Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So lis 15, 2025 12:26

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Wielka_rozpustnica - czyli moja mała prowokacja. 
Autor Wiadomość

Post Wielka_rozpustnica - czyli moja mała prowokacja.
Dziś, a tak w sumie to już jutro, bo mam 00:03, postanowiłem wejśc sobie na waszego czata. Z doświadczenia wiem, że nie ma co tam liczyc na powazną rozmowe, więc postanowilem, że dokonam prowokacji. Podałem się za wielką_rozpustnicę. Wcześniej wymieniona miałaby byc niezaspokojoną przez mężczyznę lesbijką, która szuka wsparcia w Kościele. Taki senariusz wydał mi się wyjatkowo interesujący, więc przystąpiłem (wraz z koleżanką) do jego realizacji. Po kilku zdaniach zostałem wyrzucony, wlazłem sobie jeszcze raz, przy czym od rau zostałem zaatakowany przez księdza_na_czacie_7. otóż powodem dla którego mnie wyrzucono był moj nick. Zabawne, zastanowiłem sie przez chwile. jakże to podobne do całego kościoła - mozna chowac najgorsze rzeczy od płaszczykiem moralności. założe się, że gdybym przybrala, ekhm... przybrał nick czysta_panienka, nikt by się do mnie nie przyczepil, chocbym pisał najgorsze świnstwa.

Konkludując, chciałbym zaznaczyć, że na czacie nie ma co liczyć na powazną rozmowe, na jakis temat nie związany z Biblia czy Jezusem. Wspierane są zas rozmowy polegające na ciągłym witaniu się i żegnaniu. Może czas to zmienic, tak, by czat w rzeczywistości miał jakąś wartość ?

Pn maja 23, 2005 22:42
Zobacz profil WWW

Ja ostatnio nie wchodzę, bo nie ma kiedy. Natomiast kiedyś też zrobiłąm prowokację z nickiem "świadek_jekrowy" i też wyleciałam.
Bardziej powinno się zwracać uwagę na to co ktoś cche powiedzieć niż na niego nick...

Pn maja 23, 2005 22:47
Zobacz profil WWW

Meg - a nie uważasz, że ten nick jest ośmieszający? W założeniu?
Mogę się nie zgadzać ze świadkami - ale nie wolno mi ich poniżać.

Wt maja 24, 2005 6:28

Post Re: Wielka_rozpustnica - czyli moja mała prowokacja.
qrczak7 napisał(a):

Konkludując, chciałbym zaznaczyć, że na czacie nie ma co liczyć na powazną rozmowe, na jakis temat nie związany z Biblia czy Jezusem. Wspierane są zas rozmowy polegające na ciągłym witaniu się i żegnaniu. Może czas to zmienic, tak, by czat w rzeczywistości miał jakąś wartość ?

Ja przyznaję ci rację, wpadałam na chata, ale dokładnie, jak powyżej stwierdzasz, tak się dzieje. I wolę sobie pogadac na forum. Te chaty mnie po po prostu irytowały, to przewalanie, gadanie o niczym, to takie "bezpłciowe" rozmowy. I od dawna nie rozmawiam, bo to nie ma sensu. Mówię, co myślę i jeżeli nawet jo_tka tego nie puści, co tu piszę to właśnie tak uważam, że takie są te chaty. Ale uważam też, że każdy temat i nakierowanie rozmowy na właściwe tory w dużej mierze zależy od ks. prowadzącego chat.

Wt maja 24, 2005 9:31

Jotko być może taki nick jest poniżający, ale wchodziłąm na czat w towarzystwie koleżanki (ŚJ) i jej to nie oburzało, więc dlaczego mnie miało?
A zapomniałam zapytać, czy jeśli mam kuzynkę, któa się nazywa Agnieszka Urban, to zaraz trzeba ją banować na czacie, za jej nazwisko?

