Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt lis 07, 2025 15:50

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 626 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42  Następna strona
 eucharystia a związki niesakramentalne 
Autor Wiadomość
Post Re: eucharystia a związki niesakramentalne
Nie uważacie, że czas zakończyć tę farsę w myśl słów Jezusa:
Gdyby was gdzie nie chciano przyjąć i nie chciano słuchać słów waszych, wychodząc z takiego domu albo miasta, strząśnijcie proch z nóg waszych!(Mt10,14)?

Śr wrz 21, 2016 14:08

Widzisz Yarpen, szatana można poznać po owocach jego działania. Przedstawiłem Ci owoce ale uznałeś, że to Duch Święty nie chce żebyśmy Boga prosili o przebaczenie grzechów.

Śr wrz 21, 2016 15:03
krzysiekniepieklo napisał(a):
Widzisz Yarpen, szatana można poznać po owocach jego działania. Przedstawiłem Ci owoce ale uznałeś, że to Duch Święty nie chce żebyśmy Boga prosili o przebaczenie grzechów.

Zgadza sie.
To co piszesz to podwojne dzialanie szatana.
Nie dosc ze chcesz przekonac innych do swietokradzkiego przyjmowania Komunii Sw. to jeszcze probujesz w to wmieszac dzialanie Ducha Sw.
Kazdy z Chrzescijan robiac rachunek sumienia prosi o wybaczenie grzechow, tylko jakos tobie to nie przemawia do rozumu i probujesz przekrecic kota ogonem, aby przestali przystepowac do Sakramentu Pokuty, bez Kaplanskiego rozgrzeszenia i przystepowali do Sakramentu Eucharystii.
Nie ma chyba bardziej szatanskiego dzialania i pomyslu aby wpedzic wiernych w grzech najciezszy.

Idz precz szatanie!

Ostatnio edytowano Śr wrz 21, 2016 15:17 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz

Śr wrz 21, 2016 15:15
Duch sw nie chce? Przeciez ci piszemy, ze kazdy szczery i uczciwy czlowiek prosi Boga o przebaczenie, walsnie w i przez Sakrament Pokuty. Ty sobie “poboznie“ dopisales dodatkowe modlitwy zalobne i b.v. pokutne, ale dopoki nie powiesz: od dzis nie grzesze swiadomie, to wszelkie twoje blagania sa zwyklym “Panie, Panie“, ktore ci niewiele dadza. Dopoki siedzisz w grzechach, to siedzisz. To ty musisz chciec cos zmienic, a nie czekac na cud. Cudem jest Sakrament Pokuty, ze w ogole grzechy moga byc przebaczone.
To ty nie chcesz zerwac z grzechem. Bo to zalezy tylko od twojej woli. Ty chcesz i przyjmowac Komunie sw i grzeszyc swiadomie i dobrowolnie.

Sw Pawel pisal, jakie sa owoce takiego postepowania

Cytuj:
Niech przeto człowiek baczy na siebie samego, spożywając ten chleb i pijąc z tego kielicha. 29 Kto bowiem spożywa i pije nie zważając na Ciało [Pańskie]13, wyrok sobie spożywa i pije. 30 Dlatego to właśnie wielu wśród was słabych i chorych i wielu też umarło. 1 Kor 11

@sapper. to nie tak. krzysiekniepieklo jak najbardziej uwaza spowiedz za konieczna do przyjecia Komunii sw.
Tyle, ze ksiadz ma po uslyszeniu “Jezu przebacz mi“ odstukac rozgrzeszenie, bez wzgledu na to jakie to byly grzechy, bez pytania o postanowienie poprawy czy zadoscuczynienie. Ot, taki biurokratyczny automat w konfesjonale. Pan Jezus tak sobie nie wiadomo po co zazyczyl, to Go ucieszymy i pojdziemy do spowiedzi. Ale ze Duchowi sw wystarczy nasza skrucha bez zadnych oczywiscie konsekwencji, w naszym zyciu to ksiadz ma sie nie wtracac.

