PO - partią antykatolicką
| Autor |
Wiadomość |
|
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: PO - partią antykatolicką
andej napisał(a): quas napisał(a): ... Dążenia przedstawione tam są kolejnym etapem tego co wsparła antykatolicka Platforma u nas, prześladowania katolików za sprzeciw wobec sodomii. To jest to samo, tylko na innym etapie i te same globalne elity za tym stoją u nas, w USA i innych krajach. Quas rację ma niemal w całości. Uważam, że PO jest nie tyle antykatolicka, co antychrześcijańska. Pod powierzchownie ładnymi hasłami wprowadza dyskryminaję wierzących narzucając im leiwcowe ideologie. Odnoszę wrażenie, nie chodzi tu o homoseksualistów, czy zooseksualistów (krok po kroczku), ale zmuszenie wszystkich do akceptowania pod przymusem wszystkich nowinek. Ale winę, w durzej mierze, ponoszą wszyscy wierzący, którzy nie spreciwiają się narzucaniu zachowań sprzecznych z wyznawanymi religiami. Nie można być jednocześnie po dwóch stronach barykady. Będąc katolikiem, protestantem czy prawosławnym nie nie można jednaocześnie negować nauki Chrystusa. Najwidoczniej rację ma J. Kaczyński, ze Bóg poskąpił Polakom rozumu. Ale masz rację nie można mianować się katolikiem nie będąc zdolnym do wybaczania, do podaniu drugiemu człowiekowi ręki. Bo przesuwanie ciężaru grzechu poniżej pępka, to zapominanie nauki Chrystusa .... Z serca bowiem pochodzą ....złe myśli, pragnienie zemsty, poniżanie innych ludzi, bezpodstawne oskarżanie, brak ufności Bogu, epatowanie zwątpieniem....
|
| Śr kwi 15, 2015 13:00 |
|
|
|
 |
|
nielegalnie_pl
|
Każda partia sejmowa jest, w swych najgłębiej tkwiących przekonaniach i działalności, antykatolicka. Z mediów typu telewizja (publiczna, TVN) się o tym nie usłyszy, natomiast są dowody na bardzo poważne przestępstwa przeciw ustrojowi państwa prawa i demokracji, przeciwko prawom człowieka. Nawet w Internecie na licznych forach jest cenzura. Prawdziwy wybór to "Sejm czy nie-Sejm?", to jest opowiedzenie się za mafią lub przeciwko niej. Natomiast dylematy typu "PO czy PiS" wciska się naiwniakom (że to niby tu się coś rozgrywa, tu jest polityka), podczas gdy w rzeczywistości one mogą nawet w końcu zawrzeć koalicję i będą miały większość konstytucyjną. Bo naród głosuje na mafię, przekonany, że inny głos to zmarnowany, a tu są "inne jeszcze ważne tematy i różnice" wskazujące na jedną z partii mafijnych bardziej niż na drugą.
Nie jestem kłamcą, szczerze przedstawiam swoje poglądy. Uważajcie na cenzurę.
