Prosze o przeczytania -udzielenia pomocy
Szczęść Boże.
Chciałbym was poprosić o udzielenie mi odpowiedzi , wyjaśnienia mojego problemu.
Mam 16-lat i mam problem z masturbacja.
Nie rozumiem dlaczego jest to grzech ciężki. Wiadomo to ze w moim wieku dojrzewania hormony szaleją i większość młodzieży się masturbuje.
Po przeczytaniu tematu który znajduje się na tej str.
http://www.masturbacja.com.pl/masturbacja-mezczyzn/ pisze ze (fragment) ,,ograniczania seksu w każdej formie poza czysto reprodukcyjną, uważając masturbację za grzech. Jeszcze w XIX wieku uważano masturbację za powód poważnych zaburzeń psychicznych (niektórzy nawet twierdzili że z powodu masturbacji kobiety mogą mieć zbyt niski głos). Dopiero wiek dwudziesty – rozwój medycyny, psychologii i seksuologii, doprowadził do zniesienia fałszywych i krzywdzących poglądów na ten temat.,, . Proszę wasz o udzielenie mi odpowiedzi czemu jest to grzech przecież Bóg nasz Ojciec wszystkich nas kocha i nie chce
z pewnością żebyśmy cierpieli, dał człowiekowi wolna wole i tylko człowiek człowieka krzywdzi to czemu musimy cierpieć sprawie masturbacji

Ja bardzo ale to bardzo kocham Pana Boga, Pana Jezusa, NMP nie wyobrażam sobie niedzieli bez spotkania się z nimi w kościele
i nie chce ich krzywdzić moim grzechem. Wiemy ze w każdym człowieku jest Pan Jezus jak komuś robimy krzywdę to czynimy ja samemu Panu Jezusowi, ale gdy
się masturbujemy to nikomu krzywdy nie robi to pozwala się uspokoić.
Nie wiem co mam robić proszę o wasza pomoc jeśli jest to możliwe proszę o jakiś link, nr GG do ksiedza.