Wstydliwa sprawa :((( odpowiedzcie koniecznie!!!
| Autor |
Wiadomość |
|
Anonim (konto usunięte)
|
goździk napisał(a): pytam o to jako kobieta...bo mężczyźni to chyba inaczej reaguja i nie wynika to u nich z potrzeby bliskosci
Nie przejmuj się, napewno wyjdziesz za mąż. A dla mnie było wielkim zaskoczeniem, gdy po 24 latach małżeństwa dowiedziałem się, że moja żona w małżeństwie się samozaspokajała. Byłem święcie przekonany, że ona nie ma żadnych potrzeb seksualnych, bo akty małżeńskie zawsze inicjowałem tylko ja i miałem to szczęście być razem raz na kilka miesięcy.
|
| Pn maja 22, 2006 20:33 |
|
|
|
 |
|
krunch
|
Bóg wie, że istnieje problem o jakim piszesz Apostoł Paweł (1Kor7:1-2) napisał(a): A teraz o czym pisaliście: Dobrze jest, jeżeli mężczyzna nie dotyka kobiety; jednak ze względu na niebezpieczeństwo wszeteczeństwa, niechaj każdy ma swoją żonę i każda niechaj ma własnego męża. I wierzę, że jesli będziesz się modlić, to albo da Ci siłe, żeby przezwycięzyć swoje potrzeby (zaprzeć się samego siebie), albo da Ci męża.
_________________ Łaska Pana naszego Jezusa Chrystusa, miłość Boga Ojca i społeczność Ducha Świętego niech będzie z wami wszystkimi.
|
| Pn maja 22, 2006 20:34 |
|
 |
|
goździk
|
nieznany23 --to u twojej zony nie wynikalo to z potrzeby bycia z druga osoba?... I mam nadzije ze modlitwa rzeczywiscie pomaga:)Zreszta nic innego tez nie przychodzi mi do glowy...
|
| Wt maja 23, 2006 0:21 |
|
|
|
 |
|
krunch
|
Wiara w miłość i moc Chrystusa, w to, że On chce i może nam pomóc zawsze pomaga  Przeciez tak nam obiecał w swoim Słowie
A masturbacja jest tez formą zaspokajania swoich fizycznych potrzeb seksualnych przecież. Z własnego doświadczenia wiem, że nawet jak masz kogoś i przebywasz z nim, to (przynajmniej u facetów, bo w sumie to nie wiem jak u kobiet) dotyk i pieszczoty nie zakończone aktem seksualnym tylko wzmagają w człowieku potrzebę seksu. Dlatego ważne jest, żeby przed małżeństwem nie angażować się również w 'niewinne' pieszczoty (oczywiście nie mówię, żeby się nie dotykac wogóle, ale należy znaleźć granicę jak daleko mozna się posunąć).
A z tego co mi się wydaje, to raczej fantazje niż sama masturbacja zaspokajają naszą potrzebe bycia z druga osobą. Masturbacja jest tylko czynnikiem fizycznym, który pomaga nam bardziej uwierzyć w realność naszych marzeń. Co również, z tego co wiem z własnego doświadcznia, nie jest dobre.
_________________ Łaska Pana naszego Jezusa Chrystusa, miłość Boga Ojca i społeczność Ducha Świętego niech będzie z wami wszystkimi.
|
| Wt maja 23, 2006 8:02 |
|
 |
|
zwierze
|
 Re: Wstydliwa sprawa :((( odpowiedzcie koniecznie!!!
lucaos napisał(a): Stało się to niestety przyczyną masturbacji od której jestem lekko powiedziawszy uzależniony. Uwaga praktyczna: częsta masturbacja może powodować problemy w późniejszym życiu płciowym. Nie przyzwyczajaj się do bodźców (ręki i fantazji). lucaos napisał(a): Mam straszne wyżuty sumienia bo nie wiem czy mam się z tego spowiadać, nie wiem jak ksiądz zareaguje gdy się będe z tego spowiadać itp. Nie jestem ekspertem, ale chyba wyspowiadać się trzeba. Tym bardziej, że jak mówisz, to hormony są winne, a nie Ty. lucaos napisał(a): W mojej książce od WOS-u natknąłem się na wzmianke o masturbacji. Piszą że jest to normalne zachowanie, które młodzież w moim wieku przeżywa. Z drugiej strony Kościół jej zabrania. Nic już z tego nie rozumiem. To proste: Nauka kościoła ma się nijak do nauki o człowieku i zyciu.
