Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz. 6
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz. 6
Cytuj: Nie odkręcaj kota ogonem bo link dotyczy przede wszystkim fałszerstwa dokumentów a nie wiersza. Może jeszcze zaczniesz się wypowiadać na temat szaty graficznej witryny, bo boisz się wyrazić swoje zdanie na temat przestępstwa którego autorem są ludzie fanatycznie zakochani w PO lub co gorsze może i inspirowani przez tą partię. Notabene w ogóle nie zwróciłem uwagi na ten wiersz. Masz niepodzielną uwagę. Nie odwracam - przeczytałam treść bloga, ale wiersz więcej mi mówi o autorze bloga w kwestii jego wiarygodnosci niż stosy pism, oświadczeń. Może w ramach odkręcania kota ogonem http://blog.rp.pl/lisicki/2010/08/08/w- ... zynskiemu/
|
Pn sie 09, 2010 8:16 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus, sprytnie unikasz zajęcia stanowiska na temat tego przestępstwa. Jak nie przypięłaś się do szaty graficznej, to do samego autora blogu. Ja nie chce żebyś recenzowała autora blogu, tylko lub aż żebyś się wypowiedziała na temat przestępstwa ale widzę że jest Ci aż tak strasznie głupio że robisz wszystko oby ominąć ten temat szerokim łukiem. Kaczyński może rożne głupoty gadać ale to podlega ewentualnie konsylium lekarskiemu a nie podchodzi pod działania prokuratury. Miej tyle siły w sobie żeby się zetrzeć z przestępczością której autorem są fanatycy PO lub może nawet coś gorszego. Stracha masz czy tak Ci głupio???
|
Pn sie 09, 2010 8:36 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
osiris napisał(a): Alus, sprytnie unikasz zajęcia stanowiska na temat tego przestępstwa. Jak nie przypięłaś się do szaty graficznej, to do samego autora blogu. Ja nie chce żebyś recenzowała autora blogu, tylko lub aż żebyś się wypowiedziała na temat przestępstwa ale widzę że jest Ci aż tak strasznie głupio że robisz wszystko oby ominąć ten temat szerokim łukiem. Kaczyński może rożne głupoty gadać ale to podlega ewentualnie konsylium lekarskiemu a nie podchodzi pod działania prokuratury. Miej tyle siły w sobie żeby się zetrzeć z przestępczością której autorem są fanatycy PO lub może nawet coś gorszego. Stracha masz czy tak Ci głupio??? Ani stracha, ani głupio.....czy zaszło przestępstwo czy nie, orzec może tylko prokuratura. Nie w mojej kompetencji leży orzekanie, zwłaszcza o pismach zamieszczonych w necie przez anonimowego blogera.
|
Pn sie 09, 2010 8:43 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Ani stracha, ani głupio.....czy zaszło przestępstwo czy nie, orzec może tylko prokuratura. Nie w mojej kompetencji leży orzekanie, zwłaszcza o pismach zamieszczonych w necie przez anonimowego blogera. Jako znawca prawa oświadczam Ci że dopuszczono się przestępstwa na 100% tylko TY unikasz ustosunkowania się do ludzi którzy są po Twojej stronie, bo głupio Tobie za PO i elektorat który dopuszcza się postępowania ściganego z urzędu przez prawo. No ale nie dziwota bo gdyby coś takiego zrobiono ze strony PiS-u też czułbym się głupio choć miałbym tyle uczciwości w sobie i honoru że potrafiłbym krytycznie ustosunkować się do takich działań. Już nie musisz odpowiadać na mój post bo wiem że zabraknie Ci cywilnej odwagi aby zająć stanowisko w tej sprawie i wyrazić swoją dezaprobatę. Przecież ludzie i sympatycy PO nie mogą krytykować takich działań i muszą stać murem za nawet takimi przestępczymi praktykami. Pani Prezydent Warszawy tez przyklaskiwała osobom łamiącym prawo a nawet im kanapki przynosiła, dobrym słowem otuchy służyła i przesyłała straż miejska coby policja nie spacyfikowała białego miasteczka. W PO prawo działa tylko w jedna stronę, więc nie dziwi że do takich ekscesów dochodzi w internecie, gdzie władza daje do tego przyzwolenie.
|
Pn sie 09, 2010 9:00 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
osiris, mozesz mnie oswiecic o jakie przestepstwo w wykonaniu PO ci chodzi?
1. O to, ze jeden pan podpisujacy sie jako Olszewski wyslal takie pismo, a jego wspolnik sie od niego odcial? 2. O to, ze ktos sfalszowal pismo z tej kancelarii? 3. O to ze kancelaria sie w ogole ta sprawa zajela?
