PO - partią antykatolicką
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: PO - partią antykatolicką
Uwagi osobiste - kosz. Na przyszłość proszę je sobie umieszczać w utworzonym do tego typu uwag wątku.
|
Wt paź 14, 2014 7:37 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nie. Ta wypowiedź nie ma takiego tytułu i nie ma takiego wydźwięku. Minister Fuszara referuje, jakie prowadzi się dyskusje i jakich używa się argumentów. Ze swej strony w ogóle nie wyraża na ten temat opinii. Równie dobrze można powiedzieć, że quas i gita są za "legalizacją kazirodztwa", bo przecież o tym mówią.
|
Wt paź 14, 2014 7:44 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Mogłabym podać nazwiskami, ale nadal obowiązuje ustawa o ochronie danych osobowych. A w google podany jest stan cywilny każdego posła. Cytuj: Chodzi Ci o Marcinkiewicza? On nie jest członkiem PiSu. Nie - chodzi o czołowego, w mediach wypowiadającego się - często w towarzystwie prezesa, młodego posła. Marcinkiewicz, Dorn, Gosiewski, Religa - też już nie są w PiSie - czyli kto ich umieścił w rządzie PiS.....zapewne Tusk Cytuj: Znam zwolennika PiS, który chodzi co kilka dni do kościoła, przy tym tak nienawidzi wyborców PO, ze pozrywał towarzyskie kontakty ze swoimi znajomymi, wyborcami PO....."katolik" pełną gębą....i oczywiście, podobnie jak niemal wszyscy zwolennicy PiS, nie jest zdolny zrozumieć nieprzyzwoitości w traktowaniu krzyża jako substytutu pomnika. Cytuj: Są i tacy: wszyscy jesteśmy grzesznikami. Jesteśmy grzesznikami, zatem możemy dowolnie non stop określać wyborców PO mianem osobników "zdegenerowanych, bez odrobiny inteligencji"....a gdzie mocne postanowienie poprawy?Cytuj: nurtuje mnie takie pytanie: wadzą Ci dziewczynki występujące przed ołtarzem w kościele, a jaki masz stosunek do ludzi, którzy deklamują w kościele i odpuść nam nasze winy jako i my odpuszczamy naszym winowajcom, a wychodzą ze Mszy z plakatami o nienawistnej treści, skandując złorzeczenia. Dostrzegasz jakąś różnicę, i ewentualnie jaką? Cytuj: Nie wiem, o kim mówisz? U mnie w parafii takich osób nie ma. Czyli PiS ograniczasz tylko do swojej parafii, to czemu w takim razie wyszukujesz profanacji ołtarzy poza swoją parafią? A uniki w celu wykluczenia oceny podobnych postaw nie dowodzi otwartości i uczciwości. Mnie w rządzie Kopacz, ewentualna obecność prof Płatek nie pasuje zupełnie, ale wzorem PiS nie będę wyszukiwała mnóstwa "dowodów" aby argumentować zasadność takiej nominacji.
|
Wt paź 14, 2014 8:21 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
proteom napisał(a): Kael napisał(a): Cytuj: Trwam w zwiazku sakramentalnym i mam dzieci. to jak? Wyjatek od twojej reguly, ze to tylko zwolennicy PiSu sa tacy, czy moze cala teoria jest do bani?
Nie twierdzę ,że tylko zwolennicy PiSu mają dzieci, tylko oni mają częściej pozytywny obraz Krk i żywy z Nim związek np. regularne uczestnictwo w praktykach religijnych. U mnie w klatce schodowej, to regularnie do kościoła chodzą tylko kobiety, i jak je zagaduje, to głosują tylko na PiS. pRZYPADEK? A może tylko chcą uniknąć drążenia przez Ciebie tematu "jedynej właściwej partii chrześcijańskiej". Nigdy nie dopytałam sąsiadów na kogo głosują, ale za to często byłam dopytywana przez sąsiadów zagorzałych fanatyków PiS.
