Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 16, 2025 6:12

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 ratunek dla Polski i Świata 
Autor Wiadomość

Post ratunek dla Polski i Świata
witam....
Czytałam w Gościu Niedzielnym kiedyś ,że Kolumbia jest pierwszym krajem , który rząd Kolumbii uznał Chrystusa, Syna Bożego, za Króla... Wcześniej rząd Polski odrzuciła wniosek , by Chrystus został królem Polski, a jaka szkoda .... Nie wiem czy jest to prawda, ale myslę ,że tak było jesli sie nie mylę.....

warto przeczytać słowa sł. Bożej Rozalii Celakównej o Polsce i innych krajów...
ten temat poniżej pochodzi z http://www.rozalia.krakow.pl/rc/-poslannictwo.htm

wklejam niektóre słowa Rozalii C. :

Od września 1937 roku Rozalia otrzymuje szereg proroczych wizji, w których żądania Jezusa wobec Polski i świata zostały bardzo wyraźnie sprecyzowane. Od spełnienia tych żądań Bóg uzależniał los naszej Ojczyzny i innych narodów. Istotę tych objawień można sprowadzić do warunku: jeśli Polska chce ocalić siebie, musi uznać Jezusa swym Królem w całym tego słowa znaczeniu poprzez Akt Intronizacji. Ma być on dokonany przez cały Naród, a w szczególności przez władze państwowe i kościelne, które w imieniu Narodu mają wspólnie dokonać w sposób uroczysty tego Aktu. W następstwie za przykładem Polski pójdą inne narody i także one dokonają Aktu Intronizacji Jezusa na swego Króla. Wszystkie narody, które nie uznają Jezusa swym Królem, zginą.

Jasna Góra jest stolicą Maryi. Przez Maryję przyszedł Syn Boży, by zbawić świat i tu również przez Maryję przyjdzie zbawienie dla Polski przez intronizację. Gdy się to stanie, wówczas Polska będzie przedmurzem chrześcijaństwa, silną i potężną, o którą rozbiją się wszelkie ataki nieprzyjacielskie".

więcej informacji znajdziecie w wyszukiwarce....

zachęcam wszystkich do modlitw za naszą Ojczyżnę, by Opatrzność Boża pozwoliła , by Polska miała Jezusa Chrystusa jako Króla Polski (również Króla całego Świata)

Cz lut 12, 2009 16:24

Też o tym słyszałem. Myślę, że warto się za to modlić!
To byłoby coś wielkiego.

Cz lut 12, 2009 18:46
Zobacz profil WWW

Post Ratunek dla Polski i Świata
bardzo ci dziękuję jumik (moderator) , szkoda,że na razie tylko ty jeden masz chęc do modlitwy w int. intronizacji Chrystusa na Króla Polski.. (również na Króla Świata, gdyby ludzie na całym świecie modlili w tej sprawie)..
pozdrawiam

Cz lut 12, 2009 19:25

Wykasowałem parę postów. Proszę o zwracanie uwagi na to jaki to działa - "Żyć wiarą", i zasady jakie w tym dziale panują:

saxon napisał(a):
Żyć wiarą to dział, w którym jest miejsce na dzielenie się swoją wiarą katolicką, jej przeżywaniem na co dzień i związanymi z tym radościami, a także trudnościami.

Dlatego, wszelkie uwagi krytyczne, jak również polemika osób niewierzących są nie na miejscu i będą konsekwentnie usuwane.
viewtopic.php?t=10561
jumik

Cz lut 12, 2009 22:59
Zobacz profil WWW

Post Re: Ratunek dla Polski i Świata
KiLas82 napisał(a):
bardzo ci dziękuję jumik (moderator) , szkoda,że na razie tylko ty jeden masz chęc do modlitwy w int. intronizacji Chrystusa na Króla Polski.. (również na Króla Świata, gdyby ludzie na całym świecie modlili w tej sprawie)..
pozdrawiam

Myślę, że nie tylko ja jestem za taką modlitwą :). Po prostu inni nie napisali.

Cz lut 12, 2009 23:00
Zobacz profil WWW
, szkoda,że na razie tylko ty jeden masz chęć do modlitwy w int. intronizacji Chrystusa na Króla Polski..

Hm...

Istnieje wiele wspólnot, które modlą się o Intronizację- rzesze ludzi sa w to zaangażowanych...warto znać fakty zanim zacznie się oskarżać..

