|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 3 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Anna88
|
 Uznaje tylko zakoników ?
Dotyczy to męża mojej siostry. Wszystkie sakramenty przyjmował u zakoników. Ślub z moja siostra brał tak że u zakoników mimo że moi rodzicie chcieli zorganizowac ślub w pobliskim kościele.Swoje dzieci chrzścił tak że u zakonników. W domu nie ma krzyża tylko figórke św franciszka z asyżu i obrazy z jego wizerunkami.
Jednak najdziwniejsze jest to że on wogóle nie chce chodzic do zwykłych kościołów kiedy jest jakis ślub w rodzinie to nagle sie rozchorowuje.
Podczas pogrzebu jego babci który był organizowany w zwykłym kościele całkowicie nie uczestiniczył w mszy tylko stał.
Czy są jakiś ludzie którzy akceptują tylko kościoły zakoników ?
|
So mar 07, 2009 17:07 |
|
|
|
 |
Kamyk
|
Jeśli jest to jakaś celowa niechęć wobec niezakonnych prezbiterów i kościołów, to coś jest nie tak. Jest to bardzo dalekie od chrześcijaństwa
|
So mar 07, 2009 17:12 |
|
 |
szumi
Moderator
|
Ba, wręcz w Kościele Katolickim jest zachęta, by sakramenty przyjmować w kościele parafialnym. Przez wiele wieków było, to wręcz nakazem. Bo parafia jest wspólnotą w której się żyje,a sakramenty nigdy nie są tylko dla osób je przyjmujących, ale jest to radość całej parafii. Dlatego też sakramenty powinny być przyjmowane w kościele parafialne z udziałem parafian.
_________________ Η αληθεια ελευθερωσει υμας...
Veritas liberabit vos...
Prawda was wyzwoli...
(J 8, 32b)
|
So mar 07, 2009 18:21 |
|
|
|
|
|
Strona 1 z 1
|