Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz. 6
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz. 6
Witold napisał(a): osiris napisał(a): Jeśli będziesz stosować takie skróty myślowe to sam zostaniesz skrótem. Wiesz o czym piszę i nie rżnij głupa. Tusk jest odpowiedzialny za śmierć prezydenta, bo była zła atmosfera polityczna. Perfekcyjnie logiczne  Pośrednio jest winny katastrofie tak samo jak Kaczyński pośrednio jest winny samobójstwu Blidy. Pośrednio robi dużą różnicę i proszę znów nie pisać że jeden i drugi ma krew na rękach. Za tworzenie nieprzyjaznej atmosfery wokół pewnych osób które skutkują tragedią są oni odpowiedzialni, tyle że bilans ofiar jest jakże inny. Ta nie przyjazna atmosfera skutkowała w pierwszym przypadku fatalnym logistycznym przygotowaniem wizyty i tego skutkami a w drugim stworzenie stanu zagrożenia, którego skutkiem było samobójstwo. Oczywiście w jednym i drugim przypadku jest to tylko domniemanie i śledztwo też powinno to ustalić tylko pytanie czy jest taka wola tu i tu. Raczej nie ma.
|
Pn sie 16, 2010 6:41 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
piok333 napisał(a): liam napisał(a): Przepraszam że się wtrącę, a możesz sprecyzować jaki? Prezydent i premier z tej samej partii. Jakie są różnice? Istnieją następujące różnice : 1. Przeważająca większość w Sejmie Sejm V kadencji: PiS 151 posłów, PO 131 posłów. Różnica 20 głosów. Sejm VI kadencji: PO 206 posłów, PiS 157 posłów. Różnica 49 głosów. Hmm... i mamy pretensje do partii, że miała więcej zwolenników w demokratycznych wyborach czy też udowadniamy że wybory były sfałszowane? piok333 napisał(a): 2. PO działa w wygodniejszych warunkach koalicyjnych. Prawie jak wyżej. Dobór koalicjanta jest sprawą partii. Pewnie to wina PO że z PISem mało kto chciał wchodzić w koalicję? piok333 napisał(a): 3. PO sprzyjają - w przeciwieństwie do PiSu - jedne z najbardziej opiniotwórczych mediów w Polsce, np.: tvn, GW, a obecnie przejęli także TVP. A, "przejęli"... No cóż, ja nie śledzę losów KRRiT, ale mam wrażenie, że ostatnio zmieniony skład był pozostałością po władzy Kaczyńskich, nie? A zamiast się oburzać na TVN czy GW, czemu PIS nie otworzy własnej telewizji albo gazety? Wolność mamy, niestety także ekonomiczną. Ciekawe czy długo by się taka utrzymała... piok333 napisał(a): Pozostaje mi zatem powtórzyć: "partia Komorowskiego ma taki monopol na władzę, o jakiej partia śp. Kaczyńskiego mogła sobie tylko pomarzyć". No to pytanie które pozostanie bez odpowiedzi, jak znam życie. Skoro w demokratycznym kraju jakaś partia "może sobie tylko pomarzyć" o poparciu, jakie ma inna, to kogo za to wini? Społeczeństwo? 
|
Pn sie 16, 2010 7:33 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Istnieją następujące różnice :
1. Przeważająca większość w Sejmie Sejm V kadencji: PiS 151 posłów, PO 131 posłów. Różnica 20 głosów. Sejm VI kadencji: PO 206 posłów, PiS 157 posłów. Różnica 49 głosów.
2. PO działa w wygodniejszych warunkach koalicyjnych.
3. PO sprzyjają - w przeciwieństwie do PiSu - jedne z najbardziej opiniotwórczych mediów w Polsce, np.: tvn, GW, a obecnie przejęli także TVP. Co jest o tyle ważne, że: Zgubiłes najistotniejsza róznicę, którą odczuwa każdy Polak, niezaleznie czy interesuje sie polityką lub korzysta z mediów - PiS miał komfort rządzić w okresie prosperity gospodarczej, PO w dobie światowego kryzysu. Cytuj: Pozostaje mi zatem powtórzyć: "partia Komorowskiego ma taki monopol na władzę, o jakiej partia śp. Kaczyńskiego mogła sobie tylko pomarzyć". Guzik prawda - PiS, LRP były pupilkami Kościoła. PO postrzegane jest jako liberałowie niechętni Kościołowi, i mnóstwo duchownych głośno przestrzega.....nawet niektórzy usiłują poważać uczciwość intencji polityków modlacych się w kościołach. A wpływ Koscioła jest w Polsce ogromny - znacznie większy niż mają wszystkie media.
