Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 25, 2025 13:56

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 
 Rekolekcje dla dziewcząt ... ? 
Autor Wiadomość

Post Rekolekcje dla dziewcząt ... ?
Witam,
potrzebuję wyciszenia, oraz odnalezienia drogi życiowej... Nie do końca potrafię rozeznać swoje powołanie. Myślę, że rekolekcje w zakonie mogłyby choć po części rozwiać moje wątpliwości. Czy może orientujecie się gdzie takie rekolekcje się odbywają?(Najlepiej okolice Warszawy, choć niekoniecznie). Gdzie mogę znaleźć informacje na ten temat? Może któraś z dziewcząt czytających ten skromny liścik, uczestniczyła kiedyś w tego typu spotkaniu?
Przeszukałam google...
Z góry dziękuję.
Pozdrawiam :)

Pn gru 20, 2010 17:03

Post Re: Rekolekcje dla dziewcząt ... ?
Siostry Albertynki na Kawęczyńskiej w Warszawie organizowały dni skupienia dla dziewcząt. Miałam okazję raz uczestniczyć w takich dniach skupienia jeszcze w "przedagnostycznym" okresie. Było tam około 30 dziewcząt, większość nie pierwszy raz. Wszystkie bardzo uduchowione i wydaje mi się, że czerpały z tego pobytu wiele korzyści. Jeśli chodzi o mnie, to dni skupienia nie spowodowały u mnie żadnego "wzmocnienia" wiary. Może trochę mnie wyciszyły, ale to wyłącznie efekt atmosfery tam panującej. Ale myśle, że jako osoba wierząca na pewno byłabyć zadowolona :)

Pn gru 20, 2010 18:02

Na stronie zakon.pl masz informacje na temat wielu rekolekcji, dni skupienia dla dziewcząt. Możesz pytać także w konkretnych zakonach które cie interesuje... kontakty do nich są również na stronie w odnośniku zakony żeńskie. Pozdrawiam :)

Śr gru 29, 2010 19:41
http://www.pddm.pl/?q=node/5

Śr gru 29, 2010 20:29
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 4 ]