Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz. 6
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz. 6
Johnny99 napisał(a): To, czy i jaki będzie udział Tuska, to się jeszcze okaże. Johnny, twoja odpowiedz nie jest dla mnie niespodzianka. Ciekawe dlaczego?
|
So wrz 18, 2010 13:54 |
|
|
|
 |
Johnny99
|
Cytuj: Nadal potwierdzasz jedynie swoją nieufność. Odezwała się pełna zaufania, zwłaszcza do tych, którzy odmówili głosowania na jedynie słuszną Partię i jedynie słusznego Prezydenta. Cytuj: Moje wnioski są odmienne - nie traktuję Uniii Wolności jako uosobienia szatana za ziemi. A ciekawe, kto ją tak traktuje. Czy to twoja jedynie słuszna wykładnia ? Cytuj: W imie Kaczyńskiego to zapewne Ty kierowałeś motorówką skoro tak dobrze jesteś poinformowany, kto w jaki sposób przybył do stoczni.... Przeczytaj jeszcze raz, bo znowu nie zrozumiałaś aluzji. Cytuj: Pomimo uwielbienia dostrzegam ich wady, czego nie można powiedziec o Tobie, bezkrytycznego wobec swojego prezesa. Projektujesz na mnie swój problem. Sama zresztą przyznałaś się do "uwielbienia". Ja nie mam żadnego prezesa. Ale rozumiem, że POwiacy każdemu, kto nie jest z nimi, muszą insynuować pisostwo, bo inaczej im się prosty obraz świata załamuje. Cytuj: A tak na marginesie - jeszcze rok musisz cierpieć i nie wykluczone, że kolejne 4 lata.....paskudna lewacka młodzież znów zostanie omamiona.....
Lewacka młodzież trzyma dziś tłumnie z PO. Obecnie każdy, kto chce uchodzić za "porządnego", musi trzymać z PO. Tak się kreuje jedynie słuszne partie. Kiedy PiS był kreowany na jedynie słuszną partię, ja głosowałem na Tuska. Taka jest różnica między mną a tobą. Cytuj: Johnny, twoja odpowiedz nie jest dla mnie niespodzianka. Ciekawe dlaczego? Ciekawe jakiej odpowiedzi oczekiwałaś na sugestię, że po tym, jak sąd nakazał wypuścić Zakajewa z aresztu, powołując się na europejską praktykę, ty nakazałaś przepraszać Tuska (?). Może za to, że na niego nie głosowałem i, o ile nie oszaleję, nigdy w życiu nie zagłosuję, też mam go przepraszać ?
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
So wrz 18, 2010 13:58 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A ty oskarzales Tuska ze chce Zakajewa przehandlowac Rosjanom i wyslac na pewna smierc? Nie? To ten post nie byl do ciebie.
|
So wrz 18, 2010 14:01 |
|
|
|
 |
Johnny99
|
Ja tylko zastanawiałem się, jakie wytłumaczenie znajdą zwolennicy PO, jeżeli Zakajew rzeczywiście zostanie wydany (a ta kwestia jest nadal otwarta). Już widać, że asekuracyjnie wierzą we wszystko, co mówią na jego temat władze rosyjskie (znane na całym świecie ze swojej szczerości i prawdomówności - ach, jak mi się zaraz dostanie za "nieufność").
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
So wrz 18, 2010 14:05 |
|
 |
CzłowiekBezOczu
|
Kamala napisał(a): A ty oskarzales Tuska ze chce Zakajewa przehandlowac Rosjanom i wyslac na pewna smierc? Nie? To ten post nie byl do ciebie. O ile pamięć mnie nie myli zwolennicy wilczych oczu tłumaczyli wszem i wobec że nie ma on wpływu na decyzję niezawisłego sądu. Więc cokolwiek zostało orzeczone Premier nie ma z tym nic wspólnego. Zresztą czy On ma cokolwiek coś wspólnego z czymkolwiek. To człowiek unoszący się w chmurach PR-u nad światem.
