Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt wrz 12, 2025 7:34

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 929 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 62  Następna strona
 PO - partią antykatolicką 
Autor Wiadomość

Post Re: Platforma Obywatelska - 34% poparcie?!
W tym wątku chciałbym się skupić na analizie i wyjaśnienia przyczyn tak wysokiego poparcia dla PO, zwłaszcza przez katolików. Czy to wynik zdemoralizowania milionów Polaków, którym nie przeszkadza zło, jakie uczyniło i czyni rząd PO, czy też, wynik potworniej manipulacji, jakiej ulegli, również katolicy. Mój znajomy uważa, że wielu Polaków-katolików zagłosowałoby na diabła, byle PiS nie wygrał wyborów. :?

So paź 11, 2014 16:10
No to chyba i tak lepszy bylby ten
viewtopic.php?f=37&t=31375
Albo i ten
viewtopic.php?f=37&t=35470

Inaczej zrobi tu sie juz taki smietnik jak juz Jajko kiedys zapoczatkowal. Milion tematow o tym samym.

So paź 11, 2014 16:15
proteom napisał(a):
W tym wątku chciałbym się skupić na analizie i wyjaśnienia przyczyn tak wysokiego poparcia dla PO, zwłaszcza przez katolików. Czy to wynik zdemoralizowania milionów Polaków, którym nie przeszkadza zło, jakie uczyniło i czyni rząd PO, czy też, wynik potworniej manipulacji, jakiej ulegli, również katolicy. Mój znajomy uważa, że wielu Polaków-katolików zagłosowałoby na diabła, byle PiS nie wygrał wyborów. :?

Tak...tak..... wynik zdemoralizowania, bezmózgowia - stąd miano lemingów uwiedzionych przez media.
Bo prawo do wolnego wyboru wedle własnego rozeznania to tylko fikcja.

A nie pomyślałeś, że właśnie te epitety, poniżanie, ostracyzm, skutkuje głosowaniem "byle PiS nie wygrał wyborów".

So paź 11, 2014 16:17

W tamtych tematach pokazuje się, że PO jest partią antykatolicką i nieobywatelską, ale nie wyjaśnia przyczyn tak dużego poparcia, przez miliony polskich katolików, pomimo, że partia nie spełniła tak wielu obietnic i uwikłała się w afery np. afera podsłuchowa. Na wyjaśnieniu przyczyn poparcia dla PO, chciałbym się skupić w tym wątku, a nie na wytykaniu jej błędów, które przedstawiłem tylko po to, aby zderzyć ze sobą 2 fakty: niekompetencje PO i, mimo tego, relatywnie duże poparcie. Dla mnie partia po tym, co przedstawiłem w linkach, powinna się znaleźć na śmietniku, a nie brylować w sondażach.

So paź 11, 2014 16:24
proteom napisał(a):
W tamtych tematach pokazuje się, że PO jest partią antykatolicką i nieobywatelską, ale nie wyjaśnia przyczyn tak dużego poparcia, przez miliony polskich katolików, pomimo, że partia nie spełniła tak wielu obietnic i uwikłała się w afery np. afera podsłuchowa. Na wyjaśnieniu przyczyn poparcia dla PO, chciałbym się skupić w tym wątku, a nie na wytykaniu jej błędów, które przedstawiłem tylko po to, aby zderzyć ze sobą 2 fakty: niekompetencje PO i, mimo tego, relatywnie duże poparcie. Dla mnie partia po tym, co przedstawiłem w linkach, powinna się znaleźć na śmietniku, a nie brylować w sondażach.

Nie rozumiesz, bo nie chcesz zrozumieć

Cytuj:
Bo pozostałe partie to kwintesencja kompetentności, w 100% wypełniali własne obietnice przedwyborcze i nie marnowali pieniędzy podatnika....nawet na tak ważki cel jak ochrona za 1 milion złotych rocznie.

Cytuj:
Tak...tak..... wynik zdemoralizowania, bezmózgowia - stąd miano lemingów uwiedzionych przez media.
Bo prawo do wolnego wyboru wedle własnego rozeznania to tylko fikcja.

A nie pomyślałeś, że właśnie te epitety, poniżanie, ostracyzm, skutkuje głosowaniem "byle PiS nie wygrał wyborów".

Tak trudno zrozumieć te w/w racje?

So paź 11, 2014 16:33

Alus napisał(a):

W mediach zderzają się różne racje, krytyczne wobec PO jak i PiS. Nie widzę, aby PiS podlegał ostracyzmowi. Może przecież wyrażać swoje krytyczne opinie o PO np. przez posłów, jak i w mediach. Rozumiem, że Ty uważasz, że skoro atakuje i ośmiesza się PiS np. w internecie, to unieważnia afery i niekompetencje PO? To, że PiS nie jest idealną partią, nie oznacza, że PO, że jest na tyle dobrą, że co 3 ją powinien popierać. Dla mnie człowiek o minimum inteligencji i wrażliwości oraz odpowiedzialności za Polskę, nie powinien już teraz popierać PO. 8 lat temu głosowałem za PO, ale wtedy to nie była partia tak skompromitowana, jak to ma aktualnie miejsce.

