Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 17, 2025 17:45

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1412 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 95  Następna strona
 Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz. 6 
Autor Wiadomość

Post Re: Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz. 6
Bo to nie jest tablica upamietniajaca ofiary, tylko ŻAŁOBĘ. Pominiki, tablice powstaja w innych miejscach. Ta tutaj przypomina o tym, co faktycznie wydarzyło się pod pałacem - nikt tam nie zginął, po prostu przychodzili ludzie.

Śr sie 18, 2010 13:24
Cytuj:
Bo to nie jest tablica upamietniajaca ofiary, tylko ŻAŁOBĘ.

No, ale Witold za Niesiołowskim wykrzykują, że dość ustępstw bo to tablica która ma zakończyć wszelakie dyskusje oraz dywagacje na temat budowy pomnika.
Takie gadki rozsierdzają ludzi i mamy tego efekty, a więc pokazują gdzie mają tą tablicę.

Śr sie 18, 2010 13:26

Tak, ma zakończyć dywagacje jak upamiętnic dni żałoby pod pałacem, a nie budowy koniecznie tam 4-metrowego pomnika. Bo pomnik powstanie w innej, bardziej neutralnej częsci Warszawy i co do tego nikt nie ma wątpliwości.

Śr sie 18, 2010 13:40
osiris napisał(a):

liam napisał(a):
Ludzie, opanujcie się. Jakie PIS, jakie PO? Dwóch wariatów się urwało, obaj powinni być pod opieką psychiatry. I geriatry.

To jest produkt PO i PiS-u niestety.

Osiris, czy Ty żyjesz na tym samym świecie co ja? Oni mają po 70 i 60 lat: to pokolenie rodziców i dziadków większości działaczy PO czy PIS-u! Jeśli to produkt czegokolwiek, to powojennego stalinizmu. Ci ludzie nie rozumieją wolności i demokracji. Dlatego z jednej strony panicznie się jej boją, a z drugiej głupieją i nadużywają jej.

Z moich obserwacji wynika, że niestety wielu starszych ludzi ma ten problem. Zarówno w miastach i na wsiach. Dlatego bezpieczniej się czują w totalitarnej skąd inąd propagandzie PIS-u czy Radia Maryja, w ich nawoływaniu do "walki" i wskazywaniu wspólnego wroga. Oni ten język rozumieją, bo się w nim wychowali. Jedyna różnica jest taka, że kiedyś wrogiem był przeciwnik rewolucji i papy Stalina, a dzisiaj to Żyd i liberał.

I ja tych ludzi nawet rozumiem. Wolny rynek, bezrobocie, brak jednoznacznych kryteriów... oni się zagubili w dzisiejszym świecie. A jeszcze rozwój technologii. Ale przykro mi patrzeć, jak wielu z młodszego pokolenia idzie tym samym torem. Przejmuje tę samą retorykę, tę samą mentalność, jak ktoś ją nazwał "oblężonej twierdzy."

Mnie natomiast strach syna w takich czasach wychowywać. Jak mam mu wytłumaczyć, że człowiek starszy od jego dziadka obrzuca gównem publiczny budynek w centrum stolicy? I uczyć go przy tym szacunku dla symboli? Komuś się naprawdę mocno porąbało.

Śr sie 18, 2010 14:14

osiris napisał(a):
No, ale Witold za Niesiołowskim wykrzykują, że dość ustępstw bo to tablica która ma zakończyć wszelakie dyskusje oraz dywagacje na temat budowy pomnika.
Takie gadki rozsierdzają ludzi i mamy tego efekty, a więc pokazują gdzie mają tą tablicę.

Pokazują raczej o co tak naprawdę chodzi bandom spod krzyża. Co zresztą było wiadomo już dawno.

