|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 6 ] |
|
Czy radio eM jest radiem katolickim?
Autor |
Wiadomość |
jozek_gazda
|
 Czy radio eM jest radiem katolickim?
Słucham doraźnie tego radia w samochodzie, szczególnie na Anioł Pański i podczas śpiewanej koronki. Kilka dni temu pracowałem przy domu i puściłem katolickie radio, by nie denerwować się libertyńskimi rozgłośniami. A tu katoliccy realizatorzy puszczają na antenę Korę, która z Kościołem jest połączona "przez molestującego księdza" jak to biedna opowiadała i hit jakim jest Elton John aktywny homoseksualista, mający ze swym partnerem dziecko. Ale to jeszcze mało. Nie słyszałem ani jednego kawałka z nurtu chrześcijańskiego. Przez cały dzień.
|
Cz sie 25, 2011 20:30 |
|
|
|
 |
Elbrus
|
 Re: Czy radio eM jest radiem katolickim?
Cytuj: Czy radio eM jest radiem katolickim? http://www.radioem.pl/index.php/component/content/article/21" Radio eM 107,6 FM to regionalna rozgłośnia radiowa Archidiecezji Katowickiej" http://www.archidiecezja.katowice.pl/Media
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
Ciemny lut to skupi. (Bardzo Wielki Elektronik)
|
Cz sie 25, 2011 20:55 |
|
 |
jozek_gazda
|
No tak. To jest radio, którego właścicielem jest Archidiecezja Katowicka ale nic w opisie nie ma że jest katolickie. Szkoda.
|
Cz sie 25, 2011 21:27 |
|
|
|
 |
Asparagus
|
jozek_gazda napisał(a): A tu katoliccy realizatorzy puszczają na antenę Korę, która z Kościołem jest połączona "przez molestującego księdza" jak to biedna opowiadała i hit jakim jest Elton John aktywny homoseksualista, mający ze swym partnerem dziecko. "Mający dziecko z partnerem"? Cud? A tak już na poważnie to trzeba oddzielić twórczość od osoby. Jeśli tego się nie zrobi to można np. dojść do wniosku, że katolicy nie powinni śpiewać "Mazurka Dąbrowskiego" albo "Warszawianki" bo autorami tych pieśni byli masoni.
|
Pt sie 26, 2011 7:59 |
|
 |
Szymon1893
|
Radio em jest jak najbardziej radiem katolickim, tak dobre katolickie media jak radio em bardzo rzadko się zdarzają. Mówisz że nie słyszałeś tam katolickiej muzyki? Musiałeś nie natrafić akurat na odpowiednie momenty. Ja wiele razy słyszałem tam tak piękne pieśni jak: "Każdy wschód słońca" w wykonaniu Mieczysława Szcześniaka, "Już teraz we mnie kwitną twe ogrody" itp. Bardzo lubię to radio jakby takie były wszystkie media katolickie (nietrudno się domyślić że mam na myśli np: radio maryja) to byłoby świetnie, nie byłoby żadnych podziałów w Kościele Katolickim
|
Pt sie 26, 2011 9:55 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: A tak już na poważnie to trzeba oddzielić twórczość od osoby. Jeśli tego się nie zrobi to można np. dojść do wniosku, że katolicy nie powinni śpiewać "Mazurka Dąbrowskiego" albo "Warszawianki" bo autorami tych pieśni byli masoni. ...a autorem "Pana Tadeusza" był pijak uwielbiajacy łajdaczyć sie na lewo i prawo.
|
Pt sie 26, 2011 11:47 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 6 ] |
|
|