|
Wt paź 14, 2014 8:47 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
zefciu napisał(a): Nie. Ta wypowiedź nie ma takiego tytułu i nie ma takiego wydźwięku. Minister Fuszara referuje, jakie prowadzi się dyskusje i jakich używa się argumentów. Ze swej strony w ogóle nie wyraża na ten temat opinii. Równie dobrze można powiedzieć, że quas i gita są za "legalizacją kazirodztwa", bo przecież o tym mówią. Taki tytuł ma film z wypowiedzią min. Fuszary na youtube: ,,Minister Fuszera za legalizacją kazirodztwa ''. Oczywiście nie mówi wprost że popiera kazirodztwo, ale wyraźnie widać jakie jest wartościowanie tego zła. Dla zła nie ma potępienia, nie ma wartościowania ujemnego jest dodatnie, z nutą obrony, a więc wsparcia. Ja kiedy mówię o kazirodztwie to mówię wprost że jest to złem, potępiam to, więc oczywiste jest że za legalizacją nie jestem, jestem jej wielkim przeciwnikiem. O min. Fuszarze nie można tego powiedzieć i rzeczywiście wielu ludzi pomyślało że ona wspiera kazirodztwo, a już na pewno można pomyśleć że jest dla niej neutralne. Jednoznacznym złem jest kazirodztwo jak i pedofilia i w oba przypadki zasługują na jednoznaczne potępienie. Szkoda że w przypadku kazirodztwa nie usłyszałem w tym filmiku takiego jednoznacznego potępienia, i w ogóle żadnego, raczej linię obronną.
|
Wt paź 14, 2014 9:46 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
I Fuszera precyzyjnie powiedziała, że wszystkie inne kraje poza Wlk. Brytanią i Niemcami traktują jednoznacznie związki kazirodcze za zło i wynaturzenie. Wskazując przy tym argumenty Anglików i Niemców. Podniesiono ten absurdalny "zarzut" wedle zasady chcesz pasa uderzyć kij sie zawsze zajdzie. I znalazł się 2 lata po rzeczonym odczycie, po skandalicznej wypowiedzi Hartmana. Przecież PO to samo zło.....po dwu latach ktoś niedostatecznie kumaty wywleka niby to zarzut....kolejna i nie ostatnia wtopa "prawdziwych katolików spod znaku PiS".
|
Wt paź 14, 2014 11:19 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): I Fuszera precyzyjnie powiedziała, że wszystkie inne kraje poza Wlk. Brytanią i Niemcami traktują jednoznacznie związki kazirodcze za zło i wynaturzenie. Wskazując przy tym argumenty Anglików i Niemców. Nie widzę w tym filmiku aby pochwala i wskazywała że wszystkie inne kraje traktują kazirodztwo jako jednoznaczne zło i wynaturzenie, wręcz przeciwnie ona to odpiera i przdstawia argumenty za kazirodztwem. Poza tym wcale nie zaznaczyła że argumenty za kazirodzctwem jakie wymienia dotyczą tylko tych dwóch krajów i ona się z tym nie zgadza, wręcz przeciwnie z tego fragmentu wynika że ona z tymi argumentami się zgadza.
|
Wt paź 14, 2014 11:36 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
quas napisał(a): Alus napisał(a): I Fuszera precyzyjnie powiedziała, że wszystkie inne kraje poza Wlk. Brytanią i Niemcami traktują jednoznacznie związki kazirodcze za zło i wynaturzenie. Wskazując przy tym argumenty Anglików i Niemców. Nie widzę w tym filmiku aby pochwala i wskazywała że wszystkie inne kraje traktują kazirodztwo jako jednoznaczne zło i wynaturzenie, wręcz przeciwnie ona to odpiera i przdstawia argumenty za kazirodztwem. Poza tym wcale nie zaznaczyła że argumenty za kazirodzctwem jakie wymienia dotyczą tylko tych dwóch krajów i ona się z tym nie zgadza, wręcz przeciwnie z tego fragmentu wynika że ona z tymi argumentami się zgadza. Referat przedstawia ocenę sytuacji w świecie w kwestii kazirodztwa. Pomylili gapowaci "świecie oburzeni" referat ze spowiedzią....a ich reakcja po 2 latach od wygłoszenia referatu dobitnie pokazuje o co chodzi...o zwykłe dowalenie.