Wt maja 24, 2005 10:21
Zobacz profil WWW

Czat wiara zaprasza wszystkich ludzi mających ochotę porozmawiać na tematy związane z wiarą. Ty wszedłeś z <prowokacją>, więc czego oczekiwałeś?
Stada idiotów, którzy będą odpowiadali na Twoje wydumane z góry założone prowokacje?
Jak wchodzisz do sklepu z firankami , to z pewnością nie prosisz o sprzedaż bułek bo Wiesz, że znajdujesz się w sklepie z firankami. Albo jeśli decydujesz się wstąpić do kawiarni czy do kina to nie rozbierasz się do spodenek tak jak na plaży.
Skoro już uzgodniliśmy pewne pojęcia – to zastanów się czy Twoje zachowanie z prowokującym nickiem ma jakiś sens i czy innych interesuje to, o czym Ty akurat teraz chcesz rozmawiać.
Kolejna sprawa, jeśli ktoś zaprasza Cię do domu, to przychodzisz i zaczynasz testować bądź krytykować gospodarza i jego gości? Albo sam zapraszasz gości do domu to, czego oczekujesz by Cię prowokowali tematami, które bulwersują Twoich domowników bądź gości? Myślę, że będziesz starał się by wszyscy Twoi goście czuli się w Twoim domu dobrze wyszli zadowoleni a niezniechęceni jednym nieokrzesanym prowokującym nieodpowiednim strojem bądź frywolnymi żartami człowiekiem, który nie potrafi się dostosować do ogółu i obraża gospodarza.
Zastanów się czy takie zachowanie – Twoje zachowanie jest uczciwe?
Skoro żądasz uczciwości to zacznij od siebie.
Twoje tematy są bulwersujące jak i nick, z którym wszedłeś przede wszystkim. Ktoś może zarzucić aminowi czata, że poziom rozmów i perwersyjne publiczne wywalanie śmieci na innych użytkowników nie powinno się zdarzać na tym czacie – ale Ciebie to nie interesuje, bo Ty masz <prawo>
[...]
Poziom, o którym piszesz a raczej go krytykujesz miedzy innymi jest zaniżany przez ludzi, którzy dobierają podobne nicki by wpisywać na czacie różnorakie chamstwa i przekleństwa, – więc nie dziw się, że zostałeś wyproszony.
Gdybyś istotnie miał taki problem to niekoniecznie trzeba było wchodzić z takim kontrowersyjnym nickiem. Może trzeba było zapytać innych czy ten temat, o którym wspomniałeś interesuje pozostałych użytkowników czata. Nie można narzucać swoich tematów innym i obrażać się na to, że nie chcą o tym rozmawiać.
Skoro raz zostałeś wyproszony to powinieneś uszanować wole gospodarza, bo to on decyduje o tym [regulamin] czy jesteś osobą, która jest mile bądź nie mile widziana.
Prowokując ludzi na czacie dajesz świadectwo o swoim lekceważeniu pozostałych gości i na siłę chcesz udowadniać swoje teorie.
Są określone zasady zachowania się w różnych miejscach i należy je akceptować. Brak poszanowania dla ogólnych zasad kończy się wszędzie podobnie a na czacie wyproszeniem a Ty znasz zasady i konsekwencje, – zatem nie wiem, dlaczego i do kogo masz pretensję.
Co do poziomu na czacie, to uważam, że każdy użytkownik sam powinien współtworzyć <poziom> a nie oczekiwać by go zabawiano czy kokietowano – bo to nie jest cyrk czy kabaret.

[...] - jo_tka

Wt maja 24, 2005 17:21

Tak się złożyło czaczku, że mam zapis twoich prowokacji, i ani trochę się nie dziwie, że zostałeś wyproszony.
Z twojego zachowania wynikała zwykła prowokacja, nie wiem gdzie tu przedstawiłeś jakąś chęć pomocy :

Cytuj:
** przychodzi ~wielka_rozpustnica...
[23:23:41] _wisienka87_: ale nika ma'
[23:24:00] ~wielka_rozpustnica: O co ci chodzi ? :))))
[23:24:06] [23:24:20] ~listek: znalazłam swoja miłośc
[23:24:23] ~wielka_rozpustnica: Kto porozmawia ze mną o seksie ?
[23:24:39] ~fugazi: wielka, jutro o dziewiatej
[23:24:55] boondock_saints: cos dzisiaj chyba pilas
[23:24:58] ** przychodzi ~rozpustnica...
[23:24:58] ~wenus: jutro mam prace
[23:24:59] ~wielka_rozpustnica: a co ty swintuchu robisz na takim czacie :)
[23:24:59] ~smutna_owiecka: Niech was Pan Błogosłąwi i Strzeże niechaj Pan Daje Pokój Wam i miłością napełnia wasze serca zawsze z Wami jest

