji,małżeństw homoseksualnych,adopcji dzieci przez te pary no i jeszcze wielu innych zdobyczy "oswieconych"panstw zachodu.

Za pewne chodzi ci o legalizację tych rzeczy. Patrz Francja: sprzeciw małżeństwom homo. Jakoś nie następuje upadek moralny. W krajach islamu także są przypadki homo i to na wielką skalę.

Co do poganki to ciężko mi odpowiedzieć dlaczego tak Jezus jej powiedział, ale obecnie poganka jest dla wielu chrześcijan symbolem miłości matczynej i uporu. Nie zauważyłem, aby ona walnęła focha, więc dla mnie te zdarzenie jakoś nie przemawia przeciwko Jezusowi. Z reszta jak to tłumaczysz często, takie czasy były :-)

Cytuj:
Klasyczna i oczywiscie merytoryczna odpowiedz akbara.Nic dodac nic ująć :)

Właśnie dlatego się śmiałem z tego co opisałeś i jak postrzegasz dżizje. :p

Cytuj:
Kolejny hit :D
Dlaczego akbar powołuje się na samobójców,ekstremistów,oszołomów i innych gagatków?
No cóż,jak dotąd nie odpowiedział na to pytanie.Pewnie za trudne :D

Dobrze się czujesz??? Przeczytaj kto napisał ten artykuł... Cała treść.

Cytuj:
A kto umniejsza rolę bezpieczeństwa?Ja?
Moja wypowiedz dotyczyła uzasadnienia ataków przez USA" bezpieczeństwem",a nie istoty tego czynnika.

Mimo to zlekceważyłeś bezpieczeństwo. Nie wiesz gdzie?
Cytuj:
W imię jak to mówisz "bezpieczenstwa'.No cóż uzasadnienie zawsze można znależć

Jak widać dla ciebie jedyne uzasadnienie to religia... wow! Żądne inne się nie liczy.

Czekam aż mi wskażesz ilu to Irakijczyków i Afgańczyków siłą zmuszono do przejścia na chrześcijaństwo. No wykaż się odkrywco :biggrin:

Cytuj:
A co z tymi państwami odkrywco? Konkretnie proszę

Ty wielki obrońca Islamu i zadajesz mi takie pytanie? Ot wesołek z Ciebie :)

Cytuj:
W co mam uwierzyc odkrywco?

Ze ludzie giną z rąk muzułmanów, bo są szyitami, żydami czy chrześcijanami, no i buddystami?

Cytuj:
A skąd wiesz że nie jestem w stanie?
Chrzescijanin modlący się do Allacha :o ?Ahahahahaha.Toż to by była kolejna prowokacja :D
Ależ ty zadjesz bzdurne pytania :)

Bo nie jesteś w stanie. Nawet nie wiesz dlaczego. taki z ciebie znawca tematyki jak ze mnie muzułmanin :D
Przeca dla ciebie to jeden Bóg więc dlaczego chrześcijanin nie może się modlić do Allacha? Hę? :(

Wt kwi 30, 2013 18:09

Tenkred napisał(a):
Niestety Akbar, jedynym celem Islamu, jest ustanowienie państwa Islamskeiego, gdziekolwiek się znajduje. W USA, dochodzi do sytuacji, absolutnie nie zgodnych z ich konstytucją, odbywają się procesy, gdzie ktoś jest sądzony według prawa szariatu ! Rozumiesz, oni bardzo powoli oswajają nas z ich prawami (świętymi, a jak że :D), bo mają prawo, aby muzułmanin, był sądzony ich prawem.
Więc skoro w USA, dochodzi do czegoś podobnego, to śmiem uważać, że i u nas będą do tego dążyć, aby jak najszybciej to wprowadzić.

