|
|
|
|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 6 ] |
|
Jak rozwiązać tą sytuacje?
| Autor |
Wiadomość |
|
AniaF
|
 Jak rozwiązać tą sytuacje?
Chciałabym poznać wasze zdanie na temat który za chwilkę sprecyzuję. Bardzo zależy mi na waszych wypowiedziach, ponieważ chce z pokojem i miłością bliżniego rozwiąc tą sytuacje ? A wiec ok. 2 miesiące temu miałam zabieg przegrody nosa(problemy z zatokami itp.) Cały rok chodziłam prywatnie do laryngologa i ten zaufany laryngolog zoperowal mi przegrodę zapewniając że wszystko jest książkowo i idealnie po zabiegu. Wczoraj natomiast dowiedziałam się czegoś co zwaliło mnie z nóg. Byław w klinice we Wrocławiu na kontroli i oto dowaduje się od specjalisty otolaryngologa że zabieg został żle wykonany tz zostawiono mi kolec w zatoce, tyle bólu fizycznego a teraz i moralnego. Całą noc budziłam się i nie mogłam dojść do siebie. Czuję się oszukana i nie wiem co z tym fantem począć. Czeka mnie kolejny zabieg który teraz już niesie ryzyko i finansowo będzie to łącvznie kosztowało ok 5 tys zł? Co mam zrobić? Isć do tego laryngologa który wykonał zabieg? Do ordynatora szpitala? Nie chcę być oskarżycielem. Wiem że Bóg ma w tym swój plan.
Pozdrawiam was serdecznie ania.
_________________ "Panie, wskaż mi drogi Swoje
ścieżek swoich naucz mnie !"
Psalm 25,4
|
| Pt cze 26, 2009 20:09 |
|
|
|
 |
|
Rojza Genendel
|
Szczerze?
Zgłoś sprawę do rzecznika praw pacjenta, lub izby lekarskiej- zanim lekarz pokiereszuje kolejnych pacjentów.
_________________ Jestem panteistką. "Nasze ciała są zbudowane z pyłu pochodzącego z gwiazd (...) Jesteśmy dziećmi gwiazd, a gwiazdy są naszym domem. Może właśnie dlatego zachwycamy się gwiazdami i Drogą Mleczną." (Carl Sagan)
|
| Pt cze 26, 2009 21:19 |
|
 |
|
jumik
|
Domaganie się swoich praw (także do zadośćuczynienia) nie wydaje się niczym złym. Przecież nie robisz tego z zemsty. Ja bym proponował najpierw udać się do tego lekarza, bo może po prostu ten drugi lekarz czegoś nie zrozumiał (choć mało prawdopodobne), a następnie domagać się swoich praw - odszkodowania i zadośćuczynienia.
Złe by to było gdybyś to robiła ze złości i zemsty, ale przecież tak nie robisz.
Pytanie też, czy przypadkiem ten lekarz nie może zaszkodzić swoim postępowaniem/błędami innym. Jeśli tak, to tym bardziej powinno się to zrobić.
PS. Tylko, jeśli będziesz się domagała odszkodowania i zadośćuczynienia to uważaj na to czym się kierujesz i co to powoduje w Tobie. Takie sytuacje mogą być długie i bardzo stersujące, a niedobrze by było, gdybyś przez to zaczęła kogokolwiek nienawidzić.
_________________ Piotr Milewski
|
| So cze 27, 2009 14:26 |
|
|
|
 |
|
AniaF
|
Dziękuję ci Rojza i Jumiku za odpowiedz. Nie mam w sercu nienawiści ale żal ponieważ lekarz zapewniał mnie że wszystko teraz wygląda wspaniale. Mam zdjęcia wydrukowane z badania wideoskopią w klinice i napisaną opinię drugiego lekarza że jest konieczność reoperacji która niesie za sobą ryzyko, i to jest powodem żalu w sercu i poczucia bycia oszukaną.
Napisałeś jumiku bardzo istotną rzecz że ten lekarz może skrzywdzić innych i to mnie utwierdza że nie mogę tego tak zostawić.
Dziekuję jeszcze raz za odpowiedz to dla mnie naprawdę ważne tym bardziej że cenię twoje wypowiedzi jumiku.
Piozdrawiam was serdecznie ania.
_________________ "Panie, wskaż mi drogi Swoje
ścieżek swoich naucz mnie !"
Psalm 25,4
|
| So cze 27, 2009 19:22 |
|
 |
|
jumik
|
Cieszę się, że mogłem choć odrobinę pomóc.
Pozdrawiam i życzę zdrowia oraz pomyślnego przebiegu operacji!
_________________ Piotr Milewski
|
| So cze 27, 2009 21:10 |
|
|
|
 |
|
markiiza
|
 Zachowjmy proporcje!
Po szpitalach krążą hieny ubezpieczeniowe, które namawiają do wysuwania roszczeń w stosunku do rzeczywistych i urojonych sprawców naszych nieszczęść w stylu iście amerykańskim- ty nie płacisz nic, a oni za skromne 25% doprowadzą gościa do bankructwa. To by było dzałanie niechrześcijańskie.
Ale pogonić kota lekarzowi, który ZA PIENIĄDZE olał pacjenta i sprzedał "agrest za winogrona", to jest czyn całkowicie chrześcijański, utrącający nieuczciwe praktyki.
_________________ markiiza
|
| N lip 05, 2009 0:18 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 6 ] |
|
|