[23:25:17] ~wielka_rozpustnica: o widzę moja dziewczyna przyszła !
[23:25:18] propace: wienka SZB :)
[23:25:19] ~listek: same marudy tutaj siedzą
[23:25:22] ~smutna_owiecka: DOBRANOC
[23:25:32] ~wielka_rozpustnica: co sądzicie o stosunkach lesbijskich ?
[23:25:37] ** wychodzi ~smutna_owiecka...
[23:25:38] ~fugazi: dobranoc owca
[23:25:40] ~listek: :)
[23:25:42] ** wychodzi ~Pioterek...
[23:25:51] ~fugazi: stosunki lesbijskie sa chore
[23:25:55] boondock_saints: wielka........ ciekawy temat
[23:25:58] ~rozpustnica: czesc moja wielka rozpustnico co robisz w talki wieczor
[23:25:58] ~listek: rozpustnica a chcesz bana ?
[23:25:59] boondock_saints: ale nie na ten czat
[23:26:01] ~fugazi: tak jak i homoseksualne
[23:26:07] ~wielka_rozpustnica: A co ty możesz o tym wiedzieć, prymitywny samcze !
[23:26:12] ** przychodzi ~Priest...
[23:26:22] ~wielka_rozpustnica: Boicie się tych tematów ?
[23:26:25] ** przychodzi ksiadz_na_czacie9...
[23:26:26] ** wychodzi T_T...
[23:26:27] ~rozpustnica: kazdy ma prawo do zaspokojenia swoich potrzeb
[23:26:27] ** wychodzi ksiadz_na_czacie9...
[23:26:31] ** wychodzi ~Beata01...
[23:26:34] ~Priest: Witam wszystkich!!!!!!
[23:26:40] ** przychodzi ~ewcik_z...
[23:26:57] ~rozpustnica: no wlasnie boicie sie lesbijek
[23:26:58] ~fugazi: jesli masz potrzebe z koniem
[23:26:58] boondock_saints: rozpustnica ..... to zaspokajaj, a nie mow
[23:27:01] ~wielka_rozpustnica: Wy mężczyźni nie wiecie jak się kochac z kobietą !
[23:27:05] ~fugazi: to tez powinnas go uzyc
[23:27:17] ~listek: rozpustnica zaraz dam ci bana
[23:27:27] ~listek: :)
[23:27:27] ** przychodzi baranek...
[23:27:34] ~rozpustnica: nie potrzebuje twojego bana
[23:27:35] ~wielka_rozpustnica: Chcecie tylko... glębiej, mocniej a cała sztuka polega na delikatnym dotyku !
[23:27:50] ~rozpustnica: i penetracji pochwy
[23:27:53] ~fugazi: wielka rozne sa zboczenia
[23:27:58] ~fugazi: i tego nie wyleczysz
[23:28:06] ** wychodzi ~qwertyu...
[23:28:08] ~wielka_rozpustnica: listek, wchodze często na tego czata i zawsze jest tu nudno
[23:28:26] ~fugazi: wielka bo to nudny czat
[23:28:26] ~wielka_rozpustnica: ludzie witają sie i żegnają, może poruszmy jakieś ważne tematy ?
[23:28:26] ~Priest: wielka nie chwal się bo wszystko polega na pojęmności mózgu i serca a ty wszystko do jednego sprowadzasz
[23:28:26] ~listek: bo to nie jest czat rozrywkowy
[23:28:26] boondock_saints: glupi zawsze sie nudny
[23:28:27] ** wychodzi ~ewcik_z...