Ja to wszystko[url][/url] wiem, ale kolega Hosi żyje odizolowany od świata i wiadomości, które nota bene kłamią, bo przecież Biblia jest zła, Koran jest supcio a Mahomet to wzór :D
Na każdy zarzut do Koranu nie broni Koranu tylko atakuje Biblię. czyli...i jedno i drugie jest złe :D
Poddaje się za unitarianina, a z tego co wyczytałem to mistrzem dla nich jest Jezus, więc nie wiem skąd taka zawiść Hosiego. Chyba, ze taki z niego unitar. jak i ze mnie.
Hosi nie lubi jezusa a unitarianie:
Cytuj:
Jesteśmy chrystianami w tym sensie, że czujemy się uczniami Jezusa proroka-mistyka i bożego posłańca, którego Prawda nas wyzwala

Hosi nie lubi Biblii, bo jest fałszywa a unitarianie:
Cytuj:
Dla nas Biblia jest tym czym jest: spisywanymi przez ludzi - najczęściej natchnionych proroków lub wiernych dokumentalistów wciąż swieżych tradycji - zapisami wydarzeń i proroctw ukazującymi, przez pryzmat naszego duchowego oświecenia i naszych własnych doświadczeń, bożą rzeczywistość.

Hosi broni sunnitów, ale unitarianie:
Cytuj:
Cenimy sobie również pewne nurty islamu: sufizm, alewizm, środowiska postępowych myślicieli islamu jak np. uczniów Mohammeda Taha.

Wniosek - z Hosiego taki unitarianin jak ze mnie trąba.

Wt kwi 30, 2013 18:24

akbar napisał(a):
Cytuj:

Legalnie? :o Pierwsze słyszę.

Ty niestety o wielu rzeczach jeszcze nie słyszałęs
Wybawiam cię z ignorancji,kolego.
Przeczytaj to:
http://wyborcza.pl/1,76842,5705066,Wiel ... ariat.html
Cytuj:

Za pewne chodzi ci o legalizację tych rzeczy. Patrz Francja: sprzeciw małżeństwom homo. Jakoś nie następuje upadek moralny. W krajach islamu także są przypadki homo i to na wielką skalę.

Pytanie pomocnicze.
Ile jest krajów w europie i n aswiecie które zalegalizowały małżenstwa homoseksualne oraz adopcje dzieci?
Cytuj:

Jakoś nie następuje upadek moralny.

Aha,czyli dla ciebie dwóch facetów wychowujących dziecko to norma która powinni zaakceptowac muzłumanie ,tak?

Cytuj:

Co do poganki to ciężko mi odpowiedzieć dlaczego tak Jezus jej powiedział,

Zapewne wynikało to z szacunku jakim dażył pogan :D

Cytuj:
Właśnie dlatego się śmiałem z tego co opisałeś i jak postrzegasz dżizje. :p

Smiech,to twój niezastapiony argument.Masz inne?
Cytuj:
Czekam aż mi wskażesz ilu to Irakijczyków i Afgańczyków siłą zmuszono do przejścia na chrześcijaństwo.

Kolejny przykład amnezji.
Odsłona nr 3 :)
Cytuj:
Ty wielki obrońca Islamu i zadajesz mi takie pytanie?

I znowu nie odpowiedział na pytanie.A chciał żebym mu je zadawał.Zapomniał?

Cytuj:
Ze ludzie giną z rąk muzułmanów, bo są szyitami, żydami czy chrześcijanami, no i buddystami?

Ludzie giną z rąk radykałów który podają sie za muzłumanów.Umiesz patrzec na rzeczywistośc w taki sposób czy nie?

Cytuj:
Przeca dla ciebie to jeden Bóg więc dlaczego chrześcijanin nie może się modlić do Allacha?

Dla mnie nie ma problemu.
Dla takich jak ty Islamofobów którzy posługja sie stereotypami nie uznających Allaha za Boga prawdziwego to problem nie do przejscia.A takich jest znaczaca wiekszość,niestety.

Wt kwi 30, 2013 19:29

Hosi napisał(a):
"dlaczego muzułmanie chcą wprowadzać szariat w Anglii ? Upadek moralny dotyczy:aborcji na zyczenie,eutanazji,małżeństw homoseksualnych,adopcji dzieci przez te pary no i jeszcze wielu innych zdobyczy "oswieconych" panstw zachodu.
Na to chcesz ich skazać,tak?.."

