PO - partią antykatolicką
| Autor |
Wiadomość |
|
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: PO - partią antykatolicką
Kael napisał(a): A jak PO zostanie przy wladzy to quas oszczerstwa odszczeka? Nie! Quas powie, ze to znowu sfalszowane wybory i mafia i wrogie sily i dalej bedzie plul na rodakow, ktorzy jego pesymistycznej i negatywnej wizji nie podzielaja.
A wszystko z gleboka i szczera miloscia prawego katolika. Nie szykuj sobie za wczasu głupawych żalów, bo argument słaszowanych wyborów pochodzi od nikogo innego jak od antykatoclickiej Platfrmy którą bronisz od lat. Zwłaszcza po ostatnich wyborach. Ty to bronisz od lat, nie ja. I to nie ja przedstawiam negatywną i pesymistyczną wizję Polski. Więc nie wciskaj kitów. Ja właśnie przedstwiam optymistyczną rolę Polski, rolę Polski silnej wiarą w EU, rolę Polski o której mówi Bóg z nieba. Rolę Polski jako iskry dla świata, jako ostoję wiary w EU itd. Więc nie wciskaj swoich platformianych kitów, bo mówię wyraźnie że przeciwko tej roli Polski nadanej przez niebo działa antykatoilicka Platfoma i jej obrońcy, ale ja tą rolę stawiam wyraźnie wyżej. To Ty i antykatolicka Platforma stoi przeciwko temu, więc nie odwracaj ról fałszywie.
|
| Pt mar 06, 2015 18:41 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Dlatego sie w tym temacie nie udzielam. Czekam sobie cierpliwie, jak wasze oszczerstwa bedziecie odwracac jak PiS sie od Orbana odwrocil. Nie wiesz co piszesz, siebie samego nie rozumiesz, to z kim mam dyskutowac?
|
| Pt mar 06, 2015 19:01 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Kael napisał(a): Dlatego sie w tym temacie nie udzielam. Czekam sobie cierpliwie, jak wasze oszczerstwa bedziecie odwracac jak PiS sie od Orbana odwrocil. Nie wiesz co piszesz, siebie samego nie rozumiesz, to z kim mam dyskutowac? Kolejne platformerskie fałszerstwo. To nie PIS się odwrócił od Orbana tylko, Orban od Polski rządzonej przez antykatolicką Platformę. Kiedy Kaczyński budował jak dziś wiemy, słuszną politykę jedności przeciwko imperializacji Rosji Orban był za. Był za nawet po zamachu smoleńskim kiedy antykatolicka Platforma broniła interesów Rosji nie Polski. Ale doskonale zorientował się w sytuacji, że antykatolicka Platforma reprezentuje interesy prorosyjskie i jedność, opozycja budowana przez Kaczyńskiego została sprzedana. Ale w sytuacji inwazji na Ukrainie, dotychczasowa pro rosyjska antykatolicka Platforma musi robić puste pozory sprzeciwu wobec Rosji, tak jak i EU. Orban się w tym doskonale zorientował, że realna opozycja wobec Rosji została zniszczona za antykatolickiej Platformy, a chciał w niej uczestniczyć. Zorientował się też w tym że antykatolicka Platforma i EU tylko grają opozycję wobec Putina, a tak naprawdę go wspierają. Dlatego wobec zniszczenia za antykatolickiej Platfromy polityki budowania opozycji wobec Rosji (co wspierał Kaczyński), w sytuacji kiedy antykatolicka Platforma i EU muszą udawać opozycję wobec Rosji, Orban słusznie w swoim własnym interesie uznał że on nie będzie udawał opozycji wobec Rosji tylko wobec szykowanej inwazji ją pokojowo przyjmie. Węgry staną się przyczółkiem do inwazji Rosji na EU, a winę za to ponosi antykatolicka Platforma, która zniszczyła politykę Kaczyńskiego, politykę budowania opozycji wobec Rosji co Węgry początkowo wspierały. Przez zniszczenie tej polityki, Węgry uznały że Polska za antykatolickiej Platformy już nie nadaje się do przewodnictwa i nie ma już tego kto chciał to realnie prowadzić bo zosta lzanmordowany w zamachu smoleńskim. Dalej widział ja antykatolicka Platfroma broni po zamachu ineresów Rosji. Dlatego się nie udzielasz w temacie bo  To dziwne, bo przez ostatnie lata uganiałaś się za anty platformerskimi wypowiedziami i zawsze bezbłędnie mogłem na Ciebie liczyć. Więc na pewno nie jest powodem to coś, czego nie nazwałaś, że teraz nagle po latach już hamujesz się z obroną antykatolickiej Platformy. Prędzej wyczuwasz potrzebę ewakuacji i miękkiego lądowania. Po latach obrony antykatolickiej Platformy wypadałoby podać konkretne powody przystopowania, bo aż forum jest inne.