[23:28:36] ~fugazi: i rzadko rozmawia sie o pochwach
[23:28:37] boondock_saints: sie nudzi
[23:28:39] boondock_saints: mialo byc
[23:28:40] ~dziobak: wenus i po co ci zorro?
[23:28:45] ~Priest: wielka jak ci nudno to nie ma konieczności tu być
[23:28:48] ** przychodzi ksiadz_na_czacie7...
[23:28:48] ~fugazi: ale skoro ktos bardzo nalega
[23:28:48] ~wielka_rozpustnica: Co za szowinista !
[23:28:58] ** wychodzi ~wielka_rozpustnica...
[23:29:44] Liv_: :)
[23:29:44] ~fugazi: jest ksiadz nie ma rozpustnicy ;)
[23:29:44] ~fugazi: hehe
[23:29:51] ksiadz_na_czacie7: przepraszma robie porządki :)
[23:30:03] boondock_saints: porzadki zawsze wskazane ;-)
[23:30:26] ~fugazi: Prosze ksiedza, prosze nie mowic ze ksiadz wyrzucil z czatu ta zablakana dusze
[23:30:27] ~manfred: o ks7
[23:30:29] ** przychodzi ~wielka_rozpustnica...
[23:30:32] baranek: asiennka , propace
[23:30:37] ~manfred: czyżby nagła przemiana
[23:30:39] ~manfred: ??
[23:30:48] ksiadz_na_czacie7: manfred????
[23:30:57] ~wielka_rozpustnica: nie rozumiem dlaczego zostałam wyrzucona, ktos mi wyjaśni ?
[23:31:07] ~listek: bo jesteś rozpustnicą
[23:31:09] ksiadz_na_czacie7: za nick
[23:31:09] ~wielka_rozpustnica: Ale tak na spokojnie.
[23:31:11] ~listek: dlatego
[23:31:13] ~Priest: wielka za głupotę i brak kultury
[23:31:14] ** przychodzi ~ar_nick...
[23:31:15] ~fugazi: ja tez nie rozumiem
[23:31:24] ksiadz_na_czacie7: i jak go nie zmienisz wyrzyuce Cie jeszcze raz na dłuzej
[23:31:24] ksiadz_na_czacie7: tym razem
[23:31:27] ~fugazi: dlaczego
[23:31:28] ~fugazi: ?
[23:31:33] ** wychodzi sarnsa...
[23:31:36] ~wielka_rozpustnica: Ależ to chyba dobrze, że jestem skruszona i uważam się za rozpustnice, nie uważacie ?
[23:31:39] ** przychodzi ~rozpustnica...
[23:31:42] ~fugazi: przeciez rozpustnica to nie k
[23:31:50] ~listek: wielka rozpustnica na erotycznym przyjma cie z otwartym czatem
[23:31:59] ** wychodzi ~kasiucha...
[23:31:59] ~wielka_rozpustnica: przecież gdybym napisała, że jestem czysta, to byłby grzech.
[23:32:02] ** wychodzi ~wielka_rozpustnica...
[23:32:03] ~Priest: ty nie jesteś skruszona ty jesteś cyniczna
[23:32:13] ~wenus: ks robi za opika>szok?
[23:32:15] ** przychodzi ~gosia28...
[23:32:16] ** wychodzi ~ar_nick...
[23:32:20] ~wenus:
[23:32:30] ~rozpustnica: moja dziewoja nie jest cyniczna
[23:32:34] ~dziobak: wenus:)
[23:32:38] ** wychodzi ~rozpustnica...
[23:32:57] boondock_saints: ksiadz.... mam nadzieje ze teraz ban jest na dluzej