|
| So kwi 25, 2015 11:38 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Dobrze że i księża już demaskują fałszywy, zdradziecki i judaszowy katolicyzm antykatolickiej Platformy i Bronisława Komorowskiego podającego się za prezydenta Polaków. ,,Ks. prof. Bortkiewicz: Prezydent zaprzecza nauce Kościoła Ks. prof. Paweł Bortkiewicz TChr w bardzo wyraźnych, ostrych słowach obnażył fałsz i hipokryzję obecnej polskiej władzy, która, deklarując katolicyzm, nie działa w interesie naszej Tradycji. "Znaczna część polityków nominalnie deklaruje swó̉j katolicyzm. Jawią się nam ci ludzie jako konsumenci świętych obrzędów, przystępując publicznie do Komunii Świętej. Jednocześnie ewidentnie zrywają więź z Chrystusem, przez urąganie jego nauce i to w kwestiach zasadniczych, takich jak kwestia ludzkiego życia. Mówiąc jednoznacznie, taką postacią jest dla mnie prezydent Komorowski, który wielokrotnie nominalnie deklarował swój katolicyzm, i jednocześnie temu katolicyzmowi permanentnie zaprzeczał" - powiedział ks. prof. Bortkiewicz w rozmowie z Radiem Wnet. "To nie jest takie odrzucanie Chrystusa z jakim mieliśmy do czynienia w okresie komunistycznym, kiedy negowało się obecność Chrystusa. To jest instrumentalizacja Chrystusa, wręcz szydzenie. A Bóg z siebie szydzić nie pozwoli" - dodawał ks. profesor.’’http://www.fronda.pl/a/ks-prof-bortkiew ... 51011.html
|
| Śr maja 06, 2015 12:00 |
|
|
|
 |
|
andej
|
quas napisał(a): Dobrze że i księża już demaskują fałszywy, zdradziecki i judaszowy katolicyzm antykatolickiej Platformy i Bronisława Komorowskiego podającego się za prezydenta Polaków. ... Czy wina na brak reakcji w przypadku przyjmowania skaramentów świętych ze strony księży nie obarcza Kościoła? Tusk - zdecydowanie niewierzący przystępował publicznie (zapewne tylko publicznie) do Komunii św. Wałęsa - wierzący inaczej, być może starał się. Komorowski - katolik werbalny, w życiu publicznym postępuje inaczej. Zaznaczam, że to nie ocena ludzi, lecz moje wnioski na podstawie obserwacji ich postępowania. Tylko z formą przekazania myśli miałem kłopoty.
|
| Śr maja 06, 2015 13:33 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
andej napisał(a): quas napisał(a): Dobrze że i księża już demaskują fałszywy, zdradziecki i judaszowy katolicyzm antykatolickiej Platformy i Bronisława Komorowskiego podającego się za prezydenta Polaków. ... Czy wina na brak reakcji w przypadku przyjmowania skaramentów świętych ze strony księży nie obarcza Kościoła? Tusk - zdecydowanie niewierzący przystępował publicznie (zapewne tylko publicznie) do Komunii św. Wałęsa - wierzący inaczej, być może starał się. Komorowski - katolik werbalny, w życiu publicznym postępuje inaczej. Zaznaczam, że to nie ocena ludzi, lecz moje wnioski na podstawie obserwacji ich postępowania. Tylko z formą przekazania myśli miałem kłopoty. Racja, wobec zgorszenia jakiego dokonuje w Kościele Komorowski, Tusk i reszta antykatolickiej Platformy, Kościół wciąż za słabo reaguje, ale jednak widać w tym względzie pewne postępy.
|
| Śr maja 06, 2015 13:38 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
andej napisał(a): quas napisał(a): Dobrze że i księża już demaskują fałszywy, zdradziecki i judaszowy katolicyzm antykatolickiej Platformy i Bronisława Komorowskiego podającego się za prezydenta Polaków. ... Czy wina na brak reakcji w przypadku przyjmowania skaramentów świętych ze strony księży nie obarcza Kościoła? Tusk - zdecydowanie niewierzący przystępował publicznie (zapewne tylko publicznie) do Komunii św. Wałęsa - wierzący inaczej, być może starał się. Komorowski - katolik werbalny, w życiu publicznym postępuje inaczej. Zaznaczam, że to nie ocena ludzi, lecz moje wnioski na podstawie obserwacji ich postępowania. Tylko z formą przekazania myśli miałem kłopoty. Jesteś zatem wysłannikiem Boga i znasz ludzkie sumienia?...i jak anioł zemsty masz prawo publicznie głosić to jest wierzący???? A jak oceniasz ludzi - wierzący czy niewierzący - tych którzy modląc się i odpuść nam nasze winy JAKO I MY ODPUSZCZAMY przed obliczem Chrystusa obecnego we mszy św nie są zdolni podać ręki przekazując znak pokoju???
