Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt sie 12, 2025 7:09

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2481 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64 ... 166  Następna strona
 Polska Zjednoczona Platforma Obywatelska 
Autor Wiadomość
Post Re: Polska Zjednoczona Platforma Obywatelska
I chyba skończy się na debacie.....czy do północy zdołacie zebrać podpisy?

Wt sie 30, 2011 20:30

No cóż jako sympatyk mogę mieć nadzieje że zbiorą. Oby zebrali, tylko nie wiem co to ma do rzeczy? Konkretne pytanie było które z sformułowań debaty Ci się nie podobała i dlaczego? Nie natomiast kto zbierze więcej podpisów, mówiąc jak to pięknie rządzi..

"Jeżeli państwo macie odrobinę zdrowego rozsądku, to przede wszystkim głosujcie na wszystkich, (…) tylko nie na tych łajdaków.(…) Jeżeli zagłosujecie na te trzy partie [PiS, PO, SLD], to jest tak samo jak za komuny – głosowaliście na PZPR."

Wt sie 30, 2011 20:39
patryq021 napisał(a):
No cóż jako sympatyk mogę mieć nadzieje że zbiorą. Oby zebrali, tylko nie wiem co to ma do rzeczy? Konkretne pytanie było które z sformułowań debaty Ci się nie podobała i dlaczego? Nie natomiast kto zbierze więcej podpisów, mówiąc jak to pięknie rządzi..

Pisałam....wskazanie skuteczności mafii narkotykowej.

Wt sie 30, 2011 20:50

No tak.. Zatem mafie narkotykowe nie są skuteczne?

"Jeżeli państwo macie odrobinę zdrowego rozsądku, to przede wszystkim głosujcie na wszystkich, (…) tylko nie na tych łajdaków.(…) Jeżeli zagłosujecie na te trzy partie [PiS, PO, SLD], to jest tak samo jak za komuny – głosowaliście na PZPR."

Wt sie 30, 2011 20:53
patryq021 napisał(a):

A etyczne?

Wt sie 30, 2011 21:35

Gita2 napisał(a):
Z najlepszymi życzeniami dla pilastra zakochanego w Platformie po uszy i rywalizującego w tej milości z Alus i Witoldem:
http://niepoprawnypolitycznie1.salon24. ... -platforme

Gita nie jest osobą, której wypowiedzi zasługiwałyby na poważne traktowanie, ale mimo wszystko wypraszam sobie.

Wt sie 30, 2011 22:40

Witold napisał(a):
Gita2 napisał(a):
Z najlepszymi życzeniami dla pilastra zakochanego w Platformie po uszy i rywalizującego w tej milości z Alus i Witoldem:
http://niepoprawnypolitycznie1.salon24. ... -platforme

Gita nie jest osobą, której wypowiedzi zasługiwałyby na poważne traktowanie, ale mimo wszystko wypraszam sobie.

Pycha to pierwszy stopień do piekła, ale Bóg jest miłosierny i Ty też masz szansę być zbawiony.

Śr sie 31, 2011 8:46

patryq021 napisał(a):
SweetChild napisał(a):
Jestem umiarkowanie zadowolony, bo nie oczekuję, aby rząd coś specjalnego uczynił. W obecnych warunkach szczęśliwie sam mogę zadbać o siebie i swoją rodzinę, więc jestem z tychże warunków umiarkowanie zadowolony.

Jesteś wdzięczny rządowi że możesz zadbać o siebie i swoją rodzinę?

Nie wdzięczny rządowi, a umiarkowanie zadowolony z sytuacji w kraju. Nie oczekuję bowiem, aby rząd o mnie zadbał czy aby państwo mnie niańczyło. Państwo ma stwarzać warunki ramowe, w których obywatel może sam zadbać o siebie i swoją rodzinę.

Śr sie 31, 2011 9:01

patryq021 napisał(a):
Bzdura.

Cytuj:
Hahah.

Argumentacja merytoryczna skończyła się już dawno. :)

Faktem jest, że za PO polski rozwój gospodarczy przyśpieszył, a zakres wolności się powiększył. Idzie to na konto Tuska, tak samo jaby poszło, gdyby proces zaszedł w odwrotną stronę. :(

Cytuj:
Jesteś wdzięczny rządowi że możesz zadbać o siebie i swoją rodzinę?