_________________ Żyć tak, aby cierpienia bylo jak najmniej.
|
| Wt maja 23, 2006 15:55 |
|
|
|
 |
|
krunch
|
zwierze napisał(a): lucaos napisał(a): W mojej książce od WOS-u natknąłem się na wzmianke o masturbacji. Piszą że jest to normalne zachowanie, które młodzież w moim wieku przeżywa. Z drugiej strony Kościół jej zabrania. Nic już z tego nie rozumiem. To proste: Nauka kościoła ma się nijak do nauki o człowieku i zyciu. No ja bym to ujął raczej w ten sposób, że nauka ze świata (do ktorego my, Chrześcijanie, nie należymy) to jest nauka na którą Szatan ma bardzo duży wpływ. Przeciez złemu właśnie na tym zależy, żebyśmy uwierzyli, że to co w oczach Boga jest obrzydliwością, to jest tak naprawdę normalne, nieszkodliwe zachowanie. Dlatego wszystkie wskazówki moralne, które dostajemy powinniśmy skonfrontować ze Słowem Bożym, które jest jedyną wykładnią woli Najwyższego. Tak samo jest z homoseksualizmem. Nawet wśrod chrześcijan spotkasz gejów i lesbijki, którzy powiedzą, że takich ich stworzył Bóg i "To jest normalne. Ty jesteś hetero, a ja homo." Dzieje się tak m.in. dlatego, że wszyscy mówią, że to jest normalne. Natomiast Biblia wyraża sie na ten temat dość jasno Apostoł Paweł (Rz1,27) napisał(a): podobnie też mężczyźni zaniechali przyrodzonego obcowania z kobietą, zapałali jedni ku drugim żądzą, mężczyźni z mężczyznami popełniając sromotę i ponosząc na sobie samych należną za ich zboczenie karę I właśnie dlatego nawet rzeczy, które przeczytamy w Chrześcijanskich książkach należy weryfikować z Biblia, a co dopiero informacje, które przeczytaliśmy w napisanej (prawdopodobnie) przez pogan książce do WOSu 
|
| Wt maja 23, 2006 18:39 |
|
 |
|
goździk
|
tak mysle...ze sama sie oszukuje i macie racje...ale nikt mi nie zagwarantuje tego ze wyjde za maz...chyba mam mala wiare.malzenstwo to tyle spraw ,tzrzeba sie kochac,lubic....jesli Jezus rzeczywiscie spelnil wasze marzenia to napiszcie:)
|
| Wt maja 23, 2006 22:08 |
|
 |
|
zwierze
|
krunch napisał(a): No ja bym to ujął raczej w ten sposób, że nauka ze świata (do ktorego my, Chrześcijanie, nie należymy) No i to wszystko tłumaczy - Wy po prostu nie należycie do świata.
|
| Śr maja 24, 2006 8:42 |
|
 |
|
krunch
|
zwierze napisał(a): No i to wszystko tłumaczy - Wy po prostu nie należycie do świata. Oczywiście, ze nie należymy  I jesteśmy z tego dumni  Należymy do Królestwa Bożego  Tu, na Ziemi, jesteśmy tylko przechodniami, ten świat jest dla nas obcy  Bo władcą tego świata jest Szatan (miał być człowiek, ale zrzekł się tej władzy), a naszym Królem jest Bóg  goździk napisał(a): malzenstwo to tyle spraw ,tzrzeba sie kochac,lubic.... Powiem więcej... Poza małżeństwem też trzeba się kochać i lubić  Ale pamiętaj o tym, że jeśli budujesz małżeństwo na fundamencie Chrystusa, to ono będzie trwać szczęśliwie, bo Bóg zawsze błogosławi tym, którzy są Mu posłuszni. Problemy w małżeństwie to zazwyczaj sprawka szatana, "A jeżeli jednego można pokonać, to we dwóch można się ostać; a sznur potrójny nie tak szybko się zerwie." (BW:Kaznodziei Salomona 4:12) Ten potrójny sznur, to Twoja relacja z innym człowiekiem w ktorą wpleciony jest jeszcze Chrystus (bo sprawa nie tyczy się tylko małżeństwa). Pamiętaj, że Chrystus żyje! Wbrew temu co widac w wielu chrześcijańskich świątyniach Chrystus NIE wisi martwy na krzyżu! On został zdjęty z krzyża, zlozony do grobu, a potem zmartwychwstał i wciąż żyje i jest z nami! goździk napisał(a): jesli Jezus rzeczywiscie spelnil wasze marzenia to napiszcie:) No ba, ze spełnił  