|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 8 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Narsil
|
 Bezczelni ateiści
Jest takie jedno forum. Dokładne oficjalne forum oficjalnej strony gier gothic. Cóż, nie ukrywam, że lubię tą serię. Ale problem leży w czym innym. Można tam spotkać praktycznie samych atiestów, a nawet pseudo-komuniste i takiego filozoficznego satanistę. No i właśnie oni beszczeszczą największe wartości naszej wiary, porównują Pana Boga do zielonych niewidzialnych króliczków itd. Możecie sami zobaczyć (odnośnik poniżej). ic do nich nie trafia. Oni dalej swoje. I tu prośba. Czy ktoś z Was mógłby się tam zarejestrować i przemówić im do rozumu? Bo ja już nie mam sił (jestem jednym z dwóch, trzech wierzących tam zarejestrowanych). Byle oni nie pisali dalej takich rzeczy.
odnośnik>gothic.gram.pl [temat w: Różności>Forum Romanum>Dyskusje Teologiczne].
|
Cz kwi 02, 2009 20:39 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Czemu nie mogą pisać takich rzeczy? W Polsce obowiązuje wolność słowa. I myślisz, że ich przekonasz do wiary? Naucz się jednej rzeczy: nikt cię nie przekona rozmową do niewiary, ani ty nikogo do wiary. Ile masz lat?
|
Cz kwi 02, 2009 20:44 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Narsil: zacznij się leczyć, dobrze radzę.
BTW, co za katolik gra w Gothica? Przecież to pogaństwo w czystej postaci: panteon bogów, magia, nekromacja?
|
Cz kwi 02, 2009 20:48 |
|
|
|
 |
Narsil
|
Nie całkiem o to mi chodzi. Mam na myśli natomiast to, by przestali pisać takie rzeczy i zachowywali się z jakotakim szacunkiem. Niech sobie będą tymi ateistami. Ale obrażać Boga i osób świętych nie pozwolę. Np jeden z nich przysłał mi dosyć wulgarną wiadomość dotyczącą Matki Bożej.
PS. Po co ateiści się tu rejestrują?
@Grzmot
Równie dobrze można by powiedzieć o np czytaniu mitologii greckiej.
|
Cz kwi 02, 2009 21:32 |
|
 |
Rojza Genendel
|
Narsil napisał(a): PS. Po co ateiści się tu rejestrują?
Bo lubią dyskutować?
_________________ Jestem panteistką. "Nasze ciała są zbudowane z pyłu pochodzącego z gwiazd (...) Jesteśmy dziećmi gwiazd, a gwiazdy są naszym domem. Może właśnie dlatego zachwycamy się gwiazdami i Drogą Mleczną." (Carl Sagan)
|
Cz kwi 02, 2009 22:13 |
|
|
|
 |
Jacek Rakoczy
|
Narsil napisał(a): Nie całkiem o to mi chodzi. Mam na myśli natomiast to, by przestali pisać takie rzeczy i zachowywali się z jakotakim szacunkiem. Niech sobie będą tymi ateistami. Ale obrażać Boga i osób świętych nie pozwolę. Np jeden z nich przysłał mi dosyć wulgarną wiadomość dotyczącą Matki Bożej.
Faszyzujesz. Nie podoba ci się to tam nie pisz. I tyle. Musu nie ma. ZA to ty cos podejrzanie tęsknisz do zamordyzmu jak widzę .
_________________ "Ci, którzy przemawiają w imieniu Boga, powinni pokazać listy uwierzytelniające".
Julian Tuwim
|
Cz kwi 02, 2009 22:30 |
|
 |
slowianin_wschodni
|
Narsil napisał(a): Nie całkiem o to mi chodzi. Mam na myśli natomiast to, by przestali pisać takie rzeczy i zachowywali się z jakotakim szacunkiem. Niech sobie będą tymi ateistami. Ale obrażać Boga i osób świętych nie pozwolę. Np jeden z nich przysłał mi dosyć wulgarną wiadomość dotyczącą Matki Bożej.
PS. Po co ateiści się tu rejestrują?
@Grzmot Równie dobrze można by powiedzieć o np czytaniu mitologii greckiej.
Co wiecej sa tacy co mowia:
viewtopic.php?t=20235&highlight=
|
Pt kwi 03, 2009 1:35 |
|
 |
jumik
|
Temat zamykam.
Prośba Narsila o uczestnictwo w dyskusjach na tamtym forum przyjęta i jest dla każdego widoczna.
Jeżeli macie pomysł na pokojową rozmowę na ten temat, to dajcie znać na priv. Wiem, że temat trudny, ale na przyszłość proszę (wszystkich) o więcej spokoju i szacunku. jumik
PS. Na przyszłość - nazwa tematu mogłaby być inna, bardziej precyzyjna. Tak sformułowany temat może być uznany (i słusznie) za niesprawiedliwy, krzywdzący.
_________________ Piotr Milewski
|
Pt kwi 03, 2009 15:47 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 8 ] |
|
|