|
So wrz 18, 2010 14:11 |
|
|
|
 |
Johnny99
|
Sądy może i są niezawisłe, ale wszyscy wiedzą, że z prokuraturą już tak różowo nie jest. No, poza zwolennikami PO, dla których prokuratura w trakcie rządów PiS była na usługach Kaczyńskiego, natomiast z chwilą przejęcia rządów przez PO natychmiast stała się w pełni wolna i w ogóle nie zainteresowana żadnymi naciskami. Dlaczego ? Bo tak nakazuje wyznanie wiary czciciela Platformy.
|
So wrz 18, 2010 14:14 |
|
 |
Elbrus
|
Johnny99 napisał(a): Sądy może i są niezawisłe, ale wszyscy wiedzą, że z prokuraturą już tak różowo nie jest. No, poza zwolennikami PO, dla których prokuratura w trakcie rządów PiS była na usługach Kaczyńskiego, natomiast z chwilą przejęcia rządów przez PO natychmiast stała się w pełni wolna i w ogóle nie zainteresowana żadnymi naciskami. Dlaczego ? Bo tak nakazuje wyznanie wiary czciciela Platformy. Ciekawe dlaczego PIS krytykowało oddzielenie f-cji prokuratora generalnego od ministra sprawiedliwości? I na pewno nie jest to związane z przejęciem pełni władzy w państwie i idącą za tym odpowiedzialnością.
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
Ciemny lut to skupi. (Bardzo Wielki Elektronik)
|
So wrz 18, 2010 14:32 |
|
 |
Johnny99
|
Jeżeli PiS dzięki połączeniu tych funkcji miało pełną kontrolę nad prokuraturą, to powinno radośnie przyklasnąć rozdzieleniu ich przez PO.
|
So wrz 18, 2010 14:48 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Odezwała się pełna zaufania, zwłaszcza do tych, którzy odmówili głosowania na jedynie słuszną Partię i jedynie słusznego Prezydenta. Nigdy, wzorem wyborców PiS, nie kwestionowałam stanu umysłowego, poziomu górnej-dolnej półki, podwórkowego wychowania, wobec wyborców PiS. W wolnym kraju wolny człowiek wybiera wedle swego upodobania, przekonań.....i dzięki Bogu Cytuj: A ciekawe, kto ją tak traktuje. Czy to twoja jedynie słuszna wykładnia ? Choćby Ty - pogardliwie wywodząc, że Unia Wolności = lewacka młodzież. Cytuj: Przeczytaj jeszcze raz, bo znowu nie zrozumiałaś aluzji. Zrozumiałam.....motorówka i Wałęsa to ulubione zestawienie. Cytuj: Projektujesz na mnie swój problem. Sama zresztą przyznałaś się do "uwielbienia". Ja nie mam żadnego prezesa. Ale rozumiem, że POwiacy każdemu, kto nie jest z nimi, muszą insynuować pisostwo, bo inaczej im się prosty obraz świata załamuje. A z czego wnosisz, że jestem POwiak?....z faktu, że wolę normalny kraj bez rządów "chamów i warchołów"? Cytuj: Lewacka młodzież trzyma dziś tłumnie z PO. Obecnie każdy, kto chce uchodzić za "porządnego", musi trzymać z PO. Tak się kreuje jedynie słuszne partie. Kiedy PiS był kreowany na jedynie słuszną partię, ja głosowałem na Tuska. Taka jest różnica między mną a tobą. A skąd wiesz czy głosowałam na Tuska?... Johnny99 napisał(a): Ja tylko zastanawiałem się, jakie wytłumaczenie znajdą zwolennicy PO, jeżeli Zakajew rzeczywiście zostanie wydany (a ta kwestia jest nadal otwarta). Już widać, że asekuracyjnie wierzą we wszystko, co mówią na jego temat władze rosyjskie (znane na całym świecie ze swojej szczerości i prawdomówności - ach, jak mi się zaraz dostanie za "nieufność"). Podobnie zastanawiałeś się jak senator Z. Romaszewski  ....w południe obwieścił, że aresztowanie Zakajewa to dowód, że w Polsce rządzi Ławrow, a po wyroku sądu tryumfalnie obwieścił, że to dowód iż Polska jest demokratycznym krajem.
|
So wrz 18, 2010 16:56 |
|
 |
dziad
|
Elbrus napisał: Cytuj: Ciekawe dlaczego PIS krytykowało oddzielenie f-cji prokuratora generalnego od ministra sprawiedliwości? I na pewno nie jest to związane z przejęciem pełni władzy w państwie i idącą za tym odpowiedzialnością.
