| Autor |
Wiadomość |
|
Mroczny Pasażer
|
Ty też mógłbyś.
A mi tu dobrze. :)
Co, wkurzony, że Twój bojkot przyniósł przeciwne efekty do zamierzanych? :D Powiem Ci szczerze, że gdybyś nie napisał tego posta to nawet bym nie wiedział, że taka kreskówka istnieje. Później nawet i tak nie byłem nią zainteresowany. Ale Twoje gadanie jednak sprawiło, że obejrzę ją i wtedy ocenię. Więc cóż, bojkotuj tak dalej, a serial pozyska więcej fanów. :)
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, że każdy od razu automatycznie wierzy w ich prawdziwość" - Abraham Lincoln
|
| So mar 24, 2007 15:39 |
|
|
|
 |
|
Enigma
|
@Grzegorz P: człowieku, czy Ty na pewno jeteś normalny? Dlaczego każesz zająć się Pasażerowi potrznującymi, by tu nie ssiedział? Równie dobrze TY SAM może się zająć potrzebującymi. A nie, przepraszam, przecież Ty się modlisz na pewno za potrzebujących i za biedę na świecie, by jej było coraz mniej...
I w ogóle skąd Ci się raptem wziął pomysł z potrzebującymi?
_________________ "Doch gestohlen ist er wertlos,
Und dann brauch' ich ihn nicht"
|
| So mar 24, 2007 15:40 |
|
 |
|
Mroczny Pasażer
|
Bo ja mu zasugerowałem, żeby się nimi zajął bo są większe problemy od tego niż bojkot jakiejś bajki. ;)
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, że każdy od razu automatycznie wierzy w ich prawdziwość" - Abraham Lincoln
|
| So mar 24, 2007 15:54 |
|
|
|
 |
|
Grzegorz P
|
To dobrze, że przynajmiej się przyznajesz, że kłamiesz. A pozatym.. To twój problem z tą kreskówką. Twoje życie. I twoja odpowiedzialnośc za samego siebie. A jak dobrze pójdzie to chociaż byś chciał MTV tego nie puści. Przed momentem przeczytałem wiadomość jakiegoś zwolennia tego draństwa. Był zdziwiony reakcją i nawet wyraził obawe, że MTV się jeszcze wycofa. Zobaczymy... Z kolei, jeśli się nie uda tego powstrzymać, to tym gorzej dla ciebie. Więc masz w tym interes, żeby się udało.
|
| So mar 24, 2007 16:27 |
|
 |
|
Mroczny Pasażer
|
Cytuj: To dobrze, że przynajmiej się przyznajesz, że kłamiesz.
XDDDDDDDDDDDDD
Co? ;]]]] Gdzie kłamie? ;]]]]]
Nie mam w tym żadnego interesu czy MTV to puści czy nie. Wali mnie to.
|
| So mar 24, 2007 16:34 |
|
|
|
 |
|
Bartosz
|
Mroczny Pasażer: Wiesz , to nawet dobrze że powiedziałeś(o tym że ściągasz) bo to pokazuje polaryzację do której my doprowadziliśmy. Ateusze , agnostycy , sataniści i inne badziewne orientacje niech sobie ściągają , ale prawdzi katolicy powinni omijać tą kreskówkę z daleka. "Po owocach ich poznacie".
|
| So mar 24, 2007 16:37 |
|
 |
|
Grzegorz P
|
Zdaje się, że to tyle. Co wam będę więcej tłumaczył. Zresztą właściwie to faktu, iż 2+2 zawsze równa się 4 się nie tłumaczy. Widzicie wszystko czarno na białym i jeszcze dyskutujecie. Poprostu jesteście WROGAMI KOŚCIOŁA i tyle. Ja się o to nie pytam. Ja to wiem. I nie uwierzę, że ktoś jest katolikiem i będzie na takie rzeczy pozwalał stojąc z założonymi rękami. Przychodzicie tutaj, żeby niszczyć środowisko, które w założeniu ma być miejscem spotkań dla katolików i ludzi chcących poważnie rozmawiać. Lejecie jad na katolików. Mieszacie ich z błotem. Udajecie szczerych i jeszcze wpychacie innym swoje pokręcone pomysły na życie. Przeceniełem was. A na marginesie - bardziej wam się przydadzą sakramenty niż swobodna dyskusja na forum. Dobre kazanie... Głęboka spowiedź... Wolność słowa nie tyle uderzyła wam do głowy co ją rozbiła. A przed wami odpowiedzialne życie... W warunkach nie przychylnych do podejmowania słusznych decyzji. Czy dacie radę się zbawić? Życzę wam jaknajlepiej.
