Re: Nie wiem jak to określić
kolendus napisał(a):
uzbieraliśmy pieniądze na scrackowane ps2(można sobie sciągnąć grę, zgrać na płyte i grać)
O ile się orientuję, scrackowanie polega jedynie na tym, że można odpalać także nielegalnie gry pirackie. Ale oryginalne też można! (bo przecież konsola była kupiona) Jeśli więc kupisz oryginalną grę, to nie widzę powodu, dlaczego miałbyś nie zagrać w tę
oryginalną grę. W pirackie bym nie grał. Ale oczywiście słuchaj swojego sumienia.
A co do obecnych gier... jeśli one nie są tylko Twoje, ale także Twojego brata lub Twojej rodziny (a w tak młodym wieku zapewne nie są tylko Twoje), to bym ich nie niszczył. Bo nie można niszczyć cudzej własności. A w dodatku rodzina by nie zrozumiała i moglibyście się ostro pokłócić.
Ale nie traktuj naszych odpowiedzi jako zawsze prawdy - jesteśmy tylko internautami i nie możemy odpowiadać za Twoje sumienie. Takie sprawy najlepiej rozwiązywać we własnym sumieniu, a jeśli ono nie daje jasnej odpowiedzi, to zawsze można porozmawiać ze spowiednikiem.
Bóg z Tobą!
PS. A trochę nie na temat - jeśli nie masz w co grać, a masz komputer z wystarczającymi podzespólami, to mogę Ci oddać moje stare gry na komputer PC: Gears of War, Batman: Arkham Asylum, Mass Effect 2, w które praktycznie nie grałem (jedynie niepotrzebnie zawalają mi szafkę). Oczywiście za darmo. Jeśli byłbyś zainteresowany, to daj znać w prywatnej wiadomości.