Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn wrz 29, 2025 4:50

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 
 Jak zmienic swoje zycia?? i zaczac od nowa?? 
Autor Wiadomość

Post Jak zmienic swoje zycia?? i zaczac od nowa??
Jak człowiek sie pogubił, zrobił jakies głupstwa, a teraz chce sie zmienic??
jak to zrobic?? wydaje sie takie proste,a jednak......
Znacie jakieś lektury w tym kierunku??

Pn gru 01, 2008 13:43

"To Jezus leczy złamanych na duchu" - Jan Reczek. Ta książka to całościowe przemodlenie swojego własnego życia w wielu aspektach, uwolnienie się od grzechu, jego wpływu z przeszłości i teraźniejszości na nasze życie. Mi pomogła i bardzo bardzo polecam! Moim zdaniem jest niesamowita!

"Jak kochać i być kochanym" - John Powell - amerykański jezuita wykładający na uczelni. Dobre jeśli ktoś chce poznać siebie lepiej i odkryć większą, prawdziwą miłość do siebie. Polecam!

Polacam też temat na tym forum: "Rozwijanie swojej wiary - najlepsze strony!" - są tam już 24 linki z opisami do świetnych stron służących w formowaniu się i dążeniu do Boga (warto zajrzeć).
viewtopic.php?t=18718

a jeśli potrzebujesz modlitwy, to w internecie jest wiele skrzynek intencji różnych zakonów, kościołów i grup modlitewnych. Jest o tym napisane w temacie: "Potrzebujesz czyjejś modlitwy? - skrzynki intencji w necie"
viewtopic.php?t=18727

Bóg z Tobą!

Pn gru 01, 2008 14:47
Zobacz profil WWW

"To Jezus leczy złamanych na duchu" - Jan Reczek. Ta książka to całościowe przemodlenie swojego własnego życia w wielu aspektach, uwolnienie się od grzechu, jego wpływu z przeszłości i teraźniejszości na nasze życie. Mi pomogła i bardzo bardzo polecam! Moim zdaniem jest niesamowita!

już kiedyś słyszałam ten tytuł. czy mozna przeczytać ta książkę gdzieś w necie,a jak nie to gdzie można ją nabyc?

Pn gru 01, 2008 15:38

jumik napisał(a):

już kiedyś słyszałam ten tytuł. czy mozna przeczytać ta książkę gdzieś w necie,a jak nie to gdzie można ją nabyc?

Na forum polecałem nie raz tę książkę, ponieważ uważam, że jest świetna. Polecam czytanie zgodnie z tym jak to jest tam napisane - nie jednym tchem całą, ale 1 rozdział na jedną sesję/jedno czytanie/jeden dzień.

A gdzie nabyć - wystarczy wpisać w internecie tytuł i autora, np tutaj:
http://www.tolle.pl/pozycja/to-jezus-le ... h-na-duchu
kosztuje około 16 zł. Z pewnością także w zwykłych księgarniach będzie.

A co do czytania w internecie - jestem zwolennikiem i orędownikiem niełamania praw autorskich i traktowania tego w sposób wysoce moralny.

Pozdrawiam i życzę dobrej oraz owocnej lektury :)

Pn gru 01, 2008 15:55
Zobacz profil WWW

niełamania praw autorskich i traktowania tego w sposób wysoce moralny.

ja też! absolutnie stop piractwu! pytałam, bo czasem tego typu ksiązki są legalnie publikowane ;) ale zostaje wysyłka

myslę, z tych opisów, że to byłaby idealna książka dla mnie i to w sam raz na adwent

Pn gru 01, 2008 20:33

jumik napisał(a):
niełamania praw autorskich i traktowania tego w sposób wysoce moralny.

ja też! absolutnie stop piractwu! pytałam, bo czasem tego typu ksiązki są legalnie publikowane ;) ale zostaje wysyłka

myslę, z tych opisów, że to byłaby idealna książka dla mnie i to w sam raz na adwent

Cieszy mnie to :)

Pozdrawiam

Pn gru 01, 2008 21:45
Zobacz profil WWW
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 6 ]