Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 14, 2025 22:41

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1412 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 95  Następna strona
 Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz. 6 
Autor Wiadomość
Post Re: Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz. 6
aem napisał(a):
Skład KRRiT:

Luft- PO
Dworak- PO
Graboś- Lewica
Pastuszka- Lewica
Rogowski- Lewica

przynajmniej nie róbcie z ludzi idiotów ,że nie będzie nic upolitycznione na rzecz koalicji.
Ludzie jeszcze mają własne rozumy.
Nie zapomniałam również A. Wajdy" TVP też przejmiemy".

w rządzie sami kłamcy... to samo z podatkami:)

Ludzie zaczynają a teraz dostrzegać?....przez 4 lata można było grać idiotów i uparcie twierdzić, że PiS nie zawłaszczył TVP.
Senator Banaś z PiS w nerwach wykrzyczał - "my przynajmniej przejmowaliśmy w nocy, a wy bezczelnie w biały dzień" :D :lol:
Gwoli rzetelności: senator Pastuszka - PSL.
A lewica dla PiS to przecież sami swoi......przez 1,5 roku wspólnie posiadali TVP publiczną.
A jak tam jasnowidztwo tatusia?

Wt sie 10, 2010 14:56
Cytuj:
chciałam się zapytać: gdzie jest Tusk teraz z Komorowskim? czemu nie na wałach?
kampania się skończyła to i na wałach ich nie ma...

Chyba Prezydent zrobił Ci psikusa i pojechał do powodzian.....
A stare porzekadło kpi "Jeszcze Maciek w d....ie a już mu kasze warzą"......nie wyszło Co to warzenia Julciu :D

Wt sie 10, 2010 16:06
Cytuj:
przez 4 lata można było grać idiotów i uparcie twierdzić, że PiS nie zawłaszczył TVP.

Polityka i Media Markt nie dla idiotów.
Chyba tylko idioci i imbecyle mogli w takie zapewnienia uwierzyć ale jeśli się przyjmie iż duża część elektoratów to matoły więc takie głupoty można ludziom wciskać.
Obecnie - Alus - też można przyjąć tezę, iż znajdzie się wielkie masa ciemnego ludu która uwierzy w zapewnienie że TVP została definitywnie i po wsze czasy odpolityczniona.

Wt sie 10, 2010 18:31
Dla mnie sensacja!
Cytuj:
Polski reżyser odznaczony w Rosji. Dmitrij Miedwiediew nadał polskiemu artyście Andrzejowi Wajdzie Order Przyjaźni - poinformowała we wtorek służba prasowa Kremla.
Czym zasłużył się polski reżyser według Rosjan? W lakonicznym, jednozdaniowym komunikacie służba prasowa Kremla podała, że Wajda otrzymał je za "wielki wkład w rozwój rosyjsko-polskich stosunków w sferze kultury".

Za KATYŃ?
Raczej nie.
Ja obstawiam inaczej.

Wt sie 10, 2010 19:17
zbanowana na stałe

ja przypuszczam,że to odznaczenie za tekst " wojna domowa " .

Wt sie 10, 2010 19:34
Cytuj:
Obecnie - Alus - też można przyjąć tezę, iż znajdzie się wielkie masa ciemnego ludu która uwierzy w zapewnienie że TVP została definitywnie i po wsze czasy odpolityczniona.

Ale tylko ciemna masa :-) .....czymże żyłyby media, i jak uprawiali polityke partie bez wzajemnej korelacji?

Wt sie 10, 2010 21:25
aem napisał(a):
ja przypuszczam,że to odznaczenie za tekst " wojna domowa " .

To jakaś zaraza.
Następna osoba z watahy zbanowana.
Czyżby i na mnie przyszła kreska?
Aem, trafiłeś(łaś) w sedno.
To podziękowanie za dobitne wsparcie dla Komorowskiego.
Teraz tylko czekać na medal dla Bartoszewskiego, Kutza............etc.

Wt sie 10, 2010 21:39
Osiris, gdybys czytal uwazniej, zobaczylbys, ze aem=*Julka*, a dwa loginy tej samej osoby sa sprzeczne z regulaminem...

Śr sie 11, 2010 7:10
Cytuj:
To podziękowanie za dobitne wsparcie dla Komorowskiego.
Teraz tylko czekać na medal dla Bartoszewskiego, Kutza............etc.

