Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt sie 12, 2025 7:46

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2481 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68 ... 166  Następna strona
 Polska Zjednoczona Platforma Obywatelska 
Autor Wiadomość

Post Re: Polska Zjednoczona Platforma Obywatelska
Jeszcze o PZPO:
http://panp.salon24.pl/344389,polska-zj ... bywatelska

Wt wrz 20, 2011 12:25

Alus napisał(a):
Nie może szerzyć wartości chrześcijańskich ktoś kto stale trwa w grzechu nienawiści.

I kto tu stosuje insynuacje? Gdzie ja pisałem o jakiejś posadzie czy TW?

Rozumiem, że dla fanów PO atakowanie PO oznacza "trwanie w grzechu nienawiści". Natomiast atakowanie PiS to "szerzenie wartości chrześcijańskich", tak?

Cytuj:
Alenektórzy uznają, że gorsze jest stwierdzenie nie będziemy klękac przed księdzem, bo kleka się przed Bogiem, niż manipulowanie Kosciołem dla celów osobistych.

Czyli PO hołduje zasadzie "Bóg tak, Kościół nie"? :D To Platforma manipuluje Kościołem. Podawałem przecież przykłady.

Cytuj:
Zachowanie Nergala zupełnie nie przeszkadza kandydatowi PiS w Warszawie J. Rewiński....ale "nasz sprzymierzeniec Nergala to dobry sprzymierzeniec, ich sprzymierzeniec uosabia samo zło".

Hoho, zaraz się pewnie dowiem, że Rewiński jest jeszcze bardziej prominentnym politykiem PiS, niż Nowak PO :D Jedyne, co Rewiński powiedział, to to, że Nergal "może sobie być", jeśli "nie będzie się wypowiadał w sposób rażąco obraźliwy". Nie nazwał go "ziomalem". No i nie jest nikim ważnym. Wyraźnie zaznaczył, że jego "estetyka" jest odmienna, niż reszty PiS. Nie jest nawet członkiem PiS. Ale jakie to ma znaczenie dla Alus? W końcu liczy się tylko to, że "PiS też tak robi" - nawet jeśli to nie jest żadne "PiS". Walnąć w PiS - bez względu na wszystko. Obronić Platformę - bez względu na wszystko.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Wt wrz 20, 2011 14:11
Johnny99 napisał(a):
Alus napisał(a):
Nie może szerzyć wartości chrześcijańskich ktoś kto stale trwa w grzechu nienawiści.

I kto tu stosuje insynuacje? Gdzie ja pisałem o jakiejś posadzie czy TW?

Rozumiem, że dla fanów PO atakowanie PO oznacza "trwanie w grzechu nienawiści". Natomiast atakowanie PiS to "szerzenie wartości chrześcijańskich", tak?

Nie tak...odwracanie kota ogonem nie zawsze skutkuje oczekiwanym rezultatem
Nie Ty pisałeś o posadzie i TW, niemniej ok 90% wyborców PiS tak postrzega innych, którzy odrzucaja PiS - Gita to jedynie napisała na forum

Cytuj:
Czyli PO hołduje zasadzie "Bóg tak, Kościół nie"? :D To Platforma manipuluje Kościołem. Podawałem przecież przykłady.

Oczywiście Bóg tak i Kościół tak, ale zdecydowane NIE ludziom uzurpującym sobie prawo przemawiania w imieniu Boga.....chocby tworzącym nowe kategorie grzechów w rodzaju "niewałściwego" głosowania.

Cytuj:
Hoho, zaraz się pewnie dowiem, że Rewiński jest jeszcze bardziej prominentnym politykiem PiS, niż Nowak PO :D Jedyne, co Rewiński powiedział, to to, że Nergal "może sobie być", jeśli "nie będzie się wypowiadał w sposób rażąco obraźliwy". Nie nazwał go "ziomalem". No i nie jest nikim ważnym. Wyraźnie zaznaczył, że jego "estetyka" jest odmienna, niż reszty PiS. Nie jest nawet członkiem PiS. Ale jakie to ma znaczenie dla Alus? W końcu liczy się tylko to, że "PiS też tak robi" - nawet jeśli to nie jest żadne "PiS". Walnąć w PiS - bez względu na wszystko. Obronić Platformę - bez względu na wszystko.

Jakie znaczenie ma czy kandydat legitymuje się człokowstwem - wążne, że partia firmuje jego kandydaturę.
Prominentny/nie prominentny....."ziomal/nie ziomal"....po obu stronach kandydują ludzie, którzy mają własne przekonania i takie ich święte prawo.

