Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 14, 2025 11:37

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 94 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
 Maryja współodkupicielką? 
Autor Wiadomość

Post Re: Do Incognito
sylwusia napisał(a):
Nie wiem na jakiej podstawie oceniasz moją wiarę

Na podstawie tego co piszesz, a konkretnie tego że popierasz wprowadzenie tego dogmatu który jest tak absurdalny że szkoda strzępić języka.
sylwusia napisał(a):
Nie wiem czy jesteś wierzący ale nie rozumiem dlaczego jesteś takim przeciwnikiem Maryi.

Nie jestem jej przeciwnikiem, ja ją lubię, nie lubię tego co się z niej robi.
sylwusia napisał(a):
Tak jak dzięki Maryi, która otrzymała łaskę od Boga, Jezus przyszedł na świat; tak tez Maryja ma świat przygotować na Jego powtórne przyjście i panowanie na ziemi.

Skąd ten pomysł?
sylwusia napisał(a):
Zastanawiasz się skąd Maryja może wiedzieć kiedy będzie koniec świata skoro tylko Bóg to wie? To sądzisz, że gdzie jest MAryja? Przecież jest Królową nieba. Jest u Boga i jest z Bogiem, wypełnia Jego wolę a nie swoją.

Aniołowie też - a nie wiedzą.

Cz lip 14, 2005 20:56
Incognito...Alus?...teraz, owszem to ja :)
Uwaga w temacie - także do sylwusi - dość dużo czytałam o współczesnych objawieniach Maryi, ale w żadnych orędziach nie napotkałam, aby MB mówiła o terminie końca świata.
Prosi o modlitwę, nawrócenie, pragnie przyprowadzić ludzkość do krzyża swego Syna. Powtarza o mocy modlitwy, mającej moc odwracac zło i usuwać zagrażające światu i ludziom nieszczęścia, spowodowane przez grzech.
"O dniu onym nie wie nikt, jeno Ojciec" - tak mówił Jezus, który w 1935r, mówi do s. Faustyny:"Przygotujesz świat na ostateczne przyjście moje" Dz 429.

Cz lip 14, 2005 21:52

Przepraszam Cię, Alusie - miałem ustawione do wklejania
Kod:
[quote="Alus"]
i stosując kopiujwkleja nawet nie zauważyłem.
Oczywiście wszystkie cytaty w moim poprzednim poście zawierają fragmenty wypowiedzi Sylwusi.

Poprawiono, żeby się czytającym nie mieszało :) - jo_tka

Cz lip 14, 2005 21:57

Powodzenia bracia katolicy, nie wiem czy śmiać się czy płakać. To może od razu uznacie, że to Maryja (po polsku: Maria) stworzyła świat i samą siebie, bo to, że samą siebie odkupiła już przeczytałem.
Radzę więcej czytać Biblii.

Wt sie 16, 2005 12:11
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 94 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7