Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr sie 13, 2025 22:27

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 929 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 62  Następna strona
 PO - partią antykatolicką 
Autor Wiadomość
Post Re: PO - partią antykatolicką
Bożydar napisał(a):
Cytuj:
Jakie kłamstwa i oszustwa?

No bez przesady... Czy Ty kolego Pilastrze nie dostrzegasz, że Tusk podczas swoich już prawie dwóch kadencji nakłamał się jak żaden inny polityk? Chyba, że nie rozumiesz co to znaczy kłamać i oszukiwać.

Chodzi mi mniej więcej o to, o czym mówi poniższy artykuł:
http://www.money.pl/gospodarka/wiadomos ... 86924.html

Z przedszkolami przekłamanie - przykład z najbliższej rodziny: w 2010 r za przedszkole opłata wynosiła ok 170-190 zł, aktualnie 80-110 zł.
Mieszkania dla młodych - blokadę stanowi obwarowanie, że dotyczy tylko w przypadku mieszkań z rynku pierwotnego, czyli drogich.

Cytuj:
To dlaczego się cieszysz z tego, że władzę w Polsce ma Tusk, który jest mściwy jak mało który polityk? Ostatnio np. zemścił się na pani prezes UOKiK:

http://www.forbes.pl/dlaczego-premier-o ... 2,1,1.html

Tiaaa :D ....wszyscy szlachetni "biedacy", którzy odeszli ze stanowisk, odeszli na "skutek mściwości Tuska", albo "nie godzili się z nieprawidłowościami w PO".....tylko w czasie sprawowania funkcji/urzędu nie przeszkadzały im ani mściwość, ani nieprawidłowości :D :D

Pn mar 24, 2014 16:51

Johnny99 napisał(a):
pilaster napisał(a):
Oczywiście że nic takiego nie miało miejsca. Najpierw doszło do katastrofy, a dopiero później PIS robił sobie w tym miejscu partyjne imprezy.

Oczywiście - dla pilastra oddanie hołdu ofiarom tragicznej katastrofy jest taką samą "partyjną imprezą", jak.. partyjna impreza sensu stricto.

Bo też była to właśnie partyjna impreza sensu stricto, a "oddanie hołdu" było tylko pretekstem.

Cytuj:
Cytuj:
Wystarczy widzieć PIS (a i PO) takimi jakie naprawdę one są, a nie takimi, jak każe je widzieć propaganda PIS, aby już zostać "chorym fanatykiem PO" :roll:

"Chorym fanatykiem" czegokolwiek nigdy nie zostaje się, jeżeli jest się w stanie zobaczyć rzeczywistość taką, jaka ona naprawdę jest - i sam pilaster powinien o tym wiedzieć najlepiej :-D Niestety, posty pilastra na temat J99 czy, choćby, programu PiS dowodzą, że pilaster od dawna już nie jest zdolny do widzenia czegokolwiek w polskiej polityce takim, jakim to naprawdę jest :-D

jakoś dziwnym trafem to prognozy polityczne pilastra oparte rzekomo na niezdolności widzenia rzeczywistości taką jaka jest, się sprawdzają, a prognozy polityczne, podobno oparte na rzeczywistym oglądzie spraw i rzeczy, J99 wręcz przeciwnie, że tylko przypomnę nieuchronną rzekomo koalicję PO z Palikotem, albo masowe przechodzenie posłów śladem Gibały z PO do Palikota, albo chociaż "porzucenie rozgrzebanych inwestycji" nawet jeszcze przed Euro 2012, a już na pewno zaraz po. :D

Cytuj:
Cytuj:
Czyli - nie ma żadnych "POwskich fanatyków"

No to nie ma też PiSowskich fanatyków ;)

Ależ są. :) W końcu ktoś te wszystkie "gazety polskojęzyczne", "śmieci" i "od rzeczy" kupuje.

