Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt lis 21, 2025 7:30

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 12 ] 
 OBRAZ 
Autor Wiadomość

Post OBRAZ
Czym Się różni cytat :

<< Zrób sobie węża i osadź go na drzewcu. I stanie się, że każdy ukąszony, który spojrzy na niego,. będzie żył >>

od

<< Obiecuję, że dusza, która czcić będzie ten obraz, nie zginie. Obiecuję także, już tu na ziemi zwycięstwo nad nieprzyjaciółmi, a szczególnie w godzinę śmierci. Ja Sam bronić ją będę jako Swej chwały. >> (Dz 48)

???

.
PAN JEZUS SPEŁNIAJĄC PROŚBĘ SPOWIEDNIKA WYJAŚNIA SYMBOLIKĘ PROMIENI MIŁOSIERDZIA
Kiedy raz spowiednik kazał się zapytać Pana Jezusa, co oznaczają te dwa promienie, które są w tym obrazie – powiedziałam, że dobrze, zapytam się Pana.
W czasie modlitwy usłyszałam te słowa wewnętrznie: te dwa promienie oznaczają Krew i Wodę, - blady promień oznacza wodę, która usprawiedliwia dusze; - czerwony promień oznacza Krew, która jest życiem duszy.
Te dwa promienie wyszły z wnętrzności Miłosierdzia Mojego wówczas, kiedy konające Serce Moje zostało włócznią otwarte na krzyżu.
Te promienie osłaniają dusze przed zagniewaniem Ojca Mojego. Szczęśliwy, kto w ich cieniu żyć będzie, bo nie dosięgnie go sprawiedliwa ręka Boga. Pragnę, ażeby pierwsza niedziela po Wielkanocy była świętem Miłosierdzia. (Dz 299)

So kwi 21, 2007 17:32
Sp, Serio usłyszałeś głos Pana w czasie modlitwy ?? - Chyba Kitujesz ?

So kwi 21, 2007 21:42

W czasie modlitwy usłyszałam te słowa wewnętrznie: te dwa promienie oznaczają Krew i Wodę, - blady promień oznacza wodę, która usprawiedliwia dusze; - czerwony promień oznacza Krew, która jest życiem duszy.

ta jest cytat z Dzienniczka

moje pytanie jaka jest roznica miedzy wezem a tym obrazem ?

protestanci mowia iz to obrazoborstwo

So kwi 21, 2007 21:59
No to jak wcześniej usłyszałeś w czasie modlitwy, że "dwa promienie oznaczają Krew i Wodę"
To teraz pomódl się jeszcze raz, i dostaniesz odpowiedź jaka różnica jest między wezem a tym obrazem.

Ludzie, o czym wy tutaj dyskutujecie ?

So kwi 21, 2007 22:24

No to jak wcześniej usłyszałeś w czasie modlitwy, że "dwa promienie oznaczają Krew i Wodę"
To teraz pomódl się jeszcze raz, i dostaniesz odpowiedź jaka różnica jest między wezem a tym obrazem.

Ludzie, o czym wy tutaj dyskutujecie ?

On tego nie usłyszał to fragment z dzienniczka św. Faustyny. Chyba że słyszał jak ktoś to czyta.

So kwi 21, 2007 22:25

lub się zgrywa...

więc śpiewaj duszo ma... BÓG JEST MIŁOŚCIĄ...

So kwi 21, 2007 22:29

JEST to cytat z Dzienniczka Św. s Faustyny

Protestanci mowia iz kult obrazow jest niedozwolony ... i jest balwochwalstwem ...a Pan Jezus kazal zrobic weza miedzianego ..

wiec pytam sie w czyż Obraz Jezusa Milosiernego czym sie rozni od weza miedzianego ?

pyt do Protestanmtow

Śr kwi 25, 2007 18:34

Dobitnie mówiąc nie różni się niczym poza sferą zewnętrzną - wyglądem.

Protestanci zapominają jednak, że wiara nie rodzi sie z niczego.
Rodzi się ze sluchania, czy tez patrzenia.

Cz kwi 26, 2007 15:17

Protestanci zapominają jednak, że wiara nie rodzi sie z niczego. Rodzi się ze sluchania, czy tez patrzenia.
Czyli osoba głucha i niewidoma nie jest w stanie wierzyć w Boga :co:

Cz kwi 26, 2007 15:21

Marek_Jakub napisał(a):
Protestanci zapominają jednak, że wiara nie rodzi sie z niczego. Rodzi się ze sluchania, czy tez patrzenia.
Czyli osoba głucha i niewidoma nie jest w stanie wierzyć w Boga :co:

Tu chodzi o coś więcej.. chodzi o zmysły wogóle. Po to je mamy.
Niewidomi mają dotyk i dzięki temu też mogą słuchać.

Cz kwi 26, 2007 15:47

JEST to cytat z Dzienniczka Św. s Faustyny

Protestanci mowia iz kult obrazow jest niedozwolony ... i jest balwochwalstwem ...a Pan Jezus kazal zrobic weza miedzianego ..

wiec pytam sie w czyż Obraz Jezusa Milosiernego czym sie rozni od weza miedzianego ?

pyt do Protestanmtow

Wąż miał jednorazowy cel do spełnienia. Sprawa wiec tym się różni, że kiedy Ezechiasz, syn Achaza, zobaczył, że Izraelici zaczęłi czcić tego węża - nadali mu też jakieś imię - to kazał go zniszczyć...(2Król 18,4: "On to usunął wyżyny, potrzaskał stele, wyciął aszery i potłukł węża miedzianego, którego sporządził Mojżesz, ponieważ aż do tego czasu Izraelici składali mu ofiary kadzielne - nazywając go Nechusztan.")

Natomiast sprawa z obrazem ma się diametralnie inaczej. Składa mu się m.in. ofiary kadzielne, zwane dziś OKADZANIEM.

...ide poszukać EZECHIASZA... :|

PAXIOR

Cz maja 03, 2007 0:36

http://forum.wiara.pl/viewtopic.php?t=1596&start=0

Cz maja 03, 2007 8:50
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 12 ]