Hosi, z łaski swojej, proszę Cię serdecznie, abyś nie porównywał moralności Chrześcjiańskiej z tymi prymitywnymi, uwłaczającymi godności człowieka (w mojej ocenie, przedewszystkim Boga) prawami Islamu, które zezwalają na mordowanie niewinnych kobiet czy obcowanie płciowe z dziecmi...
Na to, na pewno nie chcemy nikogo skazywać.

Hosi napisał(a):
Aha,czyli dla ciebie dwóch facetów wychowujących dziecko to norma która powinni zaakceptowac muzłumanie ,tak ?

Muzułmanie mogą sobie akceptować cokolwiek mają ochotę... u siebie w państwie Islamnkim ;) Rozumiemy się Hosi ?

Nasz zachód, nasza demokracja, nasze Chrześcijaństwo i nasza moralność...
Jak się nie podoba ? szerokiej drogi :D

Hosi napisał(a):
Dla takich jak ty Islamofobów którzy posługja sie stereotypami nie uznających Allaha za Boga prawdziwego to problem nie do przejscia.A takich jest znaczaca wiekszość,niestety.

Po pierwsze... główna broń Islamu wobec państwa demokratycznego...
-Ty Islamofobie !, Ty rasisto ! i co się dzieje puźniej ? zaczyna nas dręczyć poczucie winy, że im zabraniamy wyznawać własnej wiary... ale kiedy Islam stanie się większością w takim państwie demokratycznym, to zakończą się pokojowe rozmowy, i albo przyjmiesz Islam, albo ŚMIERĆ ! Historia ukazuje to bardzo wyraźnie.

I po drugie, dlaczego mam uznawać Twojego Allaha za boga prawdziewgo !!?? Przecież mam swoją wiarę, zapomniałeś Hosi ?... Widzisz ? mam Cię ;)
Oto ISLAM ! w całej swojej okazałości.

EKHM, Chciało by się powiedzieć... wyszło szydło z wora :D

Wt kwi 30, 2013 20:09

Dziękuje Hosi za informację. bardzo konstruktywny link. nie wiedziałem, że już do tego doszło. Ale co bys się nie nudził poczytaj to:
Cytuj:
Muzułmanie zaprowadzają prawo szariatu w Londynie
Ze świata | Styczeń 17, 2013 o godzinie 19:02

Muzułmańskie patrole zastraszają Brytyjczyków na ulicach Londynu. Zakapturzeni wyznawcy islamu pilnują przestrzegania prawa szariatu, które chcą narzucić w stolicy Wielkiej Brytanii.

Muzułmanie filmują swoje czyny i umieszczają na własnym kanale na portalu YouTube. Radykalni muzułmanie zastraszają Brytyjczyków w samym centrum Londynu, zwracając uwagę na ich ubiór czy zachowanie. Na filmie opublikowanym w niedziele, grupa islamistów zaczepia Brytyjczyków krzycząc do nich, że znajdują się na muzułmańskim obszarze. W opisie filmu można zaś przeczytać, że islamiści starają się zakazać niepasujących im zachowań i chwytać „kobiety chodzące po ulicach niczym półnagie zwierzęta, ludzi niosących alkohol czy przechodzących ulicą w stanie nietrzeźwym”. (...)

Źródła: SWNS.com / Novopress.fr

Które chcą narzucić WB!!! Dlaczego?! Przecież sam pisałeś, aby pozwolić im żyć we własnym kraju to dlaczego nie pozwalają brytolom żyć w sowim jak setki lat zyli?!!! Halllooo Panie unitarianie? czy pan mnie słyszy? jak to jest w końcu oni mogą, a my nie?

Cytuj:
Ile jest krajów w europie i n aswiecie które zalegalizowały małżenstwa homoseksualne oraz adopcje dzieci?

Małżeństwa homo dla mnie mogą być, ale adopcja dzieci nigdy!

