Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt lis 21, 2025 11:05

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 
 Kłótnie w rodzinie... 
Autor Wiadomość

Post Kłótnie w rodzinie...
Witam, napisałem ten temat, bo sprawa w nim zawarta utrudnia mi wiarę w Boga, i myślę, że jest to odpowiedni dział. Moi rodzice często się kłócą. I czasami mam złość do Boga czemu nie reaguje. Kłócą się o jakieś błahostki, głównie sprawy związane z pieniędzmi, a ja tylko siędzę w moim pokoju i słucham. U mnie głównie matka powoduje kłótnie i to ona czuję się najbardziej pokrzywdzona. Nie raz dogryza ojcu, że np Moja matka czasami daje nam więcej pieniędzy niż ty itd. Czasami jestem tak na nią zły, że ja nie wiem. Zawsze, gdy ojciec ma jakąś sprawę związaną z pieniędzmi to matka zrobi z tego kłótnie, a potem wysłuchuje jaka ona to jest pokrzywdzona. Czemu Bóg nie reaguje?? Samemu kłótni nie zatrzymam bo dziecko nic nie zrobi w takiej sytuacji. Co ja mam zrobić w takiej sytuacji?? I jak sobie z tym radzić??

Pt lis 28, 2008 23:09

Możesz, bez względu na swój wiek, powiedzieć rodzicom, że rani Cię ich zachowanie.

So lis 29, 2008 9:01

co i tak nic nie da, ale przynajmniej wyrzucisz to z siebie..

So lis 29, 2008 12:49

Nie wiemy, czy nic. Nie znamy tych rodziców.

So lis 29, 2008 16:56

Post Re: Kłótnie w rodzinie...
MlodyJagla napisał(a):
I czasami mam złość do Boga czemu nie reaguje.

Bóg tak nas kocha, że dał nam nieograniczoną wolność - możemy czynić nawet zło, a naturalną konsekwencją zła jest... zło, zranienie, ból. To nie może być tak, że ktoś robi zło, a Bóg zatrzyma konsekwencje tego zła. Albo możemy czynić zło i odczuwamy jego konsekwencję, albo jesteśmy robotami bez wolności wykonującymi tylko dobro, bo nie możemy inaczej.

Niestety czasami tak bywa, że rodzice się kłócą i są ze sobą w złości, a nawet "w stanie wojny". To oczywiście nie ma żadnego sensu (takie kłótnie), co sam zauważasz.

Co możesz zrobić... nie wiem, może w chwili gdy będą nieco milsi dla siebie powiedzieć, że chcesz porozmawiać i powiedzieć, że to Cię rani, żeby spróbowali nie zwalać na drugiego winy i nie obwiniać się, tylko zrobili coś razem dla wspólnego i Twojego szczęścia, nawet jeśli będzie wymagało wyrzeczeń i poświęcenia swoich interesów w imię wzajemnej miłości (także do Ciebie).

Pomódl się też. I nigdy nie odchodź od Boga. On chce dla Ciebie i wszystkich dobrze, ale nie może uczynić nas robotami (wtedy nie byłoby nawet miłości, bo nie ma miłości bez wolności) - pozostawia wybór nam. Trzymaj się koniecznie blisko Pana!

So lis 29, 2008 18:00
Zobacz profil WWW
czasowo zablokowany

Podczas jednego ze swoich "objawień" Matka Boża powiedziała do pewnej siostry zakonnej, że prawem ustanowionym przez Boga Najwyższego jest to, że warunkiem uzyskania jakiejkolwiek łaski jest modlitwa o to.

I Chrystus powiedział - "proście a otrzymacie...", "o cokolwiek poprosicie Ojca w Imię Moje, da wam...", "gdzie dwaj albo trzej spotyka się by się wspólnie modlić tam i Ja Jestem pośród nich..."

I powiem Ci to jest wielka prawda, a jednocześnie bardzo znana tajemnica
- sam widziałem wiele cudów, ktore były skutkiem właśnie modlitwy.
Módl się wytrwale z ufnością a Bóg napewno Cię wysłucha
(czasami może nie stanie się dokładnie tak jak o to prosimy, ale zawsze modlitwa jest wysłuchana i Bóg wysłuchuje modlitwy w sposób jak najlepszy dla człowieka)

Moja rada co do modlitwy:
- na początek modlitwa do Ducha Świętego aby to sam Duch przyczyniał się w błaganiach do Boga w sposób jaki jest Mu miły
- modlitwa o przebaczenie grzechów swoich i tych za których się modlisz (np. Panie Jezu obmyj nas swoją Przenajdroższą Krwią...)
- modlitwa o uwolnienie spod władzy wszelkiego demona zła (np. o uwolnienie od ducha kłutni)
- modlitwa o złamanie wszelkich skutków grzechów i przekleństw (w tym modlitwa za zmarłych przodków)
- modlitwa do Boga Ojca w Imię Jezusa Chrystusa o to o co prosisz (a także modlitwa do Jezusa Chrystusa przez zasługi Jego Świętych Ran i Najdroższej Krwi)
- Modlitwa uwielbienia Boga (Pismo Świete mówi, że kto chwali i czci Boga temu Pan Bóg obficie pobłogosławi i oddali wszelkie zło)
- Modlitwa o uzdrowienie wewnętrzne dla rodziców a także modlitwa o uzdrowienie relacji
- Modlitwa dziekczynienia - modlitwa z podziękowaniem jak gdyby Bóg już wysłuchał modlitwy

i jeszcze jedno - modlitwa ma być zanoszona z ufnością, wytrwała i konieczne jest przebaczenie (polecam oczywiście dobrą spowiedź)

I ja Ci potwierdzam - proś a otrzymasz, bo Bóg wysłuchuje każdej modlitwy i jedyne czego chce, to to aby się do Niego zwracać (dlatego tak bardzo obrażają Go różne zabobony, czy jakieś bałwochwalstwa - co jest najgorszym grzechem, który zasłania ludzi przed Obliczem Bożym)

Bóg Cię kocha i Bóg kocha Twoich rodziców. Zaufaj Mu
I niech Wam błogosławi Bóg Wszechmogący Ojciec + i Syn + i Duch Święty + Pokój Chrystusa niech zawsze będzie z Wami!

So lis 29, 2008 18:32
Zobacz profil WWW
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 6 ]