No i dlatego kazdy ma prawo do Komunii sw, jak mu sie zal zrobi, ze inni moga a on nie. Bedzie soe w kosciele bil w piersi a zycie jest zyciem, wiec nic sie nie zmieni. To Komunia sw ma magicznie zadzialac i bez naszego wysilku zalatwic nam zbawienie.

Ostatnio edytowano Śr wrz 21, 2016 15:21 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz

Śr wrz 21, 2016 15:15

Masz rację, że szatana można poznać po owocach jego działania. Po tobie widać, że słuchasz właśnie jego, bo przedstawiłeś szatańską argumentację za tym, aby nie zrywać z grzechem i świętokradczo przystępować do Komunii Świętej. Odrzucając nauczanie na temat Sakramentu Pojednania, które ci nie pasuje, jasno też dałeś dowód na to, że nie chcesz i nie będziesz słuchał Kościoła i tych, których Duch Święty powołał w nim do dbania o prawidłową wiarę i nauczanie.
Przykro patrzeć na kolejnego pożytecznego idiotę, który dał się przekonać szatanowi, że jego bunt przeciwko Kościołowi Chrystusa, a w konsekwencji przeciwko Bogu, jest słuszny... :(

Śr wrz 21, 2016 15:21

Widzisz Yarpen, żaden biskup jeszcze ze mną na ten temat nie rozmawiał. Jak dotąd to ty stawiasz się w roli biskupa i decydujesz co jest cacy a co jest be.Cenzurujesz moje wypowiedzi i wyrzucasz co Ci się nie podoba.
Za boga chcesz też decydować komu można przebaczyć a komu nie.

Śr wrz 21, 2016 15:47
Kael napisał(a):
Duch sw nie chce? Przeciez ci piszemy, ze kazdy szczery i uczciwy czlowiek prosi Boga o przebaczenie, walsnie w i przez Sakrament Pokuty. Ty sobie “poboznie“ dopisales dodatkowe modlitwy zalobne i b.v. pokutne, ale dopoki nie powiesz: od dzis nie grzesze swiadomie, to wszelkie twoje blagania sa zwyklym “Panie, Panie“, ktore ci niewiele dadza. Dopoki siedzisz w grzechach, to siedzisz. To ty musisz chciec cos zmienic, a nie czekac na cud. Cudem jest Sakrament Pokuty, ze w ogole grzechy moga byc przebaczone.
To ty nie chcesz zerwac z grzechem. Bo to zalezy tylko od twojej woli. Ty chcesz i przyjmowac Komunie sw i grzeszyc swiadomie i dobrowolnie.

Sw Pawel pisal, jakie sa owoce takiego postepowania

Cytuj:
Niech przeto człowiek baczy na siebie samego, spożywając ten chleb i pijąc z tego kielicha. 29 Kto bowiem spożywa i pije nie zważając na Ciało [Pańskie]13, wyrok sobie spożywa i pije. 30 Dlatego to właśnie wielu wśród was słabych i chorych i wielu też umarło. 1 Kor 11

@sapper. to nie tak. krzysiekniepieklo jak najbardziej uwaza spowiedz za konieczna do przyjecia Komunii sw.
Tyle, ze ksiadz ma po uslyszeniu “Jezu przebacz mi“ odstukac rozgrzeszenie, bez wzgledu na to jakie to byly grzechy, bez pytania o postanowienie poprawy czy zadoscuczynienie. Ot, taki biurokratyczny automat w konfesjonale. Pan Jezus tak sobie nie wiadomo po co zazyczyl, to Go ucieszymy i pojdziemy do spowiedzi. Ale ze Duchowi sw wystarczy nasza skrucha bez zadnych oczywiscie konsekwencji, w naszym zyciu to ksiadz ma sie nie wtracac.

No i dlatego kazdy ma prawo do Komunii sw, jak mu sie zal zrobi, ze inni moga a on nie. Bedzie soe w kosciele bil w piersi a zycie jest zyciem, wiec nic sie nie zmieni. To Komunia sw ma magicznie zadzialac i bez naszego wysilku zalatwic nam zbawienie.

