|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 5 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
niewiemjakinick
|
 Pick Up Artist
mam takie pytanie, czy bycie PUA (Pick Up Artist) moze byc zle? przyklad: nasza mową ciała wzbudzamy pożądanie u kobiet, wtedy kobieta zapomina o swoim mężu i pożąda tę osobę.
czy pewnosc siebie (nie arogancka) moze byc zla ?
czy to wszystko jest w zgodzie z zasadami katolicyzmu rzymskiego?
jest wiele informacji w internecie o tym zagadnieniu, a ja nie chce wpasc w kolejne sidła a potem miec przez to konsekwencje.
w tym wystepuje rownies NLP (NLS - to samo lecz Seduction) to oczywiscie wiadomo, ze zle jest. boje sie, ze moga byc jakies pulapki, ktore bym nie zauwazyl a bym wpadl (np uzaleznienie)
|
So lis 19, 2011 13:47 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Pick Up Artist
Oczywiscie ze jest zle. Ale ty egoisto martwisz sie tylko o siebie zamiast zastanowic sie ze uwodzisz i wykorzystujesz kobiety, lamiesz im serca a nawet doprowadzasz do tego ze zdradzaja swoich mezow. Raczej takie "zajecia" nie sa katolickie.
|
So lis 19, 2011 15:23 |
|
 |
eskimeaux
|
Klasyczna filozofia PUA jest niezgodna z katolicyzmem, ale można ją tak zmodyfikować, żeby była zgodna.
_________________ Come and see the truth through lies you've been fed. Weigh the worlds at hand, now which direction will you take?
|
So lis 19, 2011 18:40 |
|
|
|
 |
Elbrus
|
eskimeaux napisał(a): Klasyczna filozofia PUA jest niezgodna z katolicyzmem, ale można ją tak zmodyfikować, żeby była zgodna. viewtopic.php?f=50&t=23629 - Uwodzić po Chrześcijańsku
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
Ciemny lut to skupi. (Bardzo Wielki Elektronik)
|
So lis 19, 2011 18:57 |
|
 |
niewiemjakinick
|
zapomnialem wspomniec, ze mi chodzi o zdobywanie kobiety na cale zycie, a nie jakies polowania nie wiadomo co. chodzi mi raczej o budowanie pewnosci sieibe, zebym mogl w ogole tanczyc a nie stac pod sciana i temu podobne rzeczy. zadnej arogancji czy patrzenie sie na mezczyzn tylko po to zeby spuscili wzrok zeby poczuc sie lepszym...
|
So lis 19, 2011 23:29 |
|
|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 5 ] |
|
|