Cytuj:
"Erotyczna msza" - szok w niemieckim Kościele
Pięciodniowy zjazd niemieckich ewangelików w Kolonii wywołał oburzenie. Zjazd uwieńczyła "msza erotyczna" z występami roznegliżowanych tancerek - informuje "Rzeczpospolita".
- Witamy w winnicy miłości - tak pastor Armin Beuscher witał wiernych, którzy przybyli do świątyni zakonu kartuzów. W malutkim kościele zebrało się ponad 400 osób.
Beuscher nakłaniał wiernych do spełniania swoich seksualnych pragnień. - Erotyzm nie jest oddzielony od Boga. Trzeba dać upust swej żądzy - twierdził. Jego zdaniem więcej seksu przydałoby się też pastorom. - Może wtedy nasze kazania byłyby ciekawsze? - zastanawiał się duchowny. Potem uczestnicy mszy masowali się wzajemnie, a w rytm muzyki tańczyły skąpo ubrane tancerki
Niemieckie media podkreślają, że "msza erotyczna" zaszkodzi dialogowi ewangelików z Kościołem katolickim. Następny zjazd odbędzie się w 2009 roku w Bremie - czytamy w "Rzeczpospolitej".
za:onet.pl
Kościoły protestanckie a przynajmniej ich część wymaga chyba egzorcyzmów...
Dziwi mnie tylko, że wszystko to miało miejsce w swiątyni zakonu kartuzów- czyli o ile się nie mylę katolików...
Nie wiem co jeszcze mozna wymyslić- bo mamy juz swiecenia gejów, transwestytów, tance erotyczne- moze małpę wyswiecą na biskupa??
[/b][/quote]