Owszem, ponieważ wiele innych partii chętnie by się tym zajęło za mnie, na co nie mam najmniejszej ochoty. :(

Jest inaczej - Blog człowieka leniwego

Śr sie 31, 2011 10:29

Alus napisał(a):
patryq021 napisał(a):

A etyczne?

Nie są etyczne, a kto tu mówi o etyce? Zresztą, czy etycznym jest zamykanie kogoś kto poza paleniem marihuany nie robi niczego przeciw bliźniemu?

SweetChild napisał(a):

Nie wdzięczny rządowi, a umiarkowanie zadowolony z sytuacji w kraju. Nie oczekuję bowiem, aby rząd o mnie zadbał czy aby państwo mnie niańczyło. Państwo ma stwarzać warunki ramowe, w których obywatel może sam zadbać o siebie i swoją rodzinę.

No zaraz ale przecież ten rząd "dba" na silę o Twoja emeryturę, ubezpieczenie, opiekę medyczną i tak dalej i tak dalej. Wiec ja nie widzę powodów do zadowolenia.

pilaster napisał(a):
Argumentacja merytoryczna skończyła się już dawno. :)

Przykro mi w taki sposób odpowiadam na nie merytoryczne i absurdalne tezy pilastera ^^

pilaster napisał(a):
Faktem jest, że za PO polski rozwój gospodarczy przyśpieszył, a zakres wolności się powiększył. Idzie to na konto Tuska, tak samo jaby poszło, gdyby proces zaszedł w odwrotną stronę. :(

Kłamstwem jest natomiast twierdzenie ze polski rozwój gospodarczy przyśpieszył Donald Tusk.
I nic nie idzie na jego konto, nie przyczynił się do zwiększenia wolności inwestycji i gospodarowania mieniem prywatnym. Pilaster zresztą to udowadnia nie potrafiąc odpowiedzieć na jakże proste pytanie o to w jaki sposób rząd działał na korzyść gospodarki.

pilaster napisał(a):
Owszem, ponieważ wiele innych partii chętnie by się tym zajęło za mnie, na co nie mam najmniejszej ochoty. :(

No tak w końcu PO zlikwidowało becikowe. PO faktycznie nie ma na to ochoty ^^

Śr sie 31, 2011 12:58

Cytuj:
Pilaster zresztą to udowadnia nie potrafiąc odpowiedzieć na jakże proste pytanie o to w jaki sposób rząd działał na korzyść gospodarki.

Pilaster nie potrafi, bo opiera się wyłącznie na cyferkach. Na przykład, cyferki podają, że w Polsce "zwiększyła się wolność podatkowa". Pilastra nie interesuje, skąd te cyferki się wzięły, jaką metodą zostały wyliczone, z czego wynikają wartości, na podstawie których je wyliczono itp. Pilaster rozumuje prosto: zwiększyła się wolność podatkowa = rząd obniżył podatki. Nie ma znaczenia dla Pilastra fakt, że żadnego takiego działania rządu nie jest w stanie wskazać. Po prostu - skoro cyferki tak stanowią, znaczy, że obniżył. I już.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Śr sie 31, 2011 13:12
Palacz marihuany niszczy swoje zdrowie - 5 przykazanie Dekalogu - napędza kasę bandytom, którzy zajmują się dilerką i organizacją mafii, często przy uzależnieniu kradnie, sprzedaje własne ciało.
Fuuuule etyki.

Kiedy PO zlikwidowała becikowe??

Tusk nie musi przyspieszać rozwoju gospodarki - wystarczy, żeby nie przeszkadzał...ale czyżby zwolennik wolności gospodarczej tego nie wiedział :D

Śr sie 31, 2011 14:18

Johnny99 napisał(a):
Pilaster rozumuje prosto: zwiększyła się wolność podatkowa = rząd obniżył podatki. Nie ma znaczenia dla Pilastra fakt, że żadnego takiego działania rządu nie jest w stanie wskazać. Po prostu - skoro cyferki tak stanowią, znaczy, że obniżył. I już.

