PO - partią antykatolicką
Autor |
Wiadomość |
proteom
|
 Re: Platforma Obywatelska - 34% poparcie?!
W tym wątku chciałbym się skupić na analizie i wyjaśnienia przyczyn tak wysokiego poparcia dla PO, zwłaszcza przez katolików. Czy to wynik zdemoralizowania milionów Polaków, którym nie przeszkadza zło, jakie uczyniło i czyni rząd PO, czy też, wynik potworniej manipulacji, jakiej ulegli, również katolicy. Mój znajomy uważa, że wielu Polaków-katolików zagłosowałoby na diabła, byle PiS nie wygrał wyborów. 
|
So paź 11, 2014 16:10 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
No to chyba i tak lepszy bylby ten viewtopic.php?f=37&t=31375Albo i ten viewtopic.php?f=37&t=35470Inaczej zrobi tu sie juz taki smietnik jak juz Jajko kiedys zapoczatkowal. Milion tematow o tym samym.
|
So paź 11, 2014 16:15 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
proteom napisał(a): W tym wątku chciałbym się skupić na analizie i wyjaśnienia przyczyn tak wysokiego poparcia dla PO, zwłaszcza przez katolików. Czy to wynik zdemoralizowania milionów Polaków, którym nie przeszkadza zło, jakie uczyniło i czyni rząd PO, czy też, wynik potworniej manipulacji, jakiej ulegli, również katolicy. Mój znajomy uważa, że wielu Polaków-katolików zagłosowałoby na diabła, byle PiS nie wygrał wyborów.  Tak...tak..... wynik zdemoralizowania, bezmózgowia - stąd miano lemingów uwiedzionych przez media. Bo prawo do wolnego wyboru wedle własnego rozeznania to tylko fikcja. A nie pomyślałeś, że właśnie te epitety, poniżanie, ostracyzm, skutkuje głosowaniem "byle PiS nie wygrał wyborów".
|
So paź 11, 2014 16:17 |
|
|
|
 |
proteom
|
W tamtych tematach pokazuje się, że PO jest partią antykatolicką i nieobywatelską, ale nie wyjaśnia przyczyn tak dużego poparcia, przez miliony polskich katolików, pomimo, że partia nie spełniła tak wielu obietnic i uwikłała się w afery np. afera podsłuchowa. Na wyjaśnieniu przyczyn poparcia dla PO, chciałbym się skupić w tym wątku, a nie na wytykaniu jej błędów, które przedstawiłem tylko po to, aby zderzyć ze sobą 2 fakty: niekompetencje PO i, mimo tego, relatywnie duże poparcie. Dla mnie partia po tym, co przedstawiłem w linkach, powinna się znaleźć na śmietniku, a nie brylować w sondażach.
|
So paź 11, 2014 16:24 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
proteom napisał(a): W tamtych tematach pokazuje się, że PO jest partią antykatolicką i nieobywatelską, ale nie wyjaśnia przyczyn tak dużego poparcia, przez miliony polskich katolików, pomimo, że partia nie spełniła tak wielu obietnic i uwikłała się w afery np. afera podsłuchowa. Na wyjaśnieniu przyczyn poparcia dla PO, chciałbym się skupić w tym wątku, a nie na wytykaniu jej błędów, które przedstawiłem tylko po to, aby zderzyć ze sobą 2 fakty: niekompetencje PO i, mimo tego, relatywnie duże poparcie. Dla mnie partia po tym, co przedstawiłem w linkach, powinna się znaleźć na śmietniku, a nie brylować w sondażach. Nie rozumiesz, bo nie chcesz zrozumieć Cytuj: Bo pozostałe partie to kwintesencja kompetentności, w 100% wypełniali własne obietnice przedwyborcze i nie marnowali pieniędzy podatnika....nawet na tak ważki cel jak ochrona za 1 milion złotych rocznie. Cytuj: Tak...tak..... wynik zdemoralizowania, bezmózgowia - stąd miano lemingów uwiedzionych przez media. Bo prawo do wolnego wyboru wedle własnego rozeznania to tylko fikcja.
A nie pomyślałeś, że właśnie te epitety, poniżanie, ostracyzm, skutkuje głosowaniem "byle PiS nie wygrał wyborów". Tak trudno zrozumieć te w/w racje?
|
So paź 11, 2014 16:33 |
|
|
|
 |
proteom
|
Alus napisał(a): A nie pomyślałeś, że właśnie te epitety, poniżanie, ostracyzm, skutkuje głosowaniem "byle PiS nie wygrał wyborów".