|
Pn sie 16, 2010 8:54 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Najśmieszniejsze jest to że owa partia ma takie poparcie jakie ma dzięki świetnemu PR a nie rzeczywistym osiągnięciom których praktycznie nie ma. To jednak trochę świadczy o społeczeństwie, bo jednak daje się urabiać jak plastelina. Inna sprawa że w Polsce tak naprawdę w ogóle nie ma w czym przebierać. I jeżeli tylko PR jest - wyłącznie - źródłem sukcesu to jako naród idziemy w przepaść. Narkotyki wprawiają w dobry nastrój ale konsekwencje dla organizmu są tragiczne. Tak można opisać bieżącą sytuację polityczną w Polsce. Kac będzie ogromny po przebudzeniu.
|
Pn sie 16, 2010 8:58 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
osiris napisał(a): Najśmieszniejsze jest to że owa partia ma takie poparcie jakie ma dzięki świetnemu PR a nie rzeczywistym osiągnięciom których praktycznie nie ma. To jednak trochę świadczy o społeczeństwie, bo jednak daje się urabiać jak plastelina. Inna sprawa że w Polsce tak naprawdę w ogóle nie ma w czym przebierać. I jeżeli tylko PR jest - wyłącznie - źródłem sukcesu to jako naród idziemy w przepaść. Narkotyki wprawiają w dobry nastrój ale konsekwencje dla organizmu są tragiczne. Tak można opisać bieżącą sytuację polityczną w Polsce. Kac będzie ogromny po przebudzeniu. Piszesz w stylu słynnego przemówienia W. Gomułki...."nasz kraj stał na krawędzi, dzięki socjalizmowi zrobiliśmy krok do przodu"
|
Pn sie 16, 2010 9:22 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Piszesz w stylu słynnego przemówienia W. Gomułki...."nasz kraj stał na krawędzi, dzięki socjalizmowi zrobiliśmy krok do przodu" Wystarczyło Tobie jedno słowo "przepaść" żebyś szukała tam analogii których nie ma. Czyż to nie zbyt prostackie? Za to PO przygotowuje się do ostatecznej bitwy z PiS-em i jego elektoratem. Żeby nie być posądzonym o cokolwiek genialnym posunięciem PR wchodzi w koalicję z SLD bez wchodzenia. Absurdalne i genialne zarazem. Belka, Kalisz, Nałęcz idą pod skrzydła PO. Kogo jeszcze zwerbują z lewicy żeby urosnąć w potęgę jakiej Polska nie widziała od czasów PZPR? Ja bym na miejscu Kaczyńskiego szukał kraju który da mu azyl, bo albo zostanie wywieziony do Tworek, albo na Sybir. PO tak się rozsmakowała we władzy że za żadne skarby jej nie odda a swoich oponentów można zlikwidować lub udobruchać.
|
Pn sie 16, 2010 12:49 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Ja bym na miejscu Kaczyńskiego szukał kraju który da mu azyl, bo albo zostanie wywieziony do Tworek, albo na Sybir. PO tak się rozsmakowała we władzy że za żadne skarby jej nie odda a swoich oponentów można zlikwidować lub udobruchać. Ty jeszcze nie szukasz azylu?......miej się na baczności 
|
Pn sie 16, 2010 15:09 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Ty jeszcze nie szukasz azylu?......miej się na baczności Zdaje sobie sprawę że usłużni userzy (spod czerwonej gwiazdy) pierwsi doniosą gdzie trzeba, więc to i owo mam już zapakowane zanim czerwone brygady dotrą do mojego domu.
|
Pn sie 16, 2010 15:21 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
osiris napisał(a): Zdaje sobie sprawę że usłużni userzy (spod czerwonej gwiazdy) pierwsi doniosą gdzie trzeba, więc to i owo mam już zapakowane zanim czerwone brygady dotrą do mojego domu. A upewnisz się gdy zerkniesz na sondaż w onecie, ponad 99 tys internautów wskazało który z polityków powinien zniknąć z polityki 
|
Pn sie 16, 2010 16:07 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): osiris napisał(a): Zdaje sobie sprawę że usłużni userzy (spod czerwonej gwiazdy) pierwsi doniosą gdzie trzeba, więc to i owo mam już zapakowane zanim czerwone brygady dotrą do mojego domu. A upewnisz się gdy zerkniesz na sondaż w onecie, ponad 99 tys internautów wskazało który z polityków powinien zniknąć z polityki  Jeżeli weźmiemy pod uwagę fakt, iż trzon internautów to użytkownicy w wieku młodzieńczym nie dziwi wynik sondy. Plucie na kościół, starszych ludzi i zaciąganie się marychą może uwieść młodych ludzi. Cytuj: Wiek internautów prawie nie podlegał zmianom i w dalszym ciągu najaktywniejsza jest grupa 15-24 lat (44,7%), a później 25-39 lat (31,2%). Dla pozostałych grup procenty wynoszą odpowiednio: dla 40 do 59 lat (22,1%) i dla 60 i więcej lat 2%. Jeżeli przyjmiemy że Ci pierwsi to większość elektoratu PO, to mamy w takiej sondzie ponad 70% za wykopaniem Kaczyńskiego. Sondy internetowe są najmniej reprezentatywnymi sondami ze wszystkich. Jedyną reprezentatywną sondą były wybory prezydenckie gdzie głosy rozłożyły się prawie po połowie.