So paź 11, 2014 16:34

Alus napisał(a):

Nie rozumiesz, bo nie chcesz zrozumieć

Co konkretnie nie rozumiem?

So paź 11, 2014 16:36
proteom napisał(a):
Alus napisał(a):

W mediach zderzają się różne racje, krytyczne wobec PO jak i PiS. Nie widzę, aby PiS podlegał ostracyzmowi. Może przecież wyrażać swoje krytyczne opinie o PO np. przez posłów, jak i w mediach. Rozumiem, że Ty uważasz, że skoro atakuje i ośmiesza się PiS np. w internecie, to unieważnia afery i niekompetencje PO? To, że PiS nie jest idealną partią, nie oznacza, że PO, że jest na tyle dobrą, że co 3 ją powinien popierać. Dla mnie człowiek o minimum inteligencji i wrażliwości oraz odpowiedzialności za Polskę, nie powinien już teraz popierać PO. 8 lat temu głosowałem za PO, ale wtedy to nie była partia tak skompromitowana, jak to ma aktualnie miejsce.

Ośmiesza się wyborców PO - co czynisz także Ty "zdemoralizowane miliony" bez "minimum inteligencji"
Właśnie takim poniżaniem może napędziłeś kolejnego wyborce/ów dla PO.

So paź 11, 2014 16:39
proteom napisał(a):
W tym wątku chciałbym się skupić na analizie i wyjaśnienia przyczyn tak wysokiego poparcia dla PO, zwłaszcza przez katolików. Czy to wynik zdemoralizowania milionów Polaków, którym nie przeszkadza zło, jakie uczyniło i czyni rząd PO, czy też, wynik potworniej manipulacji, jakiej ulegli, również katolicy.

Można śmiało kontynuować w PO - partią antykatolicką. Unikajmy mnożenia wątków bez potrzeby. Łączę.

So paź 11, 2014 17:24

Post Re: PO - partią antykatolicką
Merkel naprowadza Kopacz na właściwą drogę:
https://www.youtube.com/watch?v=RJM6shbRpeQ

:? To egzemplifikacja niekompetencji i śmieszności PO.

So paź 11, 2014 19:27

Jak dla mnie nie ma żadnego sensu prowadzić dyskusji na tematy polityczne z kimś, kogo argumentacja sprowadza się do wyzywania wyborców innej partii od zdemoralizowanych, zmanipulowanych...

So paź 11, 2014 19:30

MayKasahara napisał(a):
Jak dla mnie nie ma żadnego sensu prowadzić dyskusji na tematy polityczne z kimś, kogo argumentacja sprowadza się do wyzywania wyborców innej partii od zdemoralizowanych, zmanipulowanych...

Dla mnie człowiek o minimum inteligencji i wrażliwości oraz odpowiedzialności za Polskę, nie powinien już teraz popierać PO. Tylko tyle twierdzę. Te 3 warunki muszą być spełnione, aby nie głosować na PO. Nie twierdzę, że wszyscy wyborcy PO są zdemoralizowani i zmanipulowani, ale chcę wiedzieć dlaczego dzisiaj są gotowi popierać PO?

So paź 11, 2014 19:43
Brak rozsadnej alternatywy?
2 lata PiSu pokazaly czym sie jego politycy glownie zajmowali (publicznym zalatwianiem osobistych rozrachunkow) i jakie byly ich konkretne osiagniecia.

No a pozostale partie....
Niech kazdy odpowie sobie sam.

So paź 11, 2014 19:55

Kael napisał(a):
Brak rozsadnej alternatywy?
2 lata PiSu pokazaly czym sie jego politycy glownie zajmowali (publicznym zalatwianiem osobistych rozrachunkow) i jakie byly ich konkretne osiagniecia.

.

PO to dobra alternatywa wobec PiS :?: PiS nie skompromitował się takiej skali jak PO. PiS to dzisiaj jedyna odpowiedzialna alternatywa wyborcza dla katolika. To partia, która na pewno nie wprowadzi in vitro, związki homoseksualne i liberalizacja ustawy antyaborcyjnej. PO tego nie gwarantuje.

So paź 11, 2014 20:01
Na pewno to nic nie jest.
PiS wieje tam, gdzie zyczy tego sobie prezes i bez tego prezesa nie istnieje. A prezes, no coz. Dla mnie juz swoja szanse mial i pokazal prawdziwe oblicze. Mi wystarczy.

Pisalam o rozsadnej alternatywie. Chyba nie uwazasz, ze taka jest SLD badz PSL?

So paź 11, 2014 20:21
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 929 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 62  Następna strona