W mediach zderzają się różne racje, krytyczne wobec PO jak i PiS. Nie widzę, aby PiS podlegał ostracyzmowi. Może przecież wyrażać swoje krytyczne opinie o PO np. przez posłów, jak i w mediach. Rozumiem, że Ty uważasz, że skoro atakuje i ośmiesza się PiS np. w internecie, to unieważnia afery i niekompetencje PO? To, że PiS nie jest idealną partią, nie oznacza, że PO, że jest na tyle dobrą, że co 3 ją powinien popierać. Dla mnie człowiek o minimum inteligencji i wrażliwości oraz odpowiedzialności za Polskę, nie powinien już teraz popierać PO. 8 lat temu głosowałem za PO, ale wtedy to nie była partia tak skompromitowana, jak to ma aktualnie miejsce.
|
So paź 11, 2014 16:34 |
|
 |
proteom
|
Alus napisał(a):
Nie rozumiesz, bo nie chcesz zrozumieć
Co konkretnie nie rozumiem?
|
So paź 11, 2014 16:36 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
proteom napisał(a): Alus napisał(a): A nie pomyślałeś, że właśnie te epitety, poniżanie, ostracyzm, skutkuje głosowaniem "byle PiS nie wygrał wyborów".
W mediach zderzają się różne racje, krytyczne wobec PO jak i PiS. Nie widzę, aby PiS podlegał ostracyzmowi. Może przecież wyrażać swoje krytyczne opinie o PO np. przez posłów, jak i w mediach. Rozumiem, że Ty uważasz, że skoro atakuje i ośmiesza się PiS np. w internecie, to unieważnia afery i niekompetencje PO? To, że PiS nie jest idealną partią, nie oznacza, że PO, że jest na tyle dobrą, że co 3 ją powinien popierać. Dla mnie człowiek o minimum inteligencji i wrażliwości oraz odpowiedzialności za Polskę, nie powinien już teraz popierać PO. 8 lat temu głosowałem za PO, ale wtedy to nie była partia tak skompromitowana, jak to ma aktualnie miejsce. Ośmiesza się wyborców PO - co czynisz także Ty "zdemoralizowane miliony" bez "minimum inteligencji" Właśnie takim poniżaniem może napędziłeś kolejnego wyborce/ów dla PO.
|
So paź 11, 2014 16:39 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
proteom napisał(a): W tym wątku chciałbym się skupić na analizie i wyjaśnienia przyczyn tak wysokiego poparcia dla PO, zwłaszcza przez katolików. Czy to wynik zdemoralizowania milionów Polaków, którym nie przeszkadza zło, jakie uczyniło i czyni rząd PO, czy też, wynik potworniej manipulacji, jakiej ulegli, również katolicy. Można śmiało kontynuować w PO - partią antykatolicką. Unikajmy mnożenia wątków bez potrzeby. Łączę.
|
So paź 11, 2014 17:24 |
|
 |
proteom
|
 Re: PO - partią antykatolicką
Merkel naprowadza Kopacz na właściwą drogę: https://www.youtube.com/watch?v=RJM6shbRpeQ  To egzemplifikacja niekompetencji i śmieszności PO.
|
So paź 11, 2014 19:27 |
|
 |
MayKasahara
|
Jak dla mnie nie ma żadnego sensu prowadzić dyskusji na tematy polityczne z kimś, kogo argumentacja sprowadza się do wyzywania wyborców innej partii od zdemoralizowanych, zmanipulowanych...
|
So paź 11, 2014 19:30 |
|
 |
proteom
|
MayKasahara napisał(a): Jak dla mnie nie ma żadnego sensu prowadzić dyskusji na tematy polityczne z kimś, kogo argumentacja sprowadza się do wyzywania wyborców innej partii od zdemoralizowanych, zmanipulowanych... Dla mnie człowiek o minimum inteligencji i wrażliwości oraz odpowiedzialności za Polskę, nie powinien już teraz popierać PO. Tylko tyle twierdzę. Te 3 warunki muszą być spełnione, aby nie głosować na PO. Nie twierdzę, że wszyscy wyborcy PO są zdemoralizowani i zmanipulowani, ale chcę wiedzieć dlaczego dzisiaj są gotowi popierać PO?
|
So paź 11, 2014 19:43 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Brak rozsadnej alternatywy? 2 lata PiSu pokazaly czym sie jego politycy glownie zajmowali (publicznym zalatwianiem osobistych rozrachunkow) i jakie byly ich konkretne osiagniecia.
No a pozostale partie.... Niech kazdy odpowie sobie sam.
|
So paź 11, 2014 19:55 |
|
 |
proteom
|
Kael napisał(a): Brak rozsadnej alternatywy? 2 lata PiSu pokazaly czym sie jego politycy glownie zajmowali (publicznym zalatwianiem osobistych rozrachunkow) i jakie byly ich konkretne osiagniecia.
. PO to dobra alternatywa wobec PiS  PiS nie skompromitował się takiej skali jak PO. PiS to dzisiaj jedyna odpowiedzialna alternatywa wyborcza dla katolika. To partia, która na pewno nie wprowadzi in vitro, związki homoseksualne i liberalizacja ustawy antyaborcyjnej. PO tego nie gwarantuje.
|
So paź 11, 2014 20:01 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Na pewno to nic nie jest. PiS wieje tam, gdzie zyczy tego sobie prezes i bez tego prezesa nie istnieje. A prezes, no coz. Dla mnie juz swoja szanse mial i pokazal prawdziwe oblicze. Mi wystarczy.
Pisalam o rozsadnej alternatywie. Chyba nie uwazasz, ze taka jest SLD badz PSL?
|
So paź 11, 2014 20:21 |
|
|
|