|
| So mar 24, 2007 16:44 |
|
 |
|
Mroczny Pasażer
|
Badziewne orientacje? Dlaczego dyskryminujesz innych? Czyż Jezus nie nauczał by miłować każdego?
Czyli ci co oglądają to nie są prawdziwi katolicy? Fajnie. Szkoda tylko, że nie masz racji. ;]
U failed.
|
| So mar 24, 2007 16:46 |
|
 |
|
Mroczny Pasażer
|
Grzegorz P napisał(a): Zdaje się, że to tyle. Co wam będę więcej tłumaczył. Zresztą właściwie to faktu, iż 2+2 zawsze równa się 4 się nie tłumaczy. Widzicie wszystko czarno na białym i jeszcze dyskutujecie. Poprostu jesteście WROGAMI KOŚCIOŁA i tyle. Ja się o to nie pytam. Ja to wiem. I nie uwierzę, że ktoś jest katolikiem i będzie na takie rzeczy pozwalał stojąc z założonymi rękami. Przychodzicie tutaj, żeby niszczyć środowisko, które w założeniu ma być miejscem spotkań dla katolików i ludzi chcących poważnie rozmawiać. Lejecie jad na katolików. Mieszacie ich z błotem. Udajecie szczerych i jeszcze wpychacie innym swoje pokręcone pomysły na życie. Przeceniełem was. A na marginesie - bardziej wam się przydadzą sakramenty niż swobodna dyskusja na forum. Dobre kazanie... Głęboka spowiedź... Wolność słowa nie tyle uderzyła wam do głowy co ją rozbiła. A przed wami odpowiedzialne życie... W warunkach nie przychylnych do podejmowania słusznych decyzji. Czy dacie radę się zbawić? Życzę wam jaknajlepiej.
A Ty jesteś wrogiem innych wyznań. No, ale tak, jesteś katolikiem i masz prawo dyskryminować innych. Ale od Twojego wyznania ręce precz!
Nah, fix yourself.
|
| So mar 24, 2007 16:48 |
|
 |
|
Bartosz
|
Trzeba nienawidzić grzech, a ponieważ w różnych formach te grupy są jego "nosicielami" więc trzeba je zwalczać, powtarzam GRUPY , nie ludzi- bo oni też zostali powołani do zbawienia.
|
| So mar 24, 2007 16:54 |
|
 |
|
Mroczny Pasażer
|
Dlaczego wg ciebie anglikanie to grzeszni ludzie i trzeba tą grupę zwalczać?
Wiesz, własnie przez takich katolików jak Ty i Grzegorz zraziłem się do tej religii. Nie licząc zbytniego ingerowania tej religii do życia prywatnego.
|
| So mar 24, 2007 17:07 |
|
 |
|
Grzegorz P
|
Przekręcasz słowa tak żeby pasowały do twoich poglądów. Bartosz nic takiego nie powiedział. Jak chcesz robić hamską propagandę to spróbuj na stronach starych komunistów. Tam się zrozumiecie. I usprawiedliwiaj się dalej. Ja ci już nie uwierzę bo kłamiesz ile wlezie i co chwila wymyślasz nowe bzdury. Nic tutaj po twoich miernych poglądach, a coś podobno miałeś zrobić, zamiast tutaj siedzieć. Ty się z nami nie liczysz, więc i my z tobą liczyć się nie będziemy. Pan Jezus był miłosierny - to prawda. Ale na faryzeuszy mówił: PLEMIĘ ŻMIJOWE. Ja widzę całą postać mojego Pana. Czasem trzeba innych przestrzec przed oszustem. I myślę, że nadeszłą ta chwila.
|
| So mar 24, 2007 17:21 |
|
 |
|
Enigma
|
Grzegorz P napisał(a): Czasem trzeba innych przestrzec przed oszustem. I myślę, że nadeszłą ta chwila.