|
| Śr maja 06, 2015 13:42 |
|
 |
|
andej
|
Alus napisał(a): andej napisał(a): quas napisał(a): Dobrze że i księża już demaskują fałszywy, zdradziecki i judaszowy katolicyzm antykatolickiej Platformy i Bronisława Komorowskiego podającego się za prezydenta Polaków. ... Czy wina na brak reakcji w przypadku przyjmowania skaramentów świętych ze strony księży nie obarcza Kościoła? Tusk - zdecydowanie niewierzący przystępował publicznie (zapewne tylko publicznie) do Komunii św. Wałęsa - wierzący inaczej, być może starał się. Komorowski - katolik werbalny, w życiu publicznym postępuje inaczej. Zaznaczam, że to nie ocena ludzi, lecz moje wnioski na podstawie obserwacji ich postępowania. Tylko z formą przekazania myśli miałem kłopoty. Jesteś zatem wysłannikiem Boga i znasz ludzkie sumienia?...i jak anioł zemsty masz prawo publicznie głosić to jest wierzący???? A jak oceniasz ludzi - wierzący czy niewierzący - tych którzy modląc się i odpuść nam nasze winy JAKO I MY ODPUSZCZAMY przed obliczem Chrystusa obecnego we mszy św nie są zdolni podać ręki przekazując znak pokoju??? Gdybyś doczytała do końca... Ostatnie zdanie wyjaśnia. Pamiętasz jak Tusk w 2005 wchodził w d... Rydzykowi? Nawet wziłą ślub kościleny, aby sie przymilić. A potem, za karę, że Rudzyk go nie poparł, mścił się permanentnie. A o eurokomunistycznych działaniach funkcjnariuszy partii zapominasz? Czy nie jest przejawem "schizofrenii" permanentne działanie przeciwko Kościołowi, ruganie księży z "niewłaściwe" kazania i szpanowanie uczestnictwem w Mszach św. oraz przyjmowanie sakrementów w świetle reflektorów i w towarzystwie kamer? Człowiek wierzący może powtarzać błędy, ale musi starać się zmieniać. No, chyba, że deklarowanie się jako wierzący katolik i działanie wbrew Nauce Kościoła jest nałogiem, z którym trudno zerwać. A do tego nie słyszałem, aby gdzieś był odwyk.
|
| Śr maja 06, 2015 13:56 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Gdybyś doczytała do końca... Ostatnie zdanie wyjaśnia. Pamiętasz jak Tusk w 2005 wchodził w d... Rydzykowi? Między o. Rydzykiem a liberałami od zawsze istniała wrogość, a Tusk w 2005r nazwał słuchaczy RM moherami....czyżby wedle ciebie to było wchodzenie w d***ę o. Rydzykowi? Cytuj: Nawet wziłą ślub kościleny, aby sie przymilić. A komu usiłował sie przymilić Kwaśniewski, który podobnie jak Tusk, po przeżyciach związanych z pogrzebem św Jana Pawła II, wziął ślub kościelny. Ani Tusk, ani Kwaśniewski nie uczynili ze swych ślubów newsów. Jako orędzie walki politycznej potraktowali ślub przeciwnicy Tuska. A chyba nie zarzucasz polskim księżom oszustwa udzielania Tuskowi rozgrzeszenia??? Cytuj: A potem, za karę, że Rudzyk go nie poparł, mścił się permanentnie. Nie potem, bo wrogość między obu panami datuje się niemal od zawsze. Cytuj: A o eurokomunistycznych działaniach funkcjnariuszy partii zapominasz? Czy nie jest przejawem "schizofrenii" permanentne działanie przeciwko Kościołowi, ruganie księży z "niewłaściwe" kazania i szpanowanie uczestnictwem w Mszach św. oraz przyjmowanie sakrementów w świetle reflektorów i w towarzystwie kamer? Człowiek wierzący może powtarzać błędy, ale musi starać się zmieniać. No, chyba, że deklarowanie się jako wierzący katolik i działanie wbrew Nauce Kościoła jest nałogiem, z którym trudno zerwać. A do tego nie słyszałem, aby gdzieś był odwyk. Nie będe Ci tłumaczyć, może zrozumiesz ks Pierzchalskiego - Jezus przestrzega przed wchodzeniem w wewnętrzne intencje drugiego człowieka.... Przeto nie sądźcie przedwczesnie, dopóki nie przyjdzie Pan, który rozjaśni, to co w ciemności ukryte i ujawnie zamiary (1 Kor 4,5) - taka jest nauka Kościoła, jak na razie niezmienna http://pierzchalski.ecclesia.org.pl/ind ... z=&pyt=333Podobnie jak zawsze aktualna jest konieczność 66 x wybaczania....czyżbyś w tej kwestii nie dostrzegał problemu??
