Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn wrz 08, 2025 8:29

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 929 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 62  Następna strona
 PO - partią antykatolicką 
Autor Wiadomość
Post Re: PO - partią antykatolicką
Niech ci bedzie: jak zaczna administracyjnie zamykac koscioly i mieszac sie do obsadzania biskupow.
I jak wprowadza nakaz aborcji jak w Chinach. Jezeli zaczna obowiazkowo nauczac, ze bogiem jest Tusk tudziez przymusowo ateizowac itp.
To tyle w temacie antykatolickosci. W innych teamtach tez moga oczywiscie mnie zdenerwowac.
Ja w przeciwenstwie do ciebie nie jestem przyklejona i slepo wpatrzona w jedna partie i jednego wodza.
Mnie interesuja inne aspekty niz narzucanie wszystkim jedynie slusznych pogladow i egzekwowanie ich kara smierci.

N paź 12, 2014 16:08
quas napisał(a):
Kael napisał(a):
Chyba ci sie watki pomylily?

Nie, odniosłem się do antykatolickości Platformy, jej działań i w tym kontekście zadałem Tobie i Alus pytanie.

Jeszcze do kompletu wrzuć "dowód" o fałszywym proroku Antychrysta i komplet: - papież pospołu z PO sługusi demona.
Co daje uprawnienia określania innych nie podzielających tej wizji, mianem zdemoralizowanych, bez minimum inteligencji, bez mózgowych lemingów....taka swoista forma miłości bliźniego......

N paź 12, 2014 17:21

Zwolennicy PO, przynajmniej takie jest moje doświadczenie, częściej z: dystansem, niechęcią, wrogością( niepotrzebne skreślić) podchodzą do Kościoła katolickiego. U mnie w pracy to prawie wszyscy narzekają na nasz Kościół np. pedofilia, chciwość, a coś pozytywnego, to prawie nie usłyszę. Powiedzą: są dobrzy księża, ale .... i tu litania kalumnii na nasz Krk. Żaden nie chodzi regularnie do kościoła, nie czyta gazet katolickich czy książek. I rozwodników u nich więcej, kobiety bardziej wyemancypowane i częściej opowiadają się za liberalizacją ustawy o aborcji czy in vitro. :o
U zwolenników PiS-u, choć takich, niestety niewielu, to usłyszę wiele dobra o dziełach Krk, i taki podzieli się przemyśleniami z lektury pobożnościowej. Zwolennicy PiS-u to, z reguły, pobożni katolicy, gorliwie trwający przy Matce - Kościołowi katolickiemu. U mnie w rodzinie, to prawie wszyscy trwają w związkach sakramentalnych i dzieci mają, no i popierają PiS. Jest niestety czarna owca, glosuje na PO, i oczywiście rozwodnik, a do kościoła chodzi rzadko. Przypadek :?:

N paź 12, 2014 21:34

Cytuj:
U mnie w pracy to prawie wszyscy narzekają na nasz Kościół np. pedofilia, chciwość, a coś pozytywnego, to prawie nie usłyszę.

No to nie badz tym Marcowym Zajacem, badz Bialym Krolikiem z "Alicji w krainie czarow". Walnij piescia w stol, najwyzej z roboty cie wyrzuca, a co tam!
Po co pracowac w firmie ktora ma inne spojrzenie na swiat niz ty? Udreczac sie?

N paź 12, 2014 21:48

lokis napisał(a):

No to nie badz tym Marcowym Zajacem, badz Bialym Krolikiem z "Alicji w krainie czarow". Walnij piescia w stol, najwyzej z roboty cie wyrzuca, a co tam!
Po co pracowac w firmie ktora ma inne spojrzenie na swiat niz ty? Udreczac sie?

Nie udręczam się, bo w pracy zajmuję się obowiązkami zawodowymi. O polityce rozmawiamy rzadko. Poza tym, modlę się o zwolenników PO, aby Bóg otworzył ich serca na prawdę. To nie są źli ludzie, tylko zagubieni i zmanipulowani. Szanuję ich wszystkich, bo to dzieci Boże. A, że czasem się złoszczę ich krytykowaniem Krk czy PiSu to fakt, ale szybko mi przechodzi, bo zaraz się modlę:
Ojcze, przebacz im, bo nie wiedzą, co czynią;
Rozmawiałem ostatnio z jednym tzw. lemingiem, i pytam, co by się musiało stać, żeby nie głosował na PO, skoro już tyle zła ta partia uczyniła i tyle nie spełniła obietnic. Odpowiedział mi: nawet, jakby wszyscy posłowie PO byli skorumpowani, to i tak zagłosuje na PO, bo nienawidzę Kaczyńskiego. Też macie kochani zwolennicy naszego PiS-u doświadczenia, że lemingi często żywią pogardę do Kaczyńskiego i/lub Maciarewicza? Skąd tyle toksycznych emocji u nich? Może z braku rozwiniętego życia sakramentalnego?