Jestem zbawiony  Mam dostęp za zasłone, do świętego przybytku i moge przebywac z Bogiem  "nic mi więcej nie potrzeba, oprócz Ojcowskiego Nieba", że się tak wyrażę  Chrystus nie jest maszynką do spełniania marzeń. Biblia mówi nam: "Za wszystko dziękujcie; taka jest bowiem wola Boża w Chrystusie Jezusie względem was." (1 Tesaloniczan 5:18 ) Nawet kiedy jest nam źle, to mamy dziekować, bo mamy za co dziękować. Pamiętaj, że ten świat to tylko chwila. Owszem Bog będzie nam pomagał w naszych codziennych sprawach, ale jeśli maz jakieś marzenie, to zastanów się (zapytaj się go), czy taka jest właśnie Boża Wola odnośnie Twojego życia. Chrystus (Mateusza 6:9-10) napisał(a): A wy tak się módlcie: Ojcze nasz, któryś jest w niebie, święć się imię twoje, przyjdź Królestwo twoje, bądź wola twoja, jak w niebie, tak i na ziemi. Przecież sama modlisz się, zeby Jego wola spełniała się, a dotyczy to również Twojego życia  I z tego mamy się cieszyć, że Jego wola się spełnia, bo przecież On nas kocha i chce dla nas jak najlepiej, więc nie jestes w stanie swoimi marzeniami zagwarantować sobie wiekszego szczęścia niż on Ci może dać  Ja wiem, że czesto nie jest prosto... Ale wierz mi, słyszałem dużo świadectw, że zaparcie się samego siebie i podporządkowanie się Woli Bożej jest oplacalne  Pamiętaj, że On Cię kocha i chce się z Tobą spotkac w Niebie! Jestes Jego rodziną przecież! On umarł, żeby móc z Tobą spedzac wieczność. Bo pamiętaj, ze Chrystus nie umarl za ludzkość, ale za pojedyncze jednostki. On właśnie Ciebie ukochał! I jeśli mu na to pozwolisz, to zrobi wszystko, żebyś poszła do nieba  A co już teraz będziesz mogła mieć z nim społeczność, rozmawiac z nim i przebywać, a to daje największe szczescie (Ksiega Psalmów  ) Wiem, ze się rozpisałem, ale dodam jeszcze tekst takiej pieknej pieśni: Cytuj: 1. Zwróć swój wzrok na Jezusa! Jak wielki jest twarzy tej czar! Urok ziemskich spraw dziwnie zblednie wnet W blasku jego miłości bez miar
2. Zwróć swój wzrok na Jezusa Gdy staczasz z ciemnością swój bój On królestwo diabła zwyciężył już W nim światłości i mocy jest zdrój
3. Zwróć swój wzrok na Jezusa Gdy gniecie cię troska i krzyż On ciężary zdejmie twe ulży ci Tylko wierz i do niego się zbliż
4. Zwróć swój wzrok na Jezusa Gdy dotknie śmiertelna cię dłoń Wtedy zabrzmi chwały triumfu hymn A ty pójdziesz szczęśliwy już doń
|
| Śr maja 24, 2006 9:30 |
|
 |
|
zwierze
|
krunch napisał(a): Oczywiście, ze nie należymy  I jesteśmy z tego dumni  Należymy do Królestwa Bożego  Tu, na Ziemi, jesteśmy tylko przechodniami, ten świat jest dla nas obcy No to po jaką cholerę wypowiadacie się na temat tego obcego dla Was świata i doradzacie innym jak w nim żyć?
|
| Śr maja 24, 2006 9:39 |
|
 |
|
krunch
|
zwierze napisał(a): No to po jaką cholerę wypowiadacie się na temat tego obcego dla Was świata i doradzacie innym jak w nim żyć? Nie wiem co masz na myśli. Z tego co się domyślam, to goździk jest Chrześcijanką, więc doradzam mojej siostrze, która ma jakies pytania natury morlanej. My musimy życ w tym świecie i musimy sie nawzajem wspierać jako rodzina. "Lepiej jest dwom niż jednemu, mają bowiem dobrą zapłatę za swój trud: Bo jeżeli upadną, to jeden drugiego podniesie. Lecz biada samotnemu, gdy upadnie! Nie ma drugiego, który by go podniósł." (Kaznodziei Salomona 4:9-10)
A poza tym jeśli pojedziesz do Anglii, to to też będzie dla Ciebie obcy kraj, a jednak chyba będziesz miał prawo sie na jego temat wypowiadać i doradzać innym jak mają żyć prawda? I tutaj sytuacja jest analogiczna.