Na upamiętnianie ofiar, na katastrofę smoleńską to oni srają - w przenośni i dosłownie. Jakby Kaczyńskiemu wystawić pomnik to by powiedzieli że jest za mały/za brzydki/zrobiony z niedostatecznie szlachetnego materiału/wykonany przez niedostatecznie wielkiego Michała Anioła. Jakiś pretekst zawsze by się znalazł, bo nie chodzi wcale o upamiętnianie, czy o Smoleńsk, tylko o demonstrację niezadowolenia z tego że prezydentem został nie ten, co oni by chcieli. I teraz czują się oszukani, pseudo-patrioci-katolicy. A osiris się pod ich pseudo-moralistyczną hipokryzją podpisuje na całej szerokości, z tego co widzę.

Cytuj:
To jest produkt PO i PiS-u niestety.

PiSu? Niemożliwe. PiS jest święty.

Śr sie 18, 2010 15:07
Cytuj:
na katastrofę smoleńską to oni srają - w przenośni i dosłownie...........

A ja bym powiedział że całkiem kto inny.
Cytuj:
Pokazują raczej o co tak naprawdę chodzi bandom spod krzyża.

Mówisz o tych co lżyli krzyżowi i ludziom tam stającym. Zgadam się - banda - to dobre określenie.

Cytuj:
PiSu? Niemożliwe. PiS jest święty.

Jeżeli tak napisałem, to oznacza jednak iż uważam że nie jest święty, więc nie wiem kogo miała dotyczyć ta uwaga.

Cytuj:
Osiris, czy Ty żyjesz na tym samym świecie co ja?

Świat nie jest taki jak myślisz. Każdy go widzi po swojemu i na nic się zdadzą nasze argumenty przekonujące inne osoby żeby oglądały świat naszymi oczami i wyciągały identyczne wnioski.
Uważam Ciebie za inteligentnego człowieka, więc uważam - też - iż powinieneś o tym wiedzieć i nie zadawać takich pytań.

Śr sie 18, 2010 15:17

osiris napisał(a):
A ja bym powiedział że całkiem kto inny.

No ale przecież tablicę pamiątkową gównem podobno obrzucili zwolennicy krzyża?

Cytuj:
Mówisz o tych co lżyli krzyżowi i ludziom tam stającym. Zgadam się - banda - to dobre określenie.

Fakt, na nich banda. A ci co "bronią krzyża" to po prostu hołota ;-)

Hołota hipokrytów, pseudo-patriotów i awanturników. Rozumiem że orisis ma nadal jakieś złudzenia co do tego, że im faktycznie chodzi o krzyż, katolicyzm i Smoleńsk. I osiris mówi że to ja nie myślę.

Śr sie 18, 2010 15:31
Cytuj:
A ci co "bronią krzyża" to po prostu hołota ;-)

Ciekawe że Alus, Liam czy Ukyo jakoś nie muszą się posługiwać podobnymi inwektywami żeby nadać swoim wypowiedziom odpowiedni poziom ekspresji.
Widać masz za mały zasób słów skoro w ten sposób werbalizujesz swoje wypowiedzi.

Śr sie 18, 2010 15:34
Cytuj:
Tyle tylko, że dostaję się prawie wyłącznie politykom z PiS-u, więc ten obiektywizm jest dosyć specyficzny jakby.

Ja tylko punktuję Twoje wpisy:typu bloga, ukazujące "monopol" PO na wszelkie zło.
I wskazuję na konkretnych przykładach, że obie parie ida łeb w łeb :D
Cytuj:
Nie doceniali jego mozliwości :D I przez tą krótkowzrocznośc funkcjonariusze PRLowskich służb musieli zajmować się Jarkiem jeszcze długo po 89 roku...Produkując lojalkę, czy kręcąc znany film "Dramat w trzech aktach"

Marni ci funkcjonariusze, skoro zdołali tylko nakręcić film.
Cytuj:
Jeśli uważasz, że w PRL każdy zatrzymany był od razu umieszczany w więzieniu, to znaczy że masz słabe pojęcie o tych czasach. Czy np. Donalda Tuska nie uważasz za opozycjonistę? Też nie był internowany ani aresztowany w stanie wojennym…

Gdyby uznawać kogos za opozycjoniestę tylko opierając się na internowaniu, uwięzieniu, to należałoby uznać E. Gierka za opozycjonistę :-)
Chodzi o gloryfikację swojego wkładu przez J. Kaczyńskiego......gdyby potraktowac powaznie jego opowieści o randze jego dziłania, to należałoby uznac, że J. Kaczyński z bratem obalili komunizm - jak czterech pancernych z psem wojnę z Niemcami
Cytuj:
Tak się składa, że wielu spośród tych tysięcy poparło go w ostatnich wyborach... Widać nie podobała im się "jedynie słuszna prawda" Platformy. A o tym, kto mówi prawdę może dyskutujmy merytorycznie.

