Polska Zjednoczona Platforma Obywatelska
Autor |
Wiadomość |
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
 Re: Polska Zjednoczona Platforma Obywatelska
Alus, Twój język nie jest katolicki.
Jezus jest Głową Kościoła Katolickiego. Jezus uczy: Kochaj Bliźniego swego jak siebie samego, a nie tak jak napisałaś.
Pamiętaj, że jasności duszy odpowiada jasność słowa. Uważaj na siebie. Niech Bóg ma Ciebie w swojej opiece.
_________________ Mały kwiatek pod stopami Boga - św. Teresa od Dzieciątka Jezus Zbrodnia państwowa to i państwowe morderstwo i terror demokracji. Gdy działa Duch Święty, wzrasta wiara, nadzieja, miłość Boga i bliźniego, ginie kłamstwo, nienawiść, magia.
|
So lip 16, 2011 15:27 |
|
|
|
 |
Johnny99
|
Alus napisał(a): katolik nie może zapomniec o obowiązującym go przykazaniu oko za oko, ząb za ząb Czy naprawdę fanom PO trzeba przez kilkanaście stron tłumaczyć, że ktoś nie powiedział tego, czego nie powiedział? On na nikim się nie odgrywał - powiedział, że dla niego to nie ma znaczenia. I tyle. Cytuj: Gdy zaczniesz mówić językiem Rymkiewicza....precz z papieżem, niech żyje Stalin.....a j***ł was pies....kto wie, czy nie popędzisz do pisowskiego adwokata. Cóż, w państwie PO rzeczywiście czas zacząć uważać na to, co się mówi.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
So lip 16, 2011 15:45 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Czy naprawdę fanom PO trzeba przez kilkanaście stron tłumaczyć, że ktoś nie powiedział tego, czego nie powiedział? On na nikim się nie odgrywał - powiedział, że dla niego to nie ma znaczenia. I tyle. Jeśli dla kogoś coś nie ma znaczenia, to sobie tym d***y nie zawraca i nie rozmawia o tym. Cytuj: Cóż, w państwie PO rzeczywiście czas zacząć uważać na to, co się mówi. Wystarczy 45 lat PRL i 2 lata IVRP wolnosci pełną gębą A im koniunkturalnie ktoś głośniej wołał precz z papieżem, niech żyje Stalin tym jest większym patriotą w wolnej Polsce  Cytuj: pamiętaj jasności duszy odpowiada jasnośc słowa Adekwatnie do tych słów?...... W wodzie nie ma diabła. Ani w wodzie, ani w powietrzu, ani w energii, ani w Bogu.
|
So lip 16, 2011 16:26 |
|
|
|
 |
Johnny99
|
[quote="Alus]Jeśli dla kogoś coś nie ma znaczenia, to sobie tym d***y nie zawraca i nie rozmawia o tym.[/quote]
Niestety, został wywołany do odpowiedzi przez swoich oponentów.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
So lip 16, 2011 17:00 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): [quote="Alus]Jeśli dla kogoś coś nie ma znaczenia, to sobie tym d***y nie zawraca i nie rozmawia o tym.[/quote]
Niestety, został wywołany do odpowiedzi przez swoich oponentów.[/quote] Łapankę na niego zorganizowali.....nie bądź zabawny. Gdyby np Prymas S. Wyszyński odpowiadał na każde "wywołanie" to czasu zabrakłoby mu na sen, nie mówiąc o jakiejkowiek posłudze kapłańskiej.
|
So lip 16, 2011 17:45 |
|
|
|
 |
Johnny99
|
O ile wiem, kard. Wyszyński nie startował w wyborach.
|
So lip 16, 2011 17:52 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): O ile wiem, kard. Wyszyński nie startował w wyborach. Czyli katolik ksiądz a katolik polityk to zupełnie "inna bajka"????
|
So lip 16, 2011 17:59 |
|
 |
Johnny99
|
Cytuj: Czyli katolik ksiądz a katolik polityk to zupełnie "inna bajka"???? Po prostu startując w wyborach trzeba podjąć spór z kontrkandydatami.