Kolumbia nie jest pierwszym krajem- na pewno wcześniej była Panama... :)

Cz lut 12, 2009 23:31

Żydzi ogłosili Jezusa swoim Królem a po kilku dniach zażądali Jego śmierci wołając, że nie mają krola lecz cezara. Powodem była chęć posiadania mocnego państwa i bogacenia się materialnego, ktorego Jezus im nie zrealizował.
Podobnie uznanie Jezusa za Krola Polski nic nie da dopóty, dopóki najpierw nie będzie Chrystus rzeczywistym Królem serc każdego z nas. Nie dla ziemskiego pokoju, bezpieczeństwa czy dobrobytu, lecz z pragnienia wewnętrznego. Dopiero wowczas można oglosić Jezusa Królem. Niestety już bvly przypadki w sejmie dzialania fanatyków i osob chcących zrobić kapital polityczny na Jezusie-chociażby wieszanie krzyży. Tymczasem sytuacja jest nieciekawa-spadek powolań o polowę w przeciągu ostatnich kilku lat a w świątyniach dominują staruszkowie. Czy wobec tego caly narod jest obecnie rzeczywiście godny, aby Jezus byl naszym Królem? Czy znajdzie się w tym kraju 1% ludzi, ktorzy rzeczywiście żyją wiarą wewnątrz serc a nie na pokaz dla wlasnej ziemskiej chwaly? Czy gdy naplynie dobrobyt do Polski nie uslyszymy "poza euro nie mamy krola"?

Cz lut 12, 2009 23:51

Czyli... warto modlić się o tę intronizację Jezusa, ale nie tylko formalną, ale także (i przede wszystkim) w sercach.

Pt lut 13, 2009 0:01
Zobacz profil WWW

To prawda, ludzie musza się zmienić.... oddalać się od grzechu i zbliżać się Boga... Trzeba jakoś dotrzeć do ludzi, by się zmienili, ale taki czyn jest trudniejszy , warto , by ludzie zapoznali się z w/w tematem o intronizacji...
a nawet do obecnych rządu- posłów i senatorów...
Zastanawiałam się też czy warto pisać do rządu w spr Intronizacji - ale to musi być większa ilość ludzi, cały Naród.. petycje...
Oczywiście ja nie będę przestawała modlic się w tej sprawie aż do ogłoszenia Chrystusa jako Króla Polski
Zachęcam Was wszystkich do codziennych modlitw aż do dnia , gdy będziemy mieli Króla Polski Jezusa ...

Pt lut 13, 2009 13:59

A jak to się ma do Ewangelii,gdzie Chrystus powiedział,że jego królestwo nie jest z tego świata?Czy w latach 30-tych zmienił zdanie?

Pt lut 13, 2009 14:57

A jak to się ma do Ewangelii,gdzie Chrystus powiedział,że jego królestwo nie jest z tego świata?Czy w latach 30-tych zmienił zdanie?

Tu nie chodzi o stworzenie Jezusowi królestwa na Ziemi, tylko o królowanie Jego w sercach, które uzewnętrznia się także np. takim oficjalnym aktem intronizacji (choć nie musi) - ona nie jest stworzeniem Mu królestwa, ale wyrazem, że Jezus jest Królem królów i Panem panów, że On jest naszym Bogiem i On nam króluje - od teraz aż przez wieczność.

Pt lut 13, 2009 16:52
Zobacz profil WWW

http://wirtualnapolonia.com/2008/10/24/ ... ieke-bogu/

poczytajcie...

So lut 14, 2009 20:58

Wizje da się podzielić na prawdziwe i fałszywe.Tych drugich jest zdecydowanie więcej.Czy te objawienia są ogłoszone jako oficjalne ,jak te z Fatimy?Mnie tutaj nie zgadza się jedno.Ja nie jestem księdzem i nie znam się na teologii.Ale Żydzi oczekiwali Mesjasza i po wystąpieniu Jezusa chcieli go ogłosić swoim królem czym sam Jezus nie był zainteresowany ,skutkiem czego skończył przynajmniej jeśli chodzi o ludzkie kategorie nienajlepiej.Chrystus głosił naukę o królestwie bożym w sercach ludzkich ,a nie o jakimś ziemskim królestwie jak Dawida czy Salomona.Szatan na pustyni obiecywał Jezusowi wszyskie królestwa ziemskie,a on nie dał się skusić.Dlaczego obecnie Jezus jako Syn Boży i Pan całego świata chce jakichś narodowych uroczystości z udziałem Prymasa ,panów Kaczyńskiego z Tuskiem,kompanii honorowej etc.Mnie się to do końca nie zgadza z nauką Ewangelii.

N lut 15, 2009 11:20
Jak dotychczas objawienia nie sa oficjalnie uznane przez Kościół, a nadto w Polsce dokonano juz intronizacji
http://info.wiara.pl/?grupa=4&art=1166676958&dzi=0

N lut 15, 2009 11:43

Ratunek dla świata został już opisany w Księdze Jonasza,gdzie prorok zalecił mieszkańcom Niniwy pokutę i post.Mieszkańcy wraz z królem zastosowali się do tego i uratowali Niniwę przed zagładą.Co ciekawe wg. księgi pościły i pokutowały nawet zwierzęta.

N lut 15, 2009 12:22
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona