Autor |
Wiadomość |
Bartas
Dołączył(a): N wrz 24, 2006 18:13 Posty: 2267 Lokalizacja: Poznań
|
Bardzo dziękuję wszystkim za odpowiedzi i rady 
_________________ [i]Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś sam[/i] :)
|
N paź 07, 2007 7:11 |
|
|
|
 |
Bartas
Dołączył(a): N wrz 24, 2006 18:13 Posty: 2267 Lokalizacja: Poznań
|
Aha, zapomniałem o czymś
Bartas w wątku jaki strój do Kościoła napisał(a): Na Mszę Świętą nie chodzę zasadniczo w garniturze (no, chyba, że jest jakaś szczególna okazja) Zwykle zakładam jeansy i jakąś ładną koszulę, nie wizytową, na nogach z kolei mam szczury lub glany (w zależności od pogody)
To chyba odpowiedni strój, prawda? Uśmiech... W końcu jestem młodym, 21-letnim człowiekiem, a nie 70-latkiem
Ja po prostu na co dzień chcę się wyrazić. Inaczej. O to chodzi właśnie.
_________________ [i]Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś sam[/i] :)
|
N paź 07, 2007 7:40 |
|
 |
Zencognito
|
Wyrażanie się to nasza mowa do kogoś. Do kogo się zwracasz swoim ubiorem? Komu chcesz przekazać wiadomość, jaką i po co? Zastanów się nad tym i odpowiedz proszę 
|
N paź 07, 2007 8:00 |
|
|
|
 |
myself
|
to chyba proste zen.
do tych ktorzy mogliby z nim dzielic jego pasje...
N paź 07, 2007 10:27 |
|
 |
olinka
|
Zencognito napisał(a): myself napisał(a): bartas lej na to. ostatnio na inaugarcje poszedlem w jeansach, szarej koszuli i marynarce bialej w czarny psi zab z wpieta w klape przypinka kapeli HC (biala z rozowym nadrukiem) z mojej kochanej wsi.. Tak, każdy zna chyba takie osobistości którym się wydaje, że są kul, super indywidualni i oryginalni, a dla całej reszty są po prostu wieśniakami, którzy nie potrafią dobrać stroju do sytuacji.
Brawo, Zen
ja bym tylko wycięła "wiesniaków", po co kogoś obrażać jako pochodzących ze wsi itp. ?
Myself, pomiędzy "wysoką" elegancją a coolowym strojem istnieje masa innych spsobów, by się odpowiednio ubrać i podkreślić ubraniem rangę i rrodzaj okoliczności.
_________________ Make a good thing better.
Mój Bóg i moje wszystko.
|
N paź 07, 2007 10:30 |
|
|
|
 |
olinka
|
Zencognito napisał(a): Bartas napisał(a): Cytuj: 100% gay Dokładnie, Myself  Chodzi o zdjęcia ubrań, które wkleiłem? Jeśli tak to co w nich niby jest gejowskiego? Przecież to jest całkowicie normalny ubiór, sam się ubieram mniej więcej tak.
Zen,
Ja, jako kobieta  uważam, że te ciuchy są świetne. Wystarczająco na luzie i ładne.
A Bartas może przecież nosić swoje ukochane zespoły. Sama kochcam Freddiego, chociaż niekoniecznie na bluzce.
Mój Bóg i moje wszystko.
|
N paź 07, 2007 10:36 |
|
 |
Zencognito
|
olinka napisał(a): ja bym tylko wycięła "wiesniaków", po co kogoś obrażać jako pochodzących ze wsi itp. ? Masz rację Olinko  Zamieńmy "wieśniakami" na "prostakami". olinka napisał(a): Zen, Ja, jako kobieta  uważam, że te ciuchy są świetne. Wystarczająco na luzie i ładne. 
Co do noszenia koszulek i innych akcesoriów z nadrukami zespołów to przestałem je nosić głównie dlatego aby nie sprowadzać się do fana muzyki. Uwielbiam słuchać muzyki i to bardzo ważna rzecz mojego życia, ale nie najważniejsza i z pewnością najbardziej istotną cechą mojej osobowości nie jest to że jestem fanem jakiejś muzyki. Każdy taki nadruk to szufladka bardziej wyraźna niż jakikolwiek inny strój. Po co się w ten sposób ograniczać? Jakbym miał równo traktować wszystkie aspekty mojej osobowości to musiał bym zakupić chyba tonę koszulek i porobić na każdej z nich inny nadruk, np. "Buddysta Zen Soto", "wegetarianin", "webdesigner", "czciciel kotka Zelusia", "Idol użytkowniczek forum wiara.pl" itd.

|
N paź 07, 2007 10:53 |
|
 |
NinaX
|
Zencognito napisał(a): "Idol użytkowniczek forum wiara.pl" 
O tak, z takim napisem zrób sobie na pewno  To będzie hit!  Popieram!
Sorry za offa.
_________________ "Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu"
Antoine de Saint Exupery
|
N paź 07, 2007 11:48 |
|
 |
myself
|
eh wy moje sztywniaczki kochane... ubieranie sie w sklepach masowych to tez szuflada - "ludzie banalni". ida do sklepu, wyciagaja reke. zgraniaja troche szmat. placa x10dekaPLN i sa happy bo wygladaja jak inni. smutni i nudni jak wieksza czesc spoleczenstwa..
up2u
a co do wiesniakow.. to istnieje roznica pomiedzy "wsią" a wylamywaniem sie ze schematow.. nie sadze zeby marynarka koszula czy czarne jeansy byly jakims strasznym zlem.. co innego jakbym poszedl w powyciaganym tshircie. wiec zen - wyluzuj szpare i odrzuc konwenanse tam gdzie mozna.
aa w tamacie jest cos o Bogu.. [...] pedziwiatr :D
N paź 07, 2007 14:34 |
|
 |
olinka
|
NinaX napisał(a): Zencognito napisał(a): "Idol użytkowniczek forum wiara.pl"  O tak, z takim napisem zrób sobie na pewno  To będzie hit!  Popieram! Sorry za offa.
Ja też jestem Za. jeśli, Zen, taki T- shircik wyprodukujesz, to masz kupca (mnie). I chyba nie tylko mnie się spodoba. 
Mój Bóg i moje wszystko.
|
N paź 07, 2007 23:06 |
|
 |
olinka
|
myself napisał(a): aa w tamacie jest cos o Bogu.. hm. where the ....
Myself, wyluzuj. Bóg jest wszędzie i we wszystkim, gdy żyje się Bogiem
I nie używaj wulgaryzmów, nawet w obcych językach, dobrze?
Można się złościć albo nawet kłócić bez takich wyrazów.
Pozdro
Mój Bóg i moje wszystko.
|
N paź 07, 2007 23:12 |
|
 |
Zencognito
|
Bartas, w "szafie" napisałeś:
Bartas napisał(a): Precz z grupą z mojego roku!!! Bartas napisał(a): Do diabła z tymi studiami!!! Dzisiaj to już przeszli samych siebie!!!!
Nie bądź taki monotematyczny, bo to wygląda jakbyś histeryzował i napisz co się stało.
|
Pn paź 08, 2007 16:59 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Zen, ty jesteś zmarnowanym talentem psychologicznym...
Otwarłbyś gabinet- 100 zeta za konsultacje...
Chyba byłbyś tez dobrym spowiednikiem i kierownikiem duchownym...moze masz powołanie kapłańskie 
|
Pn paź 08, 2007 17:02 |
|
 |
pedziwiatr
|
Powiedzmy, ze czesc dyskusji na temat stroju uznalam za nalezaca do tematu, ale teraz moze juz czas, by wrocic do tematu i zastanwiac sie dalej, czy Bog stawia warunki czlowiekowi glebokiej wiary, a jesli tak, to jakie i jak je wypelniac?? Pozdrawiam 
_________________ Oto wyryłem cię na obu dłoniach. *** W swej wszechmocnej miłości BÓG ma zawsze przygotowane dla Ciebie wsparcie i pomoc na tyle, na ile tego potrzebujesz.
|
Pn paź 08, 2007 17:20 |
|
 |
Zencognito
|
Myślę, że tak długo jak komuś pomagam to talent się nie marnuje.  Może i byłbym dobrym spowiednikiem i chrześcijańskim kierownikiem duchowym, ale moja droga jest drogą bodhisattwy 
|
Pn paź 08, 2007 17:22 |
|
|
|