No, to typowy sposob konstruowania emocji politycznych przez relatywistów i dekonstruktywistów, którym w sposób oczywisty pasuje układ władzy skupionej wokół PO. Mamy w tych zdaniach przykłąd kłamliwego dowodzenia rzetlności i praworządności ekipy, której jedynym celem jest sanacja układów mafijno-biurokratycznych, usprwiedliwianie działań nijak mających się do oczekiwanego przez Polaków /większość Polaków- świadomą i nieświadomą/ dbania o bezpieczeństwo, ścigania bandytów, zapobieganie przekrętom i gangsterstwu. W III RP był pod względem horror. Jakaś porawa związana była z rządami AWS - Biernackiego, śp. Kaczyńskiego. Kolejna znaczna poprawa nastąpiła za rządów PiS. Dlaczego? Bo tak jak już gdzie indziej napisałem. Do funkcjonowania zdrowego państwa potrzebna jest idea, przyzwoici ludzie i zdrowe struktury. Bez tego sie nie da nic. Niestety z PRL nic z tych rzeczy nie wynieśliśmy. Jeżeli chcemy by prokuratura działała sprawnie najpierw trzeba ją stworzyć. Kto w demokracji ma moc sprawczą? Naród w wyborach i jego przedstawiciele. Tylko oni mogą coś zdziałać. Żadna korporacja tego nie uczyni. Dlatego sądownictwo było, jest i mam nadzieje, że nie zawsze będzie zdegenerowane. Niezależny prokurator generalny to kolejna niezależna od narodu instytucja. Instytucja w łapskach nie wiadomo czyich. Pozbawiona należytej kontroli. Nie łudźmy się nie bedzie ona nam służyć. Pierwszą rzecz jaką musi zrobić opozycja po dojściu do władzy to zrzucić tego kacyka z funkcji prokuratora generalnego i i obsadzić go "swojakiem". Człowiekiem zdeterminowanym by zmienić oblicze Polski i jej wymiaru sprawiedliwości. Taka jest oczywista krytyka poczynań PO w tym zakresie.
|
So wrz 18, 2010 17:26 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Bez przełomu w gazowych rozmowach w Moskwie. "Klimat rozmów był sprzyjający. Strony w znaczący sposób zbliżyły swoje stanowiska" - stwierdził resort Waldemara Pawlaka w komunikacie wydanym po zakończeniu sobotnich rozmów. Zapowiedziano, że kolejne odbędą się w przyszłym tygodniu. Kłania się znane szkolne powiedzenie nauczyciela: "Bardzo dobrze, siadaj dwa" Chyba ruscy dali do zrozumienia że jeżeli Polaczki nie zatańczą jak oni chcą dopóty mogiła. Z tym gazem to naprawdę nie wiadomo o co chodzi a jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze tylko pytanie dla kogo? No to Donek ma zagwozdkę: Cytuj: To chwyt poniżej pasa dla Moskwy, który na pewno będzie miał reperkusje dla stosunków między obu krajami - ocenia "Avvenire". Zaznacza następnie, że w ostatnich miesiącach "Moskwa podjęła dialog z Polską, kiedyś wrogą, który mógłby doprowadzić do pomyślnego rozwoju wydarzeń".
Według dziennika "być może decydujące dla zwrotu sytuacji było stanowisko Unii Europejskiej". W tym kontekście przytoczono słowa komisarz UE do spraw wewnętrznych Cecylii Mamstroem, która oświadczyła między innymi, że Unia "monitoruje sytuację".
|
So wrz 18, 2010 17:51 |
|
 |
Johnny99
|
Cytuj: Nigdy, wzorem wyborców PiS, nie kwestionowałam stanu umysłowego, poziomu górnej-dolnej półki, podwórkowego wychowania, wobec wyborców PiS. A kto coś takiego twierdzi i kiedy wyborcy PiS kwestionują czyjś stan umysłowy ? Cytuj: Choćby Ty - pogardliwie wywodząc, że Unia Wolności = lewacka młodzież. Nie mam już siły tłumaczyć się z czegoś, czego nie napisałem. Cytuj: Zrozumiałam.....motorówka i Wałęsa to ulubione zestawienie.