Kael, zgadzam sie w wiekszosci punktow, ale zrozum ze np. na moim przykladzie gdy ksiadz udzielil czesciowego rozgrzeszenia zadajac bym powtorzyl spowiedz u innego ksiedza iz on sam nie moze udzielic pelnego rozgrzeszenia.
To spowodowalo ze nie majac akurat mozliwosci przystapienia do sakramentu pokuty (problemy jezykowe) przerwalem kontakt z Eucharystia, czyli stalem sie niewierzacym i trwalym grzesznikiem.
Ktos moglby powiedziec ze to spowodowalo odstepstwo od wiary.
Ja natomiast, po zdarzeniach z mojego zycia jestem temu ksiedzu wdzieczny, bo dzieki jego decyzji podczas spowiedzi zrozumialem wiele, i takze dzieki tej mojej ponad 25-cio letniiej pokucie bycia poza sakramentami doznalem tego co doznalem.
Dzis wiem ze to co doznalem to Milosierdzie Boze i bezposrednie przebaczenie moich win i z uwagi na decyzje tego ksiedza Doznalem bezposredniego dzialania Boga, ktory osobiscie wybaczyl mi winy.
Moj gleboki zal za grzchy spowodowal jeszcze wieksze i mocniejsze, bezposrednie dzialanie Boga, co doprowadzilo do tego ze dostalem konkretne zadanie.
Choc jest to zadanie niewyobrazalne dla zwyklego smiertelnika i sam mam watpliwosci co do autentycznosci powierzeniia mi tego zadaniie to chocby nie wiem co bede sie staral je wykonac, bo wiem z cala pewnoscia ze pochodzi ono od ducha Sw.
Jeden istotny szczegol byl taki ze ja i moje zycie nie jest wazne, choc otrzymywalem opieke i pomoc.
Zastanawialem sie nad tym dlugi czas i w koncu zrozumialem ze faktycznie moje zycie ziemskie nie ma znaczenia, wazne jest to co z nim zrobie i co dla Boga moge w tym ziemskim zyciu zrobic, tzn. wypelnic Jego Wole.

Śr wrz 21, 2016 15:53
Widzisz Yarpen, żaden biskup jeszcze ze mną na ten temat nie rozmawiał.

Nie ma takiej potrzeby. Nauczanie Kościoła na temat Sakramentu Pojednania, które obowiązuje każdego katolika, biskupi na polecenie Namiestnika Chrystusa spisali w tej pozycji: Katechizm Kościoła Katolickiego
I znając życie, to skoro nie przyjmujesz tego, co jest zawarte w oficjalnym dokumencie zawierającym nauczanie Kościoła, to nawet jak by biskup z Tobą osobiście pogadał, to i tak zanegujesz to, co Ci powie.
Cytuj:
Jak dotąd to ty stawiasz się w roli biskupa i decydujesz co jest cacy a co jest be.

Stawiam się jedynie w roli moderatora, którym jestem z woli administracji, i wywaliłem do koszta bardzo poważne oskarżenie pod adresem Kościoła, którego nie poparłeś dowodami. Natomiast bzdury, które tutaj wypisujesz na temat Sakramentu Pojednania, obaliłem oficjalnym nauczaniem Kościoła, a nie swoimi przemyśleniami. Ty zaś, jak widać, już sam sobie jesteś papieżem i Kościół masz gdzieś, bo gdybyś Kościoła słuchał, to grzecznie byś przyznał, że masz błędne poglądy i skorygował przekonania na temat spowiedzi czy przyjmowania Komunii Świętej. Idziesz jednak w zaparte, a to pokazuje, że równo zapiekłeś się w swoim odstępstwie. :(

Cytuj:

Nie wiem o jakim bogu piszesz, ale Bóg, którego wyznajemy w Kościele katolickim, swoją wolę na ten temat wyraził w nauczaniu Kościoła, które odrzucasz.

Śr wrz 21, 2016 15:56
Widzisz Yarpen, żaden biskup jeszcze ze mną na ten temat nie rozmawiał. Jak dotąd to ty stawiasz się w roli biskupa i decydujesz co jest cacy a co jest be.Cenzurujesz moje wypowiedzi i wyrzucasz co Ci się nie podoba.