Naturalne w systemie demokratycznym.

Śr sie 18, 2010 15:37

osiris napisał(a):
Cytuj:
A ci co "bronią krzyża" to po prostu hołota ;-)

Ciekawe że Alus, Liam czy Ukyo jakoś nie muszą się posługiwać podobnymi inwektywami żeby nadać swoim wypowiedziom odpowiedni poziom ekspresji.
Widać masz za mały zasób słów skoro w ten sposób werbalizujesz swoje wypowiedzi.

Alus i Ukyo najwyraźniej mają przed tym jakieś moralne opory. Ja nie :)

Czym się ci "krzyżacy" kierują i o co im chodzi, o tym już pisałem i to jest najistotniejsze, a to czy nazwiemy ich bandą, hołotą, motłochem czy "szlachetnymi obrońcami wiary" tego w żaden sposób nie zmienia.

Dodam, że analogia do Krzyżaków jest moim zdaniem bardzo trafna. Ci spod krzyża tak samo "bronią wiary, moralności, pamięci ofiar katastrofy", jak Krzyżacy prowadzili wojny po to żeby nawracać pogan.

Śr sie 18, 2010 15:39
Witold napisał:
Cytuj:
Alus i Ukyo najwyraźniej mają przed tym jakieś moralne opory. Ja nie :)

Nie dziwota skoro Twoim guru jest osoba mająca wpisy pt. "Życzenia śmierci"

Cytuj:
"Przyjdzie taki dzień, że Jarosław będzie już rozmawiał z siłami ostateczności" - pisze Janusz Palikot dodając, że być może będzie miało to miejsce jeszcze w tym roku. Palikot dalej dodaje, że "wówczas uznamy, że to był naprawdę dobry rok".

Na zakończenie wpisu poseł Platformy dodał: "tego się trzymam, w to wierzę".

Oboje jesteście siebie warci co chyba uznasz za komplement.

Potem się wszyscy dziwicie że ludzie tak a nie inaczej reagują i robią rzeczy wręcz niepojęte.
Zarażają się tą nienawiścią.

Śr sie 18, 2010 15:48

osiris napisał(a):

Potem się wszyscy dziwicie że ludzie tak a nie inaczej reagują i robią rzeczy wręcz niepojęte.
Zarażają się tą nienawiścią.

Ze niby Palikot jest zrodlem tej nienawisci?
On wbrew pozorom jest bardzo inteligentnym czlowiekiem. Zadne jego slowo czy dzialanie nie jest przypadkowe. Ma swoj cel. Podobnie postepuje JK i wielu innych ludzi. Tylko ludzie ponadprzecietni potrafia tak postepowac, aby poprzez, wydawaloby sie, nieprzemyslane i spontaniczne wypowiedzi i gesty dazyc do dalej okreslonego celu, nie zawsze oczywistego.

Śr sie 18, 2010 15:59
Cytuj:
Tylko ludzie ponadprzecietni potrafia tak postepowac...........

Zgadza się, to geniusz błazenady.

Śr sie 18, 2010 16:04

osiris napisał(a):
Cytuj:
Tylko ludzie ponadprzecietni potrafia tak postepowac...........

Zgadza się, to geniusz błazenady.

Zanim kogos ocenisz postaraj sie go poznac.

Śr sie 18, 2010 16:16

@Witold, bardzo proszę, bez wycieczek osobistych. Twoje ostatnie dwa posty usunąłem

Śr sie 18, 2010 17:49
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1412 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 95  Następna strona