Nie zrozumiałaś w ogóle niczego. Przyszło ci do głowy zestawienie "Wałęsa - motorówka" (bo ja nic o Wałęsie nie pisałem) i w tym momencie to, o co mi chodzi, przestało się kompletnie liczyć. To ci się często zdarza. Cytuj: A z czego wnosisz, że jestem POwiak?....z faktu, że wolę normalny kraj bez rządów "chamów i warchołów"? Np. z tego, że właśnie utożsamiłaś "normalny kraj" z PO. Albo z tego, że jesteś gotowa zaatakować wszystko i wszystkich na każdej możliwej podstawie, jeżeli tylko jest ci to potrzebne by bronić Najdroższych Przywódców, nawet w sytuacji, gdy chwilę wcześniej chwaliłaś to, co zaatakowałaś. Cytuj: A skąd wiesz czy głosowałam na Tuska?... A skąd wiedziałaś, że ja zawsze głosuję na Kaczora (bo to chyba dość istotny element bycia "PiSowcem") ? Cytuj: Podobnie zastanawiałeś się jak senator Z. Romaszewski Jak zwykle meritum sprawy Alus nie interesuje kompletnie. Alus nie interesuje NIC, absolutnie NIC, co mogłoby podważyć moralny nakaz uwielbiania PO.
|
So wrz 18, 2010 18:19 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: A kto coś takiego twierdzi i kiedy wyborcy PiS kwestionują czyjś stan umysłowy ? Krótką masz pamięć....opowieści o głupiej, otumanionej młodzieży już nie pamiętasz? Cytuj: Np. z tego, że właśnie utożsamiłaś "normalny kraj" z PO. Albo z tego, że jesteś gotowa zaatakować wszystko i wszystkich na każdej możliwej podstawie, jeżeli tylko jest ci to potrzebne by bronić Najdroższych Przywódców, nawet w sytuacji, gdy chwilę wcześniej chwaliłaś to, co zaatakowałaś. Nie bronię  ....powtarzam nie chcę rządów panów obrzucających sie czułościami "cham" - "warchoł o marnej reputacji" Cytuj: Jak zwykle meritum sprawy Alus nie interesuje kompletnie. Alus nie interesuje NIC, absolutnie NIC, co mogłoby podważyć moralny nakaz uwielbiania PO. Dokładnie to samo mogę powiedzieć o Tobie....byle dowalić PO 
|
So wrz 18, 2010 19:55 |
|
 |
Johnny99
|
Cytuj: .opowieści o głupiej, otumanionej młodzieży już nie pamiętasz? Nie, nie pamiętam. Ależ skąd, atakujesz i narzekasz np. na warcholstwo Palikota. Cytuj: Dokładnie to samo mogę powiedzieć o Tobie....byle dowalić PO Tak. Ale są pewne różnice. Ja biorę stronę opozycji, a nie władzy (a może trzeba już pisać: Władzy ?). Bronię słabszego, a nie silniejszego. Moja obrona nie wiąże się z uwielbieniem dla nikogo, ani z gotowością do zaatakowania wszystkiego i wszystkich w jej imię. Mimo niechęci nie porównuję PO do nazistów czy komunistów. Nie relatywizuję wszystkiego w to imię (nawet lewicowe antykatolickie feministki zasługują na pochwałę, o ile chwalą kogoś, kto atakuje Kaczyńskiego, z kolei Kościół jak najbardziej zasługuje na zaatakowanie, jeżeli akurat sprzeciwi się Najukochańszej Władzy - tak, już tak pokrętne się to stało). I tak dalej i tak dalej.
|
N wrz 19, 2010 9:54 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99, ty tak zawsze po stronie opozycji? Ustroje ci sie pomieszaly? wedlug ciebie kazda wladza z definicji nie ma racji? Czyli co 4 lata bedziesz jak choragiewka poglady zmienial i moze doczekamy sie ze bedziesz na forum Tuska bronil? A na powaznie: Jezeli tak naprawde myslisz, to mozna w to co teraz piszesz tak wierzyc, jak w kampanie wyborcza Jaroslawa....
|
N wrz 19, 2010 9:58 |
|
|
|