Ostatnio edytowano Pn sie 16, 2010 16:22 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz
|
Pn sie 16, 2010 16:14 |
|
 |
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
osiris napisał(a): Jeżeli weźmiemy pod uwagę fakt, iż trzon internautów to użytkownicy w wieku młodzieńczym nie dziwi wynik sondy. Plucie na kościół, starszych ludzi i zaciąganie się marychą może uwieść młodych ludzi.
Cytuj: Wiek internautów prawie nie podlegał zmianom i w dalszym ciągu najaktywniejsza jest grupa 15-24 lat (44,7%), a później 25-39 lat (31,2%). Dla pozostałych grup procenty wynoszą odpowiednio: dla 40 do 59 lat (22,1%) i dla 60 i więcej lat 2%. Protestuję w imieniu młodych ludzi  Wbrew pozorom są oni zazwyczaj znacznie mądrzejsi od starszych, gdyż sumują doświadczenia poprzednich pokoleń oraz własne i wyciągają wnioski. Wszelkie generalizowanie tego typu jest więc przejawem albo ignorancji albo niechęci do młodych ludzi.
_________________ Mały kwiatek pod stopami Boga - św. Teresa od Dzieciątka Jezus Zbrodnia państwowa to i państwowe morderstwo i terror demokracji. Gdy działa Duch Święty, wzrasta wiara, nadzieja, miłość Boga i bliźniego, ginie kłamstwo, nienawiść, magia.
|
Pn sie 16, 2010 16:21 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Protestuję w imieniu młodych ludzi  Wbrew pozorom są oni zazwyczaj znacznie mądrzejsi od starszych, gdyż sumują doświadczenia poprzednich pokoleń oraz własne i wyciągają wnioski. Wszelkie generalizowanie tego typu jest więc przejawem albo ignorancji albo niechęci do młodych ludzi. Jest wielu młodych ludzi, którzy zamiast sieczki mają olej w głowie, ale są w mniejszości lub się do tego nie przyznają że mają odmienne zdanie niż większość młodych. Ty jesteś wyjątkiem potwierdzającym regułę. Naiwność młodych nie jest porażająca bo jest całkiem normalna, a tą przypadłość wykorzystują czerwoni.
|
Pn sie 16, 2010 16:24 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Jest wielu młodych ludzi, którzy zamiast sieczki mają olej w głowie, ale są w mniejszości lub się do tego nie przyznają że mają odmienne zdanie niż większość młodych. Ty jesteś wyjątkiem potwierdzającym regułę. Naiwność młodych nie jest porażająca bo jest całkiem normalna, a tą przypadłość wykorzystują czerwoni. Radzę Ci ponownie przeczytać artykuł Ziemkiewicza - zwłaszcza wersy o "głupiej, zmanipulowanej młodzieży"......nie sądziłam, że kiedykolwiek posłużę się w dyskusji argumentami Ziemkiewicza 
|
Pn sie 16, 2010 16:33 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Linka, linka proszę!!! Każesz mi się do czegoś odnieść a nie wiem do czego.
|
Pn sie 16, 2010 16:37 |
|
 |
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
osiris napisał(a): Jest wielu młodych ludzi, którzy zamiast sieczki mają olej w głowie, ale są w mniejszości lub się do tego nie przyznają że mają odmienne zdanie niż większość młodych. Ty jesteś wyjątkiem potwierdzającym regułę. Bóg zapłać  A młodzi wieku XXI o wiele trudniej dają się wciągać w jakieś bagna (sekty, marycha, inne), niż w latach 90tych. Naprawdę działa doświadczenie starszego nieco pokolenia.
_________________ Mały kwiatek pod stopami Boga - św. Teresa od Dzieciątka Jezus Zbrodnia państwowa to i państwowe morderstwo i terror demokracji. Gdy działa Duch Święty, wzrasta wiara, nadzieja, miłość Boga i bliźniego, ginie kłamstwo, nienawiść, magia.
|
Pn sie 16, 2010 17:04 |
|
|
|