Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt sie 12, 2025 10:27

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2481 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63 ... 166  Następna strona
 Polska Zjednoczona Platforma Obywatelska 
Autor Wiadomość

Post Re: Polska Zjednoczona Platforma Obywatelska
Zatem ja odpowiem analogicznie:
1.Za PiSu gospodarka rosła w górę? Rosła.
Nie skłamie tak samo jak Ty nie kłamiesz mówiąc że:
2. Za PO rozwój gospodarczy rośnie.
Tylko że Ja nie uważam by zarówno w wariancie 1 jak i 2 przyczyną pozytywnego wzrostu były partie rządzące, Ty natomiast uważasz tak tylko w wariancie 1.

Zadałem konkretne pytanie, mówisz Wolność Gospodarcza albo raczej wskaźniki wolności gospodarczej rosną, dobra rosną, ale pytam jakie działania podjął rząd i ile jest zasługi właśnie po jego stronie. Potrafisz odpowiedzieć na to pytanie? I proszę, konkretnie, merytorycznie, z podaniem ustaw lub działań, populizmu to ja mam wystarczająco dużo w telewizji.

"Jeżeli państwo macie odrobinę zdrowego rozsądku, to przede wszystkim głosujcie na wszystkich, (…) tylko nie na tych łajdaków.(…) Jeżeli zagłosujecie na te trzy partie [PiS, PO, SLD], to jest tak samo jak za komuny – głosowaliście na PZPR."

So sie 27, 2011 14:04
patryq021 napisał(a):
Nie skłamie tak samo jak Ty nie kłamiesz mówiąc że:
2. Za PO rozwój gospodarczy rośnie.
Tylko że Ja nie uważam by zarówno w wariancie 1 jak i 2 przyczyną pozytywnego wzrostu były partie rządzące, Ty natomiast uważasz tak tylko w wariancie 1.

Byłoby już totalnym dramatem gdyby w okresie światowej prosperity gospodarczej gospodarka w Polsce spadała.
Porównianie uwarunkowań wzrostu za PiS i za PO, to tak jakby uznawać jeden wspólny rekord świata na 100m dla zdrowych i niepełnosprawnych.

So sie 27, 2011 14:33

Platforma ma zdecydowanie gorsze listy do sejmu niz PiS. Żaden Rosatti, Arłukowicz czy inny lewicowiec nie jest na żadnej liście PiS.
Nowa, potoczna nazwa Platformy:PZPO uwiarygodnia się coraz bardziej.

So sie 27, 2011 16:25
Gita2 napisał(a):
Platforma ma zdecydowanie gorsze listy do sejmu niz PiS. Żaden Rosatti, Arłukowicz czy inny lewicowiec nie jest na żadnej liście PiS.
Nowa, potoczna nazwa Platformy:PZPO uwiarygodnia się coraz bardziej.

Coś mi się wydaje, że potrzebujesz potwierdzenia swego wyboru i tak sobie co i rusz powtarzasz......będzie dobrze...będzie dobrze...bedzie dobrze :D

So sie 27, 2011 17:11
zbanowany na stałe

Platforma skompromitowała się wieloma porażkami, wykorzystaniem środków unijnych, pracą nad budową autostrad, pracą nad zmniejszeniem biurokracji, nawet podnieśli podatki, żeby utrzymywać przeładowany biurokracją polski system administracyjny. Cóż, na taką platformę nie sposób głosować. Widocznie dobór współpracowników nie udał się, nie wypłakujmy więc oczu tylko zainteresujmy się alternatywnymi wizjami rozwiązania problemów. Co prawda to jak szukanie igły w stogu siana, trudne istotnie, to jednak co nam pozostaje? To nasza Polska, tu żyjemy, co możemy zrobić dla siebie? Tylko to, wykazać minimum zainteresowania alternatywą dla platformy. A nuż coś ciekawego znajdziemy?

So sie 27, 2011 20:47

patryq021 napisał(a):

Nic podobnego. Za PiSu Polska wlokła się daleko w ogonie krajó postkomunistycznych, tracąć dystans nawet do ...Rosji. To ostatnie wskazuje, ze PiS, wbrew propagandowym stereotypom, najlepiej dba o moskiewskie interesy w Polsce :(

Za PO Polska jest europejskim liderem w tym zakresie

Cytuj:
Zadałem konkretne pytanie, mówisz Wolność Gospodarcza albo raczej wskaźniki wolności gospodarczej rosną, dobra rosną, ale pytam jakie działania podjął rząd i ile jest zasługi właśnie po jego stronie.

Niw wnikałem w to. Wzrost wolnosci gospodarczej świadczy na korzyśc Tuska tak samo, jak ewnetualny spadek tej wolności świadczyłby na jego niekorzyść.

Z mojego punktu widzenia, jako wyborcy, PO wywiązała się z obietnic wyborczych, przynajmniej w tej istotniejszej części. Rozwój gospodarczy (na tle średniej europejskiej) przyśpieszył, a wolność gospodarcza sie zwiększyła. Dokładnie na odwrót, niz było za PIS.

Czy patryq21 potrafi podać konkretne decyzje PiSu które obniżały wolność gospodarczą w Polsce?

Commander

Cytuj:
wykazać minimum zainteresowania alternatywą dla platformy. A nuż coś ciekawego znajdziemy?

I co ciekawego znalazł commander?

Jest inaczej - Blog człowieka leniwego

Pn sie 29, 2011 10:59

patryq021 napisał(a):
SweetChild napisał(a):
Jest oczywiste dla różnej maści wywrotowców. Ale nie każdy jest wywrotowcem ;)

Jeżeli akceptujesz obecny twór i jesteś w 100% zadowolony z papki politycznej jaka jest nam rzucana, to o czym tu dyskutować?

Nie jestem w 100% zadowolony, ale niezadowolenie z pewnych aspektów nie jest powodem, aby wywracać całość do góry nogami. I, z dwojga złego, wolę obecną papkę polityczną od utopijnych ekstremizmów.

Pn sie 29, 2011 11:10
SweetChild napisał(a):
patryq021 napisał(a):
SweetChild napisał(a):
Jest oczywiste dla różnej maści wywrotowców. Ale nie każdy jest wywrotowcem ;)

Jeżeli akceptujesz obecny twór i jesteś w 100% zadowolony z papki politycznej jaka jest nam rzucana, to o czym tu dyskutować?

Nie jestem w 100% zadowolony, ale niezadowolenie z pewnych aspektów nie jest powodem, aby wywracać całość do góry nogami. I, z dwojga złego, wolę obecną papkę polityczną od utopijnych ekstremizmów.

Zwłaszcza po debacie Palikot kontra Korwin Mikke, gdzie ten drugi mówiąc o wolności gospodarczej kraja, jako wzór podawał mafię narkotykową :D

Pn sie 29, 2011 11:16

pilaster napisał(a):
Nic podobnego. Za PiSu Polska wlokła się daleko w ogonie krajó postkomunistycznych, tracąć dystans nawet do ...Rosji. To ostatnie wskazuje, ze PiS, wbrew propagandowym stereotypom, najlepiej dba o moskiewskie interesy w Polsce :(

To podaj dane które potwierdzą te słowa.

pilaster napisał(a):
Niw wnikałem w to. Wzrost wolnosci gospodarczej świadczy na korzyśc Tuska tak samo, jak ewentualny spadek tej wolności świadczyłby na jego niekorzyść.

No właśnie bo pilaste nie wnika w to, z tego wynika mylne twierdze pilastera jakoby było by to zasługa Tuska.

pilaster napisał(a):
Czy patryq21 potrafi podać konkretne decyzje PiSu które obniżały wolność gospodarczą w Polsce?

Obniżały czy podwyższały? Nie głosuje na PiS wiec nie będę go bronił. Za to pilaster uchylił się od odpowiedzi na konkretne pytanie, wychodzi na to że nie zna na nie odpowiedzi? I bez haseł i skakania na temat PiS-u nie potrafi konkretnie bronić PO.

SweetChild napisał(a):

Utopijni ekstremiści to przydomek który pasuje do socjalistów, na przykład takich z PO. No ale dobra, to może powiesz z jakich aspektów jesteś zadowolony bo ja jestem bardzo ciekawy. Co takiego rząd PO uczynił że jesteś hm umiarkowanie zadowolony?

Alus napisał(a):
Zwłaszcza po debacie Palikot kontra Korwin Mikke, gdzie ten drugi mówiąc o wolności gospodarczej kraja, jako wzór podawał mafię narkotykową :D

Przyznam że nie miałem przyjemności jeszcze oglądać tej debaty wiec specjalnie się na razie nie odniosę do tego zarzutu. Może Alus mogłaby bardziej rozjaśnić pełen zarys porównania?

"Jeżeli państwo macie odrobinę zdrowego rozsądku, to przede wszystkim głosujcie na wszystkich, (…) tylko nie na tych łajdaków.(…) Jeżeli zagłosujecie na te trzy partie [PiS, PO, SLD], to jest tak samo jak za komuny – głosowaliście na PZPR."

Pn sie 29, 2011 12:18

patryq021 napisał(a):
No ale dobra, to może powiesz z jakich aspektów jesteś zadowolony bo ja jestem bardzo ciekawy. Co takiego rząd PO uczynił że jesteś hm umiarkowanie zadowolony?

Jestem umiarkowanie zadowolony, bo nie oczekuję, aby rząd coś specjalnego uczynił. W obecnych warunkach szczęśliwie sam mogę zadbać o siebie i swoją rodzinę, więc jestem z tychże warunków umiarkowanie zadowolony.

Podobnie jest z pracą - pracownik rzadko jest w 100% zadowolony z wysokości pensji, rzadko jest w 100% zadowolony z szefa, rzadko czuje się w 100% doceniany itp itd. Ale jeszcze rzadziej porzuca tę pracę gdy zobaczy ogłoszenie prasowe w stylu "aaa super zarobki przy minimum wysiłku".