Cytuj:
Zapewne wynikało to z szacunku jakim dażył pogan

Jest wiele tłumaczeń dlaczego tak zrobił. Jedni wiążą to z królem kananejskim, który został pojmany i jego słowa mówią jedzeniu okruchów przez królow, którzy byli jemy podwładni. Inni utożsamiają to Izdebel (mogę przekręcić imię), która wycięła w pień proroków izraelskich. Nie wiem dlaczego tak powiedział. Mnie to nie przeszkadza, jak tobie to sorry w imieniu chrześcijan ;) Poza tm lepsze to porównanie niż przez samego allacha do małp i świń i to wyjątkowo bezpośrednio.

Cytuj:
I znowu nie odpowiedział na pytanie.A chciał żebym mu je zadawał.Zapomniał?

Nie zapomniał. Zdziwił się kolejny raz, że mój adwersarz tak obyty w słówkach i religiach nie zna sytuacji, która dzieje się na świecie. Ale w sumie to mnie nie dziwi biorąc pod uwagę fakt, że jesteś oderwany od rzeczywistości.

Cytuj:
Ludzie giną z rąk radykałów który podają sie za muzłumanów.Umiesz patrzec na rzeczywistośc w taki sposób czy nie?

Wszystkie kraje muzułmańskie, które wprowadziły szariat to radykałowie. Zejdź na ziemię.

Cytuj:
Dla mnie nie ma problemu.

Nie dasz rady dostać się do Kaaby w Mekkce. Wierz mi niezależnie od tego czy jestem islamofobem czy nie... I to nie jest mój wymysł.

Dlaczego nie odniosłeś się do rozmowy z imamem warszawskim? Ciekawe odpowiedzi padały z jego ust. Nieprawdaż?
jak to jest z Twoim unitarianizmem? Coś kłamiesz kolego... Takija? :mrgreen: :brawo:

Cytuj:
Nasz zachód, nasza demokracja, nasze Chrześcijaństwo i nasza moralność...
Jak się nie podoba ? szerokiej drogi :D

Dokładnie. Nikt nie zwołuje tutaj muzułmanów, ale jak już są to niech respektują nasze prawo koniec. Jak się odniosłeś Hosi do artykułu o islamizacji Sudanu? Chrystianizacja - płachta na byka :D

Nadal czekam na dane odnośnie ilu przeszło na chrześciajnizm pod "rządami" USA w Iraku i Afg. - odsłona 4 i tak będę czekał kolego aż mi podasz statystyki tej wojny religijnej świata z islamem.

Pozdrawiam

Wt kwi 30, 2013 21:26

akbar napisał(a):

Które chcą narzucić WB!!! Dlaczego?! Przecież sam pisałeś, aby pozwolić im żyć we własnym kraju to dlaczego nie pozwalają brytolom żyć w sowim jak setki lat zyli?!!! Halllooo Panie unitarianie? czy pan mnie słyszy? jak to jest w końcu oni mogą, a my nie?

Umiesz czytac ze zrozumieniem?
Helllo,tam jest mowa o radykałach.Po raz kolejny stawiasz na ekstremistów :D
Zanim napiszesz jakieś bzdury na temat UU,polecam zapoznać sie z tym:
http://www.unitarianie.pl/kim-jestesmy,

Cytuj:
Małżeństwa homo dla mnie mogą być, ale adopcja dzieci nigdy

Hahaha.
Żartujesz?
Małżęństwo bez dzieci?Jak mozna sie chajtac a pozniej nie miec dzieci?Gdzie ta twoja równość i wolność o której tak głośno krzyczysz?Chcesz dyskryminować te pary?Jak to sie ma do twoich ideałów,co?

Cytuj:
Nie zapomniał. Zdziwił się kolejny raz, że mój adwersarz tak obyty w słówkach i religiach nie zna sytuacji, która dzieje się na świecie.