Skoro podatki na koniec kadencji są niższe niż na początek kadencji, to owszem, oznacza to ze w ciagu kadencji podatki zostały obniżone. Rozumowanie proste i prawidłowe. W kazdym razie bardziej niz rozumowanie Johnnego99 przebiegajace mniej wiecej tak:

Tusk jest zdrajcą, organizującym w polsce rosyjsko-niemieckie kondominium, ktory w tym celu zamordował za pomoca rozpylengow sztucznej mgle helu najwiekszego z prezydentów wszystkich czasów i narodów. Skoro zaś Tusk jest takim złoczyńcą i podlecem, to nie mógł obniżyć podatków, zatem, podatki nie zostały obniżone

Bo nie :roll:

Jest inaczej - Blog człowieka leniwego

Śr sie 31, 2011 14:31

patryq021 napisał(a):
No zaraz ale przecież ten rząd "dba" na silę o Twoja emeryturę, ubezpieczenie, opiekę medyczną i tak dalej i tak dalej. Wiec ja nie widzę powodów do zadowolenia.

Samo dbanie mi tak bardzo nie przeszkadza jak fakt, że ta opieka kosztuje. Kosztuje w mojej ocenie niemało, dlatego nie jestem w 100% zadowolony, a jedynie umiarkowanie zadowolony. Dlatego gdy pojawi się poważna, liberalna alternatywa dla PO to rozważę oddanie głosu na taką partię w nadziei, że będę jeszcze bardziej zadowolony.

Śr sie 31, 2011 17:02

Pilaster napisał(a):
Skoro podatki na koniec kadencji są niższe niż na początek kadencji, to owszem, oznacza to ze w ciagu kadencji podatki zostały obniżone.

Ależ nikt nigdy nie pokazał, że są niższe i w którym miejscu są niższe. Co więcej, metodologia obliczania wskaźnika wolności podatkowej w IEF wcale nie wymaga obniżenia podatków do tego, by wskaźnik wzrósł. Ba, mógłby w pewnych okolicznościach wzrosnąć nawet przy.. podwyżce podatków. Tylko że Pilaster nie zauważa takich subtelności, bo Pilaster musi wierzyć w to, że ukochana Platforma obniża podatki.

Cytuj:
W kazdym razie bardziej niz rozumowanie Johnnego99 przebiegajace mniej wiecej tak:

Tusk jest zdrajcą, organizującym w polsce rosyjsko-niemieckie kondominium, ktory w tym celu zamordował za pomoca rozpylengow sztucznej mgle helu najwiekszego z prezydentów wszystkich czasów i narodów. Skoro zaś Tusk jest takim złoczyńcą i podlecem, to nie mógł obniżyć podatków, zatem, podatki nie zostały obniżone

Oczywiście, nie jest to w żadnym wypadku rozumowanie Johnny'ego. Po pierwsze, Tusk nie jest zdrajcą, w każdym razie nie świadomym zdrajcą (sądzę, że kategorie "zdrady państwa" są dla niego zbyt abstrakcyjne). Po drugie, teoria rozpylenia helu jest bezsensowna (w przeciwieństwie do sztucznej mgły). Po trzecie, Lech Kaczyński nie był największym z prezydentów wszystkich czasów i narodów, bardzo mu do tego daleko. Po czwarte, nawet gdyby Tusk był złoczyńcą, to nie musiałoby to mu przeszkadzać w obniżeniu podatków (choć mogłoby). Po piąte, bez względu na wszystko powyższe jak najbardziej mógł obniżyć podatki.

SweetChild napisał(a):
Samo dbanie mi tak bardzo nie przeszkadza jak fakt, że ta opieka kosztuje. Kosztuje w mojej ocenie niemało, dlatego nie jestem w 100% zadowolony, a jedynie umiarkowanie zadowolony. Dlatego gdy pojawi się poważna, liberalna alternatywa dla PO to rozważę oddanie głosu na taką partię w nadziei, że będę jeszcze bardziej zadowolony.

Skoro już SweetChild odwołuje się do cen, to niech wymieni, które ceny za rządów PO spadły. Jeśli zaś nie odwołuje się do cen, to niech wytłumaczy ogólnie, czy i dlaczego jego samopoczucie za rządów PiS było gorsze.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Śr sie 31, 2011 17:43
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2481 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64 ... 166  Następna strona