N paź 12, 2014 21:55
Straszne grzechy podkreśliłeś, a wyemancypowane kobiety to już w ogóle zgroza totalna. Przyjmij, proszę, do wiadomości, że - powtarzam się chyba - Alan Turing, wielki teoretyk komputerów (i nie tylko) był pedałem. Nie może złe drzewo wydać dobrych owoców, c'nie? Uciekaj z Sieci, bo Szatan cię zje.

O sprawach okołopłodnościowych naprawdę mi się nie chce, ale cóż zrobić. Po pierwsze, nie widzę powodu, by być świętszym od Pana Boga, który tak urządził świat, że jakoś połowa zarodków nie chce się zagnieździć i ginie sama przez się. Po drugie, człowiek to jest duch, a nie ciało, a to właśnie ciało, i tylko ciało, powstaje w procesie (a nie chwili) zapłodnienia; duch do istnienia wymaga ośrodka dużo bardziej złożonego niż jedna komórka. Po trzecie, na DNA człowiek się nie końćzy, bo jakby się końćzył, toby klony były idealnymi kopiami, a nie są, przynajmniej nie u zwierząt, które sklonowano. I po czwarte: gdyby nie było hałasu o zabijaniu poczętych, toby nie było pojęcia cywilizacji śmierci, a zatem nie byłoby niczego do pokazania z zawołaniem: ecce diabolus! - a zatem wyszłoby czarno na białym, że Kościół jest w położeniu Krzyżaków, którym złośliwie ochrzczono wszystkich pogan dookoła. Ot co.

N paź 12, 2014 22:05

Cytuj:
Może z braku rozwiniętego życia sakramentalnego?

Co to znaczy - moze? Na sto procent, o to chodzi! Nie wiem co znaczy "rozbudowane". Pal szesc! Ja bym byl zdolny glosowac na PiS, partia jak inna, obiecanki-cacanki, ale sklada sie z ludzi calkowicie niekompetentnych do wladzy. Jest przeciw Unii, poslow wysyla. Jest za rozsadna dyskusja, cynika Hofmana ma na pokaz. Jest za uczciwym przedstawianiem faktow, tutaj zastepca szefa bryluje. Nie wspomne nagiej k... Pawlowskiej, jej nagosc moglaby polozycz polaczenia internetowe na kilka godzin. Wiec wytlumacz, na kogo mam glosowac?

N paź 12, 2014 22:07
Na każdego, byle nie na zło wcielone.

Rozpoznając po owocach: leming potrafi przynajmniej prawdę powiedzieć, że ma wroga politycznego. Czort wie, na czym ta wrogość się zasadza, może ktoś z jego rodziny nie doczekał się operacji u Garlickiego. W każdym razie nie zagłosuje, choćby ciągnęli go wołami i powrozami. Co zrobi proteom? Także nie zagłosuje, choćby ciągnęli go wołami i powrozami. Ale czy będzie umiał powiedzieć, że nienawidzi Tuska? Nie. Bo przecież nie nienawidzi, ba, nawet się modli i ja mu w to wierzę. To daczego owoce wydaje te same!

To się nazywa: pranie mózgu.

N paź 12, 2014 22:26

@ErgoProxy: o co Ci chodzi? Piszesz tak mętnie, że nie mogę pojąć. Ja zagłosuję na PiS, bo to jedyna odpowiedzialna alternatywa dla katolika, a nie: PiS ma we wszystkim wspaniały program.

N paź 12, 2014 23:04
Pytałeś się, skąd się biorą u lemingów złe emocje. Teraz już wiesz.

N paź 12, 2014 23:10
proteom napisał(a):
@ErgoProxy: o co Ci chodzi? Piszesz tak mętnie, że nie mogę pojąć. Ja zagłosuję na PiS, bo to jedyna odpowiedzialna alternatywa dla katolika, a nie: PiS ma we wszystkim wspaniały program.

Też tak uważam.

Pn paź 13, 2014 4:05
proteom napisał(a):
Zwolennicy PO, przynajmniej takie jest moje doświadczenie, częściej z: dystansem, niechęcią, wrogością( niepotrzebne skreślić) podchodzą do Kościoła katolickiego.

