|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
argon1qwe
|
 Brak opłaty
Gdy szedłem na konkurs przypomniało mi się, że nie zapłaciłem opłaty. Było raczej po terminie. Wpłaciłem odpowiedzialnemu za to uczniowi, a ten powiedział, że załatwi to z panią, ale raczej nic nie zrobił. Na konkursie okazało się, że jest za dużo uczniów, ale uznałem, że jeśli nie jestem zapisany to nie ocenią mnie. Przyszły jednak wyniki i dostałem dyplom oraz film za 20zł. Czy zgrzeszyłem? Jak zadośćuczynić?
|
Śr mar 14, 2012 19:34 |
|
|
|
 |
argon1qwe
|
 Re: Brak opłaty
Mam jeszcze 2 sytuacje: 1. Czy sprzedawanie podręczników bez płyt CD jes grzechem? 2. Moja mama pracuje w szkole i dostaje na zajęcia dodatkowe jakieś jedzenie dla uczniów (np. bułki). Nieraz niektórzy uciekają lub nie mogą przyjść, wtedy bierze to do domu. Raz, zjadłem przyniesioną bułkę, bo mi kazała. Czy to grzech?
|
Śr mar 14, 2012 20:57 |
|
 |
Aditu
|
Dlaczego którakolwiek z tych sytuacji miałaby być grzechem? Tak na logikę?
|
Śr mar 14, 2012 21:01 |
|
|
|
 |
WIST
|
Wpierw przeczytaj ten temat: http://forum.wiara.pl/viewtopic.php?f=50&t=27097Forum i jego użytkownicy nie zajmują się ocenianiem sytuacji, ani grzechów, bo nie są w tej dziedzinie ekspertami. Twoje zapytania są na tyle specyficzne i absurdalne, że sugerują problem nie z grzechem, ale z brakiem umiejętności rozeznania banalnych sytuacji i w z tym musisz sobie poradzić.
_________________ Pozdrawiam
WIST
|
Śr mar 14, 2012 22:09 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|
|