Pn sie 29, 2011 13:01
Mogę rozjaśnić :)
http://tvp.info/informacje/polska/palok ... gu/5180087

Pn sie 29, 2011 13:06

patryq021 napisał(a):
pilaster napisał(a):

To podaj dane które potwierdzą te słowa.

Poświęciłem temu cały artykuł

Jeżeli weźmiemy pod uwagę cały okres rządu PO, czyli lata 2007-2010, to średnie tempo 3,46% rocznie jest rezultatem, do którego żaden inny kraj europejski nawet się nie zbliżył. Następna jest dopiero Słowacja, ledwo 1,5% średniego rocznego wzrostu, reszta krajów jeszcze bardziej w tyle. Dla porównania w czasach genetycznego patriotyzmu, w latach 2005-2007, Polska rozwijała się, co prawda, znacznie szybciej, bo w tempie 6,56% rocznie, ale był to wynik wtedy, co najwyżej średni. Lepsze od Polski były:

Łotwa - 11,53%

Estonia - 9,42%

Słowacja - 9,34%

Litwa - 9,16%

Bułgaria - 7,40%

Rumunia - 7,30%

A Słowenia (6,41%) i Czechy (6,53%) prawie nam dorównywały.

Zatem i obietnicę PO przyśpieszenia wzrostu gospodarczego należy uznać za wypełnioną. W znacznie gorszej, niż podczas rządów poprzedników, sytuacji światowej, rząd Tuska poradził sobie znakomicie i próżno byłoby dociekać na ile jest to jego zasługą, a na ile wpływem niezależnych od niego okoliczności.

Cytuj:
nie potrafi konkretnie bronić PO.

Niech zatem patryq21 odpowie na pytanie jakie konkretne działania KNP doprowadziły do wzrostu poziomu liberalizacji w Polsce :mrgreen:

Jest inaczej - Blog człowieka leniwego

Pn sie 29, 2011 13:22

Z najlepszymi życzeniami dla pilastra zakochanego w Platformie po uszy i rywalizującego w tej milości z Alus i Witoldem:
http://niepoprawnypolitycznie1.salon24. ... -platforme

Wt sie 30, 2011 17:46
Gita2 napisał(a):
Z najlepszymi życzeniami dla pilastra zakochanego w Platformie po uszy i rywalizującego w tej milości z Alus i Witoldem:
http://niepoprawnypolitycznie1.salon24. ... -platforme

Zakochanie ma to do siebie, że może się przerodzić w miłość, lub można sie odkochać....gorzej z fanatyzmem, ten na ogół nie bywa wyleczalny - podany tekst tego dowodzi.

Wt sie 30, 2011 17:57

SweetChild napisał(a):
Jestem umiarkowanie zadowolony, bo nie oczekuję, aby rząd coś specjalnego uczynił. W obecnych warunkach szczęśliwie sam mogę zadbać o siebie i swoją rodzinę, więc jestem z tychże warunków umiarkowanie zadowolony.

Jesteś wdzięczny rządowi że możesz zadbać o siebie i swoją rodzinę?

No to mi rozjaśnienie.. Co konkretnie nie podobało Cie się tej jedynej póki co prawdziwej normalnej debacie? Na takie debaty kolesie z PO czy PiS się nie zdecydują bo by wyszła cała ich nieudolna, pusta, czysto populistyczna barwa. Palikota nawet nie wpuszczono na debatę Pawlak Tusk, ciekawe czemu...

pilaster napisał(a):

Bzdura.

pilaster napisał(a):
Zatem i obietnicę PO przyśpieszenia wzrostu gospodarczego należy uznać za wypełnioną. W znacznie gorszej, niż podczas rządów poprzedników, sytuacji światowej, rząd Tuska poradził sobie znakomicie i próżno byłoby dociekać na ile jest to jego zasługą, a na ile wpływem niezależnych od niego okoliczności.[/i]

Hahah.

pilaster napisał(a):
Niech zatem patryq21 odpowie na pytanie jakie konkretne działania KNP doprowadziły do wzrostu poziomu liberalizacji w Polsce :mrgreen:

Nadal nie podałeś choćby jednej ustawy którą rząd Tuska przyśpieszyłby wzrost poziomu liberalizacji w Polsce. KNP niesie treść liberalną w przeciwieństwie do PO ale niestety nie rządzi wiec nie jest wstanie wpływać na Państwo to chyba oczywiste. Natomiast PO rządzi i nic więcej z tego nie wynika. Pilaster na upartego będzie drążył że PO to cudowna partia, najwyraźniej arogancja nie pozwala przyznać się do błędu. No ale cóż też na PO raz zagłosowałem, więcej tego błędu nie popełnię, Tobie jedynie polecam zreflektowanie swoich upodobań politycznych.

Ostatnio edytowano Wt sie 30, 2011 20:33 przez patryq021, łącznie edytowano 1 raz

Wt sie 30, 2011 20:26
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2481 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63 ... 166  Następna strona