Wt wrz 20, 2011 17:57

A słyszeliście o tym co w ostatnią niedzielę stało się w Lublinie? W którymś kościele na Mszy, ksiądz rozpoczął zamiast homilii bezpardonową agitację w stylu "macie głosować na PiS, bo inaczej grzech!". Na koniec zaś w czasie ogłoszeń duszpasterskich odczytał fragment listu biskupów, że KK w Polsce nie opowiada się za żadną partią czy opcją polityczną...

Wt wrz 20, 2011 19:35
zbanowany na stałe

I babcie będą głosować, bo ksiądz powiedział, a ksiądz zawsze wie najlepiej.

http://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbc ... /150178379

Wt wrz 20, 2011 20:34

no ksiądz miał racje bo glosując na PO pozwalasz na morderstwo dzieci

Śr wrz 21, 2011 12:59

merkaba napisał(a):

I głosując na PiS tak samo.

Śr wrz 21, 2011 14:35
merkaba napisał(a):

Czyli wedle waszego postrzegania śp. L. Kaczyński i M. Kaczyńska winni być potępieni.
Prezydent w wywiadzie dla GN zdecydowanie potwierdził, że nie podpisze zmiany ustawy aborcyjnej (gdy M. Jurek wniósł projekt zmiany Konstytucji).
Śp. M. Kaczyńska na spotkaniu zorganizowanym w pałacu prezydenckim z kobietami podpisała rezolucję o zachowanie obowiązującej ustawy aborcyjnej, za co zebrał od o. Rydzyka ksywkę "czarownica".

Śr wrz 21, 2011 14:38
alus napisał
Cytuj:
Oczywiście Bóg tak i Kościół tak, ale zdecydowane NIE ludziom uzurpującym sobie prawo przemawiania w imieniu Boga.....chocby tworzącym nowe kategorie grzechów w rodzaju "niewałściwego" głosowania.

to nie porównanie , ale mam pytanko do ciebie znamy i wiemy pojecie hitleryzm i masowe mordy skad sie to wzięło . to nie nowa kategoria grzechów , tylko odpowiedzialność . :)

Śr wrz 21, 2011 15:19

Jedno trzeba Tuskowi przyznać. Tchórzem nie jest.
Odważnie stawił czoła kibolom w Poznaniu witającym go śpiewem i okrzykami typu:"Donald Matole, twój rząd obalą kibole"

Cz wrz 22, 2011 9:17

Kaczyńskiemu nie można zaś odmówić przebiegłości, gdy próbował nieudolnie przeciągnąć do siebie kiboli jakiś czas temu, że niby on taki obrońca (wypadł niewiarygodnie w tej roli). Pewnie myślał, że może z kiboli skleci sobie jakieś pisowskie bojówki...
Ale na szczęście "kibole się nie dali, kaczora przegnali!" :-)

Cz wrz 22, 2011 23:19

szyszkownik napisał(a):
Kaczyńskiemu nie można zaś odmówić przebiegłości, gdy próbował nieudolnie przeciągnąć do siebie kiboli jakiś czas temu, że niby on taki obrońca (wypadł niewiarygodnie w tej roli). Pewnie myślał, że może z kiboli skleci sobie jakieś pisowskie bojówki...
Ale na szczęście "kibole się nie dali, kaczora przegnali!" :-)

Z czego szyszkownik sie ucieszył i cieszy się do dnia dzisiejszego :badgrin:

Pt wrz 23, 2011 8:00

Nie zazdroszczę Tuskowi. Wróci z Tuskobusem do W-wy, klęska. Będzie dalej jeździł:męka.
To kibole "serdecznie" witają, to kobieciny płaczą, to emeryci się domagaja, to mieszkańcy psioczą.
Zastanawiam się, czy wewnątrzpartyjna opozycja nie zaserwowała mu tego Tuskobusa.

Pt wrz 23, 2011 8:18
Gita2 napisał(a):
Nie zazdroszczę Tuskowi. Wróci z Tuskobusem do W-wy, klęska. Będzie dalej jeździł:męka.
To kibole "serdecznie" witają, to kobieciny płaczą, to emeryci się domagaja, to mieszkańcy psioczą.
Zastanawiam się, czy wewnątrzpartyjna opozycja nie zaserwowała mu tego Tuskobusa.

Właśnie dlatego J. Kaczyński unika bezpośredniego kontaktu z ludźmi jak ognia -8-10 ochroniarzy prowadza go nawet po budynku Sejmu.

Pt wrz 23, 2011 11:27

Bo Kaczyński jakby go zapytać o coś to wyleci zaraz z jakimś spieprzaj dziadu, ku czci brata, jak to już drzewiej bywało. Za to Tusk będzie chciał się schować do szafy, albo za ochroniarza, bojąc się, że zaraz dostanie w papę, albo ciężkim argumentem typu: "jak ja mam żyć".

(Nie)Boska komedia.

Obrazek

Pt wrz 23, 2011 12:02
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2481 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68 ... 166  Następna strona