Cytuj:
Nie, głupiutki pilasterku, J99 poprosił (kolejny raz) o wyjaśnienie, dlaczego poparcie dla PO spadło szybciej niż poparcie dla PIS., a nie stwierdził, że poparcie dla PO nie spadło? :D Rozumie to pilasterek czy nadal nie? :D

Oczywiście, jak się nie ma żadnych merytorycznych argumentów, to się po leninowsku obrzuca adwersarza obelgami, albo, bardziej wyrafinowanie, stara się go zdeprecjonować w inny sposób, np zdrabniając jego nick i przyjmując ton protekcjonalny. Tak właśnie zawsze robicie w PIS :roll:

A dlaczego poparcie PO spadło? Bo zdaniem tej części elektoratu PO nie robi tego co "powinno", względnie robi to zbyt wolno. Elektorat ten obecnie szuka kogoś, kto będzie dawał większe szanse na realizację tych celów, niż sama PO. Czyli poszukiwane jest "nowe, lepsze PO" a nie "coś znacznie do PO gorszego" - czyli PIS. Zatem albo to "lepsze PO" się znajdzie i elektorat tam przepłynie (pewnie nawet razem z pilastrem), albo się nie znajdzie i wtedy ten elektorat wróci do PO.

W buty "lepszego PO" usiłują obecnie wskoczyć PR i KNP, ale czynią to bardzo nieudolnie, bo nie zdają sobie zbyt dobrze sprawy czego ten zaginiony elektorat oczekuje.

Cytuj:
Bo J99 to lata i powiewa, ile głosów dostanie PiS w najbliższych wyborach

Gdyby tak było, to nie ubolewałby J99 po ostatnich wyborach, że porażka w nich koalicji PIS-Palikot jest "najgorszym wynikiem z możliwych" :)

Cytuj:
Cytuj:
A oto co o Johnnym99 i innych fanatykach PIS napisał pewien chory fanatyk PO

Cytuj:
W PO, jak Donald Tusk zmieni zdanie, to wszyscy mówią, że zmienili zdanie razem z nim. To jest oportunizm. W PiS, jak Jarosław Kaczyński zmieni zdanie, wszyscy mówią że zawsze byli takiego zdania jak teraz, i więcej, że on sam też zawsze był takiego zdania. To jest właśnie sekta. Dobrym przykładem służy tu niedawna zmiana taktyki wobec Smoleńska (skądinąd zresztą słuszna). Dzisiaj prezes, pytany o to przecież na każdym spotkaniu, nie mówi już o „niesłychanej zbrodni” i „oczywistej dowiedzionej przez ekspertów prawdzie”, tylko tonując emocje oznajmia, że mnożących się w tej sprawie wątpliwości nie da się wytłumaczyć dopóki nie zdobędzie się władzy, więc PiS będzie o niej pamiętał i wyjaśni gdy to się stanie możliwe… A Antoni Macierewicz oburza się demonstracyjnie na moje „tefałenowskie kłamstwa” jakoby kiedykolwiek mówił − on! − że w Smoleńsku doszło do zamachu. Czy żeby w ogóle ktokolwiek z PiS tak mówił.

Jak widać Johnny99 nie jest jakimś tak niezrozumiałym wyjątkiem. :roll:

Oczywiście, pilaster nie przedstawił, nie przedstawia i nie przedstawi jakiegokolwiek, najmniejszego nawet dowodu na to, że ten tekst dotyczy J99 :D :D :D

Jak to nie, skoro Johnny99 dokładnie tak się zachowuje.?

Cytuj:
Ciekawe skądinąd, że Ziemkiewicz dla pilastra jeszcze do niedawna był "chorym fanatykiem PiS", a teraz już jest "chorym fanatykiem PO" :-D

Owszem, ponieważ tak właśnie określił go Prezes, a dla Was ta opinia jest święta. Zresztą sam Ziemkiewicz napisał, ze "przestał być formowany jako pisowiec" czyli dla pisowców znów stał się wrogiem i zdrajcą.

Cytuj:
A ty jesteś zdolna to wybaczyć Kaczyńskiemu, czy też nie?