Proszę zwrócić uwagę na to w jaki sposób czaczek oddzywał się do osób znajdujących się na czacie. A ostatnie zdanie (z przytoczonej wyżej prowokacji) wskazuje na to, że niektórym czatującym twoja prowokacja także nie bardzo się podobała...

Cytuj:

Wiesz co... dziękuje Ci bardzo za taką zmianę, jaką chciałeś wprowadzić, baaardzo wartościowa to zmiana :| .

Wt maja 24, 2005 20:09

Proszę zwrócić uwagę na to w jaki sposób czaczek oddzywał się do osób znajdujących się na czacie. A ostatnie zdanie (z przytoczonej wyżej prowokacji) wskazuje na to, że niektórym czatującym twoja prowokacja także nie bardzo się podobała...

Proszę tez zwrócic uwage na to, że znalazły się osoby, które poza ciągłym witaniem się i żegnaniem chciały poruszyć zaproponowany przeze mnie temat. Czy zatem cenzura nie jest zbyt ostra ?

Cytuj:
Wiesz co... dziękuje Ci bardzo za taką zmianę, jaką chciałeś wprowadzić, baaardzo wartościowa to zmiana

jejku, temat jak każdy inny, może nawet lepszy, bo bardzo na czasie. Z całą pewnością lepszy niż ciągłe "cześć" i "do zobaczena"

Cytuj:
Czat wiara zaprasza wszystkich ludzi mających ochotę porozmawiać na tematy związane z wiarą. Ty wszedłeś z <prowokacją>, więc czego oczekiwałeś?

Kogos kto przedstawi mi stanowisko kościoła na ten temat ?

Cytuj:
Skoro już uzgodniliśmy pewne pojęcia – to zastanów się czy Twoje zachowanie z prowokującym nickiem ma jakiś sens i czy innych interesuje to, o czym Ty akurat teraz chcesz rozmawiać.

Jak mozna przeczytac zainteresowani byli.

Cytuj:
Twoje tematy są bulwersujące jak i nick, z którym wszedłeś przede wszystkim.

Ja naprawde nie widze w tym temacie niczego bulwersującego :|, tym bardziej w nicku, skoro czułem się skruszony, to przybrałem nick, który to wyraża. Jak ktoś tam zauważył:
Cytuj:
~fugazi: przeciez rozpustnica to nie k...

A więc, może lekcja rozróżniania pojęć ?

Cytuj:
Poziom, o którym piszesz a raczej go krytykujesz miedzy innymi jest zaniżany przez ludzi, którzy dobierają podobne nicki by wpisywać na czacie różnorakie chamstwa i przekleństwa, – więc nie dziw się, że zostałeś wyproszony.

Zabawne, a co gdyby założono, że wszyscy o nicku lars_P zaniżają poziom ? wszak o człowieku świadczą czyny jego, a ja nie widzę, bym napisał cokolwiek chamskiego, badź wulgarnego.

Cytuj:
Są określone zasady zachowania się w różnych miejscach i należy je akceptować. Brak poszanowania dla ogólnych zasad kończy się wszędzie podobnie a na czacie wyproszeniem a Ty znasz zasady i konsekwencje
Do tego, że analizując głębiej cała tę sytuacje, nie napisałem niczego strasznego !

Cytuj:
Qurczak7

qrczak7, bez 'u', wiem, że to moze byc mylące.

Pozdrawiam.

Wt maja 24, 2005 21:12
Zobacz profil WWW

Qurczaczku może temat jak każdy inny, ale na tym czacie taki chyba niedozwolony - temat tabu na tym czacie.
Więc gdy następnym razem wjedziesz na czat nastaw się na witanie i żegnanie i nie próbuj rozpoczynać poważnej dyskusji. Zresztą kiedy już poruszono jakiś temat wiary, to każdy próbuje narzucić swoje zdanie na siłę, a jeśli ktoś się z nim nie zgadza to jest wyśmiewany.

Wt maja 24, 2005 22:21
Zobacz profil WWW

Jotko, ponieważ nie dostałem informacji, dlaczego usunęłaś jakąś część mojego postu a usunięcie sugeruje, że napisałem coś niestosownego, – zatem proszę żebyś to zrobiła. Możesz to zrobić tak jak Asienkka – podaj dowód mojego niestosownego zachowania gdyż ja się nie zgadzam z Twoim ocenzurowaniem i podyskutujemy o tym jak w temacie qrczaka7.
Śmieszną rzeczą jest to, że zapis tych qrczakowych prowokacji, jakie były przyczyną wyproszenia go z czata widnieje na forum jako dowód uzasadniający jego wyrzucenie, natomiast z mojego postu usunęłaś coś, co absolutnie nie było obraźliwe, wulgarne czy dotykające kogokolwiek.
Cały mój post był w tym klimacie jak ta część, która pozostała, – więc trzeba było usunąć go w całości skoro tak Cię uraża to, co napisałem.
Teraz jo_tko popatrz jak to wygląda. Osoby śledzące ten temat mogą odnieść wrażenie, że ja wpisałem tam jakieś, niestworzone i obrażające kogoś epitety, które choćby w porównaniu z tym, co jest <dowodem w tym konflikcie>, czyli zapis prowokacji czatowych kurczaka jest niczym gdyż gatunkowo moje obrażanie jest znacznie poważniejsze, – bo zostało przez Ciebie wycięte.
W związku z takim zestawieniem i tematem dotyczącym właśnie usuwania za chamstwo, wypraszania z czata, wytworzyłaś, choć pewnie nie zastanawiając się nad tym podejrzenie w stosunku do mnie o niekulturalne bądź obraźliwe epitety.
Nie pisze do Ciebie na PW - jak, powinienem ale wobec powyższego rozumiesz <mam nadzieję> moje argumenty.