Ostatnio edytowano Śr maja 06, 2015 14:29 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz
|
| Śr maja 06, 2015 14:21 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): A jak oceniasz ludzi - wierzący czy niewierzący - tych którzy modląc się i odpuść nam nasze winy JAKO I MY ODPUSZCZAMY przed obliczem Chrystusa obecnego we mszy św nie są zdolni podać ręki przekazując znak pokoju??? Dlaczego to właśnie z ust działaczy antykatolickiej Platformy najcześciej padają słowa o osądzaniu, podawaniu ręki, wybaczaniu w formie reprymedny, pouczenia  Dlaczego właśnie od was te słowa padają najczęsciej tak że stają się już waszą mantrą i staje się to już bardzo wyraźne  Mam swoje przemyślenia na ten temat, ale narazie ciekawi mnie zdanie Alus.
|
| Śr maja 06, 2015 14:26 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
quas napisał(a): Alus napisał(a): A jak oceniasz ludzi - wierzący czy niewierzący - tych którzy modląc się i odpuść nam nasze winy JAKO I MY ODPUSZCZAMY przed obliczem Chrystusa obecnego we mszy św nie są zdolni podać ręki przekazując znak pokoju??? Dlaczego to właśnie z ust działaczy antykatolickiej Platformy najcześciej padają słowa o osądzaniu, podawaniu ręki, wybaczaniu w formie reprymedny, pouczenia  Dlaczego właśnie od was te słowa padają najczęsciej tak że stają się już waszą mantrą i staje się to już bardzo wyraźne  Mam swoje przemyślenia na ten temat, ale narazie ciekawi mnie zdanie Alus. Na pewno moje przemyślenia nie będą podobne do Twoich, bo ja staram się być wierna nauce Kościoła, nigdy nie kwestionując postanowień, wypowiedzi żadnego papieża i w nikim z duchownych nie upatruję fałszywego proroka antychrysta.
|
| Śr maja 06, 2015 14:32 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): quas napisał(a): Alus napisał(a): A jak oceniasz ludzi - wierzący czy niewierzący - tych którzy modląc się i odpuść nam nasze winy JAKO I MY ODPUSZCZAMY przed obliczem Chrystusa obecnego we mszy św nie są zdolni podać ręki przekazując znak pokoju??? Dlaczego to właśnie z ust działaczy antykatolickiej Platformy najcześciej padają słowa o osądzaniu, podawaniu ręki, wybaczaniu w formie reprymedny, pouczenia  Dlaczego właśnie od was te słowa padają najczęsciej tak że stają się już waszą mantrą i staje się to już bardzo wyraźne  Mam swoje przemyślenia na ten temat, ale narazie ciekawi mnie zdanie Alus. Na pewno moje przemyślenia nie będą podobne do Twoich, bo ja staram się być wierna nauce Kościoła, nigdy nie kwestionując postanowień, wypowiedzi żadnego papieża i w nikim z duchownych nie upatruję fałszywego proroka antychrysta. Wiem że Twoje przemyślenia będą inne dlatego zadałem Ci pytanie  To jak działacze antykatolickiej Platformy sypią jak z rękawa hasłami o osądzaniu, krytykowaniu, wybaczaniu, podawaniu ręki staje się już pewnym fenomenalnym zjawiskiem, nad którym warto się zastanowić. Dlaczego nikt tak nie posługuje się tymi słowami jak wy, tak że staje się to już waszą mantrą. Coraz wyraźniej widać że ta mantra was w sposób szczególny wyróżnia i staje się już rozpoznawalną cechą obrońców i działaczy antykatolickiej Platformy.