Ja osobiście nie mam mu co wybaczać, bo żadnej krzywdy mi osobiście Kaczyński (Jarosław, w przeciwieństwie do swojego brata - Lecha) nie uczynił. Błędem zaś byłoby sprowadzanie całego zła, jakim zionie PIS, tylko do osoby Kaczyńskiego. Gdyby go nie było, byłby inny Kaczyński, bo ktoś politycznym wyrazicielem ciągle jeszcze licznych rzesz postprlowskich homo sovieticusów z jednej strony i reprezentantem lobby kremlowskiego w Polsce z drugiej tak czy owak być musiał i nadal musi. :(

Jest inaczej - Blog człowieka leniwego

Pn mar 24, 2014 16:52

Bożydar napisał(a):
Cytuj:
Jakie kłamstwa i oszustwa?

No bez przesady... Czy Ty kolego Pilastrze nie dostrzegasz, że Tusk podczas swoich już prawie dwóch kadencji nakłamał się jak żaden inny polityk?

Czyli ile?

Główne obietnice PO z roku 2007, kiedy dochodziła do władzy, to:

1. Liberalizacja gospodarki, w tym zmniejszenie poziomu korupcji
2. Przyśpieszenie wzrostu gospodarczego
3. Rozbudowa infrastruktury, głównie dróg.

Wszystkie te trzy obietnice PO spełniła, nawet z naddatkiem.

btw podatki też są niższe niż w roku 2007

Jest inaczej - Blog człowieka leniwego

Pn mar 24, 2014 16:57

Alus napisał(a):
Tiaaa :D ....wszyscy szlachetni "biedacy", którzy odeszli ze stanowisk, odeszli na "skutek mściwości Tuska", albo "nie godzili się z nieprawidłowościami w PO".....tylko w czasie sprawowania funkcji/urzędu nie przeszkadzały im ani mściwość, ani nieprawidłowości :D :D

A co to ma do rzeczy w kwestii tego, że Tusk jest mściwy, więc nie powinnaś chcieć go u władzy? ;-)

pilaster napisał(a):
Bo też była to właśnie partyjna impreza sensu stricto, a "oddanie hołdu" było tylko pretekstem.

.. jak stwierdził pilaster, zatem to prawda :D

Cytuj:
jakoś dziwnym trafem to prognozy polityczne pilastra oparte rzekomo na niezdolności widzenia rzeczywistości taką jaka jest, się sprawdzają

Która mianowicie się sprawdziła? ;-)

Cytuj:
Ależ są. :) W końcu ktoś te wszystkie "gazety polskojęzyczne", "śmieci" i "od rzeczy" kupuje.

Ktoś kupuje, ale bynajmniej nie "fanatycy PiS" ;) No chyba, że uznamy, iż Wyborczą czy Politykę kupują fanatycy PO - wtedy zgoda :-D

Cytuj:
A dlaczego poparcie PO spadło? Bo zdaniem tej części elektoratu PO nie robi tego co "powinno", względnie robi to zbyt wolno.

Nie, panie pilasterku, pytanie brzmiało nie "dlaczego poparcie PO spadło", tylko dlaczego "poparcie dla PO spadło szybciej niż poparcie dla PIS" - w kontekście pilastrowego faktoidu, iż PO to "najlepszy polski rząd od czasu rozpoczęcia pomiarów", zaś PiS to partia antypolska, antykatolicka, zbrodnicza, mordercza, chcąca zniszczyć Polskę i Polaków, której Polacy się tak strasznie boją :-D

Cytuj:
Gdyby tak było, to nie ubolewałby J99 po ostatnich wyborach, że porażka w nich koalicji PIS-Palikot jest "najgorszym wynikiem z możliwych" :)

Oczywiście, jak zwykle nic takiego nie miało miejsca :-D

Cytuj:
Jak to nie, skoro Johnny99 dokładnie tak się zachowuje.?

Oczywiście, wcale się tak nie zachowuje, co nawet niedawno wykazał - zresztą w tym samym kontekście, tj. Macierewicza - a czego pilasterek, oczywiście, "nie widział" :-D

Cytuj:
Owszem, ponieważ tak właśnie określił go Prezes, a dla Was ta opinia jest święta.

Oczywiście, nigdy Kaczyński niczego takiego o Ziemkiewiczu nie powiedział, ani też dla nikogo ta opinia nie jest "święta", a nawet gdyby tak było, to jednocześnie obala to tezę pilastra, iż "Do Rzeczy" jest "gadzinówką PiS", skoro rzekomy "chory fanatyk PO" wciąż tam bryluje (w nowym numerze jest nawet na okładce!), pomimo "świętej" opinii prezesa, której nie było :D :D Ufff, w bajaniach pilastra on sam się już nieźle gubi :-D

Cytuj:
Zresztą sam Ziemkiewicz napisał, ze "przestał być formowany jako pisowiec" czyli dla pisowców znów stał się wrogiem i zdrajcą.

Ciekawe, co musiałby zrobić J99, żeby "przestać być formowany jako pisowiec", J99 jest bardzo ciekaw ;-)

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pn mar 24, 2014 17:12
Cytuj:
A co to ma do rzeczy w kwestii tego, że Tusk jest mściwy, więc nie powinnaś chcieć go u władzy? ;-)

Pod warunkiem, że każdemu zwolnieniu pracownika ze stanowiska/prezesa/ministra przypiszemy powód: mściwość :D
Kaczyński też zwalniał/osuwał ze stanowisk, kierując się mściwością? :D

Cytuj:
Ciekawe, co musiałby zrobić J99, żeby "przestać być formowany jako pisowiec", J99 jest bardzo ciekaw ;-)

Przestać "racjonalnie" tłumaczyć "co prezes miał na myśli" :D :D

Pn mar 24, 2014 17:41

Alus napisał(a):
Pod warunkiem, że każdemu zwolnieniu pracownika ze stanowiska/prezesa/ministra przypiszemy powód: mściwość :D

Wcale nie musimy każdemu zwolnieniu przypisywać mściwości, żeby powiedzieć, iż Tusk jest człowiekiem mściwym, co przyznają nawet jego współpracownicy ;-)

Cytuj:
Kaczyński też zwalniał/osuwał ze stanowisk, kierując się mściwością? :D

Oczywiście że tak, wielokrotnie. Stąd też obaj - Kaczyński i Tusk - z czasem sprowadzili swoje partie do roli prywatnych folwarków.

Cytuj:
Przestać "racjonalnie" tłumaczyć "co prezes miał na myśli" :D

Ja? To wy bez przerwy tłumaczycie "co prezes miał tak naprawdę na myśli", aczkolwiek niespecjalnie racjonalnie :-D Ja jedynie przytaczam to, co prezes rzeczywiście powiedział :-D Chyba, że już samo to wystarczy, by być pisowcem? :D

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pn mar 24, 2014 17:47
Cytuj:
Wcale nie musimy każdemu zwolnieniu przypisywać mściwości, żeby powiedzieć, iż Tusk jest człowiekiem mściwym, co przyznają nawet jego współpracownicy ;-)

Zwłaszcza ci, którzy już nie są w PO lub nie pracują w rządowych instytucjach :D

Cytuj:
Oczywiście że tak, wielokrotnie. Stąd też obaj - Kaczyński i Tusk - z czasem sprowadzili swoje partie do roli prywatnych folwarków.

No ta ja unikam folwarku PiS-owskiego.

Cytuj:
Ja? To wy bez przerwy tłumaczycie "co prezes miał tak naprawdę na myśli", aczkolwiek niespecjalnie racjonalnie :-D Ja jedynie przytaczam to, co prezes rzeczywiście powiedział :-D Chyba, że już samo to wystarczy, by być pisowcem? :D

O ile dosłowne cytowanie uznamy za tłumaczenie.

Pn mar 24, 2014 18:00

Alus napisał(a):
No ta ja unikam folwarku PiS-owskiego.

Ale POwskiego nie, przeciwnie, nawet go popierasz :o Dziwisz się, że mnie to dziwi?

Cytuj:
O ile dosłowne cytowanie uznamy za tłumaczenie.

To ja dosłownie cytuję, wy tłumaczycie ;-) Albo, jak pilaster, przytaczacie cytat, po czym tłumaczycie go dokładnie odwrotnie :-D

Pn mar 24, 2014 18:10
Cytuj:
Ale POwskiego nie, przeciwnie, nawet go popierasz :o Dziwisz się, że mnie to dziwi?