Komorowskiego - potomka mordercy ukraińskiego Żyda komunisty, który w 1920r wymordował prawdziwy ród Komorowskich, zawładnął ich majątek, nazwisko......takie "prawdy" kierują "obrońcami krzyża"????....raczej antagonistami Komorowskiego.
W całej tej zadymie pod pałacem prezydenckim najmniej liczy się krzyż.

Śr sie 11, 2010 8:03
Alus, choćbym nie wiem jaką gimnastykę słowna stosowała nie zmieni to faktu, że Wajda dostał podziękowania za odsunięcie (za wkład) najgorszego wroga Rosji od prezydentury.
Wajda znalazł się tym samym w doborowym towarzystwie np. Kadyrowa odznaczonego tym samym medalem.
Moje gratulacje!!!

Śr sie 11, 2010 8:41
osiris napisał(a):
Alus, choćbym nie wiem jaką gimnastykę słowna stosowała nie zmieni to faktu, że Wajda dostał podziękowania za odsunięcie (za wkład) najgorszego wroga Rosji od prezydentury.
Wajda znalazł się tym samym w doborowym towarzystwie np. Kadyrowa odznaczonego tym samym medalem.
Moje gratulacje!!!

Nagrodę odebrał 12 czerwca br, a więc trudno wkomponować ją w wybory prezydenckie.
Ale zobacz jakie spustoszenie czyni J.Kaczyński - w kontekscie jego osoby traca znaczenie wszelkie osiągnięcia reżysera.
Wygląda na to, że czas w Polsce dzieli się na: przed Kaczyńskimi/po Kaczyńskich.
Każdy kto w epoce "po Kaczyńskim" nie jest zwolennikiem tegoż, traci wszystko czego dokonał w epoce przed Kaczyńskimi.
Paranoja.....

Śr sie 11, 2010 9:06
To jest paranoja.
Rząd we współpracy z ZUS chce się dobrać do naszych oszczędności przekreślając całkowicie idee OFE, która była próbą ratowania naszej emerytury.
Już nie jeden rząd miał chrapkę na wielomiliardowe oszczędności, ale chyba dopiero PO zmaterializuje ten pomysł.
http://praca.gazetaprawna.pl/grafika/442249,46027,nasze_skladki_emerytalne_maja_ratowac_budzet.html
Pieniądze władzy są nie do ruszenia.
Miliardy na utrzymanie urzędników jeszcze się zwiększa, bo i stanowisk przybywa jak grzbów po deszczu.
Wiadomo, przecież swoi muszą mieć godną prace i płacę a klimatyzowany, zaciszny pokoik z dywanikiem, komputerem i netem to podstawa.
Będą potem klikać z pracy i wychwalać pod niebiosa TUSKA za nasze pieniądze.
Raz przyszedłem o 14.30 do takiego ciepłego pokoiku (oazy spokoju) a Pani powiedziała że nie może odpowiedzieć na me pytania ponieważ już wszystkie dokumenty pochowała do szafy (30 minut przed końcem pracy)
Biureczko czyste i gotowa, w blokach startowych, do wyjścia.

Śr sie 11, 2010 9:11
Idea OFE od początku była tylko ideą, pragmatycznie to kradzież pieniędzy, napędzanie kasy do kieszeni OFE.
Ludzie po 10 letnim okresie płacenia składki, otrzymuja miesiecznie emeryture z OFE w kwocie 24-27-29 zł :o ......kradzież w biały dzień, w białych rękawiczkach.
Podobnie jak ubezpieczenie w III filarze.....przy ubezpieczenie na kwotę 30 tys. zł, po 15 latach składki rocznej w kwocie 2100zł, kwota do wypłaty wynosi aktualnie 29 tys. zł.
Na koncie w banku zbierana kwota wraz z odsetkami rocznymi byłaby większa.

Śr sie 11, 2010 9:24
No to niech zlikwidują OFE i po bólu a nie jakieś dziwne podejścia, podchody i kombinacje.
Niech się władzunia wszelaka przyzna że nas okłamano.
Sam już nie wiem co lepsze? ZUS czy OFE, bo jedno i drugie do d......... .
OFE przynajmniej dawało iluzje że część naszych pieniędzy nie przepada a ZUS to czarna dziura gdzie w ogóle nie wiadomo na co idą te kwoty.

Śr sie 11, 2010 9:49

http://uniapolitykirealnej.pl/wiadomoci ... cia-pastwa

Bardzo ciekawy tekst podsumowujący rządy Tuska.

Śr sie 11, 2010 10:51
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1412 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 95  Następna strona