Szkoda, że nikt Was nie uprzedził przed oszustem jakieś 2007 lat temu...
Wisi mi, co Ty o mnie myślisz, że nazywasz mnie wrgiem Kościoła, antyklerykałem o cynicznych poglądach. Twoja wiara z papiezykiem na czele obrosła w piórka, panoszycie się po świecie wciskając ludziom kit, a gdy ktoś się otrząśnie i zawcznie móić prawdę, to powołujecie się na Pismo Święte i rozpoczynacie krucjatę.
Bajka jest na zbyt wysokim poziomie, by katole mogli ją zrozumieć, dlatego jej nie chcą. Proste.
_________________ "Doch gestohlen ist er wertlos,
Und dann brauch' ich ihn nicht"
|
| So mar 24, 2007 17:27 |
|
 |
|
Machina
|
Bartosz napisał(a): Machina: Sejm i senat rządzi z woli ludu, [url]reprezentując[/url] go. Myślałem że jasnym jest , iż ciężko byłoby 5 dni w tygodniu zbierać się 38 mln ludzi w jakimś miejscu i głosować nad danymi ustawami (nie wspominając o debacie). Tak naprawdę o to chodzi w "Umowie społecznej" Rousseau. W związku z tym i tak większość rządzi - z tym , że poprzez swoich reprezentantów (i tutaj znowu wydawało mi się oczywistym , że to są ludzie wolni i mogą głosować de facto jak chcą , ale w teorii powinni realizować plan wyborczy który poparli ich wyborcy głosując na danego posła/senatora). Uff, to dobrze. Już się przeraziłam, że to może nie być takie oczywiste  Bo odgrażanie się w stylu "Nas jest 90% i MY tu rządzimy" niespecjalnie na to wskazywało.  A jeżeli chodzi o program wyborczy - dobrze to ująłeś: W TEORII reprezentanci powinni realizować swój program wyborczy, z racji którego zostali wybrani. Powinni, ale ma nakazu. Zatem realizacja programu wyborczego to teoria  Ale to chyba nie jest niespodzianka. @Grzegorz PCytuj: Ty się z nami nie liczysz, więc i my z tobą liczyć się nie będziemy. Pan Jezus był miłosierny - to prawda. Ale na faryzeuszy mówił: PLEMIĘ ŻMIJOWE. Ja widzę całą postać mojego Pana. Czasem trzeba innych przestrzec przed oszustem. I myślę, że nadeszłą ta chwila. Taaa, schlebiaj sobie dalej, schlebiaj. Grunt to dobre samopoczucie. A co do faryzeuszy: sam mi na takiego wyglądasz - trzymanie się dosłownie litery prawa bez zrozumienia istoty religii, którą wyznajesz. Pewnie jeszcze modlisz się codziennie, dziękując Bogu za to, jaki jesteś wspaniały, podczas gdy na forum siedzą wredni, straszni grzesznicy, którzy chcą wszystkich zniszczyć i pożreć, jak wilk Czerwonego Kapturka. Swoją drogą zastanawiam się: jak słabo wyrobiony trzeba mieć system moralny, by bać się kreskówki. Powtarzam raz jeszcze: NIE CHCESZ, NIE OGLĄDAJ!Cytuj: . Jak Cię czytam, to mam wrażenie, że w dzieciństwie przykuwano Cię do kaloryfera i stawiano przed Tobą telewizor, w którym leciał jakiś Jedynie Słuszny Program. Bo inaczej nie jestem sobie w stanie wyjaśnić Twojej histerii. [/quote]
_________________ "Forget your fears and want no more. You will be strong - and want no more." - VNV Nation "Arclight"
|
| So mar 24, 2007 17:32 |
|
 |
|
Machina
|
Przydałaby się edycja: to, co jest w cytacie na samym dole, nie miało tam być.
_________________ "Forget your fears and want no more. You will be strong - and want no more." - VNV Nation "Arclight"
|
| So mar 24, 2007 17:35 |
|
|
|