Ważne, że m,nie nie dziwi :)

Cytuj:
To ja dosłownie cytuję, wy tłumaczycie ;-) Albo, jak pilaster, przytaczacie cytat, po czym tłumaczycie go dokładnie odwrotnie :-D

A żaba nie lubi wody :D

Pn mar 24, 2014 18:36

Alus napisał(a):

Może i ciebie nie, ale z zewnątrz nie wygląda to na stanowisko racjonalne - raczej irracjonalnie emocjonalne.. nie byłoby w tym jeszcze nic złego, gdyby nie to, że tacy jak ty decydują w wyborach o tym, kto będzie rządził krajem..

Cytuj:
A żaba nie lubi wody :D

Argumenty się skończyły, jak rozumiem? :-D

Pn mar 24, 2014 19:24
O PIS i innych rzeczach są wątki, proszę nie zaśmiecać tematu.

Po gejowskiej tęczy w pobliżu Kościoła na Placu Zbawiciela, aferze z klubem go-go też zlokalizowanym w pobliżu Kościoła za rządów Platformy kolejny cios w katolicyzm Polski i w samego Boga - organizacja Dni Ateizmu. Takie rzeczy PO wspiera razem z Twoim Ruchem, tak się podstępnie uderza w katolicyzm, wiarę, w Boga.
Platforma wspiera działania wymierzone w Boga i mające zniszczyć w Polsce katolicyzm tak jak się robi w EU.

,,Dni Ateizmu w... lokalu dotowanym przez samorząd!

W dniach 28-30 marca w Warszawie zostaną zorganizowane Dni Ateizmu. Jak ustaliła Telewizja Republika, większa część imprezy ma się odbyć w... lokalu dotowanym przez stołeczny samorząd.

Marsz Ateistów, rekonstrukcja stracenia Kazimierza Łyszczyńskiego, ateistyczny kongres z udziałem prof. Hartmana i nagroda dla Ateisty Roku. W dniach 28-29 marca w Warszawie odbędą się... Dni Ateizmu (o wydarzeniu pisaliśmy na Fronda.pl TUTAJ).

W rozmowie z naszym portalem prof. Krystyna Pawłowicz wezwała do bojkotu „jakichkolwiek tzw. dni ateizmu”. Jej zdaniem, to nie tylko śmieszne zadęcie grupy o marginalnym znaczeniu, ale także drwina z polskiej Tradycji (komentarz parlamentarzystki TUTAJ).

Co ciekawe, już w rozmowie z Fronda.pl prof. Pawłowicz pytała o finansowanie Stowarzyszenia „Koalicja Ateistyczna”. W jej ocenie, prezydent Warszawy Hanna Gronkiewicz-Waltz, wydając pozwolenia na tego typu akcje, „podlizuje się lewakom”.

Jak się okazuje, to „podlizywanie” może mieć całkiem konkretny wymiar. Telewizja Republika ustaliła bowiem, że większość wydarzeń zaplanowanych w ramach tzw. Dnia Ateizmu będzie się odbywać w lokalu „Państwomiasto”, który należy do miasta stołecznego Warszawy i jest wynajmowany przez Fundację „Projekt: Polska” na preferencyjnych zasadach przysługującym organizacjom pozarządowym.

„Nie jesteśmy organizatorem tego wydarzenia a jedynie udostępniamy na nie lokal. Podobnie zresztą, jak organizatorom innych wydarzeń. Mamy ograniczony wpływ na program Dni ateizmu i ograniczoną ochotę by w ogóle w ten program ingerować” - powiedział w rozmowie z Telewizją Republika Wiktor Jędrzejewski, dyrektor fundacji. Jędrzejewski przyznał ponadto, że warszawska dzielnica Śródmieście udostępnia lokal fundacji po stawce 12 zł za metr kwadratowy, przy rynkowych stawkach oscylujących w tym rejonie miasta wokół kwoty 80 zł. za metr. Z kolei, rzecznik prasowy dzielnicy Śródmieście poprosił o przesłanie pytań w tej sprawie mailem, ale nie udzielił na nie odpowiedzi.