Ostatnio edytowano Pt mar 06, 2015 20:16 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz
|
| Pt mar 06, 2015 20:06 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Przeciez ci sie nie podobalo, ze odpowiadam na twoje posty? To sie ciesz ze masz spokoj. Mozesz snuc najdziwaczniejsze teorie takie jak te o Orbanie, ktory podobno odwrocil sie od Polski i jawnie sprzedal Rosji, choc , rownie podobno, tego nie chcial. Wierz sobie w co chcesz, pluj na caly swiat, glos jakie chcesz klamstwa. Pan Bog ciebie osadzi wedlug twoich slow i czynow. Ja nie mam ochoty taplac sie w tym blocie, ktore produkjesz.
Zegnam
Ostatnio edytowano Pt mar 06, 2015 20:19 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz
|
| Pt mar 06, 2015 20:14 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
quas napisał(a): Platforma i EU tylko grają opozycję wobec Putina, a tak naprawdę go wspierają E. Obłożyli cham-cara sankcjami, odczekali roczek, aż cham-car straci oddech. Kiedy się okazało, że cham-car mimo wszystko nie nabrał manier i ryzyko odpalenia rakiet balistycznych wciąż istnieje, pojechali i... chyba czymś go odpowiednio postraszyli. Dyplomatycznie. Po czym znaleźli się instruktorzy wojskowi, znalazł się kontrakt w Katarze, a dzisiaj Brytole ogłosili, że będą sprzedawać Ukrainie noktowizory i inny sprzęt. Na froncie odprężenie i cisza. Lekcja: prawdziwe potęgi wojnę zaczynają wtedy, kiedy wiedzą, że jest ona już wygrana. A na marginesie i bez złośliwości - Quas, ja Ciebie bardzo proszę: ty nie udawaj świra, bo jak to będziesz robił konsekwentnie, to w końcu naprawdę zapadniesz na zdrowiu. Już Ci się gramatyka rozsypuje, tak że ciężko Cię czasem zrozumieć.
|
| Pt mar 06, 2015 20:19 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Kael napisał(a): A jak PO zostanie przy wladzy to quas oszczerstwa odszczeka? Nie! Quas powie, ze to znowu sfalszowane wybory i mafia i wrogie sily i dalej bedzie plul na rodakow, ktorzy jego pesymistycznej i negatywnej wizji nie podzielaja.
A wszystko z gleboka i szczera miloscia prawego katolika. Taki właśnie jest wyróżnik prawych katolików....opluć, oczernić wszystko co nie nasze....oczywiście w imię zawężonych tylko dla osobistej optyki wartości chrześcijańskich. Przyczyną spadku liczby praktykujących katolików nie jest zlaicyzowana Europa, ale świadectwa rzesz podobnych katolików tak niech świeci wasze światło przed ludźmi....i świeci epatując nienawiścią, wrogością, pogardą, kłamstwami.....
|
| So mar 07, 2015 9:13 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Głosowania w sejmie i senacie sprzeciwiające się 10 Przykazaniom Bożym, posłów PO, świadczą o tym, że Platforma jest partią antykatolicką i o czym tu dyskutować?
|
| Wt mar 10, 2015 14:59 |
|
 |
|
lokis
|
Nie ma o czym! Nawet sa dowody na "anty"! Pozwolono napitym chuliganom zawiesic krzyz w Sejmie. Krzyz wisi. Celowe dzialanie. Gdyby to byla gwiazda Dawida lub polksiezyc, lokis (pierwszy raz w zyciu) wspolnie z gita ruszylby do Warszawy. Manifestowac! A tak, narod rozbity. Gita u o.Rydzyka, lokis w pubie. Pojednania katolickiego brak! Do d... z ta Polska. 
|
| Cz mar 12, 2015 22:20 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
lokis napisał(a): Nie ma o czym! Nawet sa dowody na "anty"! Pozwolono napitym chuliganom zawiesic krzyz w Sejmie. Krzyz wisi. Celowe dzialanie. Gdyby to byla gwiazda Dawida lub polksiezyc, lokis (pierwszy raz w zyciu) wspolnie z gita ruszylby do Warszawy. Manifestowac! A tak, narod rozbity. Gita u o.Rydzyka, lokis w pubie. Pojednania katolickiego brak! Do d... z ta Polska.  Polska w okresach pokoju nigdy nie była inna - jedni uchwalali Konstytucję, inni ganiali do carycy prosząc o pomoc w jej obaleniu. Jedynie wojny, powstania, konsolidują Polaków.
|
| So mar 14, 2015 9:40 |
|
 |
|
ciapulek
|
Alus napisał(a): Taki właśnie jest wyróżnik prawych katolików....opluć, oczernić wszystko co nie nasze....oczywiście w imię zawężonych tylko dla osobistej optyki wartości chrześcijańskich.