|
Wt paź 14, 2014 11:43 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Mi zadeklarowany ateista nie przeszkadza, tylko farbowany lis. Każdy farbowany lis ci nie pasuje?....ci wyznawcy najwyższej wartości jaką jest rodzina, równolegle radośnie gratulujący Jeśli to jest prawda, to muszę im jak najprędzej pogratulowaćhttp://naszeblogi.pl/48019-beata-szydlo ... i-coreczek
|
Śr lis 05, 2014 18:43 |
|
 |
proteom
|
Alus napisał(a): Cytuj: Mi zadeklarowany ateista nie przeszkadza, tylko farbowany lis. Każdy farbowany lis ci nie pasuje?....ci wyznawcy najwyższej wartości jaką jest rodzina, równolegle radośnie gratulujący Jeśli to jest prawda, to muszę im jak najprędzej pogratulowaćhttp://naszeblogi.pl/48019-beata-szydlo ... i-coreczekTo, że ktoś deklaruje katolicyzm nie oznacza, że przestrzega zasad zgodnych z tą wiarą. Dzisiaj inaczej patrzę na pewne sprawy. Jeśli jakiś wyborca PO uważa, że został przeze mnie obrażony na tym forum, to wyrażam z tego powodu ubolewanie i przepraszam. 
|
Śr lis 05, 2014 18:55 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
proteom napisał(a): Alus napisał(a): Cytuj: Mi zadeklarowany ateista nie przeszkadza, tylko farbowany lis. Każdy farbowany lis ci nie pasuje?....ci wyznawcy najwyższej wartości jaką jest rodzina, równolegle radośnie gratulujący Jeśli to jest prawda, to muszę im jak najprędzej pogratulowaćhttp://naszeblogi.pl/48019-beata-szydlo ... i-coreczekTo, że ktoś deklaruje katolicyzm nie oznacza, że przestrzega zasad zgodnych z tą wiarą. Dzisiaj inaczej patrzę na pewne sprawy. Jeśli jakiś wyborca PO uważa, że został przeze mnie obrażony na tym forum, to wyrażam z tego powodu ubolewanie i przepraszam.  Nie masz za co przepraszać. Popieranie Platformy, partii która dokonała najbardziej antykatolickich działań i wypowiada wojnę Bogu, jest popieraniem antykatolickich działań przeciwko Bogu. Katolik wierny Bogu na tą najbardziej antykatolicką partię nie może głosować i trzeba o tym mówić, a nie za to przepraszać.
|
Cz lis 06, 2014 16:33 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Masz racje quas - należy popierać jedyne katolików, którzy radośnie gratulują tatusiowi porzucającemu małe córeczki, na rzecz nowej wybranki serca 
|
Cz lis 06, 2014 17:30 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): Masz racje quas - należy popierać jedyne katolików, którzy radośnie gratulują tatusiowi porzucającemu małe córeczki, na rzecz nowej wybranki serca  Przecież to wspiera Twoja antykatolicka partia, związki partnerskie bez Boga, obojętnie czy były dzieci w innych związkach czy nie, obojętnie czy sodomici czy hetero....
|
Cz lis 06, 2014 18:13 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
quas napisał(a): Alus napisał(a): Masz racje quas - należy popierać jedyne katolików, którzy radośnie gratulują tatusiowi porzucającemu małe córeczki, na rzecz nowej wybranki serca  Przecież to wspiera Twoja antykatolicka partia, związki partnerskie bez Boga, obojętnie czy były dzieci w innych związkach czy nie, obojętnie czy sodomici czy hetero.... Nie wiedziałam, że B. Szydło iM. Kamiński to piąta kolumna w PiS 
|
Cz lis 06, 2014 18:31 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): quas napisał(a): Alus napisał(a): Masz racje quas - należy popierać jedyne katolików, którzy radośnie gratulują tatusiowi porzucającemu małe córeczki, na rzecz nowej wybranki serca  Przecież to wspiera Twoja antykatolicka partia, związki partnerskie bez Boga, obojętnie czy były dzieci w innych związkach czy nie, obojętnie czy sodomici czy hetero.... Nie wiedziałam, że B. Szydło iM. Kamiński to piąta kolumna w PiS  Alus, odnieś się do swoich słów i tego co popiera Twoja partia. Nie podoba Ci się katolik odchodzący do innej, a czy tak samo nie podobają Ci się związki partnerskie wpsierane przez antykatolicką PO uderzjące rodzinę w oczach Boga 
|
Cz lis 06, 2014 19:29 |
|
|
|