To masz ciekawe doswiadczenie...

proteom napisał(a):
U mnie w pracy to prawie wszyscy narzekają na nasz Kościół np. pedofilia, chciwość, a coś pozytywnego, to prawie nie usłyszę. Powiedzą: są dobrzy księża, ale .... i tu litania kalumnii na nasz Krk. Żaden nie chodzi regularnie do kościoła, nie czyta gazet katolickich czy książek. I rozwodników u nich więcej, kobiety bardziej wyemancypowane i częściej opowiadają się za liberalizacją ustawy o aborcji czy in vitro. :o

Tu moje doswiadczenie jest nieco inne. Chyba, ze "regularnie do kosciola" to dopiero od codziennych Mszy sw sie u ciebie zaczyna. A poza gazetami i ksiazkami katolickimi (rozumiem, ze tylko imprimatur sie liczy) innych czytac nie nalezy?
Czy kazda, tobie znana, wyemancypowana kobieta opowiada sie za aborcja? Nie na tym emancypacja polega, gdyby ci sie tak wydawalo...

proteom napisał(a):
U zwolenników PiS-u, choć takich, niestety niewielu, to usłyszę wiele dobra o dziełach Krk, i taki podzieli się przemyśleniami z lektury pobożnościowej. Zwolennicy PiS-u to, z reguły, pobożni katolicy, gorliwie trwający przy Matce - Kościołowi katolickiemu. U mnie w rodzinie, to prawie wszyscy trwają w związkach sakramentalnych i dzieci mają, no i popierają PiS. Jest niestety czarna owca, glosuje na PO, i oczywiście rozwodnik, a do kościoła chodzi rzadko. Przypadek :?:

Trwam w zwiazku sakramentalnym i mam dzieci. to jak? Wyjatek od twojej reguly, ze to tylko zwolennicy PiSu sa tacy, czy moze cala teoria jest do bani?

Pn paź 13, 2014 7:37
proteom napisał(a):

A może miast oceniać li tylko po swoim najbliższym otoczeniu postarasz się sprawdzić ilu wybrańców PiS i PO - posłów i senatorów jest rozwiedzionych, żyje w kolejnym związku małżeńskim.
Zdecydowanie więcej jest ich w PiS.
Może ocenisz katolickość posła który porzuca żonę i dwójkę małych dzieci, pozostawiając im dom (na ukończeniu budowy)....wspaniała ofiarność....zapomniał jedynie poseł "chrześcijańskiej partii" dodać, że dom obciążony jest hipoteką w kwocie 260 tys zł.

proteom napisał(a):
: o co Ci chodzi? Piszesz tak mętnie, że nie mogę pojąć. Ja zagłosuję na PiS, bo to jedyna odpowiedzialna alternatywa dla katolika, a nie: PiS ma we wszystkim wspaniały program.

Z Twoich wypowiedzi wynika, ze nie tylko jedynie dla katolika - dla "niezdemoralizowanego, posiadającego minimum inteligencji" pyszałka, który innych ma za zdemoralizowanych idiotów. bez odrobiny inteligencji.
Ale zapewne nadal nie będziesz zdołał pojąć dysonansu pomiędzy powinnością katolika, a uzurpowanym sobie prawem przez owegoż "katolika" poniżania, dezawuowani innych ludzi.
Znam zwolennika PiS, który chodzi co kilka dni do kościoła, przy tym tak nienawidzi wyborców PO, ze pozrywał towarzyskie kontakty ze swoimi znajomymi, wyborcami PO....."katolik" pełną gębą....i oczywiście, podobnie jak niemal wszyscy zwolennicy PiS, nie jest zdolny zrozumieć nieprzyzwoitości w traktowaniu krzyża jako substytutu pomnika.
Taki swojski rodzaj polskiego katolicyzmu....."zapominanie" o aktualnym przez wieki przykazaniu miłości bliźniego i nieprzyjaciół.....cokolwiek uczyniliście jednemu z tych najmniejszych.

Pn paź 13, 2014 8:52
proteon - nurtuje mnie takie pytanie: wadzą Ci dziewczynki występujące przed ołtarzem w kościele, a jaki masz stosunek do ludzi, którzy deklamują w kościele i odpuść nam nasze winy jako i my odpuszczamy naszym winowajcom, a wychodzą ze Mszy z plakatami o nienawistnej treści, skandując złorzeczenia.
Dostrzegasz jakąś różnicę, i ewentualnie jaką?

Pn paź 13, 2014 10:09
Alus pisze do Proteoma:"...Zdecydowanie więcej jest ich w PiS", kolejne Twoje kłamstwo.
Przykładów na to, że Platforma staje się partią coraz bardziej antykatolicka jest wiele i Ty dobrze o tym wiesz, ale nie chcesz tego dostrzegać, a jakie są tego powody?
Co np. powiesz o wice-minister Fuszarze?

Pn paź 13, 2014 10:34
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 929 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 62  Następna strona