MBW/Fronda.pl/Telewizja Republika''

http://www.fronda.pl/a/dni-ateizmu-w-lo ... 35544.html

Pn mar 24, 2014 20:02
Johnny99 napisał(a):
Alus napisał(a):

Może i ciebie nie, ale z zewnątrz nie wygląda to na stanowisko racjonalne - raczej irracjonalnie emocjonalne.. nie byłoby w tym jeszcze nic złego, gdyby nie to, że tacy jak ty decydują w wyborach o tym, kto będzie rządził krajem..

To mój kraj i mam pełne prawo wybierać emocjonalnie, choćby mądrale uznawali, że jestem lemingiem polskojęzycznym wybierającym irracjonalnie, bo akurat nie podzielam ich przekonań.:D
Czasy - mam taką nadzieję - kiedy "mądrzy" decydowali czego potrzebuję "lud pracujący wiosek i miast", minęły bezpowrotnie

Cytuj:
Argumenty się skończyły, jak rozumiem? :-D

Nie rozmowa w rodzaju "strzyżone - golone".

Pn mar 24, 2014 20:08
JedenPost napisał(a):
Kael napisał(a):
.
Niekatolicki, to niekatolicki. Np prawoslawny, ewangelik, zielonoswiatkowiec.

Ci pierwsi dwaj raczej by się z Tobą nie zgodzili. Ba, mogliby Ciebie nazwać antykatolicką, bo zwalczasz świadomość powszechności Kościoła arbitralnie odmawiając im katolickości.

Powiedz ewangelikowi, ze jest katolikiem :D Na pewno sie z toba zgodzi.

W tym temacie, jak moze sam juz zauwazyles, katolik jest rozumiany w znaczeniu zwykle uzywanym, czyli rzymski katolik na terenie Polski, na dokladke.
Nie sadze, ze ktos dyskutuje o tym, ze PO zwalcza (ponoc) katolicyzm na calym swiecie.
Tak naprawde to juz od dawna jest to, jak zwykle, dyskusja o czym innym.

Pn mar 24, 2014 20:45

@Kael, mi tak naprawdę chodziło zasadniczo o to, że wielu katolików traktuje działania niekatolickie, czyli oparte na innych założeniach niż katolickie, jak antykatolickie. Ktoś wprowadza/popiera prawo kolidujące z katolickim punktem widzenia z miejsca zostaje ometkowany jako antykatolicki, mimo, że w danym kontekście o katolicyzmie mógł wcale nie myśleć.

quas napisał(a):
(...) organizacja Dni Ateizmu. Takie rzeczy PO wspiera razem z Twoim Ruchem, tak się podstępnie uderza w katolicyzm, wiarę, w Boga.

Wyjaśnij, na czym polega tu podstępność?

Rozumiem, że PARLAMENTARNY ZESPÓŁ DS. PRZECIWDZIAŁANIA ATEIZACJI POLSKI podstępnie uderza w ateizm, czy tak?

Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.

Wt mar 25, 2014 6:24
JedenPost napisał(a):
@Kael, mi tak naprawdę chodziło zasadniczo o to, że wielu katolików traktuje działania niekatolickie, czyli oparte na innych założeniach niż katolickie, jak antykatolickie. Ktoś wprowadza/popiera prawo kolidujące z katolickim punktem widzenia z miejsca zostaje ometkowany jako antykatolicki, mimo, że w danym kontekście o katolicyzmie mógł wcale nie myśleć.

quas napisał(a):
(...) organizacja Dni Ateizmu. Takie rzeczy PO wspiera razem z Twoim Ruchem, tak się podstępnie uderza w katolicyzm, wiarę, w Boga.

Wyjaśnij, na czym polega tu podstępność?

Rozumiem, że PARLAMENTARNY ZESPÓŁ DS. PRZECIWDZIAŁANIA ATEIZACJI POLSKI podstępnie uderza w ateizm, czy tak?

quas, podobnie jak wielu polityków, reżimów, tyranów, odbiera ludziom wolną wolę i zdolność samodzielnego wyboru.
Stąd np ukuli określenie "lemingi", bo według nich myśleć to tylko my. reszta szara masa działa psim swędem.

Wt mar 25, 2014 8:59
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 929 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 62  Następna strona