Ad 1. to moim zdaniem nie przestepstwo, a wewnetrzna sprawa kancelarii Ad 2. To juz problem tejze kancelarii, ktora niewatpliwie takowe przestepstwo zglosila Ad 3. A tu juz niech autor bloga sie martwi. Jezeli nie ma sobie nic do zarzucenia, to wygra, jesli nie ... to sie okaze.
No i co ma do tego PO? To ze Palikot tam jest?
|
Pn sie 09, 2010 9:10 |
|
|
|
 |
Dural
zbanowany na stałe
|
Oziris, co z Ciebie za prawnik, skoro przywiazujesz wage do pisma (NIEwazne, prawdziwe-nieprawdziwe) ktore nie ma PODSTAW PRAWNYCH! Ciekawe, czy W OGOLE wiesz o co mi chodzi?!
_________________ Lecz początki, potem i leki nie pomogą. Owidiusz
|
Pn sie 09, 2010 10:25 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Jezeli nie ma sobie nic do zarzucenia, to wygra, j Widać że nie masz pojęcia o prawie. Bloger nie jest stroną w tej sprawie mimo tego że sfałszowane pismo skierowano do niego. Postępowanie po zawiadomieniu prokuratury powinno być uruchomione z urzędu w sprawie a nie przeciwko osobie bo ten ktoś jest na razie niezidentyfikowany. Bloger nie ma co wygrywać czy przegrywać bo dopiero może dochodzić swoich praw jeżeli prokuratura znajdzie sprawcę przestępstwa, że próbował wymusić na nim pewne czynności za pomocą podszywania się pod pewne osoby fałszując pismo danej kancelarii. Na ten moment poszkodowany jest (sic!) sam Palikot oraz adwokaci. To nie jest też prywatna sprawa kancelarii prawnej bo prokurator działa z oskarżenia publicznego a nie na wniosek osoby prywatnej jakim jest np. bloger. Chodzi konkretnie o przestępstwo fałszerstwa. Cytuj: Oziris, co z Ciebie za prawnik, skoro przywiazujesz wage do pisma (NIEwazne, prawdziwe-nieprawdziwe) ktore nie ma PODSTAW PRAWNYCH! Nie ma znaczenia jak głupie jest pismo i że posiada luki prawne, ale fakt podszycia się pod osoby oraz sfałszowanie ich podpisu oraz samego pisma które nie miało miejsca. Pismo nie ma żadnej mocy prawnej ale jest spreparowanym dokumentem co czyni go namacalnym, materialnym dowodem w sprawie fałszerstwa.
|
Pn sie 09, 2010 10:33 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Jako znawca prawa oświadczam Ci że dopuszczono się przestępstwa na 100% tylko TY unikasz ustosunkowania się do ludzi którzy są po Twojej stronie, bo głupio Tobie za PO i elektorat który dopuszcza się postępowania ściganego z urzędu przez prawo. No ale nie dziwota bo gdyby coś takiego zrobiono ze strony PiS-u też czułbym się głupio choć miałbym tyle uczciwości w sobie i honoru że potrafiłbym krytycznie ustosunkować się do takich działań. Już nie musisz odpowiadać na mój post bo wiem że zabraknie Ci cywilnej odwagi aby zająć stanowisko w tej sprawie i wyrazić swoją dezaprobatę. Przecież ludzie i sympatycy PO nie mogą krytykować takich działań i muszą stać murem za nawet takimi przestępczymi praktykami. Pani Prezydent Warszawy tez przyklaskiwała osobom łamiącym prawo a nawet im kanapki przynosiła, dobrym słowem otuchy służyła i przesyłała straż miejska coby policja nie spacyfikowała białego miasteczka. W PO prawo działa tylko w jedna stronę, więc nie dziwi że do takich ekscesów dochodzi w internecie, gdzie władza daje do tego przyzwolenie. Miło, że wreszcie przynałeś, iż jeteś znawcą prawa Ja nie. Ale zauwazyłam zasadniczą różnicę w przytoczonych obu pismach. Na jednym jest podpis złożonony odręcznie, co uwiarygadnia owe pismo. Na drugim brak takiego podpisu. Jako laik w kwestii prawa wiem o tyle, że brak podpisu stanowi zaprzeczenie wiarygodności owego pisma. Nie brakuje mi cywilnej odwagi  ....nadal podtrzymuję o przestępstwie decydują organa prawne. Autor bloga, choć nie jest stroną - jak piszesz, winien jako obywatel zgłosić przestępstwo do organów ścigania, nie umieszczać na śmietniku jaki stanowi internet. Barwy partyjne nie mają żadnego znaczenia.