|
So lip 16, 2011 18:59 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): Cytuj: Czyli katolik ksiądz a katolik polityk to zupełnie "inna bajka"???? Po prostu startując w wyborach trzeba podjąć spór z kontrkandydatami. Spór o wyznanie, pochodzenie??......a nikt inny jak lider PiS deklaruje wara od mojej rodziny
|
So lip 16, 2011 19:06 |
|
 |
Johnny99
|
Alus napisał(a): Spór o wyznanie, pochodzenie??... Skoro zaczęli.. teraz, w związku z manipulacją GW ten pan pewnie znowu będzie musiał prostować - i Alus znowu się oburzy.. tak to właśnie działa w państwie PO.
|
So lip 16, 2011 19:11 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): Alus napisał(a): Spór o wyznanie, pochodzenie??... Skoro zaczęli.. teraz, w związku z manipulacją GW ten pan pewnie znowu będzie musiał prostować - i Alus znowu się oburzy.. tak to właśnie działa w państwie PO. W pisowskim było zupełnie inaczej.....ślubu kościelnego Kwaśniewskiego "nie zauważono" - bo i tak już nie mógł ubiegać się o kolejną kadencję. Ale ślub Tuska ....ooooooooooo....to już zagrywka polityczna, w której uczestniczyli kapłani udzielając sakramentu pokuty i małżeństwa.
|
So lip 16, 2011 19:23 |
|
 |
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
To Tusk zmienia żonę??? A ta żona, co była schowana wraz z awionetką w Dolomitach, gdy Tusk na baczność w Sejmie w Warszawie w Polsce dzielnie wytrzymywał "smoleńskie pytania" Pani Poseł Elżbiety Jakubiak, to była stara żona, czy nowa żona??? Widzę, że forum zmienia się w ostatnią stronę "Kobiety i Życia" 
_________________ Mały kwiatek pod stopami Boga - św. Teresa od Dzieciątka Jezus Zbrodnia państwowa to i państwowe morderstwo i terror demokracji. Gdy działa Duch Święty, wzrasta wiara, nadzieja, miłość Boga i bliźniego, ginie kłamstwo, nienawiść, magia.
|
So lip 16, 2011 19:49 |
|
 |
Gita2
|
W salonie24 doskonała notka:"Rozjechać na miazgę" autorstwa -rekontra. Autor notki logicznie ocenia obecną sytuację w kontekście rządzącej partii. Jest tam między innymi zdanie:"Dwa lata z kościołem walczył Palikot, teraz ndszedł czas Niesiołowskiego. Niedawno w tym temacie napisałam, że gdybym była, lub popierała partię w której jest Niesiołowski, ze wstydu zapadłabym się pod ziemię, a właściwie nie zdążyłabym się zapaść, gdyż na drugi dzień po wypowiedzi tego pana przestałabym być członkiem, lub wyborcą tej partii. To oczywiście nadal podtrzymuję i cieszę się, że są w Polsce ludzie myślący,jak wielu blogerów w salonie 24.
|
N lip 17, 2011 11:37 |
|
 |
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
Najbardziej żałosne w tej Polsce medialnej, gdzie wydaje się na medialne istnienie władzy olbrzymie pieniądze, jest to, że tak czy inaczej i tak najlepiej poinformowanym miejscem jest "magiel". 
|
N lip 17, 2011 11:45 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Gita2 napisał(a): W salonie24 doskonała notka:"Rozjechać na miazgę" autorstwa -rekontra. Autor notki logicznie ocenia obecną sytuację w kontekście rządzącej partii. Jest tam między innymi zdanie:"Dwa lata z kościołem walczył Palikot, teraz ndszedł czas Niesiołowskiego. Niedawno w tym temacie napisałam, że gdybym była, lub popierała partię w której jest Niesiołowski, ze wstydu zapadłabym się pod ziemię, a właściwie nie zdążyłabym się zapaść, gdyż na drugi dzień po wypowiedzi tego pana przestałabym być członkiem, lub wyborcą tej partii. To oczywiście nadal podtrzymuję i cieszę się, że są w Polsce ludzie myślący,jak wielu blogerów w salonie 24. A inna partia wykorzystuje dla własnej polityki Kosciół - nie mniej paskudne. Niesiołowski niegdyś stały bywalec w studiu RM najwidoczniej odreagowuje - podobnie jak R. Giertych koalicję z PiS. Też nie chciałabym należeć/popierać opcji, która lansuje film "Plusy dodatnie, plusy ujemne" reżysera, który pośmiertnie obrzucił abp Zycińskiegi inwektywami.
|
N lip 17, 2011 12:00 |
|
|
|