Nie zapominaj też o tym, że musimy żyć wśród ludzi niewierzacych, a życie wśród ludzi o podobnych poglądach morlanych jest przyjemniejsze. Już nie mówiąc o tym, że Chrzescijańskie poglądy moralne wogóle ułatwiają współżycie z innymi
Ponadto Chrzescijanie mają pewne normy moralne, które są ustanowieone przez Boga. I Bóg chciałby, żeby wszyscy ludzie według nich żyli, więc my rozpowszechniamy te normy, gdyż chcemy wypełniać wolę Bożą.
I wreszcie nie zapominaj, że tak naprawde Chrześcijanie nie głoszą prawd morlanych samych w sobie, tylko wiare w Jezusa Chrystusa. Bo własnie po to jestesmy tutaj na Ziemi, żeby głosić Dobrą Nowinę o zmartwychwstaniu. Po to Bóg nas powołał, bo gdybyśmy nie mieli szerzyć wiary, to mógłby nas od razu w momencie nawrócenia zabrać do siebie, a jednak zostawia nas na tej Ziemi, żeby używać nas do składania świadectwa o sobie samym.
|
| Śr maja 24, 2006 15:24 |
|
 |
|
zwierze
|
krunch napisał(a): A poza tym jeśli pojedziesz do Anglii, to to też będzie dla Ciebie obcy kraj, a jednak chyba będziesz miał prawo sie na jego temat wypowiadać i doradzać innym jak mają żyć prawda? I tutaj sytuacja jest analogiczna. Nie miałbym prawa doradzać im nie znając realiów ich kraju i bazując na czymś kompletnie od nich oderwanym.
|
| Śr maja 24, 2006 15:38 |
|
 |
|
krunch
|
zwierze napisał(a): krunch napisał(a): A poza tym jeśli pojedziesz do Anglii, to to też będzie dla Ciebie obcy kraj, a jednak chyba będziesz miał prawo sie na jego temat wypowiadać i doradzać innym jak mają żyć prawda? I tutaj sytuacja jest analogiczna. Nie miałbym prawa doradzać im nie znając realiów ich kraju i bazując na czymś kompletnie od nich oderwanym. Nie no, nie przesadzaj, ja również jeszcze dwa lata temu byłem niewierzący, więc nie mów, że nie znam realiów świata  Poza tym ciężko powiedzieć, że gdybyś mieszkał 20 lat w Anglii (tyle ja mieszkam na świecie), to byś nie znał realiów tego kraju
I my nie jesteśmy tak zupełnie oddzieleni od was. Ty i ja mamy jednego stwórcę, który zarówno tobie, jak i mi okazał tą samą łaskę, umierając za nas na krzyżu. Ponadto tak jak pisałem wcześniej szerzenie miłości Chrystusowej w świecie to jest nasze powołanie, więc nie możemy być tak całkowicie oderwani  I modle się, żebyś Ty pewnego dnia poznał Chrystusa i stanął z nim twarzą w twarz (znaczy przed sądem mam na myśli).
Co więcej, prawa, których ja przestrzegam obowiązują również Ciebie. Jeśli nie uwierzysz w Chrystusa, to pójdziesz do piekła, bo tak powiedział Bóg. Bóg jest Królem Królów, a ty wybrałeś służenie złemu. Twoja wolna wola, ale i tak sadził będzie Cię Bóg, a nie szatan. Jesteś wplatany w tą machinę. Królestwo Boże jest przygotowane również dla Ciebie, to tylko od Ciebie zależy, czy będziesz chciał tam iść, czy nie. Wiec w sumie to nie bazuję na czymś kompletnie oderwanym od Ciebie
Ja nie jestem Kalwinistą, więc nie wierze, że Bóg przeznaczył część ludzi na zbawienie, a resztę na potępienie i nic nie możemy z tym zrobić. Zbawienie zależy od tego, czy uwierzymy w Chrystusa i czy zdecydujemy się za nim podążać. Ja jestem tu obcy i Ty też możesz być, jeśli tylko uwierzysz i narodzisz się na nowo w Chrystusie (i modlę sie, żeby tak sie stało).
|
| Śr maja 24, 2006 22:42 |
|
 |
|
zwierze
|
krunch napisał(a): sadził będzie Cię Bóg, a nie szatan. Jesteś wplatany w tą machinę. Królestwo Boże jest przygotowane również dla Ciebie Poprawka: zapomniałeś przed każdym zdaniem dodać "wierzę, że...".
|
| Cz maja 25, 2006 9:00 |
|
 |
|
krunch
|
Pytasz sie o motywy które mną kierują, a te zdania które napisałem dla mnie sa faktem. Więc dlatego nie było tam napisane "wierzę że".
|
| Cz maja 25, 2006 13:43 |
|
|
|