No to głosuj zatem na tego byłego komuniste udającego babe,albo na tego byłego producenta wódy z Biłgoraja. A co!
|
| Pn mar 16, 2015 22:06 |
|
 |
|
andej
|
Alus napisał(a): Taki właśnie jest wyróżnik prawych katolików....opluć, oczernić wszystko co nie nasze....oczywiście w imię zawężonych tylko dla osobistej optyki wartości chrześcijańskich. Przyczyną spadku liczby praktykujących katolików ... i świeci epatując nienawiścią, wrogością, pogardą, kłamstwami..... W powyższej wypowiedzi widzę dokładnie te cechy, które przypisujesz prawdziwym katolikom. Wprawdzie nie jestem prawdziwym katolikiem, a jedynie staram się nim być, to takie zdania sprawiają mi ból. Niewielu znam prawdziwych katolików - bardzo cich cenię. W żadnym z nich nie spotkałem się z nienawiścią, oczernianiem, obgadywaniem itp. Znam też wiele osób, które nazywają samych siebie katolikami, czynią to bezpodstawnie. Ale cóż oni mają wspólnego z prawdziwymi katolikami? Nic. Poza własnym gadaniem. Gdyż katolika poznaje się po jego czynach i postawie. Zastanawiam się, skąd bierze się nienawiśc do katolików. Z takich wypowiedzie wynka, że za ich przyczyną jest całe zło tego świata. Hitler, Lenin ze Stalinem, Mao Tse Tung, Pol Pot, talibowie, Boko Haram także?
|
| Śr mar 18, 2015 13:26 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Zastanawiam się, skąd bierze się nienawiśc do katolików. Z takich wypowiedzie wynka, że za ich przyczyną jest całe zło tego świata. Hitler, Lenin ze Stalinem, Mao Tse Tung, Pol Pot, talibowie, Boko Haram także? Z tego samego źródła co nienawiść do Żydów, murzynów, arabów, ludzi o innym kolorze skóry, innym wyznaniu..... z serca bowiem pochodzi zło.Prawdziwy katolik, a prawy katolik to nie to samo. Prawdziwy katolik stara się żyć wedle nauki Chrystusa i jeśli walczy, to walczy jedynie ze swymi słabościami. Prawy katolik koncentruje się na innych, w tym na Namiestnik Chrystusa, głośno wynajduje wady i słabości innych, głośno potępia nie grzech a ludzi, których wedle własnej optyki traktuje jako grzeszników. Przy czym demonstracyjne wypowiada odpuść nam nasze grzechy JAKO I MY ODPUSZCZAMY, choć odpuszczane grzechów innym uznaje za słabość, i swoim wrogom nigdy nie poda ręki przed ołtarzem na znak pokoju.
|
| Cz mar 19, 2015 8:28 |
|
 |
|
andej
|
Alus napisał(a): ... Z tego samego źródła co nienawiść do Żydów, murzynów, arabów, ludzi o innym kolorze skóry, innym wyznaniu.....z serca bowiem pochodzi zło. ... Skoro nienawidzisz mnie z tego powodu, że j estem Żydem, murzynem, arabem, człowiekiem o innym kolorze skóry, innym wyznaniu to nie znajduję żadnej płaszczyzny do polemiki na ten temat. I choć zdaję sobie sprawę, że przyjmiesz to z niechęcią, to pomimo tego codziennie modlę się również za Ciebie. Gdyż nie potrafię odwajenić Twych uczuć do mnie. Moja religia kieruje się przykazaniem miłości. I myślałem, że inne monoteistyczne też. Teraz widzę że islam i Twoja religia są temu przeciwne. Przykro mi. Wybaczam, ale pozostaje żal.
|
| Cz mar 19, 2015 9:25 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
andej napisał(a): Alus napisał(a): ... Z tego samego źródła co nienawiść do Żydów, murzynów, arabów, ludzi o innym kolorze skóry, innym wyznaniu.....z serca bowiem pochodzi zło. ... Skoro nienawidzisz mnie z tego powodu, że j estem Żydem, murzynem, arabem, człowiekiem o innym kolorze skóry, innym wyznaniu to nie znajduję żadnej płaszczyzny do polemiki na ten temat. I choć zdaję sobie sprawę, że przyjmiesz to z niechęcią, to pomimo tego codziennie modlę się również za Ciebie. Gdyż nie potrafię odwajenić Twych uczuć do mnie. Moja religia kieruje się przykazaniem miłości. I myślałem, że inne monoteistyczne też. Teraz widzę że islam i Twoja religia są temu przeciwne. Przykro mi. Wybaczam, ale pozostaje żal. Wybacz, ale zupełnie nie pojmuję jakim sposobem wyczytałeś z mojego postu, że ja kogokolwiek nienawidzę Pytasz skąd bierze się nienawiść do katolików...moja??.... Ja jedynie wskazuję obłudę wielu mieniących się być katolikami i tylko mi żal tych ludzi, bo za głupotę nikogo się nie nienawidzi, jedynym właściwym odczuciem to litość. Jezus też litościwie mówi o takich już odebrali swoją nagrodęSkoro nie zdołałeś zrozumieć, to szkoda.
|
| Cz mar 19, 2015 9:45 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Św Augustyn doradza odpuścić tę prośbę. Nie będzie choć obrazy Bożej, ks Pierzchalski też nienawidzą katolików??? http://pierzchalski.ecclesia.org.pl/ind ... =06-01&t=7
|
| Cz mar 19, 2015 10:25 |
|
|
|