|
| Śr maja 06, 2015 14:38 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): Na pewno moje przemyślenia nie będą podobne do Twoich, bo ja staram się być wierna nauce Kościoła, nigdy nie kwestionując postanowień, wypowiedzi żadnego papieża i w nikim z duchownych nie upatruję fałszywego proroka antychrysta. Jeszcze co Twojej zakłamanej tezy o Twojej wierności i lojalności, chyba tylko partii PO. Jawnie odrzucasz naukę Kościoła wszędzie gdzie koliduje to z Twoją partią, do tego szkalujesz katolików w obronie partii za wierność nauce Kościoła i Prawu Boga. A o Franciszku jako słudze antychrysta, fałszywym proroku mów gdzie indziej. Nie bądź też i tu zakłamana bo i samego Franciszka odrzucasz w kwestii szatańskiego in vitro, pedofilskiego gender, związków partnerskich, które antykatolicka Platforma wspiera. Tak więc i Franciszka odrzucasz tam gdzie nie jest ci to po drodze z antykatolicką Platformą, bierzesz od niego tylko to co nie koliduje z Twoją partią bo jej jesteś wyznawczynią.
|
| Śr maja 06, 2015 17:56 |
|
 |
|
andej
|
Alus napisał(a): ... Między o. Rydzykiem a liberałami od zawsze istniała wrogość, a Tusk w 2005r nazwał słuchaczy RM moherami....czyżby wedle ciebie to było wchodzenie w d***ę o. Rydzykowi? ... Sięgnij jeno do prasy z czasów poprzedzających wybory 2005, a przekonasz się. Wrogość zaczęła się od dojścia do władzy. Od razu zaczął się mścić. Alus napisał(a): ... A komu usiłował sie przymilić Kwaśniewski, który podobnie jak Tusk, po przeżyciach związanych z pogrzebem św Jana Pawła II, wziął ślub kościelny. Ani Tusk, ani Kwaśniewski nie uczynili ze swych ślubów newsów. ... Kwaśniewski uczynił tu w trakcie schodzenia ze sceny, a Tusk, gdy walczył o wybicie się. Alus napisał(a): ... Nie będe Ci tłumaczyć, może zrozumiesz ks Pierzchalskiego - Jezus przestrzega przed wchodzeniem w wewnętrzne intencje drugiego człowieka ... Czy oznacza to, że nie mam prawa wypowiedzieć swojej opinii o czyimś postepowaniu? Czy zakaz dotyczy jedynie określonych osób, opcji etc? Alus napisał(a): ... Podobnie jak zawsze aktualna jest konieczność 66 x wybaczania....czyżbyś w tej kwestii nie dostrzegał problemu?? 66? Czy to prowokacja? Uprzemie proszę Cię o wytłumaczenie, skąd wniosek o braku przebaczania? Czym sugerował cos takiego? Czy przebaczenie oznaczać ma zapomnienie o faktach? Czy przebaczając mam być ślepy na aktualne działania, które ganię? Czy po przebaczeniu mam klaskać i od tej pory aprobować i pochwalać to, co jest sprzeczne z uznawanymi przeze mnie wartościami? Nigdy nie pochwalałem walki z Kościołem, religią, ani Nauką Kościoła. I, mam nadzieję, że dalej tak będzie. Dlatego nie wymazuję z pamięci działań polityków. Nawet, jeśli przeszli przemianę. Bo najpierw chcę się upewnić, czy intencje mogą być szczere.
|
| Cz maja 07, 2015 9:15 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Sięgnij jeno do prasy z czasów poprzedzających wybory 2005, a przekonasz się. Wrogość zaczęła się od dojścia do władzy. Od razu zaczął się mścić. Podaj konkretne tytuły. Ja pamiętam wrogość o. Rydzyka do UW, UD, KLD od zawsze. Zabiegali o przychylność O. Rydzyka: Wałęsa, H. Gronkiewicz Waltz. Cytuj: Kwaśniewski uczynił tu w trakcie schodzenia ze sceny, a Tusk, gdy walczył o wybicie się. Tusk był dość wybity, aby kombinować ze ślubem - PO w 2005r było na czele, pospołu z PiS. Dla liberałów, lewego odłamu PO był to klasyczny strzał w stopę. Cytuj: Czy oznacza to, że nie mam prawa wypowiedzieć swojej opinii o czyimś postepowaniu? Czy zakaz dotyczy jedynie określonych osób, opcji etc? O postępowaniu mamy prawo do wypowiedzi, krytyki, oczywiście bez obrażania. Nie mamy prawa orzekać o sumieniu, wierze innych ludzi. Cytuj: 66? Czy to prowokacja? Uprzemie proszę Cię o wytłumaczenie, skąd wniosek o braku przebaczania? Czym sugerował cos takiego? Czy przebaczenie oznaczać ma zapomnienie o faktach? Czy przebaczając mam być ślepy na aktualne działania, które ganię? Czy po przebaczeniu mam klaskać i od tej pory aprobować i pochwalać to, co jest sprzeczne z uznawanymi przeze mnie wartościami?
Nigdy nie pochwalałem walki z Kościołem, religią, ani Nauką Kościoła. I, mam nadzieję, że dalej tak będzie. Dlatego nie wymazuję z pamięci działań polityków. Nawet, jeśli przeszli przemianę. Bo najpierw chcę się upewnić, czy intencje mogą być szczere. Wybaczanie nigdy nie znaczy zapominanie, ani klaskanie, czy aprobatę. Polscy biskupi pisząc do niemieckich biskupów słynne "wybaczamy i prosimy o wybaczenie" nie deklarowali zapomnienia, wręcz odwrotnie postulowali o prawdę o roli Niemców w ludobójstwie. Automatyczną przemianę czy udawanie potrafi właściwie ocenić jedynie Bóg.
|
| Cz maja 07, 2015 10:31 |
|
 |
|
andej
|
Alus napisał(a): ... Tusk był dość wybity, aby kombinować ze ślubem - PO w 2005r było na czele, pospołu z PiS. Dla liberałów, lewego odłamu PO był to klasyczny strzał w stopę. ... W rzeczy samej. Panu Bogu świeczkę, a Diabłu ogarek. Tusk jest doskonałym pływakiem. Mo genialne wyczucie. I potrafi wykręcić kota ogonem, uśmiechnąć się, zażartować. Ryzykował, ale mu się udało. Dlaczego? Bo większość wyborców też jest katolikami, to znaczy: trzy razy przychodzą do kościoła, na chrzest, ślub i pogrzeb. Alus napisał(a): ... Nie mamy prawa orzekać o sumieniu, wierze innych ludzi. ... Dlatego też mówimy jeno o naszych subiektywnych odczuciach. Nie oceniamy sumienia, wiary innych ludzi. A nawet własnych, gdyż nie posiadamy wiedzy Najwyższego. Alus napisał(a): ... Polscy biskupi pisząc do niemieckich biskupów słynne "wybaczamy i prosimy o wybaczenie" nie deklarowali zapomnienia, wręcz odwrotnie postulowali o prawdę o roli Niemców w ludobójstwie. Automatyczną przemianę czy udawanie potrafi właściwie ocenić jedynie Bóg. Tak, a niemieccy poczuwali się do winy. Ten akt był dostrzeżeniem włąsnych błędów przez obie strony. Czy pamiętasz ówczesną nagonkę? I tłumaczenia w TP? Przebaczenie jest tam, gdzie uznanie winy i skrucha. A nie tam, gdzie ktoś stwierdza, że jest dobry i już. Z definicji. A jego czyny nie świadczą o nim wcale. Ale najciekawsze jest to, że pisząc o przebaczeniu, czynimy to bardzo ogólnie. Nie wiemy za bardzo, co mamy przebaczać i komu. Świadomość tegoż skanalizowałaby dyskusję. I doprecyzowała.
|
| Cz maja 07, 2015 14:42 |
|
|
|