Z twoich postow wynika cos przeciwnego, a mianowicie to ze ty chcialbys zdecydowac co Bog powinien wybaczyc.
Cale szczescie ze Yarpen jest tym kto przeciwstawia sie twoim blazenskim herezjom.
Biskupi maja wazniejsze sprawy na glowie niz udowadnianie heretykom ich bledow.

Śr wrz 21, 2016 15:58

Do sapper: "Nie dosc ze chcesz przekonac innych do swietokradzkiego przyjmowania Komunii Sw."
No to sapper wyjaśnij mi na jakiej podstawie wyciągnąłeś ten wniosek?

Śr wrz 21, 2016 16:29
Do sapper: "Nie dosc ze chcesz przekonac innych do swietokradzkiego przyjmowania Komunii Sw."

Na podstawie wszystkich twoich dotychczasowych postow.
sadzac z twoich wypowiedzi to myslisz ze wnioski mozna wyciagnac jedynie z ostetniego twojego postu.
I tu wlasnie sie mulisz, bo nawet nie potrafisz konkretnie odpowiedziec na zadane ci konkretne pytania, tylko lawirujesz miedzy postami i prawdami Bozymi.
Gdybys potrafil konkretnie odpowiedziec na zadawane ci pytania bez lawirowania i odwracania uwagi od pytan to moze byl bys ciut wiecej wiarygodny.
Niemniiej w stosunku do innych wiernych-dyskutantow, jestes najmniej wiarygodny chhoc powolujesz sie na Ducha sw. co w twoim wykonaniu jest niczym innym jak swietokradztwem przecie Duchowy Sw.

Śr wrz 21, 2016 16:33

Brawo sapper tak prawdomównych ludzi to w dzisiejszych czasach trudno spotkać.

Śr wrz 21, 2016 16:39

Krzysztof, nikt Ci tego nie musi wyjaśniać, bo to Ty sam, osobiście już wszystkim wyjaśniłeś.

Nie postanawiasz poprawy podczas spowiedzi nie informując o tym spowiednika - spowiedź jest świętokradzka - Komunia jest świętokradzka.

Śr wrz 21, 2016 16:47
Brawo sapper tak prawdomównych ludzi to w dzisiejszych czasach trudno spotkać.

Miemniej nie oznacza to ze mozna przystepowac do Komunii Sw, w stanie grzechu.
Takze nie oznacza to ze Kaplanii popelniaja bledy nie udzielajac rozgrzeszenia.
Brak rozgrzeszenia powiinien zmusic grzesznika do zastanowienia sie nad swoim postepowaniiem i grzechami.
Gdy faktycznie i szczerze zalujesz mozesz dostapic laski bezposredniego Bozego wybaczenia, ale to nie znaczy ze mozesz po tym przystepowac swietokradzko do Eucharystii.
Z tego co mi dano zrozumiiec wiem ze niewielu zdaje sobie sprawe z istoty Eucharystii.
Gdybys zobaczyl jak wyglada przeistoczenie to nigdy nie przystapil bbys do Komunii Sw. nawet z najniejszym grzechem ktory rzekomo Eucharystia gladzi.
Bylo by to jak przystapienie brudnego chirurga do operacji serca.

Ostatnio edytowano Śr wrz 21, 2016 16:59 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz

Śr wrz 21, 2016 16:56
Bog nigdy nie dziala sprzecznie do siebie samego. Albo wierzysz Jezusowi, albo jakis inny bog ci wmowil, ze on przebacza wszystkie grzechy przed ich popelnieniem i bez warunkow i teraz masz zmienic nauke Kosciola Jezusa Chrystusa na jego, czyli...szatana.

Jest bardzo prosty test prawdziwosci wszelkich odczuc, objawien, “zadan“: poddac je kontroli Kosciola w osobie ksiezy czy nawet biskupow. Tak robili wszyscy swieci, wierzac, ze Jezus dziala przez swoj Kosciol.

Kiedy odrzucasz te droge, wpadasz w rece tego, ktory nie znosi pokory i grzeszy pycha i wlasnymi pomyslami na zniszczenie ludzi i wbicie szpili Bogu.

Śr wrz 21, 2016 16:57
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 626 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42  Następna strona