|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Olik
|
 Wielki piątek
Powiedziane jest że w Wielki Piątek 1 posiłek do syta i 2 mniejsze Tyle że ja nigdy nie jem do syta. Staram sie jeść 5 posiłków dziennie. I każdy jest mały. Czy w ramach postu np. zamiast normalnego drugiego śniadania zjeść tylko jabłko, czy traktowane to jest jako posiłek? Czy lepiej cały czas głodować? Albo chociaż zjeść marchewke lub sałate ale nie że tylko 3 posiłki! Bo "umre" z głodu..
|
Cz kwi 05, 2012 7:27 |
|
|
|
 |
Johnny99
|
 Re: Wielki piątek
Mnie się kilka razy zdarzyło w Wielki Piątek w ogóle nic nie jeść. Od tego się zwykle nie umiera.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Cz kwi 05, 2012 7:31 |
|
 |
Olik
|
Myśle że w moim przypadku głodówka to nie jest dobry pomysł gdyż kiedyś chorowałam na anoreksje. Już z tego wyszłam ale jak się je mniej to działa to tak troche euforycznie. wiem że to głupie i chore ale taka jest też ta choroba 
|
Cz kwi 05, 2012 7:36 |
|
|
|
 |
Johnny99
|
Osoby chore są zwolnione z postów.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Cz kwi 05, 2012 7:42 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|
|