A to dobre.
Sytuacje zna jak najbardziej,tylko interpretuje ją inaczej tzn:bez Islamofobicznych okularów.
Wszystkie opisane przez ciebie zachowania maja charakter marginalny,ektremistyczny.
Uzywasz w swoich wywodach płytkiej retoryki typu emocjonalnego,w której brak pogłebionej merytorycznej analizy.

Cytuj:
Wszystkie kraje muzułmańskie, które wprowadziły szariat to radykałowie.

A ci którzy wprowadzają małżenstwa homoseksualne z adopcja dzieci w pakiecie,aborcją na życzenie itp, to nie radykałowie,he?Już Bruksela przebiera nóżkami aby wymóc na Polsce wprowadzenie owych "oświeconych"wymysłów.A słyszałeś o tym co wprowadzono w niektórych stanach USA?
poczytaj sobie to :
http://www.maysay.com/pl/t/stalo-sie-sl ... akaza/1930
Taka cywilizacja ma przekonać muzłumanów?Wolne zarty!
Cytuj:
Dlaczego nie odniosłeś się do rozmowy z imamem warszawskim?

A były tam jakies nowosci których nie przerabialiśmy?

Cytuj:
jak to jest z Twoim unitarianizmem?

A z czym masz znowu problem?

Cytuj:
Nikt nie zwołuje tutaj muzułmanów, ale jak już są to niech respektują nasze prawo konie

Zgadzam sie.W wiekszosci przypadków zapewne tak jest.

Cytuj:
Chrystianizacja - płachta na byka

Bo tak postrzegaja ją muzłumanie.
Tak samo,jak ty nie chcesz Islamu na swoim podwórku,podobnie oni.Co w ty sie tak dziwisz?

Cytuj:
Nadal czekam na dane odnośnie ilu przeszło na chrześciajnizm pod "rządami" USA w Iraku i Afg.

To proces długofalowy,spokojnie ;)
Najpierw wprowadzenie demokracji,praw człowieka, wolnsci religijnej a w efekcie koncowym chrystianizacja krajów Islamskich.Sprytne co?Tak sie prowadzi kolego akbar wspłczesnie krucjaty ;)

Wt kwi 30, 2013 22:56

Hosi napisał(a):
Najpierw wprowadzenie demokracji, praw człowieka, wolnsci religijnej a w efekcie koncowym chrystianizacja krajów Islamskich. Sprytne co?Tak sie prowadzi kolego akbar wspłczesnie krucjaty ;)

Oczywiście Hosi masz rację. Jednak niewiem czy w ogóle zdajesz sobię sprawę z tego co piszesz ? Takimi tekstami kompromitujesz się Hosi, w kwestii obrony Islamu, jako pokojowej i tolerancyjnej religii !
Sam ukazujesz czego nie ma w Islamie. PRAW CZŁOWIEKA !, WOLNOŚCI RELIGIJNEJ !!! Ładnie to ująłeś ;)
A więc wnioskuję, że skoro nie ma PRAW CZŁOWIEKA w Islamie (szariat), to znaczy, że te są łamane (w rozumieniu cywilizowanego człowieka zachodu).
No i wychodzi na to, że skoro nie ma WOLNOŚCI RELIGIJNEJ, to mniejszości są prześladowane.

Dobrze, że ludzie to czytają !

Poza tym, jest to strasznie przykre, że dziś Chrześcijanie myślą, że krucjaty to była agresja i przemoc Kościoła Katolickiego, czyli swojego rodzaju odpowiednik szerzenia religii mieczem, jak w islamie.
TO NIE JEST PRAWDA !
Krucjaty miały charakter defensywny, wobec agresywnego i brutalnego najeźdźcy Islamskiego i trwały zaledwie trzy stulecia !
Islamska agresywna, brutalna "kampania" trwa od pierwszych dni islamu, po dziś dzień !!! Syria, proszę zobaczyc co się wyrabia w Syrii !

Dramatyczny apel człowieka, który demaskuje Islam. Każdy powinien to zobaczyć !
http://www.youtube.com/watch?v=JnCJTFcEZvw

Śr maja 01, 2013 9:09
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 186 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 13  Następna strona