|
Pn sie 09, 2010 11:31 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: nadal podtrzymuję o przestępstwie decydują organa prawne. Wiem skąd to przeświadczenie. Bo ostatnio sądy i prokuratury kreują nowe prawo przez dowolne interpretacje przepisów. I tak nazwanie Lecha Kaczyńskiego chamem nie jest przestępstwem, ale już nazwanie tym samym określeniem Komorowskiego może nim być. Chyba jesteś bliżej tych spraw mimo małego obeznania z prawem, iż z góry zakładasz że prokuratura umorzy sprawę np. pod pretekstem niewielkiej szkodliwości społecznej czy coś w tym stylu bojąc się że może dotrzeć tam gdzie nie powinna. Dowód materialny przestępstwa mamy na pewno ponieważ chodzi tutaj o skan dokumentu sporządzonego rzekomo przez kancelarie z podpisem prawnika. Ten drugi dokument nie ma tu w pewnym sensie znaczenia, bo mógłby go napisać ktokolwiek choć i mail ma swoją wagę dowodową, choć brak podpisu np. elektronicznego go dyskredytuje.
|
Pn sie 09, 2010 11:43 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
osiris, a skad ty wiesz, ze to ten drugi dokument jest prawdziwy? Duch sw ciebie oswiecil, czy jak?
|
Pn sie 09, 2010 12:58 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kamala napisał(a): osiris, a skad ty wiesz, ze to ten drugi dokument jest prawdziwy? Duch sw ciebie oswiecil, czy jak? Jeżeli ten pierwszy jest prawdziwy to nie ma przestępstwa ale jak wcześniej zauważono żaden szanujący się prawnik nie napisały takiego prawnego gniota nie podając żadnych podstaw prawnych więc............ .
|
Pn sie 09, 2010 13:04 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
osiris napisał(a): Cytuj: nadal podtrzymuję o przestępstwie decydują organa prawne. Wiem skąd to przeświadczenie. Bo ostatnio sądy i prokuratury kreują nowe prawo przez dowolne interpretacje przepisów. I tak nazwanie Lecha Kaczyńskiego chamem nie jest przestępstwem, ale już nazwanie tym samym określeniem Komorowskiego może nim być. Chyba jesteś bliżej tych spraw mimo małego obeznania z prawem, iż z góry zakładasz że prokuratura umorzy sprawę np. pod pretekstem niewielkiej szkodliwości społecznej czy coś w tym stylu bojąc się że może dotrzeć tam gdzie nie powinna. Dowód materialny przestępstwa mamy na pewno ponieważ chodzi tutaj o skan dokumentu sporządzonego rzekomo przez kancelarie z podpisem prawnika. Ten drugi dokument nie ma tu w pewnym sensie znaczenia, bo mógłby go napisać ktokolwiek choć i mail ma swoją wagę dowodową, choć brak podpisu np. elektronicznego go dyskredytuje. Brak podpisu dyskredytuje ów "dokument" - więc w kwestii przestępstwa pozostaje tylko bajanie. Prokuratura nawet nie wdroży postępowania z braku podstaw.
|
Pn sie 09, 2010 13:41 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Prokuratura nawet nie wdroży postępowania z braku podstaw. Tak myślałem że podsuniesz im jakiś pretekst. Mogą też wszcząć śledztwo i umorzyć z powodu nie wykrycia sprawcy. Sposobów na umorzenie śledztwa jest wiele. Nie mogę tylko nie zareagować jeśli ktoś złoży zawiadomienie o podejrzeniu popełnienia przestępstwa. Jeżeli bloger udowodni że pismo jest sfałszowane przez wysłanie zapytania do kancelarii to prokuratura nie będzie miała wyjścia.
|
Pn sie 09, 2010 14:11 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
No to zloz, jezeli to dla ciebie jest oczywiste, ze to przestepstwo. Masz wrecz taki obywatelski obowiazek!
|
Pn sie 09, 2010 14:13 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Tak myślałem że podsuniesz im jakiś pretekst. Mogą też wszcząć śledztwo i umorzyć z powodu nie wykrycia sprawcy. Sposobów na umorzenie śledztwa jest wiele. Nie mogę tylko nie zareagować jeśli ktoś złoży zawiadomienie o podejrzeniu popełnienia przestępstwa. Jeżeli bloger udowodni że pismo jest sfałszowane przez wysłanie zapytania do kancelarii to prokuratura nie będzie miała wyjścia. Nie wdrożą z braku dowodów....dokument bez podpisu, stanowi w rozumienie praw zwykły świstek. Ale za to masz chlubny przykład respektowania wyroków sądowych przez członka PiS http://www.tokfm.pl/Tokfm/5,103169,8231 ... cznej.htmlCiekawe czy wujka Jarka demonstracyjnie przegania gdy ten zechce odwiedzić brata 
|
Pn sie 09, 2010 14:18 |
|
|
|