Śr maja 25, 2005 12:16

Uwagi zawarte w tym akapicie były personalną wycieczką, niesmaczną w kontekście słów o prowokacji.
Oczywiście możesz się nie zgadzać. Niemniej dyskusji na ten temat prowadzić nie zamierzam.

Śr maja 25, 2005 12:41

Jo_tko nie zrozumiałaś jednak tego, co napisałem – wobec tego proszę o ukazanie <dowodu> w postaci wyciętego akapitu. Myślę, że to będzie uczciwe, tym bardziej, że teraz już dokonałaś oskarżenia jako jedyny i niezawisły sędzia. Proszę wobec tego o publiczną debatę tego wyciętego <akapitu>. I myślę, że skoro tak szeroko rozpisujemy się o qrczaku to można zmienić kategorię rozważań do mniejszego „kalibru” – czyli tego akapitu i jak to określiłaś „niesmaczności” .
I jeszcze jedno – skoro pisałem do qrczaka to cały mój post jest >>personalną wycieczką<< jak to określiłaś . Jak inaczej wyobrażasz sobie zwracanie się do kogoś, do kogo jest adresowane moje pisanie?
Czy uważasz, że zapis czata dot. incydentów w w/w temacie jest >>smaczny<< ??
A czy temat jaki poruszył quczak na forum jest >>smaczny<< ?
Czy dyskusje podejmowane na tzw. trudne tematy mają na celu omówienie problemu czy zabawy w cukierkowate słodkie nic nie określające >>smaczności<<.
A czy to , że ””””nie zamierzasz”””” uwolnić mnie od Twojej subiektywnej oceny >>niesmaczności<< uważasz za uczciwe?
Ja uważam, że ucieczka od porozmawiania na ten temat jest ”””nieuczciwością”””
Sama Widzisz jotko, że życie nie składa się tylko i wyłącznie z tego, co jest <smaczne>.

Śr maja 25, 2005 13:55

Post Re: Wielka_rozpustnica - czyli moja mała prowokacja.
Witam :)
Cytuj:
Z doświadczenia wiem, że nie ma co tam liczyc na powazną rozmowe, więc postanowilem, że dokonam prowokacji.

Zazwyczaj prowokacja ma jakiś cel. Czy mógłbyś określić jaki był Twój.
Dlaczego to jest dla mnie ważne, bo stawiając sobie cel, dobieramy środki do ich realizacji. Na moje babskie wyczucie: wszedłeś, aby udowodnić sobie i koleżance, to co wcześniej założyliście. Ponieważ nie brakuje Ci inteligencji, dobrałeś odpowiednie metody i osiągnęłeś cel.
Tylko po co ciągniesz to dalej?

Pozdrawiam :)

wypowiedzieć proste słowa."

Śr maja 25, 2005 15:17

Tylko po co ciągniesz to dalej?

Bo prowokacja dla samej prowokacji, to działanie destrukcyjne. Jeżeli natomiast powie się o jakimś problemie, nawet w sposób dosandy, który niektórzy uznaja za chamski i wulgarny, byc może zajdą jakieś zmiany, być może nawet na lepsze....

Pozdrawiam.

Śr maja 25, 2005 15:56
Zobacz profil WWW

No i mamy Komisję Śledczą - następną. Z zaciekawieniem czytam.

Śr maja 25, 2005 16:00
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona