Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 18, 2025 12:37

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2481 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55 ... 166  Następna strona
 Polska Zjednoczona Platforma Obywatelska 
Autor Wiadomość

Post Re: Polska Zjednoczona Platforma Obywatelska
Kaczyński stosunek do PZPRowców ma niezmienny - należy ich rozgrywać w miarę potrzeby. Mówił to już w wywiadach z początku lat 90-tych.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Śr lip 27, 2011 11:19
Johnny99 napisał(a):
Kaczyński stosunek do PZPRowców ma niezmienny - należy ich rozgrywać w miarę potrzeby. Mówił to już w wywiadach z początku lat 90-tych.

Czyli w miarę potrzeb można swobodnie wdepnąc w g***o i udawać, że stąpa się po kwietnym kobiercu, paskudny zapach to woń egzotycznego kwiatka :D

Śr lip 27, 2011 11:41

Polityka to nie ogród botaniczny.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Śr lip 27, 2011 11:45
Johnny99 napisał(a):
Polityka to nie ogród botaniczny.

I dlatego nie chcę aby władzę sprawował ktoś, kto wmawia, że gnojówka to ogród botaniczny.

Śr lip 27, 2011 12:28

Czyli Donald Tusk, jak rozumiem? No, chyba, że przegapiłem jakiś jego wywiad, w którym opisywał, np. jakimi to brudnymi metodami wywalczył sobie władzę absolutną w Platformie.

Śr lip 27, 2011 12:44
Johnny99 napisał(a):
Czyli Donald Tusk, jak rozumiem? No, chyba, że przegapiłem jakiś jego wywiad, w którym opisywał, np. jakimi to brudnymi metodami wywalczył sobie władzę absolutną w Platformie.

Metody jakimi wywalczył Tusk, Kaczyński władzę absolutną w swoich partiach, też zapewne nie pachną ogrodem botanicznym.
Ale człowieka, który:
- pogardliwie nazywa innego "wycieraczką PZPR", a później ta wycieraczka w koalicji rządowej pachnie mu ogrodem botanicznym,
- określa komunizm system ludobójczym, który doprowadził do zamordowania dziesiątek milionów ludzi i jednocześnie komunistom powierza stanowiska ministerialne w swoim rządzie
nigdy nie uznam za godnego przywództwa kraju.

A ponoć J99 nie jest fanatykiem PiS ....zapierała się żaba błota... :D ....wstydzisz się swoich przekonań? :o .....
Mnie już na tym forum chciano "prać po mordzie", odmawiano prawa przynależności do chrześcijaństwa - ale nie wstydzę sie przyznać - najbardziej odpowiada mi PO, neutralny PSL, niechętna jestem SLD - zupełnie odrzucam PiS.

Śr lip 27, 2011 13:06

Alus napisał(a):
Ale człowieka, który:
- pogardliwie nazywa innego "wycieraczką PZPR", a później ta wycieraczka w koalicji rządowej pachnie mu ogrodem botanicznym,

Skąd wiesz, że mu "pachniała ogrodem botanicznym"? Kloaczną koalicję Kaczyński od początku traktował jak zło konieczne i gdy tylko się dało zlikwidował ją, kosztem oddania władzy.

Cytuj:
- określa komunizm system ludobójczym, który doprowadził do zamordowania dziesiątek milionów ludzi i jednocześnie komunistom powierza stanowiska ministerialne w swoim rządzie

Komunizm a komuniści to nie to samo. Komunizm a socjalizm realny to nie to samo. A urzędnicy państwa socjalistycznego to jeszcze co innego.

Cytuj:
A ponoć J99 nie jest fanatykiem PiS ....zapierała się żaba błota... :D ....wstydzisz się swoich przekonań? :o .....

No bo nie jest. Czego się zapieram? Czego się niby wstydzę? W którym miejscu?

Cytuj:
Mnie już na tym forum chciano "prać po mordzie", odmawiano prawa przynależności do chrześcijaństwa - ale nie wstydzę sie przyznać - najbardziej odpowiada mi PO, neutralny PSL, niechętna jestem SLD - zupełnie odrzucam PiS.

A mnie nie tylko na forum, ale i w społeczeństwie, a także u Władzy, traktuje się jak "genetycznego patriotę", "watahę", którą należy "dorżnąć", "dinozaura", który i tak "wymrze", "idiotę", osobę niewartą nawet średniego wykształcenia, zwolennika faszyzmu i komunizmu w jednym, antyklerykała nienawidzącego Kościoła, niezrównoważonego umysłowo chama i prostaka itd.itp. I też się nie wstydzę przyznać (już to zresztą zrobiłem), że spośród partii znajdujących się obecnie w parlamencie najbardziej odpowiada mi PiS, a zupełnie odrzucam PO. To nie moja wina, że wystarczy tylko nie atakować PiS tak gorliwie, jak nakazuje to obecna Władza, by zostać nazwanym "fanatykiem". Tak wygląda po prostu państwo PO. Zresztą, Pilaster wprost napisał, że PiS nie ma innych zwolenników niż fanatycy. A przecież Pilaster dobrze pisze i ma zawsze rację, no bo jest za PO, a PiS zwalcza, a tacy ludzie zawsze mają rację i są generalnie lepsi. Prawda?

Ostatnio edytowano Śr lip 27, 2011 13:20 przez Johnny99, łącznie edytowano 1 raz

Śr lip 27, 2011 13:16

Alus! Proponuję, abys przeczytała w wątku:Polski dzień codzienny o swojej ukochanej Platformie, przykłady z codziennego życia wzięte.

Śr lip 27, 2011 13:19
Cytuj:
Skąd wiesz, że mu "pachniała ogrodem botanicznym"? Kloaczną koalicję Kaczyński od początku traktował jak zło konieczne i gdy tylko się dało zlikwidował ją, kosztem oddania władzy.

Czyli przejął motto życiowe swego odwiecznego wroga Nie chcem, ale muszem :D ......muszem, bo władze kocham ponad wszystko.....

Cytuj:
Komunizm a komuniści to nie to samo. Komunizm a socjalizm realny to nie to samo. A urzędnicy państwa socjalistycznego to jeszcze co innego.

Tysiące ofiar okresu stalinowskiego, ofiary: poznańskiego czerwca, 1968r, grudnia 1970, 1976, stanu wojennego, "nieznanych sprawców" w tym ks. Popiłuszko to sprawka komunizmu.....aparatczycy PZPR to też niewinnie ofiary.

Cytuj:
No bo nie jest. Czego się zapieram? Czego się niby wstydzę? W którym miejscu?

Czego się zapierasz?....skoro nie potrafisz sam dostrzec, najwidoczniej już tego nie potrafisz....

Cytuj:
A mnie nie tylko na forum, ale i w społeczeństwie, a także u Władzy, traktuje się jak "genetycznego patriotę", "watahę", którą należy "dorżnąć", "dinozaura", który i tak "wymrze", "idiotę", osobę niewartą nawet średniego wykształcenia, zwolennika faszyzmu i komunizmu w jednym, antyklerykała nienawidzącego Kościoła, niezrównoważonego umysłowo chama i prostaka itd.itp. I też się nie wstydzę przyznać (już to zresztą zrobiłem), że spośród partii znajdujących się obecnie w parlamencie najbardziej odpowiada mi PiS, a zupełnie odrzucam PO. To nie moja wina, że wystarczy tylko nie atakować PiS tak gorliwie, jak nakazuje to obecna Władza, by zostać nazwanym "fanatykiem". Tak wygląda po prostu państwo PO. Zresztą, Pilaster wprost napisał, że PiS nie ma innych zwolenników niż fanatycy. A przecież Pilaster dobrze pisze i ma zawsze rację, no bo jest za PO, a PiS zwalcza, a tacy ludzie zawsze mają rację i są generalnie lepsi. Prawda?

A aureolę męczennika ukrywasz, czy świecisz jako drogowskaz ;)

Śr lip 27, 2011 13:35

Johnny99 napisał(a):
Kloaczną koalicję Kaczyński od początku traktował jak zło konieczne i gdy tylko się dało zlikwidował ją, kosztem oddania władzy.

Kloaczna koalicja była zupełnie naturalna. Żelazny wyborca PiSu i wyborca Samoobrony, to podobne profile, podobne światopoglady i podobne oczekiwania. Ciekawe też jak to się stało, że liczba głosów oddanych na PiS w roku 2007 mniej więcej pokrywa się z sumą głosów oddanych razem na PiS, Samoobronę i LPR w roku 2005? Nie ma chyba co do tego większych wątpliwości...

Śr lip 27, 2011 13:57

Johnny99 napisał(a):

A ja bym sie chętnie dowiedział na czym owe brudne metody Tuska polegały. Poinformuj mnie

Wiem na czym brudne metody Kaczyńskiego polegały. Kiedy Dorm skrytykował sposób sprawowania władzy w parti. Kaczyński odpowiedział że Dorn nie płaci alimentów. Czyli na krytykę merytoryczną odpowiedział atakiem osobistym ( i to wymierzonym w swojego najbliższego współpracownika – przyjaciela). Albo czy w historii polskiego parlamentaryzmu po 1989 r. żeby wyrzucono z partii albo choćby postawiono przed sądem partyjnym jakiegoś polityka za krytykę przewodniczącego poza PiSem?

Śr lip 27, 2011 14:19
Cytuj:
O ile wiem, w kwestii tego, że B. Komorowski przypadkowo zabił człowieka podczas polowania, również nie było żadnego sledztwa

Ziobro, Kamiński, Macierewicz odpuścil taka gratkę????? :o :o :o ....chyba łatwiej mnie będzie przekonać, że jutro na moim balkonie wyląduje UFO :D
Ta "informacja" zapewne pochodzi ze stony "niepoprawni", na której jak wieść gminna niesie Stalin uwielbiał "Faraona" B. Prusa.
A B. Prus dedykował ją Stalinowi w 19 rocznicę urodzin wodza :D :rotfl2:
http://niepoprawni.pl/blog/1821/stalino ... e-chaplina

Śr lip 27, 2011 14:53

Alus napisał(a):
Czyli przejął motto życiowe swego odwiecznego wroga Nie chcem, ale muszem :D ......muszem, bo władze kocham ponad wszystko.....

Gdyby Kaczyński kochał władzę ponad wszystko, to by jej nie oddawał. A nawet jeśli, to potem szybko by ją odzyskał. Wystarczyłoby pójść na kilka kompromisów.

Cytuj:
aparatczycy PZPR to też niewinnie ofiary.

Zależy od aparatczyka. Przynajmniej dwóch spośród założycieli Platformy na pewno nie było "niewinnymi ofiarami" ;)

Cytuj:
Czego się zapierasz?....skoro nie potrafisz sam dostrzec, najwidoczniej już tego nie potrafisz....

No to mnie uświadom.

Cytuj:
A aureolę męczennika ukrywasz, czy świecisz jako drogowskaz

Nie jestem męczennikiem, tak jak i ty. Różnica między nami polega tylko na tym, że ty trzymasz z Władzą, a ja ze słabszymi.

Witold napisał(a):
Kloaczna koalicja była zupełnie naturalna. Żelazny wyborca PiSu i wyborca Samoobrony, to podobne profile, podobne światopoglady i podobne oczekiwania. Ciekawe też jak to się stało, że liczba głosów oddanych na PiS w roku 2007 mniej więcej pokrywa się z sumą głosów oddanych razem na PiS, Samoobronę i LPR w roku 2005? Nie ma chyba co do tego większych wątpliwości...

Nic podobnego. W tamtym momencie naturalna była koalicja PiS i PO, i przez pewien czas wszyscy uważali za oczywiste, że takowa powstanie (zresztą obie strony o tym zapewniały).

Grzegor napisał(a):
A ja bym sie chętnie dowiedział na czym owe brudne metody Tuska polegały. Poinformuj mnie

Niestety, Tusk nie działa tak transparentnie, jak Kaczor i nie pozwala sobie na medialne spektakle w rodzaju "sądów partyjnych", a i media są tym o wiele mniej zainteresowane. Trzeba nieco więcej pogrzebać, by poznać historię Platformy Obywatelskiej.

Śr lip 27, 2011 15:08

Johnny99 napisał(a):
Nic podobnego. W tamtym momencie naturalna była koalicja PiS i PO, i przez pewien czas wszyscy uważali za oczywiste, że takowa powstanie

"Wszyscy uważali" to jest jedyne, co by za tym przemawiało. Dziś wszyscy widzą, że to niewykonalne. I już wtedy takie było, tylko nie było to tak jaskrawo widoczne.

Samoobrona żerowała na bardzo podobnym elektoracie co PiS. Na niespecjalnie rozgarniętych, po cichu tęskniących do PRLu homo sowieticusach, którzy oczekują, ze państwo da im pracę, opiekę zdrowotną, zabezpieczenie socjalne i że obroni "polski kapitał" przed prywatyzującymi złodziejami. Do takich wyborców kieorwała się Samoobrona i do takich kieruje się PiS. Koalicja powstała, bo wyznawane "ideały" były podobne.

Śr lip 27, 2011 15:20

Podobnych ocen Platformy do tej , w notce salonu24 jest wiele:

http://uczciwa.polityka.salon24.pl/3278 ... 0-podwyzki

Śr lip 27, 2011 16:22
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2481 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55 ... 166  Następna strona